Napisano 24.03.2012 - 15:36
Napisano 24.03.2012 - 16:01
Napisano 24.03.2012 - 21:33
Użytkownik Staniq edytował ten post 24.03.2012 - 21:37
Napisano 26.03.2012 - 08:50
Napisano 26.03.2012 - 09:19
Użytkownik dzustin edytował ten post 26.03.2012 - 15:56
Napisano 26.03.2012 - 09:32
Jaką?Natomiast niczym nie wytlumaczalne powstrzymywanie sie od zakceptowania istniejacego stanu rzeczy, ma inna nazwe.
Napisano 26.03.2012 - 10:36
Popularny
Wcześniej napisałaś, że szanujesz ludzi, którzy są zawsze otwarci na zmianę poglądów, a nie lubisz "niereformowalnych dyktatorów myślenia". Zaczynam ci szczerze współczuć, gdy pomyślę jaką nienawiścią musisz teraz darzyć samą siebie.Teraz musze przyznac Ci racje, przelecialam tremat (chemitralis), zaczynajac od sceptycyzmu przez zglebiania wszystkiego co sie da znalezc na ten temat, a koncze na autentycznym fanatyzmie. I tu konczy sie mozliwosc dalszej zmiany moich pogladow
Napisano 26.03.2012 - 12:47
Nie daje mi tylko spokoju mysl, ze tego typu samolot, o takich poteznych silnikach, jest w Polsce taka nowoscia (mowie o smugach), ze az znalazl sie w gazecie. Zadziwiajace, ze nigdy przed tem nie lecial ta trasa i byl to pierwszy lot. Lot probny? Mial sprawdzic, czy doleci? Czy raczej sprawdzal jak szyko go zestrzela z powodu tak podejrzanie nienaturalnych smug? Nie, wiedzial, ze go nie zestrzela, bo to pasazerski, wiec nie mogli go zestrzelic. Taa, czy sa jeszcze jakies zdjecia na forach spotterow, pokazujace moc takich maszyn i podobne smugi? Najlepiej, zeby linie lotnicze byly te same, mozecie dostarczyc taki dowod dla mnie, a uznam argument Lynxa za wiarygodny. Jestem otwarta na konkretne argumenty. Cala reszta jest smieszna i oscyluje pomiedzy brakiem solidnych argumentow, by odeprzec moje, a zaczepkami zwyklymi, na ktore nie dam sie nabrac.
Najlepiej, zeby linie lotnicze byly te same, mozecie dostarczyc taki dowod dla mnie, a uznam argument Lynxa za wiarygodny. Jestem otwarta na konkretne argumenty.
Napisano 26.03.2012 - 16:19
link
Tej nocy NASA rozpyli w atmosferze trójmetylek glinu
Mieszkańcy wschodniego wybrzeża Stanów Zjednoczonych będą świadkami niezwykłych zjawisk na niebie. NASA zamierza nad ranem polskiego czasu wystrzelić pięć rakiet, które rozpylą środki chemiczne w górnych warstwach atmosfery - podaje RMF FM. Obserwacja powstałych chmur pozwoli zbadać prędkość i kierunek silnych prądów strumieniowych na wysokości blisko 100 kilometrów.
Misja polega na wystrzeleniu w ciągu pięciu minut pięciu rakiet badawczych, które na odpowiedniej wysokości uwolnią chmury trójmetylku glinu (TMA). TMA w kontakcie z wodą i powietrzem rozkłada się tlenek aluminium, dwutlenek węgla i parę wodną, emituje przy tym widzialne światło. Chmury będą widoczne przez około 20 minut, ich obserwacja pozwoli przeanalizować ruch atmosfery na tej wysokości. Dwie rakiety będą miały też na pokładzie aparaturę do pomiarów ciśnienia i temperatury.
Zaplanowany przez NASA eksperyment ATREX (Anomalous Transport Rocket Experiment) zmierza do lepszego poznania górnej warstwy atmosfery, w której wiatr wieje z prędkością nawet do 500 kilometrów na godzinę. Ten rejon - na pograniczu przestrzeni kosmicznej i atmosfery - ma także istotne znaczenie dla zjawisk elektrycznych, które mogą prowadzić do zakłóceń komunikacji satelitarnej.
Eksperyment był już kilkakrotnie przesuwany ze względu na kłopoty techniczne i złą pogodę. Jeśli tym razem warunki atmosferyczne będą korzystne, start nastąpi w środę, między 6.00 a 11.00 polskiego czasu.
Ruch chmur TMA będą śledziły trzy specjalne kamery, zlokalizowane w stanach Virginia, Północna Karolina i New Jersey. Ich zapis pomoże stworzyć trójwymiarowy model zachowania tej warstwy atmosfery.
+57 [103]Wyznawcy PO zapytajcie sie Tuska Komorowskiego co to jest Chemtrails i kto to rozpyla nad Polską najwięcej tych operacji wykonuje się nad Wrocławiem
+11 [19]..oni to robia nie tylko w atmosferze, robia to codziennie i na naszym niebie, w sloneczne dni mamy mglawice ze smog samolotow latajacych po naszym niebie,nie pytaja nikogo bo Tusk i tak nic nie moze zrobic.Jest jak nitka przy dupie kalesonow Obamy, jak on piernie to tak on lata. Ludzie choruja a oni pyla swoje chemikalia i czekaja na rezultaty, gdzie i na co choruja. Po prostu nas truja!!!!!!!!nie dajmy sie , jestesmy silni, polaczmy sie i walczmy o nasze czyste niebo!!!!!!
+18 [22]przygotowania do blue beam?
+16 [20]A co rozpylają tzw. CHEMTRAILS ?
+37 [43]Któregoś dnia rozpylą wirus po którym obudzą się tylko wybrańcy. Pokusa silna dla możnych tego świata..
+22 [22] !"Zapomnieli" dodać że to kolejny etap do głównego projektu "Blue Beam".
+75 [85]glin to trucizna
+36 [66]Przecież już rozpylają od kilku lat m.in. nad Polską. Zjawisko pod nazwą chemtrails, dziś było pełno tych chemicznych smug. Podstawa to aluminium, brom, polimery. Testują na nas jak na królikach. Gdzie są ekolodzy i zieloni?
+6 [6]Zaczyna się depopulacja i to całkiem legalnie, bez protestów lewackich ekologów(nie dostali grantów na negowanie projektu), bez aprobaty obywali.
+13 [13]
w Polsce tez opryskują - tylko to chyba nasi, a nie NASA
+31 [43]To pewnie tylko przykrywka... tak naprawdę rozpylą jakieś świństwo.
+41 [49]Tak zwane Chemtrailsy, już oficjalnie się do tego przyznają...
+71 [77]Matko Bosko!!! Czyli opylanie ziemi związkami aluminium trwa w najlepsze ... już nawet oficjalnie. Tylko kto odpowie za uszkodzenia systemów nerwowych u ludzi???
+48 [56]chemtrails- w końcu legalne
Użytkownik Walczący z Trollami edytował ten post 26.03.2012 - 16:23
Napisano 26.03.2012 - 18:12
Napisano 26.03.2012 - 18:50
Czyli normalne smugi kondensacyjne, o których specjaliści od "chemtrails" piszą, że mogą się utrzymywać do 20 minut.Chmury będą widoczne przez około 20 minut
Napisano 26.03.2012 - 19:03
Użytkownik Walczący z Trollami edytował ten post 26.03.2012 - 19:15
Napisano 26.03.2012 - 19:25
Pisze się "obejrzyj". Obejrzałem, ale nie znalazłem w nim odpowiedzi na moje pytanie. Jeśli nie potrafisz powiedzieć dlaczego smugi kondensacyjne nie mogą utrzymywać się i rozchodzić po niebie tak jak chmury, całymi godzinami, skoro mają takie same właściwości, to przyznaj to wprost. Niewiedza to żaden wstyd, nawet jeśli dotyczy zjawisk omawianych na pierwszych etapach edukacji.Oglądnij grecki dokument i przestań już bujać.
Napisano 26.03.2012 - 19:36
Jak napiszesz inaczej niż np. "Nie oglądaj tylu horrorów"? Oddup się więc od tego jakich słów używam. Może jak zacznę po hebrajsku, to lepiej i szybciej załapiesz o co w tym wszystkim chodzi."Oglądnij" i inne "glądnięcia" warszawscy gramatycy zwykli traktować, jako regionalizm małopolski. Spotyka się go jednak często i na ziemiach pozyskanych. Można też w ten sposób zakwalifikować "obejrzyj" jako mazowizm.
Użytkownik Walczący z Trollami edytował ten post 26.03.2012 - 19:50
Napisano 26.03.2012 - 20:55
0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych