Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7697 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#3631 Gość_scigany

Gość_scigany.
  • Tematów: 0

Napisano

W marcu 2004 roku w obszarze tym, ku zdziwieniu meteorologów, powstał huragan zwany "Catarina" i do dzisiejszego dnia oficjalnie nie wiadomo, co go wywołało

Czy według ciebie wystąpienie huraganu jest dowodem potwierdzającym hipotezę, iż prawa fizyki nie pozwalają, by smugi kondensacyjne mogły utrzymywać się na niebie dłużej niż kilka minut?

Nie chodzi o sekundy minuty czy godziny,dla mnie jest to normalne,normalnym zaś nie jest że taka smuga rozrasta do setek kilometrów nie zanikając, to nie jest tak i być nie powinno, żeby po przelocie zwykłego samolotu tak się działo,wracając do wątku ...chodzi o fakt anomali pogodowych wywołanych na cały świecie , główna przyczyna jest tylko jedna,smugi chemiczne.Z całą pewnością jest prowadzony wielki eksperyment nad naszymi głowami i nie ma siły aby było to tylko czyste s-f .
  • -2

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie chodzi o sekundy minuty czy godziny,dla mnie jest to normalne,normalnym zaś nie jest że taka smuga rozrasta do setek kilometrów nie zanikając, to nie jest tak i być nie powinno, żeby po przelocie zwykłego samolotu tak się działo

Dlaczego? Weźmy samolot lecący z Paryża do Moskwy; ma do pokonania kilka tysięcy kilometrów. Dlaczego smuga, którą wytwarza nie będzie mogła mieć kilkuset kilometrów długości? Jakie prawa fizyczne lub chemiczne stoją tu na przeszkodzie?

chodzi o fakt anomali pogodowych wywołanych na cały świecie , główna przyczyna jest tylko jedna,smugi chemiczne.

Nie uważasz, że czegoś tu brakuje? Chodzi mi o uzasadnienie twojej tezy. Zamiast stawiać kropkę, powinieneś dopisać coś w rodzaju "a wskazuje na to fakt, iż..." Bo na razie mogę napisać, że wcale nie smugi chemiczne, tylko krasnoludki. I tak sobie będziemy gadali.

Z całą pewnością jest prowadzony wielki eksperyment nad naszymi głowami i nie ma siły aby było to tylko czyste s-f .

j.w.

Użytkownik Lynx edytował ten post 29.02.2012 - 20:25

• 0

kapuchy.
  • Tematów: 10
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

scigany - coś masz kiepskawe informacje...

Huragan Katrina uformował się 23 sierpnia 2005 roku w okolicach Wysp Bahama jako skutek współdziałania fali wschodniej i resztek słabego tropikalnego cyklonu. Podczas gdy do powstania huraganu wymagana jest temperatura wody powyżej 26 stopni Celsjusza, w czasie powstania Katriny wynosiła ona około 30 stopni, a w Zatoce Meksykańskiej nawet 32-33 stopnie Celsjusza[4]. Rano 24 sierpnia tropikalny cyklon przekształcił się w huragan pierwszej kategorii – prędkość wiatru osiągnęła 120 km/h i w tym momencie burza została nazwana imieniem Katrina.

Jak widać w powstaniu Cateriny nie było nic nadnaturalnego.
Poza tym, jesli o czymś piszesz, to uważaj na słowa "w historii ludzkości" bo tak naprawdę to niewiele o niej wiemy, poza okresem ostatnich kilkuset lat. Reszta to więcej gdybań i przypuszczeń niż faktów.
  • 0

xyz8472.
  • Tematów: 2
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Ale tu chodzi o Catarinę, nie Katrinę.
  • 1

kapuchy.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

ok, w porządku moja pomyłka :), ale...

powstanie Catariny jest związane z cieplejszymi niż zawzwyczaj prądami morskimi, a nie z tym co się dzieje w wyższych warstwach atmosfery,
a akurat wtedy temperatura wód była wyższa o 1.5 stopnia niż zazwyczaj. W tej chwili przyczyny szuka się w El Nino, a nie w chemtrails...
A jeszcze jedna istotna rzecz - historia badania tych zjawisk to zaledwie 130 lat. Dlatego jakiekolwiek radykalne stwierdzenia sa nie na miejscu.
  • 0

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

pdjakow* depopulacja?
Weź do ręki dobrą książkę meteorologiczną a znajdziesz miejsce, gdzie nigdy w historii ludzkości nie występowały huragany - jest nim Południowy Atlantyk.
Warunki atmosferyczne jak i geograficzne tego obszaru nie dają ŻADNYCH szans tak ekstremalnym zachowaniom pogodowym.

W marcu 2004 roku w obszarze tym, ku zdziwieniu meteorologów, powstał huragan zwany "Catarina" i do dzisiejszego dnia oficjalnie nie wiadomo, co go wywołało - czytamy w jednym z artykułów rządowego biura meteorologicznego Wielkiej Brytanii - Met Office.

Co to znaczy "w historii ludzkości"? Skąd wiesz że 200 lat temu nie było tam huraganu? Przecież nikt tego nie obserwuje dłużej jak 100 lat. Obserwacje satelitarne, które pozwalają na stwierdzenie, czy jakiś tam huragan się tworzył czy nie, mamy od lat 70-tych XX wieku. I niemal od razu, jak zaczęto to obserwować trafiło się takie cudo w 1974.

Dołączona grafika

Jeśli coś zdarza się rzadko, to nie znaczy że nie zdarza się w ogóle. Tropikalne sztormy i depresje jak najbardziej się w tamtym miejscu zdarzają. Jedyna różnica polegała na tym, że w 2004 było to najsilniejsze - czemu i tak trudno się dziwić skoro głównie z uwagi na AMO wody na tamtym obszarze są obecnie znacznie cieplejsze, niż 20-30 lat temu.

Ja nie mam pojęcia czy smugi chemiczne mają za zadanie depopulację,wystarczyła by żywność GMO,ale jeśli pseudonauka błądzi

Skoro błądzi, to dlaczego tak namiętnie ją uprawiacie?

i nie potrafi wiele rzeczy wyjaśnić co tak naprawdę się dzieje z naszą atmosferą (a wie z pewnością)no to wybaczcie,czy aż tak ufacie TV i nauce?

Wolę ufać nauce niż komuś, komu wielokrotnie udowodniono kłamstwo, czy komuś komu żyłka pulsuje tylko dlatego że nie potrafi zrozumieć jednego z prostszych zjawisk fizycznych.

To Wasz religia? Która też jest w wielu wypadkach ślepa.

Zostało wielokrotnie wykazane, że to Chemtraile są religią. Dlaczego? To proste - skoro nie możecie zrozumieć podstawowych praw fizycznych sterujących powstawaniem chmur na tych wysokościach, a jedyne co macie to filmiki na YT, gdzie ktoś wam wciska kit, to bierzecie to na WIARĘ.
I nie tylko chodzi tu o religię. Chemtraile są pomysłem biznesowym dla nabijania w bambuko gości, którzy nie wykraczają swoim umysłem po za Uniwersytet Youtube. Jeśli ktoś wystawia chembustery za 1000 zł i ktoś je kupuje to już nie wiadomo czy się śmiać, czy płakac.

Jeśli cały Świat "jęczy" Na temat chemicznych smug - to dla Was jest to paniczną histerią? Jeśli ktoś mówi pisze o UFO to też jest stuknięty dla Was?Może grono "ślepych" opuści ten temat,ale widzę że w tym temacie zarobiliście gwiazdki po przez swoją adorację "ślepych" więc ....lubicie łatwiznę GWIAZDY :mrgreen:

Twoja wypowiedź jest tu mało zrozumiała. Cały świat nie jęczy na temat smug. Jęczy niewielki odsetek ludków, którzy się powołują na jeszcze mniejszy odsetek kłamców, którzy uciekają się do manipulacji, czy to podkładając błędne tłumaczenia, czy też kradnąc innym filmiki i podstawiając je ze zmienionym tytułem i opisem. Jeśli ktoś komuś takiemu wierzy, to naprawdę już nie mój problem.

Nie chodzi o sekundy minuty czy godziny,dla mnie jest to normalne,normalnym zaś nie jest że taka smuga rozrasta do setek kilometrów nie zanikając, to nie jest tak i być nie powinno, żeby po przelocie zwykłego samolotu tak się działo,wracając do wątku ...chodzi o fakt anomali pogodowych wywołanych na cały świecie , główna przyczyna jest tylko jedna,smugi chemiczne.Z całą pewnością jest prowadzony wielki eksperyment nad naszymi głowami i nie ma siły aby było to tylko czyste s-f .

A teraz usiądź i pomyśl. Skoro dopuszczasz, by smuga trwała godzinę to musisz wziąć pod uwagę, że w czasie godziny samolot rejsowy może pokonać 700-800 km. Stąd długość tej smugi będzie wtedy wynosić ile? No właśnie około 700-800 km. Teraz weź pod uwagę fakt, że w atmosferze wieje wiatr. Czasem silny, dochodzący nierzadko do 200-300 km/h (czasem nawet więcej). Taki wiatr nie tylko spowoduje że sama smuga będzie mocno dryfować (i po godzinie smuga przemieści się z nad Szczecina nad Zieloną Górę) ale nie pozwoli jej również zachować jednolitej, zwartej struktury. Każda smuga kondensacyjna powiększa swoje rozmiary - nawet te krótkotrwałe, jedyna różnica polega na tym warunki atmosferyczne nie pozwalają, by ta smuga trwała na tyle długo, by osiągnąć pokaźne rozmiary.
  • 2

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A teraz usiądź i pomyśl. Skoro dopuszczasz, by smuga trwała godzinę to musisz wziąć pod uwagę, że w czasie godziny samolot rejsowy może pokonać 700-800 km. Stąd długość tej smugi będzie wtedy wynosić ile? No właśnie około 700-800 km. Teraz weź pod uwagę fakt, że w atmosferze wieje wiatr. Czasem silny, dochodzący nierzadko do 200-300 km/h (czasem nawet więcej). Taki wiatr nie tylko spowoduje że sama smuga będzie mocno dryfować (i po godzinie smuga przemieści się z nad Szczecina nad Zieloną Górę) ale nie pozwoli jej również zachować jednolitej, zwartej struktury. Każda smuga kondensacyjna powiększa swoje rozmiary - nawet te krótkotrwałe, jedyna różnica polega na tym warunki atmosferyczne nie pozwalają, by ta smuga trwała na tyle długo, by osiągnąć pokaźne rozmiary.

A żeby lepiej zobrazować jakie występują wiatry (prądy powietrzne - JetStream) wystarczy zerknąć na taką mapę:

http://www.netweathe...jetstream;sess=

Ciekawe co na to "uczeni z Uniwersytetu Youtube" ;)
  • 0

xyz8472.
  • Tematów: 2
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Mam teorię na temat tego, skąd oświeceni wytrzasnęli nagle aluminium, bar i stront jako głównych winowajców. FAJERWERKI!

Kolory sztucznych ogni powstają w wyniku obecności jonów niektórych metali. Pod wpływem ciepła zostają one wzbudzone, a następnie oddają dostarczoną im energię w postaci kolorowego światła. Temperaturę, a przez to jaskrawość barw, zwiększa się dodając do soli pyłów magnezowych lub aluminiowych i uzyskując w ten sposób temperaturę nawet 2100 °C. Związki baru dają kolor zielony, sodu - żółty, strontu - czerwony, a miedzi - niebieski (zazwyczaj chlorek miedzi(II)). Purpury i fiolety powstają ze zmieszania barwy czerwonej z niebieską. Uzyskuje się więc je dodając do chlorku miedzi związki strontu w odpowiednich proporcjach.

8)
  • 1

#3639 Gość_scigany

Gość_scigany.
  • Tematów: 0

Napisano

No i ok, więc co jeszcze tu robicie? Proponuję zaatakować następny temat :) sny,ufo,iluminatów itp więc na u))))) jest potrzebne paranormalne ?
Wojny pogodowe -to jest coś co powinno Nas wszystkich zainteresować,nie u wierze że bomba atomowa jest na szczycie super broni.
Pomyślcie sobie że na tym nie skończył się wyścig zbrojeń,to tyle,nigdy nie zrozumiem takich leśnych ludków jak Wy.

Pozdrawiam minusowych,szacun dla Was. 

Edycja: Dziki Kurak.

Dołączona grafika

• -2

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

To też ktoś ma bujną wyobraźnię nie znaczy, że należy traktować go poważne. Sam fakt że tobie się coś wydaje nie sprawia, że to coś jest prawdziwe.

Zapraszam na studia to może wyjdziesz z tej ciemności.

Pozdrawiam
  • 1

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

scigany@
Atakować? Zapomniałem, że każdy, kto ma inne zdanie od zwolenników jest ich wrogiem.
Akurat osobiście jestem zwolennikiem poglądu o istnieniu życia poza ziemią, na innych planetach. Powiedz, co to ma wspólnego z teorią chemtrails? Podobnie jak WzT mieszasz pojęcia i tematy. Jeżeli uważam teorię o chemismugach za bzdurną, to także będę miał niepochlebne zdanie o innych teoriach spiskowych?
Ostatni z Waszych dowodów (film ze zrzutem paliwa), nie przyniósł Wam chwały. Zrzutu środków gaśniczych proponuję nie zamieszczać - już były.

Użytkownik Staniq edytował ten post 02.03.2012 - 20:53

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Haha, dobre... oświeceni z DI są już tak zaawansowanie oświeceni że nie muszą widzieć samolotu i smug w realu bo wystarczają im zwyczajne zrzuty z wirtualnego radaru FR24 :rotfl: Dla nich to już jest wystarczający i niepodważalny dowód na chemtrails :mrgreen:

Coraz więcej samolotów widać na flightradar i nawet chemoloty przestają się kryć ze swoim procederem. No chyba że ktoś spróbuje mi wmówić, że te niezidentyfikowane maszyny kreślące kółeczka i koniczynki nad Niemcami to normalny ruch lotniczy...

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Pewnie te kreseczki są tymi chemtrailsami :D
  • 0

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

kostek, zamiast wyśmiewać się z kogoś może powinieneś poza tym napisać czemu te samoloty mają taki, a nie inny tor lotu... Bo ja osobiście nie wiem, a jakoś na puste wyśmiewanie jestem uczulony...
  • 2

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Ależ oczywiście że napiszę, a żeby było ciekawiej to nawet podam dokładne dane owych niezidentyfikowanych samolotów :mrgreen:

Jak wszyscy wiemy (chociaż OŚWIECENI raczej nie wiedzą :rotfl: ) w Hamburgu znajduje się Fabryka Airbus'a.

Te niezidentyfikowane maszyny kreślące kółeczka i koniczynki

to są testowane egzemplarze nowych samolotów. Chyba nie trudno się domyśleć że jest to zwyczajna procedura i nie ma się co ku temu dziwić.

To proste, samoloty startują, piloci wykonują szereg testów podzespołów na różnych wysokościach, dokonują dokładnych opisów, lądują itd...

No, ale zwolennicy, jak to zwykle mają w zwyczaju, lubią sobie pisać bzdury nie trudząc się aby dowiedzieć się dlaczego owe maszyny tak latają.

Callsign AIB, to właśnie znak wywoławczy testowanych maszyn Airbus.

I jeszcze należało by dowiedzieć się co to były za maszyny na tych powyższych dwóch zrzutach...

A więc, te "niezidentyfikowane maszyny" to....

1. AIB068A to N685TA TACA International Airlines Airbus A320-233 - cn 5068

2. AIB067C to Air France F-WWSQ-0067 A380-861 -> foto http://img.aviation-...sq0067JEKV8.jpg

Nie wiem jak Wy, ale ja się nieźle bawię w demaskowaniu prób manipulacji strony spiskowej :mrgreen:

Użytkownik Kostek edytował ten post 03.03.2012 - 22:11

• 6

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dzięki kostek. Tak właśnie myślałem że to musiały być testy bo airbus a380 wracał do miejsca skąd wyleciał czyli z hamburga. Przed powrotem zrobił dosyć mocne skręty co upewniało mnie w moim przekonaniu. Sprawdziłem kody ale znalazłem daty wprowadzenia do użytku. Poddałem się tuż przed tym jak miałem wygooglować hamburg :)

Pozdrawiam
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych