Napisano 19.02.2012 - 19:39
Napisano 19.02.2012 - 20:39
Napisano 19.02.2012 - 21:27
Użytkownik Aquila edytował ten post 19.02.2012 - 23:25
Napisano 19.02.2012 - 21:54
Użytkownik PaZi edytował ten post 19.02.2012 - 22:17
Napisano 19.02.2012 - 23:03
W którym dokładnie miejscu, jeśli można spytać. Takie gołosłowne ględzenie o pozamiataniu strony przeciwnej jest po prostu czystym spamem. A pisze to kolejny osobnik z nadmuchaną reputacją.
Kochani, ile można wałkować ten temat? Sceptycy pozamiatali stronę przeciwną jeszcze przed połową tego tematu. Reszta to bicie piany mające na celu nabicie sobie reputacji. Trąci Tuskiem niestety
Napisano 20.02.2012 - 09:05
Napisano 20.02.2012 - 09:18
Napisano 20.02.2012 - 09:59
A ja chcialabym zapytac kolegow,znajacych sie bardziej na rzeczy, czyli na smugach:
Jak wedlug Was powinna zachowywac sie i wygladac smuga zawierajaca chemie, zeby mozna ja bylo odroznic od contralis?
Jak juz pisalam wczesniej nie jestem specem w tej dziedzinie, a chce wiedziec jak to rozpoznac?
[...]
Napisano 20.02.2012 - 10:04
Jest mnóstwo takich zdjęć. Może założymy osobny temat, gdzie będziemy wrzucać zdjęcia takich samolotów1. Jak to możliwe że wśród kilkuset tysięcy spotterów i wśród milionów zdjęć, nie ma tych NATOwskich nieoznakowanych samolotów które opryskują już od wielu lat ?
Ktoś bardzo dobrze wczesniej napisał, że istnieją przeciez samoloty do tzw. "skywriting". Czy ktoś widział te samoloty startujące, lądujące? Czy ci spotterzy nigdy nie zwrócili uwagi na te samoloty, na urządzenia w nich zainstalowane? A przecież wiemy, że takie samoloty istnieją i robią na niebie napisy.2. Jak to możliwe że nikt jeszcze nie zaobserwował takiej maszyny podczas lądowania ?
3. Gdzie są te instalacje do oprysku ?
Wielu ludzi choruje na rozmaite choroby, a przy tak nikłym wręcz zerowym informowaniu ludzi, że sa jak bydło spryskiwani rakotwórczą chemią, mało kto łączy fatalny stan swojego zdrowia właśnie ze zbrodniczymi opryskami ludności.4. Dlaczego nikt z nas nie może bezpośrednio zaobserwować efektów "oprysków"? Gdzie te morgellony, gdzie choroby od grzybów i wirusów, gdzie aluminium osadzające się na roślinach? Tuż za domem mam hektary pól i łąk, a nigdy żadnych z tych dziwactw nie widziałem. Babie lato się nie liczy
aluminium, bar, sront itd. Była o tym mowa juz setki razy.5. Czy może ktoś poda w końcu skład chemioprysku?
Jak najbardziej. Materiałów z dziwnymi samolotami, kulkami wciąż przybywa. Proponuję założyć osobny temat, bo ta potężna ilość materiału zasługuje, w mojej ocenie, na osobny temat.6. Czy kulki i hologramy są dalej aktualne?
Nie wiem, czy Quintus/Zagaroth nazywa się L. Kawalec, który jednak próbował...7. Czy ktoś pójdzie z tym do prokuratora albo na policję? Quintus udając Zagaroth'a obiecał to zrobić. Na "obiecał" się skończyło.
Chemtrails dla prokurator to coś jak UFO
W marcu zgłosiłem do Prokuratury doniesienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa polegającego na rozpylaniu w powietrzu substancji tworzących smugi przechodzące następnie w chmury, a przez to możliwe przyczynienie się do fali katastrofalnych powodzi w ub. roku w Polsce oraz możliwego pogorszenia się zdrowia obywateli. W tym samym czasie zgłosiłem sprawę do Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej (o czym powiadomiłem Prokuraturę) oraz Rzecznika Praw Obywatelskich o monitorowanie losów mojego zgłoszenia w Prokuraturze, sądząc, że prawo do zdrowia i czystego powietrza jest moim prawem obywatelskim. Do zgłoszeń załączyłem cd z 49 zdjęciami nieba nad Warszawą, Wesołą, Pruszkowem i Augustowem. Na niektórych zdjęciach widać jednocześnie normalną, krótką bo znikającą po niespełna minucie, smugę kondensacyjną a sekwencja innych, pozostających na wiele godzin, pokazuje jak smugi te przechodzą w chmury - te zdjęcia robione były latem 2010, kiedy to Polskę nawiedziły katastrofalne powodzie.
Nie byłem pewien właściwości Prokuratury, więc wysłałem zgłoszenie do Prok. Apelacyjnej -- w końcu fenomen dotyczył kilku miejsc na terenie całej Polski. Jak się dowiedziałem, przekierowała ona je do Prokuratury Rejonowej w Pruszkowie. Odpowiedź nadeszła byskawicznie. Prok. Iwona Ilcewicz-Kołodziejczyk odmówiła wszczęcia postępowania, określając traktat, na jaki się powoływałem jako umożliwiający obcym samolotom opryski Polski, mianem niczym niepotwierdzonej operacji współpracy służb specjalnych z kosmitami. W tym samym czasie RPO szczegółowo wyłuszczył dlaczego nie zajmie się moim wnioskiem -- z jednej strony wystarczy popatrzyć na białe, zapylone przez samoloty niebo, by przekonać się że jakieś nasze prawa są łamane, z drugiej na moje biurko trafiła analiza czemu jednak RPO się tym nie może zająć. To czym może?
Złożyłem zażalenie i dość szczegółowo napisałem dlaczego uzasadnienie Prokurator jest niewystarczające. Kopię wysłałem znów do RPO (wtedy jeszcze nie dostałem odmowy, choć była pisana z datą ok. 10 dni przed składaniem przeze mnie zażalenia). Prokuratura Rejonowa w Pruszkowie błyskawicznie, i bez bawienia się w uzasadnienie odrzuciła moje zażalenie. RPO takoż, tyle z uzasadnieniem jeszcze dłuższym niż poprzednio. Ponowne zgłoszenie do WSSE ze zdjęciem sponad Sulejówka, tym razem zignorowano zupełnie.
Po prostu nie ma sprawy -- rozpylanie nie wiadomo czego jest OK. W okolicach pisania tej odmowy, samoloty te latały jak nigdy i pozostawiały wyjątkowo widoczne smugi a niebo było białe jak rzadko kiedy.
Tak się zastanawiam, za co ci ludzie biorą pieniądze. A nie jest to pierwsza sytuacja gdy warszawska czy podwarszawska prokuratura kompromituje się w moich oczach. Co robić, kiedy Państwo nie działa, albo działa jedynie na korzyść niektórych? Pomimo ryzykanckiej moim zdaniem koncepcji polityki międzynarodowej Kaczyńskich, głosowałem na obu mając nadzieję na likwidację tego państwa w państwie. Jak się okazuje, jest to niemożliwe metodami demokratycznymi.
ku chwale Pruszkowa Ogólnoustrojowego!
link
Dobry człowieku, ktoś założył temat: "Chemtrails - coś wisi w powietrzu". Na jego barkach oraz na barkach zwolenników owej teorii spoczęło przedstawienie dowodów w owej sprawie.
A tysiące zeznań świadków, a tysiące zdjęć, artykułów, reportaży, dokumentów, oficjalnych programów rządowych? Kolejny tajemniczy typ krzyczący FILMIKI Z YOUTUBA! FILMIKI Z YOUTUBA! Marna prowokacja.Wybacz, ale filmy z Youtube przedstawiające smugi kondensacyjne pozostawione w gęsto rozlokowanych i przecinających się korytarzach powietrznych ( jak np nad francuskim Lille) nie są dowodem na Chemtrails.
Jeżeli chcesz, aby traktować Cię poważnie
A może przedstawię wzrór na niesamowitą wręcz naiwność, bezczelność, brak pamięci, brak przyzwoitości, honoru i nienawiść do ludzi?przedstaw wzór na czas utrzymywania się smug kondensacyjnych w powietrzu i skończ wreszcie z tą reputacją. Na wymianie opinii z Tobą żeruje cała masa łakomych na reputację.
FILMIKI Z YOUTUBA! FILMIKI Z YOUTUBA!P.s. Temat do zamknięcia wg mnie, co tu wnoszą kolejne filmiki z youtube?
Użytkownik Walczący z Trollami edytował ten post 20.02.2012 - 10:28
Napisano 20.02.2012 - 10:43
Ironmacko,Także podstawowe pytanie powinno brzmieć: jak można taki proces przeprowadzać, a nie jak wygląda chmura chemiczna...
Napisano 20.02.2012 - 11:02
Ironmacko,Także podstawowe pytanie powinno brzmieć: jak można taki proces przeprowadzać, a nie jak wygląda chmura chemiczna...
Jesli nie potrafisz jednoznacznie okreslic jak powinna wygladac smuga chemitralis, to jak ze 100% pewnoscia stwierdzacie, ze WSZYSTKIE zdjecia przedstawiaja contralis? Przeciez Wy nie wiecie jak wyglada smuga chemitralis!?
W zwiazku z tym podwazam wasza wiarygodnosc specow i sceptykow, poniewaz zeby stwierdzic ze cos jest czerwone a nie zielone, musisz wiedziec jak wyglada i czerwone i zielone.
Jest to ewidentne i celowe wprowadzanie uzytkownikow w blad, ze wszystko jest contralis, podczas gdy nie ma sie pojecia jak wyglada chemitralis.
Zaproponowalam uswiadomienie wszystkich jak to rozroznic i to stalo sie Waszym gwozdziem do trumny.
Nie macie prawa wydawac opini o przedstawianych zdjeciach. Chyba, ze ktorys z kolegow jest w posiadaniu takiej wiedzy i w dodatku podzieli sie nia z nami. Wtedy oficjalnie i publicznie przeprosze i uznam za fachowca w dziedzinie na temat ktorej pisze.
Użytkownik Ironmacko edytował ten post 20.02.2012 - 11:03
Napisano 20.02.2012 - 11:03
Po pierwsze, po czym wnioskujesz, że to jest samolot wojskowy ? Te zdjęcie jest małe i trudno powiedzieć jaki samolot przedstawia.Jest mnóstwo takich zdjęć. Może założymy osobny temat, gdzie będziemy wrzucać zdjęcia takich samolotów
LinkKtoś bardzo dobrze wczesniej napisał, że istnieją przeciez samoloty do tzw. "skywriting". Czy ktoś widział te samoloty startujące, lądujące? Czy ci spotterzy nigdy nie zwrócili uwagi na te samoloty, na urządzenia w nich zainstalowane? A przecież wiemy, że takie samoloty istnieją i robią na niebie napisy.
Ludzie od wieków chorują chociażby na raka. Hipokrates używał już tego określenia opisując twarde guzki.Wielu ludzi choruje na rozmaite choroby, przy tak nikłym wręcz zerowym informowaniu ludzi, że sa jak bydło spryskiwani rakotwórczą chemią, mało kto łączy fatalny stan swojego zdrowia właśnie ze zbrodniczymi opryskami ludności.
A to bym prosił, będzie kolejny temat gdzie będzie można nabijać sobie reputację.Jak najbardziej. Materiałów z dziwnymi samolotami, kulkami wciąż przybywa. Proponuję założyć osobny temat, bo ta potężna ilość materiału zasługuje, w mojej ocenie, na osobny temat.6. Czy kulki i hologramy są dalej aktualne?
Kiepskie te dowody oj kiepskie, skoro mało kogo poruszają.A cóż to za wierutna bzdura.
a. Temat nie nazwya się "Chemtrails - dowody", więc nikt tu nie zobowiązywał się do przedstawiania dowodów
b. dowodów w tym temacie są setki, do wyboru do koloru
No faktycznie już raz 30 dniowy urlop za chamskiego posta dostałeś i chyba o tym zapomniałeś, albo jesteś naiwny że my zapomnieliśmyA może przedsatwię wzrór na niesamowitą wręcz naiwność, brak pamięci, brak przyzwoitości, honoru i nienawiść do ludzi?
Użytkownik dzustin edytował ten post 20.02.2012 - 11:07
Napisano 20.02.2012 - 13:07
OTÓŻ TO! OTÓŻ TO!Jesli nie potrafisz jednoznacznie okreslic jak powinna wygladac smuga chemitralis, to jak ze 100% pewnoscia stwierdzacie, ze WSZYSTKIE zdjecia przedstawiaja contralis? Przeciez Wy nie wiecie jak wyglada smuga chemitralis!?
W zwiazku z tym podwazam wasza wiarygodnosc specow i sceptykow, poniewaz zeby stwierdzic ze cos jest czerwone a nie zielone, musisz wiedziec jak wyglada i czerwone i zielone.
Jest to ewidentne i celowe wprowadzanie uzytkownikow w blad, ze wszystko jest contralis, podczas gdy nie ma sie pojecia jak wyglada chemitralis.
Zaproponowalam uswiadomienie wszystkich jak to rozroznic i to stalo sie Waszym gwozdziem do trumny.
Nie macie prawa wydawac opini o przedstawianych zdjeciach. Chyba, ze ktorys z kolegow jest w posiadaniu takiej wiedzy i w dodatku podzieli sie nia z nami. Wtedy oficjalnie i publicznie przeprosze i uznam za fachowca w dziedzinie na temat ktorej pisze.
Wystarczy spojrzeć, jak osoby za tym stojące spartoliły robotę 11 września 2001 roku, też się wtedy nie popisali, też porobili masę błędów i też mieli głęboko to, czy ludzie się o tym dowiedzą. Oni po prostu uważają ludzi za skończonych debili, bezmyślne bydło, które nawet znając prawde nic z tym nie zrobi. O 11 września wie już chyba większość Amerykanów i co? I NIC! O chemtrails też już w większości wiedzą i mam nadzieję, że w tym przypadku skończy się tworzenie przez babcię fekaliów.Poza tym wykonywanie depopulacji za pomocą oprysku świadczyło by o debilności osób stojących za czymś takim. Jeśli jest taka "grupa trzymająca władzę" to efektywniej, taniej i mniej rzucając się w oczy zrobili by to aplikując ludziom truciznę w pokarmie.
Napisano 20.02.2012 - 13:17
Jeśli masz na myśli wyłącznie wygląd i zachowanie, które można stwierdzić gołym okiem, to sądzę, że smuga chemiczna powinna zachowywać się dokładnie tak, jak smuga kondensacyjna, a więc w zależności od warunków pogodowych i wysokości będzie krótka i szybko znikająca, lub długa, trwała i rozchodząca się po niebie. To jest główny powód, dla którego twierdzę, że teoria "chemtrails", głosząca, iż smugi chemiczne łatwo odróżnić od smug kondensacyjnych, jest błędna. Jeśli według ciebie takie myślenie odbiera mi wiarygodność, to napisz, proszę, czy bardziej wiarygodni są dla ciebie ci, którzy bezwarunkowo wierzą w łatwość odróżniania "chemtrails" od zwykłych smug tylko po ich wyglądzie i to nawet na zdjęciach i filmach.Jak wedlug Was powinna zachowywac sie i wygladac smuga zawierajaca chemie, zeby mozna ja bylo odroznic od contralis?
Użytkownik Lynx edytował ten post 20.02.2012 - 15:38
Napisano 20.02.2012 - 15:22
0 użytkowników, 13 gości oraz 0 użytkowników anonimowych