Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7697 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

mefistofeles.
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A cóż to za wierutna bzdura.
a. Temat nie nazwya się "Chemtrails - dowody", więc nikt tu nie zobowiązywał się do przedstawiania dowodów

To jak chcesz dowieść, że to "coś co wisi w powietrzu" to nie jest smuga kondensacyjna? Usiądź, weź głeboki oddech, rozluźnij się i pomyśl: jeżeli smuga ciągnie się za samolotem i nie potrafisz wykazać jej atypowego zachowania, innego rozproszenia innego składu, to czy najwłaściwszym możliwym podejściem nie jest uznanie jej za smugę kondensacyjną?

b. dowodów w tym temacie są setki, do wyboru do koloru

nie żadnych dowodów tylko zwykłych spekulacji i interpretacji.

A tysiące zeznań świadków, a tysiące zdjęć, artykułów, reportaży, dokumentów, oficjalnych programów rządowych? Kolejny tajemniczy typ krzyczący FILMIKI Z YOUTUBA! FILMIKI Z YOUTUBA! Marna prowokacja.

zeznania świadków w kontekście ich znajomości tego zjawiska są niewiele warte. Kiedyś robiony był psychologiczny eksperyment gdzie grupie ludzi pokazywano kombinację figur i każdy widział tam co innego. Co do używania stwierdzenia "filmiki z youtube" nie jest ono chyba nadużyciem gdy przez dwieście stron wklejane są podobne filmy ze smugami kondensacyjnymi?
  • 0

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Walczący

W oczekiwaniu na Twoje odpowiedzi na moje pytania, podaje kolejne...

To też oprysk ? Samolot wojskowy...

Dołączona grafika
  • 0

Canaris.

God Emperor of Mankind

• Tematów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Muha.... o pardon Walczący z Trollami :

1. Jak to możliwe że wśród kilkuset tysięcy spotterów i wśród milionów zdjęć, nie ma tych NATOwskich nieoznakowanych samolotów które opryskują już od wielu lat ?

2. Jak to możliwe że nikt jeszcze nie zaobserwował takiej maszyny podczas lądowania ?

3. Gdzie są te instalacje do oprysku ?

4. Dlaczego nikt z nas nie może bezpośrednio zaobserwować efektów "oprysków"? Gdzie te morgellony, gdzie choroby od grzybów i wirusów, gdzie aluminium osadzające się na roślinach? Tuż za domem mam hektary pól i łąk, a nigdy żadnych z tych dziwactw nie widziałem. Babie lato się nie liczy

5. Czy może ktoś poda w końcu skład chemioprysku?

6. Czy kulki i hologramy są dalej aktualne?

7. Czy ktoś pójdzie z tym do prokuratora albo na policję? Quintus udając Zagaroth'a obiecał to zrobić. Na "obiecał" się skończyło.

odpowiesz wreszcie na te pytania czy dalej bedziesz kręcił sie w kółeczko ?
  • 0

Walczący z Trollami.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

To jak chcesz dowieść, że to "coś co wisi w powietrzu" to nie jest smuga kondensacyjna? Usiądź, weź głeboki oddech, rozluźnij się i pomyśl: jeżeli smuga ciągnie się za samolotem i nie potrafisz wykazać jej atypowego zachowania, innego rozproszenia innego składu, to czy najwłaściwszym możliwym podejściem nie jest uznanie jej za smugę kondensacyjną?

Jeżeli od zawsze smugi kondensacyjne znikały i nie tworzyły się z nich chmury, a teraz smugi wiszą na niebie godzinami, rozchodzą się i tworzą emulsyjną powłokę, a z oficjalnych rządowych programów, dokumentów, reportaży, artykułów i przeprowadzonych badań wód i gleby, to wiemy, że szemrane typy, bez naszej zgody, rozpoczęły akcję pt. geoinżynieria, a zatem rozpylanie do atmosfery smug złożonych z chemii - aluminium, baru, srontu itp.

nie żadnych dowodów tylko zwykłych spekulacji i interpretacji.

Wybaczcie, ale to moja jedyna reakcja na taki tekst
Dołączona grafika

zeznania świadków w kontekście ich znajomości tego zjawiska są niewiele warte. Kiedyś robiony był psychologiczny eksperyment gdzie grupie ludzi pokazywano kombinację figur i każdy widział tam co innego. Co do używania stwierdzenia "filmiki z youtube" nie jest ono chyba nadużyciem gdy przez dwieście stron wklejane są podobne filmy ze smugami kondensacyjnymi?

Proszę Cię, nic głupszego nie mogłeś wymyślić. Niech te żółte gwiazdeczki zmuszą Cię choć troszkę do myślenia. Apeluję do Was: Już przestraszony NWOwski piesek Tusk odpuścił w sprawie ACTA, widząc, że nie takie z Polakami numery. Jak wyjdziemy na ulicę również w sprawie chemtrails, te tajemnicze samoloty również znikną z naszego nieba. NWO w Polsce nie przejdzie więc nie ma sensu działać na jego rzecz. Dajcie sobie spokój, mówię Wam.

Canaris
Przecież już odpowiedziałem na te pytania. Może po Waszemu napiszę to zrozumiecie: "LOL"

Użytkownik Walczący z Trollami edytował ten post 21.02.2012 - 18:07

• -9

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak wyjdziemy na ulicę również w sprawie chemtrails, te tajemnicze samoloty również znikną z naszego nieba.

To dlaczego jeszcze siedzisz przy komputerze, zamiast manifestować na ulicy?
  • 4

dzustin.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Przecież już odpowiedziałem na te pytania. Może po Waszemu napiszę to zrozumiecie: "LOL"

Ty sobie jakieś żarty robisz. Te twoje odpowiedzi to jakaś kpina

1. Jak to możliwe że wśród kilkuset tysięcy spotterów i wśród milionów zdjęć, nie ma tych NATOwskich nieoznakowanych samolotów które opryskują już od wielu lat ?

Jest mnóstwo takich zdjęć. Może założymy osobny temat, gdzie będziemy wrzucać zdjęcia takich samolotów
Dołączona grafika

Odpowiedziałeś wrzucając jedno małe zdjęcie (zobacz jakiej jakości zdjęcia robią spotterzy), do tego przedstawiające krótką smugę po której nie można wywnioskować czy rozpłynęła się po minucie czy wisiała dłużej.

2. Jak to możliwe że nikt jeszcze nie zaobserwował takiej maszyny podczas lądowania ?
3. Gdzie są te instalacje do oprysku ?

Ktoś bardzo dobrze wczesniej napisał, że istnieją przeciez samoloty do tzw. "skywriting". Czy ktoś widział te samoloty startujące, lądujące? Czy ci spotterzy nigdy nie zwrócili uwagi na te samoloty, na urządzenia w nich zainstalowane? A przecież wiemy, że takie samoloty istnieją i robią na niebie napisy.

Pokazałem ci takie zdjęcia, filmy startujących maszyn, instalacje do tworzenia dymu. Pokaż teraz takie zdjęcia "chemolotów", na których bez wątpienia będą instalacje do morderczych oprysków i startujące nieoznakowane cysterny wypchane chemią. Przecież tych samolotów musi być setki. Jak można znaleźć zdjęcia małych maszyn do skywritingu (których może być ile ? kilkadziesiąt na świecie ?) to tym bardziej powinny być łatwe do znalezienia zdjęcia maszyn wielkości 747.

4. Dlaczego nikt z nas nie może bezpośrednio zaobserwować efektów "oprysków"? Gdzie te morgellony, gdzie choroby od grzybów i wirusów, gdzie aluminium osadzające się na roślinach? Tuż za domem mam hektary pól i łąk, a nigdy żadnych z tych dziwactw nie widziałem. Babie lato się nie liczy

Wielu ludzi choruje na rozmaite choroby, a przy tak nikłym wręcz zerowym informowaniu ludzi, że sa jak bydło spryskiwani rakotwórczą chemią, mało kto łączy fatalny stan swojego zdrowia właśnie ze zbrodniczymi opryskami ludności.

Proszę o konkretną odpowiedź zawierające dane statystyczne. Bo na wielu ludzi co chorują to można znaleźć wielu ludzi którzy cieszą się zdrowiem. Jak już wcześniej wspomniałem miały już miejsce epidemie które wybiły 1/3 populacji europy. Rak znany jest od początków medycyny. Ludzie chorują, chorowali i chorować będą. Czy od rozpoczęcia oprysków faktycznie zwiększyła się śmiertelność w Europie ?
Jest nas na ziemi coraz więcej. Jedynie co to społeczeństwo się starzeje. Może oni pryskają czymś po czym bzykać się nie chcemy i dlatego tak mało dzieci.

aluminium, bar, sront itd. Była o tym mowa juz setki razy.

Nie zapominaj o wirusach i grzybach które muszą być jakimiś mutantami skoro wytrzymują takie temperatury w silniku.
O kulkach i hologramach to już nie będę wspominał bo to rejon zagadnień o różowych jednorożcach.

7. Czy ktoś pójdzie z tym do prokuratora albo na policję? Quintus udając Zagaroth'a obiecał to zrobić. Na "obiecał" się skończyło

No poszedł ktoś i jak materiał dowodowy zniósł zderzenie z rzeczywistością ? Został wyśmiany i dlatego siedzicie tylko na forum skryci pod nickami (czasami pod kilkoma) bo zdajecie sobie sprawę, że temat jest tak absurdalny, ze tłumy za wami nie pójdą, poruszenia jak przy ACTA nie będzie.
Taki pewien jesteś dowodów ? To podpisz się pod nimi imieniem i nazwiskiem, krzyknij na forum DI, tam jest silna ekipa, zbierzcie się wspólnie na krakowskim przedmieściu, przytargajcie chembustera, przywiążcie się do niego, pokażą was w TV, ruszycie temat do przodu. Pewnie wreszcie was pogonią ale zainteresujecie szeroką opinię publiczną, a nie kilkadziesiąt osób które przegląda ten temat.

Pacnąłeś byle jakie odpowiedzi i stwierdzasz że powinniśmy być zadowoleni.
Dołączona grafika

Użytkownik dzustin edytował ten post 21.02.2012 - 23:06

• 5

xyz8472.
  • Tematów: 2
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

aluminium, bar, sront itd. Była o tym mowa juz setki razy.

Nie zapominaj o wirusach i grzybach które muszą być jakimiś mutantami skoro wytrzymują takie temperatury w silniku.

A jeśli powyższe metale miały by być zawarte w paliwie lotniczym, to niewątpliwie wszystkie by się topiły (Al>660 st. C, Ba>728 st. C, Sr>768 st. C) podczas spalania (~1000 st. C) i osiadały na łopatkach turbin -> silnik na złom po krótkim czasie używania

Użytkownik xyz8472 edytował ten post 21.02.2012 - 23:27

• 1

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Walczący, odnieś się do zdjęć które przedstawiłem.... Czego ich unikasz jak ognia ? Czyżby zbyt wiele na nich widać i są one nie wygodne dla Was ? Wy bazujecie na zdjęciach wielkości znaczka pocztowego dlatego że w ten sposób najlepiej jest dopisać "nieoznakowana cysterna NATOwska".

Po raz kolejny pytam... Gdzie są zdjęcia tych maszyn opryskujących, skoro one latają setkami dziennie nad PL ?

Pokaż nam schemat tych instalacji... Tylko wiesz co, daruj sobie filmiki taki jak ten, który został podlinkowany na forum DI ->

Na tym filmiku są przedstawione maszyny British Airways B772, B747, B747 Cargolux, A346 Virgin Atlantic, B738 Ryanair, A342 Royal Jordanian o regu F-OHLP

Buhahaha, "dysza" która wstrzeliwuje chemikalia wprost na wirniki silnika odrzutowego :rotfl: Ciekawe czy ten Tanker Enemy pomyślał logicznie, na pewno nie ! :)) Większego debilizmu nie spotkałem, no może po za "samolotami hologramami" i "kulkami" :lol

Użytkownik Kostek edytował ten post 22.02.2012 - 00:31

• 1

#3534 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.
  • Tematów: 0

Napisano

Od okolo 4-ech miesiecy moja rodzina polsko-angielska cierpi na przedluzajace sie "przeziebienie". Bez goraczki, suchy meczacy kaszel. Wraz z dwu i pol latkiem jest nas 6 osob. Piecioro doroslych i dziecko. Czworo z nas bierze juz srodki przeciw-astmatyczne, w tym ja, poniewaz mamy duze klopoty z oddychaniem, oraz zawroty glowy. Maly kaszle choc chory nie jest, ale lekarze zalecili podawanie srodkow przeciwalergicznych w postaci syropu i rowniez miewa zawroty glowy. Wszyscy zle sypiamy i w srodku nocy wpadamy na siebie w przedpokoju, bo nikt nie zapala swiatla, zeby nie obudzic reszty. Wraz z malym, ktory wedruje od luzka do luzka, cyrk trwa do ok. 4 nad ranem. Dziwnie wydluzyl sie czas oczekiwania na wizyte w przychodni i teraz jest to ok trzech tygodni. Ostatnio pojawil sie napis elektroniczny w przychodni informujacy o tym ze: jesli masz klopoty z oddychaniem, lub cierpisz na astme, zglos to w recepcji. To tyle moich obserwacji, ze nie wspomne o tym jak garsciami wylaza mi wlosy. Co podejrzewam? Zatrucie aluminium, zeby bylo smiesznie, ale mnie nie jest do smiechu, bo nasz maly byl juz w tym czasie 2 razy w szpitalu z potrzeba natychmiastowej pomocy.
Gdybym byla w Polsce wyslalabym swoje klaki do badania toksykologicznego, ale jestem tu, a tu jest to niemozliwe w ramach podstawowej opieki zdrowotnej. Moze ktos z kolegow ma wtyki w takim laboratorium? Chetnie udostepnie probki.
Teraz jeszcze jedno.
Prosze kolegow o szczery i rzetelny komentarz do zdjecia

Dołączona grafika

Ps. Lynx, Pazi
Cenie sobie szczerosc i prawdomownosc, z wyrazami szacunku, Mag
  • -1

xyz8472.
  • Tematów: 2
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Jeśli już, to aluminium (a właściwie to pierwiastek: glin) obciąża tylko wątrobę. http://pl.wikipedia.org/wiki/Glin
  • 0

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Prosze kolegow o szczery i rzetelny komentarz do zdjecia

Dołączona grafika

Znowu wykradzione zdjęcie, i znowu wycięty opis tylko po to żeby celowo wprowadzać ludzi w błąd, zwyczajna perfidna manipulacja!

Tu jest oryginał:

http://apod.nasa.gov...d/ap090824.html

Na zdjęciu jest przedstawione zjawisko meteorologiczne nazywane Morning Glory Clouds -> http://www.mastermin...ralii..951.html

http://en.wikipedia....ing_Glory_cloud

Użytkownik Kostek edytował ten post 22.02.2012 - 10:45

• 6

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Może po prostu nastał okres przeziębień? Może mieszkasz w domu z azbestem lub po prostu zawilgoconym z rozwijającymi się grzybami? Czemu doszukujesz się spisku światowego w czymś co może być uwarunkowane czynnikami lokalnymi. 
Żeby było jasne nie poddaje w wątpliwość Twoich dolegliwości, ale na Twoim miejscu szukałbym ich w Twoim najbliższym otoczeniu...
Wracając do "rozpylanej" chemii, powiedz mi czy opryski które trwają od (jak rany nie wiem ilu) 20 lat właśnie teraz trafiły Ciebie i Twoją rodzinę jednocześnie? Ty to wdychasz od 20 lat i dopiero teraz, a Twoje dziecko po 3-5latach i właśnie teraz je "trafiło". Radzę dobrze zastanowić się nad rzeczami, które zmieniły się lokalnie w Twoim życiu przez ostatnie 6 miesięcy i tam szukać przyczyn.  

Użytkownik Ironmacko edytował ten post 22.02.2012 - 10:47

• 3

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ps. Lynx, Pazi
Cenie sobie szczerosc i prawdomownosc, z wyrazami szacunku, Mag

Nie ma sprawy, choć szkoda, że tak szybko wycofujesz się z dyskusji. Wkleiłaś bardzo ciekawe zdjęcie porannej glorii, które dorzuca kolejne trzy groszę do kwestii utrzymywania się smug na niebie. Skoro chmury niskie mogą utrzymywać się w takiej postaci przez długi czas, to dlaczego podobne zjawisko nie miałoby zachodzić na większych wysokościach i dotyczyć smug kondensacyjnych?

Na temat twoich problemów zdrowotnych nie będę się wypowiadał. Myślę, że powinnaś o nich rozmawiać z lekarzami, a nie z forumowiczami.
  • 0

trele12.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Może dlatego że na wyżej mocniej wieje? Nigdy nie widziałeś że na dworze wieje tak średnio a chmury za****lają na niebie jak bolidy?
  • 0

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Może dlatego że na wyżej mocniej wieje?

Chmurom piętra wysokiego ten wiatr nie przeszkadza. Dlaczego miałby przeszkadzać akurat smugom kondensacyjnym?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 15

0 użytkowników, 15 gości oraz 0 użytkowników anonimowych