nie moja wina jest, ze ktos nie ogarnia umyslem nawet podstawowych pojec z fizyki i optyki, ale uparcie twierdzi ze to inni klamia.
I prosze mnie nie obrazac, ani nie robic sobie wycieczek osobistych. Raz a dobrze udowodnij mi ze klame, nawet cytujac Wiki.Nie bede jej dla Ciebie przepisywac, bo jak widac znalazles, bo musiales szukac i o to chodzi. Nie moja wina jest, ze koledzy nie umieja polaczyc w jedno kilku roznych dziedzin i wyciagac wnioskow.
Zjawisko mogloby byc naturalne w okresloych regionach, okreslonych warunkach rzadko wystepujacych, jak np. wyrzut siarki w wyniku wybuchu wulkanu, a nie zrzutow z samolotow i balonow w ilosciach milonow ton rocznie. O tym zapomniales celowo, ze Wiki to umiescila? Zapomniales tez ze za pomoca areosoli sztucznie wprowadzonych mozna modelowac dowolnie ksztalt krysztalow? A po co komu modelowanie ksztaltow krysztalow jak potrzebne sa tylko chmury lodowe? No jakbys troche poszperal dalej niz szperasz zawsze, to zahaczylbys o optyke na bank. Musialbys sie dowiedziec co takiego waznego robia krysztaly i co maja wspolnego z falami elektromagnetycznym i ich zalamywaniem, a szczegolne podwojnym
Jest jeszcze cos...Mialam nadzieje, ze to wykorzystacie na swoja korzysc utrudniajac mi wybrniecie, ale jak widac dane to bylo mnie wykorzystac.
No i wlasnie tu osmiele sie wrzucic male co nie co.Tworzenie chmur
Istnieją sugestie, że chmury lodowe można tworzyć poprzez zasiewanie lodowymi jądrami nukleacji w czystym powietrzu. Jednak ten mechanizm miałby na celu raczej ogrzewanie powierzchni Ziemi, a więc zwiększeniu efektu cieplarnianego
Ale jesli to sie jednak odbywa, to znaczy jesli wrzuca sie takie lodowe zarodniki to po co?
" nukleacja heterogeniczną indukowana - w której celowo wprowadza się do mającej się krystalizować substancji źródła nukleacji w postaci np. małego kryształu tej samej substancji, czynnika zaburzającego ośrodek np. promieniowanie, drgania."
A moze fali elektromagnetycznej?
Ps. A jak komu brak solidnych argumentow to uda, ze nie rozumie tego, ze ja nigdy w zyciu zadnych dusznosci nie mialam, ani w Polsce, ani tu choc mieszkam tu 8 lat, ale mam je od 4 miesiecy! A corka ktora astme miala, to akurat nie ta co ze mna mieszka. Cierpisz facet na chroniczny brak rozumienia czytanego tekstu, ale prawda jest, przyznaje, ze draznisz mnie niezmiernie charakterologicznie. Brak argumentow w dyskusji zastepujesz oszczerstwami o klamstwach. Ostatni raz pozwalam na tego typu wymiane bezsensownych wypowiedzi OT. Nie mieszac tematow, to jest OT.
Ps.2. Lynx chyba odpowiedzialam teraz na to, ze moglobyc zjawisko obserwowane w warunkach naturalnych. Ustalmy co est warunkami naturalnymi, to znaczy kiedy ta siarka jest w gorze legalnie, a kiedy spiskowo. Apropo's to Ty wiesz kiedy nastala era chemitralis?
Użytkownik mag1-21 edytował ten post 09.03.2012 - 23:29