Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Please log in to reply
7697 replies to this topic

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

BrainCollector@
W materiale przedstawionym przez Ciebie, pada takie zdanie:
- "But will they work? Yes these geo-engineering ideas will work".
Troszkę to "biedne" jako dowód. Słowo "będą", nie oznacza "są".

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

I teraz błagam o minusy od sceptyków za niewygodny dowód. BŁAGAM !

Mogę dać ci minusa, ale nie za "niewygodny dowód", bo nic takiego nie przedstawiłeś, tylko za wrzucanie filmików, które nijak mają się do tematu. Czy to będzie się liczyć?

W filmiku jest mowa o geoinżynierii. Ani razu nie pada określenie "chemtrails", nie ma nawet wzmianki o rozpylaniu baru i glinu. Za to spodobała mi się animacja pokazująca sztuczny wulkan. Nie wiesz może na którym wulkanie się wzorowano? Widziałem już w życiu parę, wygasłych i aktywnych, ale żaden nie miał tak intrygujących kształtów:

Dołączona grafika

Użytkownik Lynx edytował ten post 24.02.2012 - 15:21

• 3

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Masz dam CI plusika bo w tym temacie każdy kto mówi, że chemtrails to ściema je dostaje a każdy kto mówi, że to prawda dostaje minusiki. Proszę bardzo. TO jest żenujący temat i jest najgorszą częścią forum.

Edit:
Dowód macie w prawym dolnym rogu

Edit2:
@dół

Tak samo żałosny jest temat jak i Ty i wielu innych. Proszę bardzo zarobie warna ale "mam to w poważaniu". Śmieszni i żałośni jesteście, nikt nie może wypowiedzieć się w temacie, nawet nie może wkleić linka bez osaczenia przez takich żałosnych pożal się Boże sceptyków i o lepienia postów dziesiątkami minusów. To jest żałosne (i będe powtarzać to słowo w kółko bo idealnie pasuje do tak żałosnego zachowania). Zrobiliście sobie kółko adoracyjne w tym temacie i biegacie stadami zabijając kolejnych użytkowników. Już poklepało cie po główce siedmioro kumpli za wspaniałe obrzucenie błotem kolejnej osoby.

Edycja: Dziki Kurczak

Dołączona grafika

Nie dam Ci jeszcze ostrzeżenia z uwagi na czyste konto upomnień -- ale proszę, byś zmienił ton, bo przy kolejnej tego typu wypowiedzi dostaniesz warna z bonusem.

• -8

Niecodzienny.
  • Tematów: 9
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

30 lat temu nie było widać smug bo wtedy zrzucali stonke.

Dołączona grafika

• 0

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Masz dam CI plusika bo w tym temacie każdy kto mówi, że chemtrails to ściema je dostaje a każdy kto mówi, że to prawda dostaje minusiki. Proszę bardzo. TO jest żenujący temat i jest najgorszą częścią forum.

Edit:
Dowód macie w prawym dolnym rogu

No ale co jest żenujące? Bo moim zdaniem żenujące jest to że masz dyskutantów w głębokim poważaniu i nie chciało Ci się sprawdzić czy Twoje "nowe szokujące fakty" nie zostały już tu przytoczone. a zostały wielokrotnie. Dokładnie ta sama informacja o "Man Made Volcano". Z uwagą naukowców, która w tym filmie się chyba nie pojawiła.

Żenujące jest to że grupa osób zalewa wątek tymi samymi informacjami pewnie mając nadzieję, że milion razy wypowiedziane kłamstwo automagicznie stanie się prawdą. WzT bije już tu rekordy posuwając się do szastania paragrafami, jakby miał nadzieję że kogokolwiek jego wymyślone zarzuty obejdą. Mag zakłada temat multum minusalis w którym się dziwi skąd te minusy i niedługo potem zostaje złapana na jawnej sprzeczności wypowiedzi - co pozwala domniemywać że jej astmatyczne przejścia pojawiły się tylko i wyłącznie po to, by podbić temat chemtrails. Temat jest równie żenujący jak same z palca wyssane chemtraile.

@Up - minusik. Zasłużony. I zgłoszenie. Zasłużone.

Użytkownik pdjakow edytował ten post 25.02.2012 - 09:55

• 4

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jakby kogoś interesowało, jak się neutralizuje chemtrails za pomocą octu, to popatrzcie.... Szczerze się Wam przyznam że..... dostałem takiego ataku śmiechu... że o mało co mnie z domu nie wyrzucili :o

No to Panowie, inwestujemy w ocet, ściereczki i wentylatory bo to dużo tańszy i szybszy w działaniu sposób, niż jakieś tam chembustery....... Zniszczymy im ten niecny plan "spreyowania" 8) :mrgreen:

Możliwe że dostanę za to łorna, ale musiałem się tym z Wami podzielić... Po raz pierwszy widziałem coś takiego :lol
  • 3

danteusz.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

http://www.youtube.com/user/Kostur289
nie masz lepszych zajec jak wyszukiwanie filmikow o chemtrails i wysmiewanie w komentarzach tych teorii?

Dołączona grafika

• 1

Goosfraba.
  • Tematów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

http://www.youtube.com/user/Kostur289
nie masz lepszych zajec jak wyszukiwanie filmikow o chemtrails i wysmiewanie w komentarzach tych teorii?

W temacie o CHEMTRAILS wyszukiwanie filmików o CHEMTRAILS i komentowanie TYCHŻE uważasz za złe zajęcie? Na marginesie dodam, że jak zobaczyłem gościa ze ściereczkami, octem i wentylatorami to też zaliczyłem glebę :D
  • 0

danteusz.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

mialem na mysli, ze na jego koncie YT sa tylko komenty pod roznymi filmami o tej teorii

koniec offtopa z mojej strony
  • 0

Ala29.
  • Tematów: 7
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Co się dziwisz taka praca.
  • 0

dzustin.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Kiedyś gdzieś widziałem też filmik z nawilżaczem do powietrza, w środku też był chyba jakiś ocet, i koleś podniecał się że za oknem ma czyste niebieskie niebo :) Jakim cudem ma chmury wiszące 10km wyżej ma wpłynąć ocet ze szmatki czy nawilżacza to nie wiem. Oni też nie wiedzą ale przecież w ich mniemaniu to działa więc nie ma tematu.

Chyba nie zdają sobie sprawy, że totalnie ośmieszają temat tymi chembusterami, octem, hologramami, latającymi kuleczkami. Czy ktoś rozsądny zainteresuje się tematem czytając takie rzeczy ?
To raczej zainteresuje tylko kogoś kto wieczorami oczyszcza swoje czakry i bawi się w czary mary z kryształkami.
Bo czym jest chembuster ? To coś ma zatopione w podstawie jakieś kryształki i rurkami jakaś tam energia wylatuje i robi dziury w smugach/chmurach. Twórca chembustera może nawet myślami kierować tym działem, a profesjonaliści na forum DI chwalą się, że wymazują chmury myślami zakrywając je palcami a nawet tylko samymi myślami.

Czy ktoś dziwi się, że w sądzie wyśmiali ten temat i porównali do UFO ? Bo ja się wcale nie dziwię.
  • 4

danteusz.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dlatego ja sadze, ze ta teoria sluzy tylko i wylacznie dezinformacji i osmieszeniu ludzi wierzacych w ,,alternatywne wyjasnienia,,

Użytkownik danteusz edytował ten post 25.02.2012 - 18:31

• 2

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

up@
I dostajesz ode mnie plooosa.
Dawno temu napisałem, że takie bzdurne teorie służą tylko i wyłącznie temu, aby gawiedź miała zajęcie.
W PRL w wojsku mówiło się, że żołnierz musi mieć zajęcie, aby nie miał czasu na głupoty.
Wykazujemy, że ta teoria dawno rozsypała się w posadach, ale są tacy, którzy z uporem maniaka ciągle ją lansują. Wyzywanie wszystkich wokół od agentów, ma na celu odwrócenie uwagi od nich samych i od ich agenturalnej działalności.

#3584 Gość_scigany

Gość_scigany.
  • Tematów: 0

Napisano

Nie piszcie że nie ma smug kondensacyjnych z domieszką chemi,bo nie jest to prawdą.
Wiem że temat smug chemicznych na paranormalne jest z góry przegrany,a w głownej mierze zawdzięczamy to modom, widzę jak zwolennicy smug są atakowani za drobne przewinienia,ale cóż takie życie,Panowie i Panie mamy temat otwarty od jakiegoś czasu więc jeśli znajdziecie coś interesującego w sieci wklejajcie,nie każdy ma czas szukać w necie coś interesującego na temat smug,razem możemy dużo,przynajmniej dla naszej wiedzy,i faktycznie nie ma co odpowiadać na zaczepki tych oświeconych i święcie wierzących że smug chemicznych nie ma, bo to nie ma sensu.
Pozdrawiam
  • -2

xyz8472.
  • Tematów: 2
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Zależy o jakiej chemii mówisz... skąd ta chemia ma się wydobywać? Z silników czy z dysz (wersja hardcore - z hologramów/kulek)?

Użytkownik xyz8472 edytował ten post 25.02.2012 - 21:25

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych