Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7697 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Walczący z Trollami.
  • Tematów: 1
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Super reportaż z CBS Atlanta, jeszcze gorący

Apeluję do moderatorów: W tym temacie nagminnie łamany jest punkt regulaminu mówiący O ZAKAZIE WPROWADZANIA INNYCH UŻYTKOWNIKÓW W BŁĄD, dlatego łamiący regulamin użytkownicy powinni dostawać ostrzeżenia. Przecież to są jakieś przykre żarty, że są osoby które non stop piszą nieprawdę i obrażają innych użytkowników (paranoiczni spiskowcy, zwolennicy spisku itd.) a moderatorzy zamiast reagować pouczają innych BY NIE UŻYWALI SŁOWA "GOJ"

Użytkownik Walczący z Trollami edytował ten post 19.02.2012 - 09:52

• -7

#3482 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.
  • Tematów: 0

Napisano

Pojde dzisiaj troszke dalej.

http://www.youtube.com/watch?v=kE9fDvFZxP8

http://www.youtube.com/watch?v=KnPmRBNRjRc&feature=related

Zalozmy toretycznie, ze chemitralis jako powloka do modyfikowania, skracania fal elektromagnetycznych, czy raczej zalamywania jej na przeszkodzie, ma jakis cel, tylko jaki? Fala zalamie sie na przeszkodzie i ulegnie rozproszeniu przed przeszkoda. Dzialanie siatki dyfrakcyjnej, ale ta fala powinna badac jonosfere a nie zalamywac sie daleko przed nia. O pozytywnych wynikach badan jonosfery tez niewiele nasz naukowiec wie... oprocz sztucznej, aczkolwiek budzacej moj zachwyt zorzy w temacie o Norwegii, niewiele wiadomo.
Nasz profesor mowi o tym, ze wie o pracy HAARP na niskich czestotliwosciach i ze nie wie nic o wynikach tych badan, ani o ich potrzebie. Za to sugeruje wyraznie mozliwosci wykorzystana w celach innych niz badanie jonosfery. Wielofunkcyjnosc tego urzadzenia (wieloprzydatnosc) jest wielce zastanawiajaca. Wychodze z zalozenia, ze kazdy wynalazek mozna wykorzystac na dwa sposoby i pewnie Nobel by sie ze mna zgodzil.
W naszym swiecie najpierw wynalazki probuje sie wykorzystac jako bron, a dopiero potem szuka sie mozliwosci innych, bardziej pokojowych zastosowan.
Zupelnie jak wyrzut sumienia wynalazcow, ogladajacych niszczace dzialania wlasnych pomyslow.
  • 0

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Apeluję do moderatorów: W tym temacie nagminnie łamany jest punkt regulaminu mówiący O ZAKAZIE WPROWADZANIA INNYCH UŻYTKOWNIKÓW W BŁĄD, dlatego łamiący regulamin użytkownicy powinni dostawać ostrzeżenia. Przecież to są jakieś przykre żarty, że są osoby które non stop piszą nieprawdę i obrażają innych użytkowników (paranoiczni spiskowcy, zwolennicy spisku itd.) a moderatorzy zamiast reagować pouczają innych BY NIE UŻYWALI SŁOWA "GOJ"

Doskonale to ująłeś, a jeszcze doskonalej te słowa pasują do Twoich postów. Bez przerwy wprowadzasz innych użytkowników w błąd przedstawiając "dowody" w postaci filmów na których są skradzione i zmanipulowane zdjęcia (głównie z airliners.net), a także filmy z błędnie (celowo) tłumaczeniami mające być "twardymi" dowodami na rzekome chemtrails.

Nie przedstawiłeś żadnego własnoręcznie zrobionego dowodu na swoją teorię smug chemicznych.

Nie odpowiadasz na rzetelnie zadawane pytania, nie potrafisz w sposób naukowy przedstawić swoich racji. Ignorujesz niewygodne argumenty sceptyków. Zostałeś poproszony o przedstawienie zdjęć wykonanych własnoręcznie przedstawiających te "nieoznakowane cysterny NATOwskie" które według waszych ustaleń latają codziennie i pryskają w liczbach przekraczające setki nad Polską. To taki problem zrobić choć JEDNO zdjęcie na którym będzie widać bezapelacyjnie że to samolot nieoznakowany NATO z widocznymi instalacjami do oprysku. Tylko mi teraz nie wyskakuj z tekstem że się nie da takiego zdjęcia zrobić, bo własnego doświadczenia wiem że się da, bo sam takowe robię (a także wielu spotterów).

Jedynie co potrafisz przedstawić to filmy i zdjęcia na którym widać samolot wielkości kilku pix i białą smugę. Do tego wygadujesz niestworzone i w żaden sposób nie sprawdzone informacje że to nie są prawdziwe samoloty tylko hologramy, kosmiczne kulki...

Niech ludzie sami ocenią Twoją "działalność", ale wiedz że dla większości ludzi jesteś zwyczajnym manipulatorem celowo wprowadzający w błąd użytkowników.
  • 2

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie wiem czy zauwazyles Drogi Lynx, ale ani jeden raz niczego na temat smug nie napisalam, bo nie jest to dla mnie nic interesujacego, ale dla Was jest to bardzo widac silny argument, ktory to z latwoscia(?) uzywacie.

Cóż, powszechnie akceptowana definicja "chemtrails", czyli smug chemicznych, mówi o trwałych smugach rozchodzących się po niebie i tworzących półprzezroczystą zasłonę. Powstawanie tych smug próbuje się tłumaczyć opryskami szkodliwych substancji, bo rzekomo normalne smugi kondensacyjne nie mogą się utrzymywać dłużej niż minutę. W tym tkwi całe sedno teorii chemicznych oprysków, o której rozmawiamy w tym wątku. Jeśli uważasz, że to tylko nieistotny szczegół, to chyba nasza rozmowa powinna odbywać się gdzieś indziej.

Przekonuja mnie slowa naukowcow i politykow, a nie obrazki z nieba wziete.

Bardzo chętnie się zapoznam z tymi wypowiedziami, zwłaszcza jeśli mają one potwierdzać jednoznacznie prawdziwość twojej koncepcji. Tylko jeśli nie dotyczy ona smug chemicznych, to najlepiej będzie stworzyć nowy wątek, albo przenieść się na PW.

Moze na temat tego, niezbyt madrego stwierdzenia, powiem tylko tyle: Wulkan nie wyrzuca siary i innych swinstw przez caly czas i nad moja glowe.

Może islandzkie wulkany nie wyrzucają dużych ilości siarki przez cały czas, ale ostatnia duża erupcja jak najbardzej to zrobiła, i to nad twoją głowę. W 2010 r. na Wyspy Brytyjskie spadły tony związków siarki i wulkanicznego pyłu. Związki siarki są też w spalinach z silników i dymach z kominów fabrycznych. Nawet bez hipotetycznych oprysków jest tego wokół ciebie całkiem sporo.

Biorac pod uwage obnizanie temperatury powietrza, musza naukowcy chyba brac pod uwage chocby tylko dogrzewanie mieszkan, a czy to twoim zdaniem nie wiaze sie czasem ze zwiekszona emisja CO2 do atmosfery?

Jeśli masz na myśli schładzanie klimatu poprzez zabiegi geoinżynieryjne, to propozycja ich zastosowania wypływa z faktu globalnego ocieplenia spowodowanego antropogeniczną emisją CO2. Niektórzy naukowcy chcieliby użyć związków siarki do powstrzymania dalszego wzrostu temperatur, ale jak na razie pomysł ten jest krytykowany ze względu na to, że nie hamuje przyczyn globalnego ocieplenia, a tylko maskuje jego skutki.

Zalozmy toretycznie, ze chemitralis jako powloka do modyfikowania, skracania fal elektromagnetycznych, czy raczej zalamywania jej na przeszkodzie, ma jakis cel, tylko jaki?

Żeby to zrobić, najpierw musielibyśmy założyć, że taka powłoka faktycznie jest przygotowywana. A to zaprowadzi nas prosto w chmury i smugi kondensacyjne. No, ale zdaje się, że tego chcesz uniknąć...

Nasz profesor mowi o tym, ze wie o pracy HAARP na niskich czestotliwosciach i ze nie wie nic o wynikach tych badan, ani o ich potrzebie.

I wyraźnie tłumaczy to innym zakresem badań, w którym się obraca. Mam wrażenie, iż zakładasz, że skoro ów profesor zajmuje się inną branżą i przez to nie zna literatury z zakresu badań jonosfery, to o wynikach pracy HAARP w ogóle nic nie wiadomo. A przecież wystarczy krótkie wyszukiwanie, by znaleźć długą listę publikacji.

Użytkownik Lynx edytował ten post 19.02.2012 - 13:52

• 0

xyz8472.
  • Tematów: 2
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Powstawanie tych smug próbuje się tłumaczyć opryskami szkodliwych substancji, bo rzekomo normalne smugi kondensacyjne nie mogą się utrzymywać dłużej niż minutę.

Wedle super gorącego reportarzu CBS smugi mogą się utrzymywać do 20 minut 8)

Czy w tym filmie od 27:50 dr Wayne Evans kłamie twierdząc, że według analizy spektralnej nie ma w contrailach śladów aluminium, baru itp.? Kto pierwszy rzuci kamieniem w tego naukowca?

Użytkownik xyz8472 edytował ten post 19.02.2012 - 14:18

• 0

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak to już jest, każdy zwolennik teorii "chemtrails" ma tak naprawdę własną teorię, często sprzeczną z innymi, która w dodatku może się zmieniać w zależności od potrzeb. Kiedy to wygodne, powie, że smugi kondensacyjne nie mogą utrzymywać się dłużej niż minutę, a innym razem będzie się upierał, że mogą wisieć w nieskończoność.
  • 0

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Super reportaż z CBS Atlanta, jeszcze gorący
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vHnghDr_TDA

I jeszcze wracając do tego filmu...

Wielka stacja CBS Atlanta, a nawet nie ma pojęcia co pokazuje... Oczywiście, w każdym reportażu o chemtrails muszą być pokazywane te dwa zdjęcia:

Na dole zdjęcia jest napisane jak byk co to zdjęcie przedstawia... CBS tego nie widzi ! :o
Dołączona grafika

Natomiast drugie zdjęcie, to oczywiście skradzione z Airliners.net... SKANDAL !!!
http://www.airliners...SUD)/0239080/L/

Także ten "super reportaż" można sobie wsadzić głęboko...
  • 3

dzustin.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Apeluję do moderatorów: W tym temacie nagminnie łamany jest punkt regulaminu mówiący O ZAKAZIE WPROWADZANIA INNYCH UŻYTKOWNIKÓW W BŁĄD, dlatego łamiący regulamin użytkownicy powinni dostawać ostrzeżenia.

Tym postem pokazałeś jak bardzo ignorujesz zdanie innych. Jak mało ciebie obchodzi co inni mają do powiedzenia w tym temacie. Jak fanatycznie wierzysz w to co mówisz. Tak bardzo, że najlepiej pewnie dla ciebie by było aby każdy kto nie podziela twojego zdania, i nie przekonują prezentowane przez ciebie "dowody", dostali po banie. Przecież to takie oczywiste. Te hologramy i w ogóle. Jak w ogóle ktoś śmie mieć inne zdanie.

Ja jeszcze raz się spytam o powód dla którego temat chemtrails przewija się przez fora od jakiś 10 lat i nikt nie poruszy poważnie tego tematu na forum publicznym.

Czemu nikt z was nie ruszy tyłka i nie wyjdzie na ulicę by przekonać opinię publiczną. Przecież dowody są wg was oczywiste. NWO, Illuminati będą bezsilni wobec takiej akcji i przytłaczających dowodów.

Może zdajecie sobie sprawę jak bardzo niedorzecznie brzmią wasze argumenty. I pozostaje wam jedynie brandzlowanie się na forum.

W sumie ja nawet wiem dlaczego tak usilnie ignorujesz pytania udając że ich nie było i czekasz aż znikną pod innymi postami. Po prostu boisz się, że powiesz coś co znowu zostanie wykorzystane przeciwko teorii chemtrails. Już chyba nawet lepiej nic nie mówić i ignorować pytania, bo praktycznie co powiesz to się pogrążasz.
Hologramy, kulki, przyznanie się że zdjęcia z lat 70 mogą przedstawiać długotrwałe smugi, Fairfax, Duppel, Podejrzewam, że za te zdjęcia z lat 70 na forum DI dostałbyś po głowie :)
  • 0

Walczący z Trollami.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Bardzo dobry dokument

Użytkownik Walczący z Trollami edytował ten post 19.02.2012 - 17:31

• -1

xyz8472.
  • Tematów: 2
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

No to pochwal się, ile działek już kupiłeś?
  • 1

Palmæro.

Anty-lewak

• Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Znowu Panowie dajecie się trollować jak dzieci:

Pytania:

Na coś takiego to i ja bym poszedł, pośmiać się :)

Zaczynamy spam: (tylko nie bijcie acta)

1. Jak to możliwe że wśród kilkuset tysięcy spotterów i wśród milionów zdjęć, nie ma tych NATOwskich nieoznakowanych samolotów które opryskują już od wielu lat ?

2. Jak to możliwe że nikt jeszcze nie zaobserwował takiej maszyny podczas lądowania ?

3. Gdzie są te instalacje do oprysku ?

4. Dlaczego nikt z nas nie może bezpośrednio zaobserwować efektów "oprysków"? Gdzie te morgellony, gdzie choroby od grzybów i wirusów, gdzie aluminium osadzające się na roślinach? Tuż za domem mam hektary pól i łąk, a nigdy żadnych z tych dziwactw nie widziałem. Babie lato się nie liczy

5. Czy może ktoś poda w końcu skład chemioprysku?

6. Czy kulki i hologramy są dalej aktualne?

7. Czy ktoś pójdzie z tym do prokuratora albo na policję? Quintus udając Zagaroth'a obiecał to zrobić. Na "obiecał" się skończyło.

Pozdrawiam

Zamiast odpowiedzi na nie dostaniemy kolejną partię filmików z yt dla paranoików, teksty o agentach, żadnej woli dyskusji tylko czystej postaci trolling WzT.

Pytania czekają na odpowiedź już od dawna... wiele z nich pojawiło się już bardzo dawno temu.
  • 1

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No to pochwal się, ile działek już kupiłeś?

Kupiłeś? Pytanie powinno być: ile działek już sprzedałeś?
Przecież QM i Muhad pracują w jednej firmie ( jeden jest szefem drugiego ). Skoro tak bronią chemtrails, muszą mieć w tym interes, aby temat się kręcił.
Tak, wiem o tym, bo jestem agentem. Jestem tak tajny, że sam nie wiem, jakie są moje zadania.
To był sarkazm.

Kurdimol.
  • Tematów: 3
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Czy można prosić Administratora o odpowiedź na pytanie: dlaczego ten temat nie jest jeszcze zamknięty?
  • -1

dzustin.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@Walczący

Widzę że poruszyłeś temat chembusterów. Możesz pokrótce opisać zasadę działania owego urządzenia, bo jest dla mnie niejasne jak coś wydobywającego się z tych rurek może wpłynąć na chmury/smugi wiszące 10 km wyżej.

Z tego co znalazłem wynika że chembuster w jakiś sposób przekształca negatywną energię (DOR) w pozytywną energię i przesyła ją w górę, oczyszczając w ten sposób atmosferę.
No i że są to urządzenia radioniczne, które są zasilane i sterowane przez właściciela i stają się jakby częścią umysłu operatora. Właściciel działa może również za pomocą woli sterować i wpływać na jakość i intensywność działania orgonu.

Na jednej ze stron poświęconej orgonom przeczytałem także, że jeśli ktoś chce wyczyścić niebo ze smug chemicznych, powinien wyobrazić sobie czyste niebo, wydychając z ust powietrze nasycone złotą energią (ta wizualizacja ponoć przyspieszy proces oczyszczania).

Możesz rozszerzyć temat chembusterów ? Szalenie mnie on interesuje.
  • 0

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bardzo dobry dokument

Pokazuje, że dzięki chembusterowi można mieć białe niebo i padający śnieg.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 13

0 użytkowników, 13 gości oraz 0 użytkowników anonimowych