Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7697 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

D.K..

Semper invicta

• Tematów: 2725
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Od okolo 4-ech miesiecy moja rodzina polsko-angielska cierpi na przedluzajace sie "przeziebienie". Bez goraczki, suchy meczacy kaszel. Wraz z dwu i pol latkiem jest nas 6 osob. Piecioro doroslych i dziecko. Czworo z nas bierze juz srodki przeciw-astmatyczne, w tym ja, poniewaz mamy duze klopoty z oddychaniem, oraz zawroty glowy.

[...]

To tyle moich obserwacji, ze nie wspomne o tym jak garsciami wylaza mi wlosy. Co podejrzewam? Zatrucie aluminium, zeby bylo smiesznie, ale mnie nie jest do smiechu, bo nasz maly byl juz w tym czasie 2 razy w szpitalu z potrzeba natychmiastowej pomocy.

Objawy zatrucia aluminium (albo ogólniej związkami glinu) są zupełnie inne. Na odległość trudno stawiać rozstrzygające diagnozy, ale zważywszy na poszlaki takie, jak ta

http://www.bbc.co.uk...london-13160841

to przyczyna Waszych problemów wydaje się być dosyć oczywista.

O zdjęciu wypowiedział się już ktoś inny, nie będę więc się powtarzać.
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

mag@
Od siedmiu lat mieszkam w UK. Mogę śmiało powiedzieć, że jestem okazem zdrowia, pomimo moich 46 lat.
Moja żona jest astmatykiem od urodzenia. W Polsce miała spore problemy ze zdrowiem, była także hospitalizowana z powodu astmy.
Tutaj jej przeszło.
Syn jest wcześniakiem. Z powodu długotrwałego oddychania za pomocą respiratora, ma tzw. żelazne płuca. W Polsce zażywał leki wziewne, podobne do tych dla astmatyków.
Tutaj jest zdrowy,uczęszcza do szkoły, do której regularnie przychodzą przeziębione dzieci. Jego nic nie bierze.
Nie obraź się, ale zacznij dbać o zdrowie.

#3543 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.
  • Tematów: 0

Napisano

A propo's zdjecia.
To niesmialo wrzuce, ze nie przedstawilam go jako chemitralis, wiec darujcie sobie te emocje. Poprosilam o komentarz i to wszystko.
Ale sie rzucilscie jak wilki, no no :mrgreen: , az milo popatrzec jak dyskusja ruszyla.
Co do zatrucia glinem, to radze koledze poczytac wiecej niz wiki, sa strony lekarzy.
Dziki Kurak
Nie wszystko sie da zwalic na smog, bo on sie az tak drastycznie nie zwiekszyl w ciagu ostatniego pol roku. Za to smieci z nieba jest duzo wiecej kazdego dnia i coraz bardziej legalnie spadaja na glowy. Od podejrzen do badan daleka droga, tak wiec moge tylko przypuszczac, ze cos jest nie tak, ale poki co dowodow nie ma.
Niestety nie moge pisac jak wy w dowolnej chwili, korzystam z komputera grzecznosciowo wypozyczonego.
  • -5

DaMiAn85osg.
  • Tematów: 13
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

CHEMTRAILS to FAKT !
Dołączona grafika
A teraz minusujcie !
  • -9

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wybaczcie, ale to moja jedyna reakcja na taki tekst
Dołączona grafika

No właśnie mniej więcej tak sobie Ciebie wyobrażam w chwili gdy piszesz swoje eseje. Brak pulsującej żyłki tylko.

Dlaczego smugi kondensacyjne muszą zanikać po paru minutach a cirrusy nie?
  • 1

#3546 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.

Napisano

Mysle Pdjakow, ze lepsza i madrzejsza jest odpowiedz, a nie reakcja.
-3 za niewiedze i prosbe o komentarz to spora kara, zwlaszcza ze pisalam wczesniej o tym ze na smugach sie nie znam. Nie zna sie na nich reszta tez i co?
Rozmowa dalej sie toczy i dalej wszystko jest contralis...
Staniq
Widze, ze szok chemiczny niezle podzialal na Twoja rodzine, Na moja juz nie, ciekawe ze jednym astmatykom przechodzi a inni nadal biora leki jak moja corka. Ja nigdy zadnych dusznosci nie mialam, a mieszkam tu juz 8 lat. Jak jeszcze opadnie siara co juz ja wyrzucili, to pewnie mi przejdzie...
Ogolnie rzecz biorac to macie racje z tymi smugami, to rzeczywiscie nie jest juz niczym niezwyklym,kazdy to widzi. Zaczynamy sie przyzwyczajac do widoku mlecznego nieba, jeszcze troche a stwierdzenie, ze niebo jest niebieskie wywola smiech wsrod mlodziezy. Oni beda znac tylko kratownice, "naturalne" contralis, wiecznie zamglone slonce i oczywiscie cudowny zapach siarki w powietrzu. Az wzruszenie mnie ogarnia jaki piekny jest nasz swiat!
  • -7

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja nigdy zadnych dusznosci nie mialam, a mieszkam tu juz 8 lat.

Wybacz, że się czepiam, ale wczoraj sama napisałaś, że "Czworo z nas bierze juz srodki przeciw-astmatyczne, w tym ja, poniewaz mamy duze klopoty z oddychaniem". Nie świadczy to najlepiej o wiarygodności twoich słów.

Zaczynamy sie przyzwyczajac do widoku mlecznego nieba, jeszcze troche a stwierdzenie, ze niebo jest niebieskie wywola smiech wsrod mlodziezy.

Odnoszę wrażenie, że wzorem innych zwolenników teorii "chemtrails" mocno idealizujesz przeszłość. Kiedy czyta się takie wypowiedzi, można uznać, że dawniej przez cały czas była ładna pogoda z puchatymi "barankami" (Cumulus humilis) na niebie, nie było w ogóle chmur wysokich i średnich, a opady sprowadzały się do przelotnych i niezbyt intensywnych zjawisk. I oczywiście smugi kondensacyjne podlegały innym prawom fizycznym niż obecnie.

Użytkownik Lynx edytował ten post 23.02.2012 - 10:13

• 2

#3548 Gość_scigany

Gość_scigany.

Napisano

Znaczne obniżenie średniego globalnego poziomu chmur.
Ziemskie chmury poruszają się trochę niżej, średnio o jeden procent w ciągu całej pierwszej dekady XXI wieku. To może mieć poważne implikacje dla globalnego klimatu. Naukowcy opublikowali właśnie dane z pierwszego dziesięciolecia tego wieku.

Informacje na ten temat pochodzą z Uniwersytetu Auckland w Nowej Zelandii, którego to pracownicy przeanalizowali pierwsze dziesięć lat globalnych pomiarów wysokości chmur ( od marca 2000 do lutego 2010). Dane pochodziły z instrumentu MISR znajdującego się na pokładzie sondy badawczej Terra należącej do NASA.

Wyniki badań opublikowano niedawno w Geophysical Research Letters i potwierdzają one ogólny trend prowadzący do obniżania średniego pułapu chmur. Ten jeden procent obniżenia to obrazując to odległościami około 40 centymetrów.

Większość zmniejszenia jest powodowana zauważalnie mniejsza liczbą chmur występujących na dużych wysokościach. Prowadzący badanie Roger Davies powiedział, że na razie jest trochę mało danych, aby wyrokować, ale wyraźnie widać, że coś bardzo ważnego dzieje się w atmosferze a te wyniki stanowią jasną wskazówkę.

Uważa się, że zmniejszenie wysokości chmur mogłoby prowadzić do skutecznego chłodzenia, co byłoby w stanie przeciwdziałać globalnemu ociepleniu a nawet odwrócić trend. Kilka dni temu wspominali o tym rosyjscy naukowcy przewidujący epokę lodowcową w ciągu kilku następnych lat. Obniżenie chmur może mieć jakiś związek z działalnością Słońca a zgłasza emisji UV podczas rozbłysków słonecznych.

Naukowcy przyznają uczciwie, że obserwują skutek czegoś i nie mają pojęcia, czego. Logicznie rozumują, że coś musiało wpłynąć na zmianę wzorców cyrkulacyjnych, które powodują powstawanie chmur na dużych wysokościach.
Źródło: http://www.physorg.c...rth-clouds.html
Na skutek czegoś? A może nazwijmy to po imieniu chemi!
  • 0

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Większość zmniejszenia jest powodowana zauważalnie mniejsza liczbą chmur występujących na dużych wysokościach.

Czyli dzieje się odwrotnie niż chcieliby tego zwolennicy teorii "chemtrails" - ilość chmur wysokich maleje, a nie rośnie.

Większa ilość "chemii", czyli jąder kondensacji, powinna powodować wzrost zachmurzenia wysokiego, a nie jesgo spadek.
  • 3

dzustin.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Znaczne obniżenie średniego globalnego poziomu chmur.
[...]

Wytłumacz mi czemu uważasz że chemia miała by spowodować obniżenie chmur ?
Cięższe będą bo zawierać będą aluminium ?

Użytkownik dzustin edytował ten post 23.02.2012 - 10:17

• 0

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mysle Pdjakow, ze lepsza i madrzejsza jest odpowiedz, a nie reakcja.

Myślę że mogłabyś po prostu odpwiedzieć na moje pytanie.

Na moja juz nie, ciekawe ze jednym astmatykom przechodzi a inni nadal biora leki jak moja corka. Ja nigdy zadnych dusznosci nie mialam, a mieszkam tu juz 8 lat.

Od okolo 4-ech miesiecy moja rodzina polsko-angielska cierpi na przedluzajace sie "przeziebienie". Bez goraczki, suchy meczacy kaszel. Wraz z dwu i pol latkiem jest nas 6 osob. Piecioro doroslych i dziecko. Czworo z nas bierze juz srodki przeciw-astmatyczne, w tym ja, poniewaz mamy duze klopoty z oddychaniem, oraz zawroty glowy.

Apeluję do moderatorów: W tym temacie nagminnie łamany jest punkt regulaminu mówiący O ZAKAZIE WPROWADZANIA INNYCH UŻYTKOWNIKÓW W BŁĄD, dlatego łamiący regulamin użytkownicy powinni dostawać ostrzeżenia.

Mag, WzT ma rację :) Są w tym temacie osoby wprowadzające w błąd. Konkretnie wymyślające sobie bzdety mające potwierdzić chemtrails i niestety po chwili zapominające co się nakłamało. Sad but true...
  • 4

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Co do zatrucia glinem, to radze koledze poczytac wiecej niz wiki, sa strony lekarzy.

Masz rację wiki to nie wszystko:
Glin łatwo wchłaniany w przewodzie pokarmowym szybko dostaje się do krwi, z której także jest szybko wydalany z moczem. Przy uszkodzeniach funkcji nerek usuwanie glinu z organizmu jest ograniczone i następuje jego nagromadzenie w różnych narządach, a przede wszystkim w komórkach mózgowych i w kościach. Przy zatruciu glinem objawy mogą być następujące : zaparcia, pocenie się, nudności, osłabienie źródło 
Jak się okazuje Twoje podejrzenia dotyczące zatrucia aluminium przy opisanych objawach są raczej oględnie mówiąc trochę nie trafione. Powtarzam co napisałem: nie poddaje w wątpliwość choroby w Twojej rodzinie, ale może warto zrobić podstawowe badania, a nie domniemywać zatrucia "zrzucanym" aluminium i siarką...

Mag nie dziw się swoim minusom, najpierw przeczytaj swoje ostanie posty i odpowiedz na pytanie czy Ty prowadzisz dyskusję czy też skaczesz z temaciku na temacik, nie próbując nawet podyskutować nad żadnym przedstawionym problemem.

Użytkownik Ironmacko edytował ten post 23.02.2012 - 11:59

• 0

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Oni beda znac tylko kratownice, "naturalne" contralis, wiecznie zamglone slonce i oczywiscie cudowny zapach siarki w powietrzu.

A czy przypadkiem Anglia to nie kojarzy sie z mglistą, deszczową pogodą ? :roll:

A co do zapachu w powietrzu to proponuję od czasu do czasu wyjechać gdzieś poza miasto. U mnie samoloty latają od wielu, wielu lat i jeszcze ani razu nie czułem w powietrzu siarki :) Obecnie zwolennicy chemtrails podpisują wszystko pod tą teorię. Jeszcze chwila i jak ktoś puści bąka to będzie za pewne spisek NWO....
  • 0

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ogolnie rzecz biorac to macie racje z tymi smugami, to rzeczywiscie nie jest juz niczym niezwyklym,kazdy to widzi. Zaczynamy sie przyzwyczajac do widoku mlecznego nieba, jeszcze troche a stwierdzenie, ze niebo jest niebieskie wywola smiech wsrod mlodziezy. Oni beda znac tylko kratownice, "naturalne" contralis, wiecznie zamglone slonce i oczywiscie cudowny zapach siarki w powietrzu. Az wzruszenie mnie ogarnia jaki piekny jest nasz swiat!

Witaj w XXI wieku !

http://www.youtube.com/watch?v=BI4jrAq6idI&feature=related

Dołączona grafika
źródło

Coś o naszym regionie:

Dynamiczny rynek lotniczy w Estonii

Estoński rynek lotniczy jest najdynamiczniej rozwijającym się rynkiem w Europie, osiągając w ciągu pierwszych sześciu miesięcy 2011 roku wzrost przewozów pasażerskich o 37,1 proc.

Tym samym Estonia wygrała z Islandią, Albanią, Serbią, Finlandią i Litwą, gdzie wskaźniki wzrostu wynosiły odpowiednio 23,7 proc., 23,1 proc., 20,1 proc., 18 proc. i 17,6 proc. Łotwa zajęła 11 miejsce w rankingu z wynikiem 13,8 proc.

Spadek przewozów w analogicznym okresie minionego roku zanotowano w dwóch krajach: na Słowacji (- 6,6 proc.) i w Grecji (- 7,2 proc.).

Liczba pasażerów przewiezionych w Europie wzrosła w sumie do 63 mln osób, tj. o 11 proc. więcej niż w roku ubiegłym.

Estonian Air, największy operator lotniczy port w Tallinie zwiększył w tym roku częstotliwość połączeń do Brukseli, Amsterdamu, Moskwy, Londynu, Barcelony oraz Paryża i Sankt Petersburga.

Od września 2011 roku estoński przewoźnik planuje uruchomienie nowej trasy między Tallinem i Trondheim.

data dodania: 2011-08-09 11:37:06
źródło: estonian-air.ee

źródło

I coś o Polsce

Polska zalicza się do najdynamiczniej rozwijających się rynków lotniczych połączeń pasażerskich Europy, a nawet świata - twierdzi Urząd Lotnictwa Cywilnego. Warszawskie Okęcie, pełniące obecnie także rolę centralnego lotniska dla Polski, jak również sieć regionalnych lotnisk przeżywają okres rozkwitu.

W roku 2006 polskie porty lotnicze obsłużyły o ok. 74 procent pasażerów więcej (ponad 15 mln 360 tys.), aniżeli w 2004 roku (8 mln 800 tys.).

Największy przyrost pasażerów nastąpił w portach regionalnych - o 164 procent, w Warszawie było to 33 procent. Przyczyną takiej dysproporcji było, jak się wydaje niskie wykorzystanie infrastruktury portów regionalnych przed rokiem 2004, jak również znacznie przekroczona przepustowość portu warszawskiego (port w Warszawie budowany był z myślą obsługi około 3,5 mln pasażerów, podczas gdy liczbę tę przekroczył już w roku 1997).

Coraz bardziej widoczna jest zmiana struktury przewozów lotniczych w Polsce. Największy udział w rynku ma w dalszym ciągu Port Lotniczy w Warszawie, który w całym 2006 obsłużył ponad 8 mln 101 tys. pasażerów, co stanowi 52,7 procent wszystkich pasażerów korzystających z polskich lotnisk. Udział ten jednak systematycznie maleje na rzecz portów regionalnych. Przyczyn takiej zmiany jest kilka, między innymi coraz bardziej konkurencyjnie działające porty regionalne, jak również problemy z przepustowością warszawskiego portu związane m.in. z trwającą rozbudową terminali i płyt postojowych.

Pod względem ilości obsłużonych pasażerów do największych portów regionalnych należy zaliczyć Kraków-Balice (2 mln 348 tys.), Katowice-Pyrzowice (1 mln 439 tys.), Gdańsk-Rębiechowo (1 mln 250 tys.).

źródło

Pogódźcie się, że smug jest i będzie coraz więcej i że ma to ścisły związek z natężeniem ruchu lotniczego. Jeszcze raz - Witamy w XXI wieku.
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Woo Hoo!
Kolega scigany wrócił z hibernacji. I to jak!
"Tęgie głowy" nie wiedzą, a Pan scigany wie.
Była konsultacja z WzT?
Chyba nie.
Nawet nie poczułem, jak mi się rymuje...

Dołączona grafika

Nie nazwę tego żenadą, bo przyzwoitość mi nie pozwala. Dno.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 7

0 użytkowników, 7 gości oraz 0 użytkowników anonimowych