Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Please log in to reply
7697 replies to this topic

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Palmæro.

Anty-lewak

• Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Kostek spokojnie, przecież to o fundusze chodzi...:
- wytwarzasz atmosferę zagrożenia
- dajesz produkt, który Cię chroni
- zbierasz kasę od ludzi naiwnych

Proszę nowiutki chembuster  za jedyne 935 złotych..., jeśli liczysz na to że takie osoby przestaną o tym pisać to jesteś w błędzie. Pomyśl 5-10 sprzedanych sztuk i masz 5000-10000 na miesiąc za koszt produkcji w granicach 500-1000... i co najważniejsze sprzedajesz ludziom zadowolenie... 

Tak się zastanawiam czy dało by radę podać do sądu tych producentów "chembusterów" za oszustwo czy są przed tym jakoś zabezpieczeni (w stylu nie odpowiadamy za to jak nie działa)
  • 0

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

oho. odezwało sie trzech głównych cenzorów i to jak raniutko jednym głosem. mieszkacie razem? Po godzinach waszych wpisów mogę wnioskować ze niczym innym więcej się nie zajmujecie,co jeszcze bardziej utwierdza mnie w moich poglądach.Te filmiki pokazują zrzuty chemii ,możecie nazwać to fuel dump ,ale dla mnie jest to chemia.Z filmu nie wynika jaka substancja jest rozpylana ,morzecie mówić co wam się podoba i zaszczekać każdego kto ma inne zdanie niż wasze,ale nie powiecie ,mi że widok nieba na co dzień jest czymś normalnym.to właśnie mnie niepokoi. więc róbcie swoje.ponieważ wasze nachalne,niemiłe odpowiedzi w napastliwym tonie nie rozwiały moich wątpliwości uważam,że jedyną drogą do potwierdzenia lub nie tej teorii,bedzie badanie wody na zawartość  toksyn ,metali  itp .nie wiem wprawdzie jak sie to robi ale z pewnoscią są informacje w sieci na ten temat.Zrobię to w trosce o moich bliskich i dla własnego spokoju.pozdrawiam A.

Ala29 zobacz jak łatwo jest Ci ferować wyroki, bo rozumiem, że zaliczasz mnie do jednego z głównych cenzorów... Tylko gdybyś miała choć trochę samo zaparcia i przeklikała chociażby kilka stron wstecz to zwróciłabyś pewnie uwagę na fakt, że ja raczej do najbardziej udzielających się w tym temacie nie należę. 

I dla Twojej wiadomości: tak to jest chemia !!!! bo to jest paliwo lotnicze w czystej (niespalonej) postaci i tak smugi za samolotami to też chemia (spalone związki z paliwa lotniczego)...
Edit: badanie wody można wykonać w każdej stacji sanepidu. 

[...]Proszę nowiutki chembuster  za jedyne 935 złotych..., jeśli liczysz na to że takie osoby przestaną o tym pisać to jesteś w błędzie. Pomyśl 5-10 sprzedanych sztuk i masz 5000-10000 na miesiąc za koszt produkcji w granicach 500-1000... i co najważniejsze sprzedajesz ludziom zadowolenie... 

Tak się zastanawiam czy dało by radę podać do sądu tych producentów "chembusterów" za oszustwo czy są przed tym jakoś zabezpieczeni (w stylu nie odpowiadamy za to jak nie działa)

Nie bo Pani Izabela sprzedaje to jako biżuterię... :D

Użytkownik Ironmacko edytował ten post 28.02.2012 - 11:21

• 0

Arkadiusz.

Pilot in command

• Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wstawianie filmików pokazujących zrzut paliwa i twierdzenie, że są dowodem na spisek stoi na równi z działaniami ekoterrorystów, którzy lubią czasem pokazać na zdjęciu chłodnię kominową i buchającą z niej zwykłą parę wodną, a następnie dodać komentarz "elektrownie trują!". Ot, wykorzystywanie ludzkiej niewiedzy dla swoich celów.
Parę stron temu wspominany był temat "skywritingu". Tłumaczyłem jakiś czas temu jak działa smugacz. To nie jest żadna "zabójcza chemia", nie jest to także smuga kondensacyjna, a zwyczajny dym. Cała zabawa polega na rozpyleniu mieszanki oleju napędowego i parafiny w strumieniu gorących gazów wylotowych (odrzutowce), podaniu jej do układu wydechowego (samoloty śmigłowe), lub na zamontowaniu osobnej wytwornicy wraz z dyszą. Taka wytwornica działa niemal identycznie jak wytwornice stosowane np. w teatrze czy w dyskotekach. Po prostu chodzi o to, aby mieszanka gęsto kopciła, a nie paliła się otwartym ogniem. I owszem, to można cyklicznie włączać i wyłączać. Tu link do strony producenta takich wytwornic. Używa ich między innymi ZA "Orlik" z Radomia.
  • 0

Ala29.
  • Tematów: 7
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Miałam na myśli trzech niestrudzonych wyśmiewców -Kostek, Podjakow i Pazi.podziwiam was za upór z jakim zwalczacie ten nieistniejący problem.Jak Donkichot walczycie w sprawie której nie ma o każdej porze w gotowości uświadamiacie biedne masy,wprowadzane w błąd. Będziecie pierwsi których poinformuje jeśli w próbkach wody będzie coś nie halo.
  • -1

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Miałam na myśli trzech niestrudzonych wyśmiewców -Kostek, Podjakow i Pazi.podziwiam was za upór z jakim zwalczacie ten nieistniejący problem.Jak Donkichot walczycie w sprawie której nie ma o każdej porze w gotowości uświadamiacie biedne masy,wprowadzane w błąd. Będziecie pierwsi których poinformuje jeśli w próbkach wody będzie coś nie halo.

I myślisz że jak przyjdziesz i powiesz, to po tych wszystkich waszych próbach oszustwa ktokolwiek wam uwierzy? Prześlij skan dokumentu wraz z informacjami gdzie były pobrane próbki. Pamiętaj, że zanieczyszczenia biorą się głównie z naszej działalności tu, na ziemi, a nie gdzieś tam w powietrzu.
  • 1

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

może skomentujcie ten filmik, jestem ciekawa co to? Nie jestem fizykiem i znawcą a usiłuje sobie wytłumaczyć to co widzę codziennie na niebie.

Koledzy wyjaśnili ci, że to, co widać na filmiku, wygląda na zrzut paliwa, ale ich odpowiedzi nie przekonały cię. OK. A czy przekona cię wyjaśnienie, że to toksyczny oprysk składający się z baru, strontu i aluminium?

Będziecie pierwsi których poinformuje jeśli w próbkach wody będzie coś nie halo.

A jak zamierzasz odróżnić substancje, które znalazły się w wodzie w wyniku samolotowych oprysków, od tych, które dostały się tam z innych źródeł?
  • 3

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Ja nie uświadamiam biednych mas. Ja zwyczajnie walczę z głupotą bo to jest jedyna rzecz, której szczerze nienawidzę. Od kiedy przeszedłem na ciemną stronę mocy czyli do sceptyków i przyjrzałem się jakie kłamstwa wciskają wielcy debile robiący filmiki na youtube innym naiwniakom, straciłem cierpliwość. Dlatego od dwóch lat wyśmiewam te wasze brednie i urojenia. Czasami ktos zada nowe ciekawe pytanie, ale dosyć szybko się znajdzie i na to odpowiedź. Trzeba tylko trochę poszukać informacji.

Ala jeśli udowodnisz, że próbki zebrałaś w powietrzu ze smugi kondensacyjnej i zbadałaś to bez domieszek w laboratorium to wtedy będziemy mogli rozmawiać. Ale jak się spodziewam, nie będzie cię na to stać. I nie pier***** że stawiam wymagania z kosmosu bo jakbyś miała choć trochę zaparcia to poszłabyś na odpowiednie studia i wiedziałabyś jak się przeprowadza eksperymenty i badania. A wodę do sanepidu to możesz zanieść z twojego klozetu bo będzie to miało taki sam sens jak z każdego innego miejsca, bo badania wody nie odpowiedzą na pytanie skąd się wzięły poszczególnie zanieczyszczenia.

Zreszta po co ja tłumaczę czemu takie badanie jest złe. Przecież spiskowcy i tak nie ogarną tego swoimi wielki umysłami.

Pozdrawiam

Użytkownik PaZi edytował ten post 29.02.2012 - 01:22

• 5

dzustin.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Będziecie pierwsi których poinformuje jeśli w próbkach wody będzie coś nie halo.

Gdybym pobrał próbkę wody z przepływającej blisko domu rzeczki, to podejrzewam że skład chemiczny smugi pozostawionej przez samolot to pikuś w porównaniu z tablicą Mendelejewa która pływa w tej wodzie. Po tej całej gnojówce która tam spływa z pól to ona ledwo się przesuwa ;) Już nawet nie wspomnę jak śmierdzi coś co wpływa do niej koło szpitala.

Ja uważam, że bardziej na nasze zdrowie ma miejski tryb życia i codzienne wdychanie spalin z samochodów, niż to co wylatuje z silnika samolotu. Fiołki z niego nie wypadają, ale więcej do mych płuc wpada z kopcącego 2 metry ode mnie autobusu.
  • 0

xyz8472.
  • Tematów: 2
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Najlepszą chyba metodą badań z ziemi będzie spektrometria masowa. Wykryje, jakie pierwiastki znajdują się w smudze. Już przeprowadzano takie badania (np. na Discovery - link parę stron temu), ale to pewnie spiskowcy NWO.
  • 0

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ala jeśli udowodnisz, że próbki zebrałaś w powietrzu ze smugi kondensacyjnej i zbadałaś to bez domieszek w laboratorium to wtedy będziemy mogli rozmawiać. Ale jak się spodziewam, nie będzie cię na to stać. I nie pier***** że stawiam wymagania z kosmosu bo jakbyś miała choć trochę zaparcia to poszłabyć na odpowiednie studia i wiedziałabyś jak się przeprowadza eksperymenty i badania.

@PaZi, ja bym tak nie pisał bo za chwilę zwolennicy będą chcieli abyśmy to MY wykonali takie badania w celu potwierdzenia że w smugach kondensacyjnych nie ma aluminium, strontu, baru czy czegoś tam jeszcze, a gdy nie przedstawimy im takich badań dla zwolenników będzie to równoznaczne z tym że chcemy coś ukryć i tym bardziej będzie to dla nich potwierdzenie że chemtrails istnieje :lol Ot to będzie taka zagrywka, odbijana piłeczka od zwolenników.
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Miałam na myśli trzech niestrudzonych wyśmiewców -Kostek, Podjakow i Pazi.podziwiam was za upór z jakim zwalczacie ten nieistniejący problem.Jak Donkichot walczycie w sprawie której nie ma o każdej porze w gotowości uświadamiacie biedne masy,wprowadzane w błąd.

Pani Ala ochrzciła trzech muszkieterów, trudno. Podziw uzasadniony, aczkolwiek cel inny, niż wynikałoby to z wypowiedzi. Gdyby nie płeć, byłbym skłonny uwierzyć, że to nowe multikonto Quintusa, wszak styl jest dziwnie znajomy...
Nie dałaś żadnego komentarza po tym, jak Twój filmik utopiono. Jak zawsze, brak zwykłej rzetelności. Do zlewania nas ciepłym moczem, jakoś nie możemy się przyzwyczaić.

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@Kostek

Wtedy będę szydził jeszcze bardziej, bo to do nich należy udowodnienie że coś takiego jak chemtrails istnieje. Ja wierzę ludziom którzy poświęcili część swojego życia by wiedzieć jak dokładnie powstaje te kreski na niebie (między innymi).

Doszedłem do etapu na studiach, kiedy przestaję się uczyć podstaw wyższej matematyki, a zaczynam uczyć typowo technicznej wiedzy. Poziom wiedzy wykładowców jest dla mnie porażający. Myślę że za jeden semestr przeskoczę całą wiedzę jaka jest w popularnych portalach o elektronice. A to nie będzie nawet połowa studiów. Już na tym poziomie widzę różnicę w wiedzy między studentem konkretnego kierunku a studentem inne/osobą niestudiującą. Taki profesor od lotnictwa może conajwyżej zaśmiać się z tego co spiskowcy wypisują. On doskonale wie jaka jest geneza wszystkich typowych zjawisk w powietrzu i szkoda jego czasu na zajmowanie się takimi pierdołami.

Szczególnie spiskowcy niech sobie uświadomią, że tak naprawdę my wszyscy g**** wiemy (sorry ale musi być dosadniej). W kwestii powietrza jesteśmy zależni od naukowców z dwóch powodów. Tylko oni mają możliwości zorganizowania badań atmosfery i tylko oni znają wszystkie elementy układanki które tworzą zjawisko powstawania smug.

Sceptycy przedstawili jakieś sensowne kontrargumenty przeciw bzdurom o masowych opryskach. Ktoś policzył, że na całym świecie nie wydobywa się tyle materiałów żeby wystarczająco dobrze skaźić powietrze. Nie możliwe jest ukrycie tak wielkiego spisku. Nie ma nic dziwnego w włóknistej strukturze smug bo smugi to cirrusy, które naturalnie też mają taką strukturę. Cirrusy naturalnie są rozwiewane przez powietrze i tak samo jest ze smugi.

Żadne z powyższych kontrargumentów nie spotkało się z jakimkolwiek odzewem. Wklejane były tylko kolejne linki ze zwykłymi smugami i kolejny raz spamowano nas twierdzeniami, że kiedyś niebo było inne. Było bo nigdy nie będzie dwa razy takie samo. Ruch lotniczy się zwiększył i mamy mnóstwo samolotów i tym samym więcej smug.

Ale po raz drugi.... po co ja to piszę? Przecież konstruktywnej odpowiedzi nie spotkamy, bo będą się czepiać mojego pretensjonalnego poprzedniego posta.

Pozdrawiam
  • 2

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Sceptycy przedstawili jakieś sensowne kontrargumenty przeciw bzdurom o masowych opryskach. Ktoś policzył, że na całym świecie nie wydobywa się tyle materiałów żeby wystarczająco dobrze skaźić powietrze. Nie możliwe jest ukrycie tak wielkiego spisku. Nie ma nic dziwnego w włóknistej strukturze smug bo smugi to cirrusy, które naturalnie też mają taką strukturę.
Pozdrawiam

Co do cirrusów i innych cirrostratusów. O tych ostatnich sługusy NWO z LO w Olecku piszą tak:

Przejrzysta biała zasłona z chmur o włóknistym lub gładkim wyglądzie, pokrywająca niebo całkowicie lub częściowo i zwykle powodująca występowanie zjawiska halo

Atlas chmur z 1905 przypomina słowa L. Howarda:

He recognized three main types of cloud architecture, which he named Cirrus, Startus and Cumulus. Cirrus included all forms which are built up of delicate threads, like the fibres in a fragment of wool

The Free Lance-Star z 6 Maja 1972 twierdzi wprost, że:

Then there is the matter of cloudiness. The familiar contrails often left by high-flying planes might persist for a long time under some conditions

Klasyczne cirrusy i cirrostratusy w starych atlasach wyglądają tak:
Dołączona grafika

lub tak
Dołączona grafika
Ten powyżej zapewne wyciągnięty w Jet Streamie.

*) Hotlinki z mojego serwera.

Zwrócę uwage na jeszcze jedno. Najstarsze źródło wspominające 'chemtrails' datuje się na 1997 rok. W pliku GENOCIDE.TXT napisano tam m.in.

[...]
this whole thing stinks of a Goverment DePopulation Program.

Teraz, 15 lat po tych słowach znaczna część spiskowców w dalszym ciągu wierzy, że jest to program depopulacji. Gdyby chemtraile były prawdziwe, to wygląda na to że byłby to najmniej efektywny program depopulacji jaki kiedykolwiek było nam dane oglądać :)

Ale nic to, rzesze i tak uwierzą, gdy pryszczaty 15 latek usiądzie do kompa i zacznie esej:

I'm retired NASA scientist...

Użytkownik pdjakow edytował ten post 29.02.2012 - 08:44

• 7

#3629 Gość_scigany

Gość_scigany.
  • Tematów: 0

Napisano

pdjakow* depopulacja?
Weź do ręki dobrą książkę meteorologiczną a znajdziesz miejsce, gdzie nigdy w historii ludzkości nie występowały huragany - jest nim Południowy Atlantyk. Warunki atmosferyczne jak i geograficzne tego obszaru nie dają ŻADNYCH szans tak ekstremalnym zachowaniom pogodowym. W marcu 2004 roku w obszarze tym, ku zdziwieniu meteorologów, powstał huragan zwany "Catarina" i do dzisiejszego dnia oficjalnie nie wiadomo, co go wywołało - czytamy w jednym z artykułów rządowego biura meteorologicznego Wielkiej Brytanii - Met Office.
Ja nie mam pojęcia czy smugi chemiczne mają za zadanie depopulację,wystarczyła by żywność GMO,ale jeśli pseudonauka błądzi i nie potrafi wiele rzeczy wyjaśnić co tak naprawdę się dzieje z naszą atmosferą (a wie z pewnością)no to wybaczcie,czy aż tak ufacie TV i nauce?To Wasz religia? Która też jest w wielu wypadkach ślepa.
Jeśli cały Świat "jęczy" Na temat chemicznych smug - to dla Was jest to paniczną histerią? Jeśli ktoś mówi pisze o UFO to też jest stuknięty dla Was?Może grono "ślepych" opuści ten temat,ale widzę że w tym temacie zarobiliście gwiazdki po przez swoją adorację "ślepych" więc ....lubicie łatwiznę GWIAZDY :mrgreen:
  • -2

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W marcu 2004 roku w obszarze tym, ku zdziwieniu meteorologów, powstał huragan zwany "Catarina" i do dzisiejszego dnia oficjalnie nie wiadomo, co go wywołało

Czy według ciebie wystąpienie huraganu jest dowodem potwierdzającym hipotezę, iż prawa fizyki nie pozwalają, by smugi kondensacyjne mogły utrzymywać się na niebie dłużej niż kilka minut?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych