Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Please log in to reply
7697 replies to this topic

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#3661 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.
  • Tematów: 0

Napisano

Pdjakow
nie moja wina jest, ze ktos nie ogarnia umyslem nawet podstawowych pojec z fizyki i optyki, ale uparcie twierdzi ze to inni klamia.
I prosze mnie nie obrazac, ani nie robic sobie wycieczek osobistych. Raz a dobrze udowodnij mi ze klame, nawet cytujac Wiki.Nie bede jej dla Ciebie przepisywac, bo jak widac znalazles, bo musiales szukac i o to chodzi. Nie moja wina jest, ze koledzy nie umieja polaczyc w jedno kilku roznych dziedzin i wyciagac wnioskow.
Zjawisko mogloby byc naturalne w okresloych regionach, okreslonych warunkach rzadko wystepujacych, jak np. wyrzut siarki w wyniku wybuchu wulkanu, a nie zrzutow z samolotow i balonow w ilosciach milonow ton rocznie. O tym zapomniales celowo, ze Wiki to umiescila? Zapomniales tez ze za pomoca areosoli sztucznie wprowadzonych mozna modelowac dowolnie ksztalt krysztalow? A po co komu modelowanie ksztaltow krysztalow jak potrzebne sa tylko chmury lodowe? No jakbys troche poszperal dalej niz szperasz zawsze, to zahaczylbys o optyke na bank. Musialbys sie dowiedziec co takiego waznego robia krysztaly i co maja wspolnego z falami elektromagnetycznym i ich zalamywaniem, a szczegolne podwojnym :mrgreen:
Jest jeszcze cos...Mialam nadzieje, ze to wykorzystacie na swoja korzysc utrudniajac mi wybrniecie, ale jak widac dane to bylo mnie wykorzystac.

Tworzenie chmur
Istnieją sugestie, że chmury lodowe można tworzyć poprzez zasiewanie lodowymi jądrami nukleacji w czystym powietrzu. Jednak ten mechanizm miałby na celu raczej ogrzewanie powierzchni Ziemi, a więc zwiększeniu efektu cieplarnianego

No i wlasnie tu osmiele sie wrzucic male co nie co.
Ale jesli to sie jednak odbywa, to znaczy jesli wrzuca sie takie lodowe zarodniki to po co?
" nukleacja heterogeniczną indukowana - w której celowo wprowadza się do mającej się krystalizować substancji źródła nukleacji w postaci np. małego kryształu tej samej substancji, czynnika zaburzającego ośrodek np. promieniowanie, drgania."
A moze fali elektromagnetycznej?

Ps. A jak komu brak solidnych argumentow to uda, ze nie rozumie tego, ze ja nigdy w zyciu zadnych dusznosci nie mialam, ani w Polsce, ani tu choc mieszkam tu 8 lat, ale mam je od 4 miesiecy! A corka ktora astme miala, to akurat nie ta co ze mna mieszka. Cierpisz facet na chroniczny brak rozumienia czytanego tekstu, ale prawda jest, przyznaje, ze draznisz mnie niezmiernie charakterologicznie. Brak argumentow w dyskusji zastepujesz oszczerstwami o klamstwach. Ostatni raz pozwalam na tego typu wymiane bezsensownych wypowiedzi OT. Nie mieszac tematow, to jest OT.
Ps.2. Lynx chyba odpowiedzialam teraz na to, ze moglobyc zjawisko obserwowane w warunkach naturalnych. Ustalmy co est warunkami naturalnymi, to znaczy kiedy ta siarka jest w gorze legalnie, a kiedy spiskowo. Apropo's to Ty wiesz kiedy nastala era chemitralis?

Użytkownik mag1-21 edytował ten post 09.03.2012 - 23:29

• -3

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ps. A jak komu brak solidnych argumentow to uda, ze nie rozumie tego, ze ja nigdy w zyciu zadnych dusznosci nie mialam, ani w Polsce, ani tu choc mieszkam tu 8 lat, ale mam je od 4 miesiecy!

Czyli duszności masz od 4 miesięcy. Chemtrails trwa od 1997. 4 miesiące vs 15 lat. Ale mimo wszystko postanowiłaś o tym napisać w tym temacie. Wybacz, ale to pokazuje pewien sposób myślenia - podciąganie wszystko pod tę teorię i odrzucanie tego co do niej nie pasuje.
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

... Musialbys sie dowiedziec co takiego waznego robia krysztaly i co maja wspolnego z falami elektromagnetycznym i ich zalamywaniem, a szczegolne podwojnym :mrgreen:

Właśnie mag, co wspólnego mają kryształy z falami elektromagnetycznymi i ich załamywaniem?
Tylko proszę, daruj sobie działa orgonowe, bo to nie dział sf.

edit:
Jeszcze jedno.
Napisałaś - nukleacja heterogeniczna indukowana. Wystarczyło - zarodnikowanie, lub zarodkowanie.

Nukleacja (zarodkowanie) - początkowy etap przemiany fazowej, podczas którego powstają w substancji niewielkie zarodki nowej fazy. Nukleacja odgrywa ważną rolę w każdym przejściu fazowym. Większość substancji, gdy jest pozbawiona jąder nukleacji, zmienia stan skupienia w znacznie niższej temperaturze niż w obecności tych jąder.

Użytkownik Staniq edytował ten post 10.03.2012 - 00:40

kuba9449.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Czy ktoś zastanawiał się nad tym, że teoria o chemtrails może być stworzona aby odwrócić uwagę od prawdziwych oprysków? Nie wypowiadam się co do chemtrails, bo za słabo znam ten temat, ale o opryskach z dużych wysokości wiem z oficjalnych informacji choćby w telewizji.
  • -2

#3665 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.

Napisano

Yawgmoth
I vice versa, Twoj sposob myslenia jest rowne...standardowy dla sceptyka. Rowniez podciagniesz wszystko dla wlasnych potrzeb. Taki sposob myslenia to prawie juz fanatyzm, jak to powiedzial nie dawno jeden z kolegow sceptykow. Miecz obosieczny, dziala w dwie strony.
O ile mnie pamiec nie myli rozprawialismy o siarczanach wyrzuconych w Norfolk i ze jakos dziwnie sie to zbiega z pewnymi moimi obserwacjami.
A odkladajace sie w organizmie aluminium tylko poteguje odczuwanie pozostalych "witamin" dostarczanych nam systematycznie.
Nie wiesz jakie reakcje zachodza w organizmie, kiedy skumuluja sie dwa, lub wiecej, cudowne srodki. Ta jak nie wiedza ani koledzy fachowcy-smugowcy, ani prawdziwi naukowcy, co sie dzieje w atmosferze, kiedy zderzaja sie ze soba czastki kilku roznych areozoli, mam na mysli jakie fizyczne skutki wynikaja z takich zderzen, bo musza wynikac.

Staniq.
Zastanawiales sie wczesniej, Ty lub ktokolwiek, po co moglybyc rozpryskiwane polimery. Czy ktos z forumowych naukowcow poszperal na temat tej "glupoty"? Czy wreszcie ktos spojrzal na te zwiazki z troche innej perspektywy niz ta, ze tylko idioci chemitralisowcy mogli cos takiego wymyslec?
Nic sie samo nie wymysla. Sprobuj dowiedziec sie po co byly polimery, do czego mogly sluzyc, a zaloze sie, ze na krysztaly heksagonalne wpadniesz sam calkiem przpadkiem, jak ja.
W Zen jest taka przypowiesc o plocie.
Podczas spacerow po ogrodzie mistrz i uczen nagle, zupelnie nieoczekiwanie wpadaja na plot, ktory wyrasta przed nimi. Jest to tak szokujace dla obydwu, ze sie zatrzymuja i rozmyslaja.
Uczen powiada: Mistrzu, skad ten plot w tym miejscu? Tylko jakis idiota mogl go tu postawic, poniewaz nie widze zadnej potrzeby, by tu stal. Niczego nie chroni, ani niczego nie rozdziela, doprawdy postawienie go w tym miejscu jest totalna glupota! Jutro kaze go rozebrac.
Mistrz, jak to na mistrza przystalo, ze stoickim spokojem odpowiada: Jesli znajdziesz choc jeden madry powod, dla ktorego ten plot mogl tu stanac, sam go rozbiore.

Nie wystarczy stwierdzic, ze cos jest glupie i bez sensu, sprobuj znalezc w tym sens, a madrosc przyjdzie sama.

Ps. Znow znalazlam zdjecie, ktorym chce sie podzielic. Mowie od razu, ze tak jak wyglada, mnie sklania do uznania tej smugi za conajmniej dziwna.
Ale, jako ze w smugach cienka jestem jak nitka, poprosze oficjalnie o podzielenie sie uczciwe wiedza na temat takiego zdjecia.
Bede edytowac post z tego powodu.

http://zmianynaziemi...i-nad-rybnikiem
Chcialabym z gory zwrocic uwage na komentarz dotyczacy domniemanej "czystosci" powietrza. Ale nie odrzuce mozliwosci innego wytlumaczenia wygladu tej smugi, niz chemitralis.

Użytkownik mag1-21 edytował ten post 10.03.2012 - 09:56

• -4

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ps. Znow znalazlam zdjecie, ktorym chce sie podzielic. Mowie od razu, ze tak jak wyglada, mnie sklania do uznania tej smugi za conajmniej dziwna.
Ale, jako ze w smugach cienka jestem jak nitka, poprosze oficjalnie o podzielenie sie uczciwe wiedza na temat takiego zdjecia.
Bede edytowac post z tego powodu.

http://zmianynaziemi...i-nad-rybnikiem
Chcialabym z gory zwrocic uwage na komentarz dotyczacy domniemanej "czystosci" powietrza. Ale nie odrzuce mozliwosci innego wytlumaczenia wygladu tej smugi, niz chemitralis.

W takim razie chemisrails jest rozpylane przez samoloty rejsowe na 100% bo na tym zdjęciu i filmie jest smuga pozostawiona przez B777-200 Austrian Airlines o numerze bocznym OE-LPC w locie AUA52 z Tokio Narita (NRT) do Wiednia (VIE).

http://imageshack.us...8y638o75i3.jpg/

Co niby dziwnego jest w tej smudze ? To że ona jest taka "gruba" ? Pewnie o tą "dziwność" Ci chodzi.

Jak widać słońce już zaszło za horyzont, lecz samolot i smuga była jeszcze podświetlana przez słońce, stąd wyszły takie barwy i "grubość" smugi.

Spotterzy ze Śląska od razu rozpoznali maszynę, no ale "oświeceni" wolą Uniwersytet Youtube i komentarze "ekspertów" którzy na oczy nie widzieli samolotu :roll:

Użytkownik Kostek edytował ten post 10.03.2012 - 10:40

• 1

#3667 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.

Napisano

Kostek nie przeginaj, chce uslyszec tylko co sadzisz o tym jak ona wyglada, bo skoro wyladowala w gazetach to chyba nie tylko dla mnie jest dziwna.
Spychanie odpowiedzi konkretnej u takiego speca jest nie na miejscu i conajmniej dziwne jak ta smuga. Podaj powazny powod jej gestosci i koloru. Tylko mi nie wciskaj kitu jak ten Orzech, ze widocznosc i przejrzystosc powietrza jest powodem, ze tak wyglada nienormalnie. !200% przekroczone pylu zawieszonego!
Takie odpowiedzi jak Twoja wywoluja odwrotny skutek, bo prawie w 100% teraz mam pewnosc, ze piszsz bzdury nie mogac jasno okreslic, ze jest to smuga kondensacyjna, czy chemitralis. Wlasnie przekonales mnie ze nie jest to zwykla smuga.
Mysle, ze nie powinnam sie obrazac, za termin "oswiecona", czy ty bys sie obrazil za taki termin? Pewnie tez nie, wiec jednak sie nie roznimy za bardzo, nawet jakbys bardzo chcial.
Grubosc smugi(gestosc) nie moze byc z powodu podswietlenia sloncem, kolor zgodze sie, ale gestosc bzdura. Przekonaj mnie czyms innym.

Ccialam zadac merytoryczne pytanie, czy sceptykow nie wolno pytac o zdanie na zaden temat, ani zamieszczac zdjec nietypowych wygladem, zeby sie nie narazic na szczeniackie minusy? 13 letni wielbiciele sceptykow, jako sily przewodniej? Robi wrazenie!

Użytkownik mag1-21 edytował ten post 10.03.2012 - 11:06

• 1

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Kostek nie przeginaj, chce uslyszec tylko co sadzisz o tym jak ona wyglada, bo skoro wyladowala w gazetach to chyba nie tylko dla mnie jest dziwna.

Niech pomyślę.... dziennikarze to nie spece od lotnictwa więc nie dziw się że takie bzdury wypisują, a ludzie jak barany im wierzą....

Podaj powazny powod jej gestosci i koloru. Tylko mi nie wciskaj kitu jak ten Orzech, ze widocznosc i przejrzystosc powietrza jest powodem, ze tak wyglada nienormalnie.

Podałem Ci powód, późna pora, słońce już za horyzontem, a dodatkowo w tym dniu nadchodził z zachodu zimny front... Nie moja wina że nie ogarniasz tego.

200% przekroczone pylu zawieszonego!

A czegoś Ty się spodziewała na Śląsku podczas sezonu grzewczego oraz po tym że obecnie ludzie w piecach palą wszystkie śmieci ? Wyjedź na wieś, (ja mieszkam na wsi) i mam czyste powietrze, chociaż sąsiady czasami też nieźle dają w piec :rotfl:

Takie odpowiedzi jak Twoja wywoluja odwrotny skutek, bo prawie w 100% teraz mam pewnosc, ze piszsz bzdury nie mogac jasno okreslic, ze jest to smuga kondensacyjna, czy chemitralis. Wlasnie przekonales mnie ze nie jest to zwykla smuga.

Dobra, niech Ci będzie.... ta smuga to chemisrails! Takiej odpowiedzi oczekiwałaś ? To masz.

Grubosc smugi(gestosc) nie moze byc z powodu podswietlenia sloncem, kolor zgodze sie, ale gestosc bzdura. Przekonaj mnie czyms innym.

Niska temperatura + zimny, wilgotny front = gruba smuga kondensacyjna. Oraz tak jak napisałem wcześniej, specyficzne oświetlenie przez zachodzące słońce.

Ccialam zadac merytoryczne pytanie, czy sceptykow nie wolno pytac o zdanie na zaden temat, ani zamieszczac zdjec nietypowych wygladem, zeby sie nie narazic na szczeniackie minusy? 13 letni wielbiciele sceptykow, jako sily przewodniej? Robi wrazenie!

Zadałaś pytanie i dostałaś odpowiedź, czego jeszcze chcesz ?
  • 0

#3669 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.

Napisano

Wiesz Kostek jakbys mi napisal, ze ten samolot mogl miec awarie silnika, albo cos z paliwem nie tak, bardziej brzmialoby to wiarygodnie. Ja tez nie wiem czy to chemitralis, ale kazde z nas biorac udzial w jakims temacie szuka materialow do dyskusji i nie ma w tym zadnego fanatyzmu. Czy ja nazywam fanatykami tych co siedza tylko na forach spotterow i darzac ich bezgranicznym zaufaniem? A co spotterzy to alfa i omega lepsza niz wiki?
Kazdy moze sie mylic i tam tez moga byc barany, ktore nie ogarniaja wiecej niz kontralis, ewentualnie termin "kondensacja". Ale zdaje sie, ze tego ostatniego nie calkiem ogarniaja w szerszym rozumieniu, jak tylko dodatek do slowa "smuga".
  • 0

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wiesz Kostek jakbys mi napisal, ze ten samolot mogl miec awarie silnika, albo cos z paliwem nie tak, bardziej brzmialoby to wiarygodnie. Ja tez nie wiem czy to chemitralis, ale kazde z nas biorac udzial w jakims temacie szuka materialow do dyskusji i nie ma w tym zadnego fanatyzmu. Czy ja nazywam fanatykami tych co siedza tylko na forach spotterow i darzac ich bezgranicznym zaufaniem? A co spotterzy to alfa i omega lepsza niz wiki?
Kazdy moze sie mylic i tam tez moga byc barany, ktore nie ogarniaja wiecej niz kontralis, ewentualnie termin "kondensacja". Ale zdaje sie, ze tego ostatniego nie calkiem ogarniaja w szerszym rozumieniu, jak tylko dodatek do slowa "smuga".

Wiesz, ośmieszasz się teraz. Nawet nie czytasz dokładnie tego co piszę. Trzy posty wyżej podałem Ci zrzut ekranu z FR24 wykonany przeze mnie w dniu tej "sensacji". Dodatkowo ową sytuację widziało kilku spotterów z tych okolic i jasno zostało potwierdzone co to za "dziwne" zjawisko i kto jest autorem tego "dziwacznego zjawiska" :lol

http://imageshack.us...8y638o75i3.jpg/

Wiesz, akurat większą wiarą darzę właśnie spotterów, gdyż oni mają OGROMNĄ wiedzę na temat lotnictwa oraz to co jest z nim związane (także fizyka atmosfery, meteorologia).
A w ogóle co ma wspólnego wiki ze spotterami ? Dla mnie obydwa źródła są bardziej wiarygodne niż "oświeceni" którzy nie rozumieją podstawowych praw fizyki czy meteorologii.

I jeszcze jedno, nie wspomniałem ani słowem o fanatykach, więc co próbujesz mi wmówić ?
  • 0

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Lynx chyba odpowiedzialam teraz na to, ze moglobyc zjawisko obserwowane w warunkach naturalnych.

Tak. Cieszę się zatem, że mój argument zadziałał.

Ustalmy co est warunkami naturalnymi, to znaczy kiedy ta siarka jest w gorze legalnie, a kiedy spiskowo.

Według mnie "warunki naturalne" zaistnieją, gdy związki siarki będą dostawały do atmosfery jako produkt spalania paliw kopalnych, z zastrzeżeniem, że ich emisja będzie mieścić się w granicach norm wyznaczanych przez stosowne organy prawne. "Warunki spiskowe" natomiast będą miały miejsce, gdy rozpylanie siarki będzie się odbywało w ramach ogólnoświatowego spisku, którego istnienie należy wpierw udowodnić. Można teraz spytać, do czego zmierzasz?

Apropo's to Ty wiesz kiedy nastala era chemitralis?

Zgodnie z informacjami przedstawionymi w tym artykule, pierwsze symptomy nadejścia "ery chemtrails" można datować na wrzesień 1997 r., zaś jej pełne otwarcie - na luty 1999 r. Zajmujesz się tą teorią tak dogłębnie i nie wiedziałaś o tym?

O ile mnie pamiec nie myli rozprawialismy o siarczanach wyrzuconych w Norfolk i ze jakos dziwnie sie to zbiega z pewnymi moimi obserwacjami.

Domyślam się, że masz na myśli eksperyment SPICE, do którego linkowałaś jakiś czas temu. Jeśli tak, to powinnaś wiedzieć, że w jego trakcie zamierzano rozpylać do atmosfery zwykłą wodę, a nie siarczany, oraz że data jego rozpoczęcia została przeniesiona na kwiecień bieżącego roku. Mamy rozumieć, że twoje dolegliwości są reakcją na coś, co się jeszcze nie wydarzyło, czy możemy przyjąć, że zwyczajnie bredzisz?

Smuga na zdjęciu jest rzeczywiście imponująca - gęsta i kontrastowo oświetlona promieniami zachodzącego słońca. Ale trzeba wziąć pod uwagę, że samolot, który ją zostawił, posiada największe silniki odrzutowe na świecie (śtrednica 3 m!) i że leciał wtedy ok. 3 km niżej niż większość samolotów na wysokości przelotowej. Można więc podejrzewać, że na wygląd smugi złożyły się te dwa czynniki oraz wysoka wilgotność warstwy powietrza, w jakiej się znajdował. Można też, rezygnując z brzytwy Ockama, założyć, że tak właśnie wyglądają chemiczne opryski, ale bez oparcia w postaci analizy składu będzie to tylko pusta spekulacja.

Użytkownik Lynx edytował ten post 10.03.2012 - 13:10

• 5

dzustin.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Tylko widzisz mag1-21. Ta smuga która pojawiła się nad Rybnikiem jest rzadkim zjawiskiem. I trudno przytaczać ją jako dowód na cokolwiek. Tak jak Kostek powiedział, odpowiednie warunki, do tego odpowiednie oświetlenie i masz taką smugę.
Gdyby takie smugi były by wszędobylskie to sam bym zaczął zastanawiać się czym jest to spowodowane. A ja takiej na oczy nie widziałem.
Bo obecne smugi to dla mnie coś normalnego. Stary koń jestem, smugi widywałem grubo przed 1997 rokiem, teraz po prostu jest ich więcej, i żeby to wyjaśnić wystarczy sprawdzić o ile wzrósł ruch lotniczy nad Polską przez ostatnie dziesięciolecia.
Nie wiem czy interesowałaś się tematem chemtrails zanim miałaś problemy z astmą, ale jeśli zamiast wyeliminować czynniki lokalne zaczęłaś wierzyć w absurdalną teorię o globalnym truciu/manipulacji pogodą/smart cloud/haarp to źle szukasz.

Podciąganie latających zimą kryształków lodu pod chemtrails i smart cloud to już w ogóle szczyt szczytów manipulacji. To nic, że to nie jest nowe zjawisko (link Lynxa do artykułu z 1948 roku), to nic że ma miejsce jedynie zimą (kryształki lodu zimą ? fascynujące). Chemtrailsowcy z radością, nawet nie zastanawiając się co tak na prawdę film przedstawia, będą wklejać link na forach i nawoływać do budowy wcale nie takich tanich chembusterów.

Gwarantuję, że wiosną/latem miejsce filmików z latającymi kryształkami lodu zajmie babie lato.
  • 0

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pdjakow
nie moja wina jest, ze ktos nie ogarnia umyslem nawet podstawowych pojec z fizyki i optyki, ale uparcie twierdzi ze to inni klamia.
I prosze mnie nie obrazac, ani nie robic sobie wycieczek osobistych. Raz a dobrze udowodnij mi ze klame, nawet cytujac Wiki.Nie bede jej dla Ciebie przepisywac, bo jak widac znalazles, bo musiales szukac i o to chodzi. Nie moja wina jest, ze koledzy nie umieja polaczyc w jedno kilku roznych dziedzin i wyciagac wnioskow.
Zjawisko mogloby byc naturalne w okresloych regionach, okreslonych warunkach rzadko wystepujacych, jak np. wyrzut siarki w wyniku wybuchu wulkanu, a nie zrzutow z samolotow i balonow w ilosciach milonow ton rocznie. O tym zapomniales celowo, ze Wiki to umiescila?

Ty nadal piszesz o pyle diamentowym? Potrafisz ogarnąć to, że jest to najzwyklejsze w świecie zjawisko fizyczne i jako takie nie ma nic wspólnego z żadnymi związkami siarki? Potrafisz ogarnąć, że najczęściej występuje w przypadku występowania temperatury < -15 st C i dlatego występuje najczęściej w warunkach polarnych, czy górskich. Jeśli temperatura spada poniżej danej wartości w szerokościach umiarkowanych, to nic nie stoi na przeszkodzie by słupki lodowe i pył diamentowy pojawił się i tutaj. -20 stopni nie jest chyba temperaturą dla nas niezwykłą? Śnieg pojawia się również najczęściej w warunkach polarnych i górskich. Rozumiem, że to że spadł w Polsce jest niezwykłe?

Wciskacie proste zjawiska fizyczne pod Chemtrails i się dziwicie, że się z was śmieją. I proszę Cię mag, nie wyskakuj tu z pseudointelektualnymi tekstami na temat elektromagnetyzmu, optyki i roli w tym wszystkim pyłu diamentowego, bo Ci to nie wychodzi. Ogarnij się trochę, wyjedź gdzieś, gdzie obecnie jest mroźno, zbadaj sobie ten pył i będziesz zadowolona. Tylko badając śpiesz się, bo ci się roztopi. Bo to są, rozumiesz, takie zimnolubne nanorobociki.
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Staniq.
Zastanawiales sie wczesniej, Ty lub ktokolwiek, po co moglybyc rozpryskiwane polimery. Czy ktos z forumowych naukowcow poszperal na temat tej "glupoty"? Czy wreszcie ktos spojrzal na te zwiazki z troche innej perspektywy niz ta, ze tylko idioci chemitralisowcy mogli cos takiego wymyslec?
Nic sie samo nie wymysla. Sprobuj dowiedziec sie po co byly polimery, do czego mogly sluzyc, a zaloze sie, ze na krysztaly heksagonalne wpadniesz sam calkiem przpadkiem, jak ja.

Wybacz, że podarowałem sobie przypowieść o płocie, ale dla mnie taki plot, w takim miejscu, stoi po to, aby na nim napisać d.., sorki, nakleić plakat wyborczy...
Jeżeli chodzi o polimery, to tylko Wy twierdzicie, że są rozpylane. Nie podajecie przy tym żadnych dowodów, poza filmikami (przeoczyłem coś?).
Polimery, z tego co wiem, nie służą do rozpylania, więc nie widzę potrzeby patrzenia na nie z innej perspektywy.
Kryształy heksagonalne?!... Niby do czego miały by zostać użyte?
Z całym szacunkiem mag, ale zapętlasz się w bzdury.

#3675 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.

Napisano

Powiem szczerze, ze mnie ubawiliscie niezmiernie odpowiedziami, no moze poza Lynxem, ktory wedlug mnie wysunal calkiem, calkiem konkretny argument, mozliwy do przyjecia i do przemyslenia.
Mowie o tym:

że samolot, który ją zostawił, posiada największe silniki odrzutowe na świecie (śtrednica 3 m!) i że leciał wtedy ok. 3 km niżej niż większość samolotów na wysokości przelotowej. Można więc podejrzewać, że na wygląd smugi złożyły się te dwa czynniki oraz wysoka wilgotność warstwy powietrza, w jakiej się znajdował. Można też, rezygnując z brzytwy Ockama, założyć, że tak właśnie wyglądają chemiczne opryski, ale bez oparcia w postaci analizy składu będzie to tylko pusta spekulacja.

Nie daje mi tylko spokoju mysl, ze tego typu samolot, o takich poteznych silnikach, jest w Polsce taka nowoscia (mowie o smugach), ze az znalazl sie w gazecie. Zadziwiajace, ze nigdy przed tem nie lecial ta trasa i byl to pierwszy lot. Lot probny? Mial sprawdzic, czy doleci? Czy raczej sprawdzal jak szyko go zestrzela z powodu tak podejrzanie nienaturalnych smug? Nie, wiedzial, ze go nie zestrzela, bo to pasazerski, wiec nie mogli go zestrzelic. Taa, czy sa jeszcze jakies zdjecia na forach spotterow, pokazujace moc takich maszyn i podobne smugi? Najlepiej, zeby linie lotnicze byly te same, mozecie dostarczyc taki dowod dla mnie, a uznam argument Lynxa za wiarygodny. Jestem otwarta na konkretne argumenty. Cala reszta jest smieszna i oscyluje pomiedzy brakiem solidnych argumentow, by odeprzec moje, a zaczepkami zwyklymi, na ktore nie dam sie nabrac.
A Propo's Staniq
Moglbys sie dowiedziec znacznie wiecej, gdyby Ci sie chcialo poczytac troche trudnego, przyznaje tekstu, jak dzial optyka i fizyka.
Ale tego nie ogarniasz, wiec jak reszta stwierdzisz, ze to ja nie ogarniam.
Sorry koledzy, ale osmieszacie sie jak nie wiem co.Braki zastepujecie agresja zespolowa. Mozna i tak, ale ja wole jednak czytanie i doksztalcanie sie.
Ps. Zapomnialam o tym:

Zgodnie z informacjami przedstawionymi w tym artykule, pierwsze symptomy nadejścia "ery chemtrails" można datować na wrzesień 1997 r., zaś jej pełne otwarcie - na luty 1999 r. Zajmujesz się tą teorią tak dogłębnie i nie wiedziałaś o tym?

Moj Drogi, zrzuty z samolotow srodkow chemcznych i biologicznych, jawnie i nie, odkrywane po latach, akurat datuja sie duuuuzo wczesniej. Moze warto by bylo obejrzec zdjecia samlotow z czasow chocby wojny w Wietnamie, bo mozna sie dowiedziec skad to swinstwo wylatywalo. Cos co bylo wtedy mozliwe, dzis okazuje sie calkiem niemozliwe...Dziwne.

Użytkownik mag1-21 edytował ten post 11.03.2012 - 09:19

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 14

0 użytkowników, 14 gości, 0 anonimowych