Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

PaZi.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Mam nadzieję że posłuchasz sam siebie i dasz sobie na jakiś czas spokój z teoriami spiskowymi. Ja kiedyś tak zrobiłem i dystans którego nabrałem po roku wystarczył żeby w miarę trzeźwo myśleć. Pomogę ci i wyjmę pierwszą kostkę prowadzącą do zawalenia się tej wysokiej wieży teorii spiskowych: smugi kondensacyjne to nic innego jak sztucznie wytworzone chmury. Oprócz genezy niczym się one od chmur nie różnią (bo smugi to kryształki lodu a reszta pozostała z reakcji spalania jest niewidoczna i tak jak spaliny samochodowe, rozpływa się w powietrzu). Uważasz że dla ciebie jest to oczywiste kłamstwo/manipulacja? Ok, ale nie goraczkuj się i przemyśl to. Odpocznij od tych zagadniej i powiedzmy po miesiący bez styczności z TS czy to będzie tak samo oczywista sprawa.

Czy ktos ze zwolenników teorii spiskowych został na placu boju czy wszyscy robią sobie odpoczynek, mają sesję, maturę, pracę itd.

Pozdrawiam
  • 0

Canaris.

God Emperor of Mankind

• Tematów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Myślę, że na razie nie ma co dalej drążyć tematu. ..BLABLABLA

Quamliwus Maximus jak zwykle swoim stylem kręci , ignoruje zbyt trafne pytania , strzela fochy , udaje że wychodzi trzaskając drzwiami i posadza wszystkich o bycie agentem CIA/Iluminatów/cholera wie czego jeszcze .

Kończa Waść , wstydu ( sobie ) oszczędź .

I skończ z tym wklejaniem demotów , pisaniem wielką kolorową czcionką itp . Bo żadna forma nie ukryje tego że treści z twoich wypowiedziach jest malutko .

Użytkownik Canaris edytował ten post 27.05.2010 - 10:27

• 0

Arkadiusz.

Pilot in command

• Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Te beczki to albo instalacja testowa o której pisał kapuchy albo też układ mający na celu zwiększenie zasięgu (wyglądają identycznie) Taką dodatkową instalację zakłada się w przypadku, kiedy trzeba dostarczyć samolot o niewielkim zasięgu poza teren na którym pozwala operować normalna pojemność standardowych zbiorników, a nie wchodzi w grę międzylądowanie (przelot nad oceanami, rozległymi obszarami pustynnymi) Nie jest to samoróbka, ale instalacja zatwierdzona przez producenta tak maszyny jak i silników. Takie rozwiązanie stosuje się także w przypadku maszyn nowych fabrycznie. Ktoś powie, że nie jest to opłacalne. Otóż jest i to bardzo. Koszt wypożyczenia i zainstalowania certyfikowanej instalacji do jednorazowego zwiększenia zasięgu wliczy się w cenę maszyny, a koszt zwróci się bardzo szybko, szczególnie jeśli to popularna linia. Lot z dodatkowymi zbiornikami odbywa się bez pasażerów, a oznaczenia o tym, że w beczce jest coś niebezpiecznego (palna i szkodliwa dla człowieka kerozyna) nie powinno dziwić. Ta szafa w głębi kadru to jednostka sterująca tym bałaganem i monitorująca jego pracę.
  • 0

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Te beczki to albo instalacja testowa o której pisał kapuchy albo też układ mający na celu zwiększenie zasięgu (wyglądają identycznie) Taką dodatkową instalację zakłada się w przypadku, kiedy trzeba dostarczyć samolot o niewielkim zasięgu poza teren na którym pozwala operować normalna pojemność standardowych zbiorników, a nie wchodzi w grę międzylądowanie (przelot nad oceanami, rozległymi obszarami pustynnymi)  Nie jest to samoróbka, ale instalacja zatwierdzona przez producenta tak maszyny jak i silników. Takie rozwiązanie stosuje się także w przypadku maszyn nowych fabrycznie. Ktoś powie, że nie jest to opłacalne. Otóż jest i to bardzo. Koszt wypożyczenia i zainstalowania certyfikowanej instalacji do jednorazowego zwiększenia zasięgu wliczy się w cenę maszyny, a koszt zwróci się bardzo szybko, szczególnie jeśli to popularna linia. Lot z dodatkowymi zbiornikami odbywa się bez pasażerów, a oznaczenia o tym, że w beczce jest coś niebezpiecznego (palna i szkodliwa dla człowieka kerozyna) nie powinno dziwić. Ta szafa w głębi kadru to jednostka sterująca tym bałaganem i monitorująca jego pracę.

Arkadiusz bo strace do Ciebie szacunek jako osoby majacej wiedze w lotnictwie... To ze Ci sie nie chce czytac tego tematu to rozumiem, spamu tutaj co nie miara, ale jak bys sie cofnal kilka postow wstecz do nie pisal bys bzdur, ze jest to: uklad majacy zwiekszyc zasieg samolotu. Rany nawet link do ksiazki dalem... 

• 0

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Szkoda, że sceptycy wyplenili z tego działu większość zwolenników teorii o Chemtrails.
Wiem, że na spiskowe teorie klaskać nie będziecie, ale kiedyś sceptycy ze spiskowcami, bardziej się tu dogadywali, wszak jest to forum paranormalne i właśnie tutaj powinno dociekać się prawdy, tym bardziej tej niewygodnej.
Jak wspomniałem wcześniej, cały czas dokształcam się w tej materii, analizując argumenty dwóch stron i przyznaje, że cały czas coś mi tu brzydko pachnie, żeby nie powiedzieć śmieeeerdzi...
  • 1

Arkadiusz.

Pilot in command

• Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Po prostu spojrzałem na zdjęcie i skojarzyło mi się właśnie z tym rozwiązaniem, o którym kiedyś czytałem. Zdjęcie przedstawiało właśnie dużą liczbę zbiorników w części pasażerskiej. Temat toczył się w komentarzach do zdjęcia na jetphotos.net i pytano tam w jaki sposób dostarcza się samoloty na dłuższe dystansy, a tamtejsi specjaliści odpowiedzieli, że czasem robi się to właśnie w ten sposób. To nie są normalne loty z pasażerami, ale loty techniczne.
Podobnie jak podłączanie piątego silnika do skrzydeł samolotów czterosilnikowych w celu przetransportowania go: http://www.airliners...-338/0635769/L/ - nietypowe, dziwne, ale praktykowane.
  • 0

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Po prostu spojrzałem na zdjęcie i skojarzyło mi się właśnie z tym rozwiązaniem, o którym kiedyś czytałem. Zdjęcie przedstawiało właśnie dużą liczbę zbiorników w części pasażerskiej. Temat był na jakimś forum o lotnictwie i pytano tam w jaki sposób dostarcza się samoloty na dłuższe dystansy, a tamtejsi specjaliści odpowiedzieli, że czasem robi się to właśnie w ten sposób.

Nie zmienia to faktu, ze prezentowane zdjecie nie przedstawia instalacji do zwiekszenia zasiegu... po drugie po co z przodu mialyby byc szafki koputerowe...

A swoja droga, chcialbym zobaczyc takie zdjecie, przerobionego boeinga z dodatkowymi butlami w czesci pasazerskiej..., jak masz to zamiesc.

Użytkownik Ironmacko edytował ten post 27.05.2010 - 14:27

• 0

Zagaroth.
  • Tematów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Tutaj jest strona, gdzie sledza i rejestruja chemtrails w Polsce. Chemtrails nad Polską

i miły komentarz autorów strony

Przykro mi, ale nie każdy może komentować nasz blog.

Trolle, dezinformatorzy i ludzie niekulturalni nie mają tu wstępu. Nie przekonasz nas, że chemtrails nie istnieją ani że są tylko urojeniem szaleńców – jeśli wchodzisz tu tylko po to, żeby napisać, że się mylimy i przedstawić rzekome „dowody” na swoje racje, to szkoda Twojego czasu.

Ludzie, którzy nie rozumieją lub udają, że nie rozumieją co czytają i ci, którzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem również nie mają tu wstępu.
Informuję, że znane są nam wszystkie techniki stosowane przez mistrzów dezinformacji, NLP, trolle i wrogów prawdy, z Schopenhauerem i jego Erystyką na czele."

Niestety na tym forum takich ograniczen nie wprowadzono.

Użytkownik Zagaroth edytował ten post 27.05.2010 - 14:19

• 1

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

D.B. Cooper, mógłbyś trochę konkretniej? Które argumenty wydają ci się podejrzane?
Jeśli chodzi o dociekanie prawdy, to wydaje mi się, że właśnie w tym kierunku prowadzi ten wątek. Zwolennicy teorii "chemtrailsów" przedstawiają ją jako prawdę objawioną, a sceptycy tylko sprawdzają, czy na to miano zasługuje i zgłaszają swoje wątpliwości. Nie jest winą sceptyków, że ich postępowanie spotyka się z agresywną reakcją zwolenników teorii i że "chemtrailsowcy" wolą opuścić wątek, niż odnieśc się do ich argumentów.

--- EDIT ---
Miałem jeszcze zamiar dopisać, że zwolennicy "chemtrailsów" czują się dobrze wyłącznie we własnym gronie, gdy nikt nie wytyka im błedów w rozumowaniu. Wcześniej sobie to odpuściłem, ale post Zagarotha sprawił, że zmieniłem zdanie.

Zagaroth, zgłaszałeś już sprawę na policji?

Użytkownik Lynx edytował ten post 27.05.2010 - 14:32

• 0

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Różowe chmury nad Wielkopolską (Maj 2010)

Pamiętam kolorowe zachody słońca, ale na pewno, nie były one nigdy różowe, a jedynie czerwone lub pomarańczowe. Dlaczego nikogo nie zastanawia kolor nieba? Jak to możliwe, żeby niebo mieniło się różowym odcieniem? Co może powodować taką barwę? Metal? Aluminium? Jak zawsze masa pytań bez odpowiedzi…

cytat z powyższego źródła: Chemtrails nad Polską

też ostatnio zaobserwowałem dziwny róż na niebie (pierwszy raz w życiu), nie wiązałem tego z teoriami spiskowymi, tylko z jakimś nieznanym mi zjawiskiem atmosferycznym, nawet postanowiłem zrobić fotkę:

Dołączona grafika

Przy okazji odpowiem Lynxowi, zastanawia mnie, oraz wydaje mi się dziwnie podejrzany wygląd naszego nieba, na którym podobnych anomalii wcześniej nie obserwowałem. Chciałbym tylko uzyskać parę informacji dlaczego na przełomie kilku lat, tak radykalnie zmienił się wygląd smug kondensacyjnych? Samoloty nie latają od wczoraj.
  • 2

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Chciałbym tylko uzyskać parę informacji dlaczego na przełomie kilku lat, tak radykalnie zmienił się wygląd smug kondensacyjnych?

A potrafisz udowodnić, że się zmieniły? Bo ja nie zauważyłem żadnych zmian w ich wyglądzie przynajmniej od 15 lat, czyli od chwili, kiedy zacząłem obserwować niebo. Jedyne co się zmieniło to ich ilość, ale nie widzę w tym nic dziwnego, jako że ruch lotniczy w ciągu ostatniej dekady znacznie się nasilił. Dziś często się zdarza, że niebo wygląda tak, jak na tym zdjęciu sprzed... ponad 40 lat. Dlatego nie rozumiem twojego twierdzenia, że smugi się zmieniły.

A co do różowego nieba, to półtora roku temu wrzuciłem do wątku o chmurach mammatus takie zdjęcie. Też było różowo :-) Kolor chmur w czasie zachodu Słońca zależy od ich położenia na niebie i wilgotności powietrza.
  • 3

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

D.B.Cooper . Takie krwiste zachody słońca w ostatnich kilku miesiącach , maja swoje źródło głęboko pod ziemia. Niestety ,nasza planeta sama robi nam pod górkę , uruchamiając co jakiś czas któryś ze swoich wulkanów . Islandzki wulkan o nazwie ******* ( daje gwiazdki bo nazwa jest zabójcza nawet dla klawiatury ) podczas swojej pierwszej w tym roku erupcji , wywalił popiół na wysokość 18 kilometrów . Dzięki wiatrom i prądom powietrznym dostaliśmy to nad Europe .

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Czy ktos z grona spiskowego mógłby mi napisać tak ze 3 najważniejsze dowody świadczące o tym, że smugi kondensacyjne to chemtrails?

Pozdrawiam

PS Tak, sam mogę sobie to znaleźć ale ostatnio widziałem ten temat na 8 stronie, a ostatnie strony są przepełnione przepychankami, dlatego nie chce mi sie przekopywać przez resztę.
  • 0

#344 Gość_Muhad

Gość_Muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Zacznę od smug kondensacyjnych. W Internecie jest mnóstwo dowodów na to, że mogą się one utrzymywać godzinami i przeobrażać w chmury typu cirrus. Często tymi dowodami są zeskanowane artykuły prasowe, książki i publikacje naukowe, więc nie powinno być problemów z odnalezieniem ich w świecie off-line

I widzisz? Znów pokazujesz, że jesteś mądry inaczej...to znaczy udajesz takiego. Co mnie obchodzą informacje internetowe na temat powstawania smug kondensacyjnych, skoro tu chodziło o pokazanie dowodów internetowych na Chemtrails, jako formę chmur chemicznych? Człeku niereformowalny, ileż razy Ci mówiłem, byś nie stosował tych głupawych sztuczek kręcenia składnią? Mówiłem Ci, że nie ze mną te numery. Nie te progi, kolego.

- wystarczy odwiedzić bibliotekę naukową i przejrzeć katalog pod kątem meteorologii i technologii lotniczej. Polecam to każdemu bez względu na jego wiarę w chemtrailsowy spisek.

To jest dopiero naiwne. Od kiedy Ci co knują spisek, będą zawierać informacje w bibliotekach na temat własnych spisków? Heh. To jest masakra jakaś.

Najlepiej jest mielić w tych swoich makówkach Papkę, bo Adam Mickiewicz wielkim poetą był. Mielicie a nawet nie wiecie co.

Muhad - manipulujesz moje wypowiedzi ,aby pasowały to Twojego porządku świata .

Nie rozpłacz się tylko. Staniq (bardzo inteligentny pseudonim - nie wnikam przyczynę jego powstania), otóż wyobraź sobie, że takich cwaniaczków jak Ty, którzy jako pierwsi muszą mnie zaczepić, to spotykam codziennie w pracy idąc w teren zdobywać info. Och, jakie błyskotliwe osóbki. Ty myślisz, że też taki jesteś, a w gruncie rzeczy jest odwrotnie. Nie trzeba było do mnie pisać, to nie dostałbyś po paluszkach ode mnie za te Twoje wydumania.

Moja miłość do systemu nie powinna Cie interesować ,zresztą ,zdziwiłbyś się gdybyś znal prawdę . Ty nie chcesz wiedzieć co jest grane w temacie chemitrails , tylko sobie ponarzekać jakie wszystko jest be .
Nic konkretnego nie wniosłeś swoim postem ,same osobiste wycieczki .
Ponowne lanie wody ... dlatego ta powódź .

Ja tam narzekać nie muszę. Realizuję się zawodowo, mam fajną rodziną, a to co tam sobie w tej główce snujesz, to wiesz gdzie ja to mam? Twój problem to jest. Nie mój. Zabawne jest, że sami mnie prowokujecie a potem płaczecie, że Muhad mi dogryza. O jaaaa... Straszne. A nawet jeśli jako pierwszy coś napiszę, to wówczas gdy widzę jakieś bzdety, wobec których obojętnie raczej się nie przechodzi.
  • 0

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co mnie obchodzą informacje internetowe na temat powstawania smug kondensacyjnych, skoro tu chodziło o pokazanie dowodów internetowych na Chemtrails, jako formę chmur chemicznych?

No a kto powinien dostarczyć takich dowodów, jeśli nie zwolennicy "chemtrailsów"? Na przykład ty, zamiast wszczynać kolejną pyskówkę, mógłbyś dowieść, że to, co zwolennicy teorii spiskowych nazywają smugami chemicznymi, to coś diametralnie róznego niż zwykłe smugi kondensacyjne. Jak na razie z przedstawionych przeze mnie i innych sceptyków informacji wynika, że jest to jedno i to samo zjawisko opisywane w różnych publikacjach od czasów drugiej wojny światowej.

To jest dopiero naiwne. Od kiedy Ci co knują spisek, będą zawierać informacje w bibliotekach na temat własnych spisków?

Według mnie naiwne jest twierdzenie, że istnieje spisek, bez choćby jednej słabej poszlaki za tym przemawiającej. Bo skoro nie w bibliotekach i nie w Internecie, to niby gdzie można znaleźć jakieś dowody, że "chemtrails" to tajne opryski, a nie zwykłe smugi kondensacyjne?

A wielkim poetą to był Słowacki ;-P
  • 4

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych