Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7697 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#3691 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.
  • Tematów: 0

Napisano

No prosze Lynx nie wydurniaj sie ze zmiana tych pogladow, bo dobrze wiesz co mam na mysli.
To wcale nie chodzi o przyjecie moich pogladow, ale, w ogole, o taka mozliwosc, ktora z reszta dajesz sobie sam, w zwiazku z nie ograniczaniem wlasnego umyslu klapkami, ktore sa przybijane gwozdziami do glowenki.
Szanuje kazda glowenke i wspolczuje kazdej chwili wbijania gwozdzikow, bo male czy duze, to boli i rozumek stracic mozna.
A w dodatku nic dobrego z tego dla nikogo nie ma, oprocz Twojego wlasnego bolu.
Oczywiscie pisze w pierwszej osobie, co nie znaczy, ze to wszystko to TY.
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jestem przekonany, że Kostek i pdjakow, podobnie jak ja, zmienią zdanie na temat "chemtrails", gdy zostanie udowodnione ponad wszelką wątpliwość, że od lat prowadzi się na globalną skalę, przy użyciu samolotów odrzutowych, program chemicznych oprysków. Czy to chciałaś usłyszeć?
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Widzisz mag, po takich postach wiadomo, iż temat "przeleciałaś" (delikatnie mówiąc). Wiekszość z nas (sceptyków) już dawno zadeklarowała zmianę poglądów, pod warunkiem dostarczenia niezbitego dowodu. Póki co, dowodu brak.
Mylisz sceptycyzm z fanatyzmem, który jest Waszą domeną (postawiłem Cię po stronie zwolenników - jeśli się mylę, popraw mnie).

edit:
Wbijanie gwoździków nie boli tak, jak ich wyciąganie.
Prawda mag?...

Użytkownik Staniq edytował ten post 24.03.2012 - 21:37

#3694 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.
  • Tematów: 0

Napisano

Widzisz Staniq
Teraz musze przyznac Ci racje, przelecialam tremat (chemitralis), zaczynajac od sceptycyzmu przez zglebiania wszystkiego co sie da znalezc na ten temat, a koncze na autentycznym fanatyzmie. I tu konczy sie mozliwosc dalszej zmiany moich pogladow, a zaczyna dzialanie w kierunku mozliwosci powstrzymania i odwracania juz wyrzadzonego zla i to nie tylko ludziom, ale calej planecie. Ale jesli kogos to nie interesuje, to trudno. Jest tysiace innych tematow, w ktorych kazdy sie moze realizowac. Nie zapominaj rowniez, ze sceptycyzm to nie odmienne poglady, ale niepewnosc, watpliwosci i oczekiwanie, az ktos mnie przekona. Natomiast niczym nie wytlumaczalne powstrzymywanie sie od zakceptowania istniejacego stanu rzeczy, ma inna nazwe. :))
  • -1

dzustin.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nie mag. My jesteśmy pewni co do naukowego wyjaśnienia powstawania długotrwałych smug. My nie żyjemy w niepewności, nie mamy żadnych wątpliwości. My zaakceptowaliśmy istniejący stan rzeczy.

Teoria chemtrails potyka się o własne nogi. Wrzucanie przez zwolenników filmów z samolotami gaśniczymi, pokazywanie zdjęć aparatur pomiarowych, samolotów do oprysków pól, czy nawet manipulowanie zdjęciami (słynne zdjęcie z beczkami w samolocie testowym) stawia tą teorię w tragicznym świetle.

Oczywiście, jeśli pojawi się konkretny dowód to jestem w stanie go rozważyć. Niestety dowody typu: "Ja i moja rodzina źle czujemy się od czterech miesięcy" lub "Zobaczcie, na tym filmiku widać wyraźnie że samolot przelatujący przez chmury dziwnie znika, pewnie to hologram ukrywający nieznany pojazd" i masa innych pseudo dowodów poprawia mi tylko humor. Po diamentowym pyle banan z twarzy długo mi nie schodził.
Można powiedzieć, że czytanie tego tematu ładuje mnie od rana pozytywną energią.

Za to Wam dziękuję.

Użytkownik dzustin edytował ten post 26.03.2012 - 15:56

• 0

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Natomiast niczym nie wytlumaczalne powstrzymywanie sie od zakceptowania istniejacego stanu rzeczy, ma inna nazwe. :))

Jaką?
Od uwierzenia w chemtrails powstrzymuje mnie: znajomosc fizyki na podstawowym poziomie, zdrowy rozsądek, brak dowodów, niespójna teoria, stek kłamstw, wrogość.
Z powodu wątpliwości mam odmienne zdanie (bez oczekiwania, bo nie oczekuję niczego - będzie to będzie), a tych nikt nie rozwiał.
Zła wyrządzonego planecie już nie cofniemy, bo spalenie Rzymu dostarczyło atmosferze szkodliwych substancji, ktore w naturze nie występują, a ich wpływu nie jesteś w stanie ocenić - kończy się na "gdybaniu". Wymyślacie cuda na kiju, a argument o większej szkodliwości wybuchu wulkanu (niż wyimaginowane opryski) pomijacie wymownym milczeniem.
Dlaczego?

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Teraz musze przyznac Ci racje, przelecialam tremat (chemitralis), zaczynajac od sceptycyzmu przez zglebiania wszystkiego co sie da znalezc na ten temat, a koncze na autentycznym fanatyzmie. I tu konczy sie mozliwosc dalszej zmiany moich pogladow

Wcześniej napisałaś, że szanujesz ludzi, którzy są zawsze otwarci na zmianę poglądów, a nie lubisz "niereformowalnych dyktatorów myślenia". Zaczynam ci szczerze współczuć, gdy pomyślę jaką nienawiścią musisz teraz darzyć samą siebie.
  • 6

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Trochę dyskusja zeszła z tematu... Pora naprostować...

mag, dlaczego pominęłaś mój post nr. 3678 ? Nie wiem czy pamiętasz, ale napisałaś coś takiego, cytuje:

Nie daje mi tylko spokoju mysl, ze tego typu samolot, o takich poteznych silnikach, jest w Polsce taka nowoscia (mowie o smugach), ze az znalazl sie w gazecie. Zadziwiajace, ze nigdy przed tem nie lecial ta trasa i byl to pierwszy lot. Lot probny? Mial sprawdzic, czy doleci? Czy raczej sprawdzal jak szyko go zestrzela z powodu tak podejrzanie nienaturalnych smug? Nie, wiedzial, ze go nie zestrzela, bo to pasazerski, wiec nie mogli go zestrzelic. Taa, czy sa jeszcze jakies zdjecia na forach spotterow, pokazujace moc takich maszyn i podobne smugi? Najlepiej, zeby linie lotnicze byly te same, mozecie dostarczyc taki dowod dla mnie, a uznam argument Lynxa za wiarygodny. Jestem otwarta na konkretne argumenty. Cala reszta jest smieszna i oscyluje pomiedzy brakiem solidnych argumentow, by odeprzec moje, a zaczepkami zwyklymi, na ktore nie dam sie nabrac.

Ja w odpowiedzi na Twój post, na Twoją prośbę, przedstawiłem konkrety w poście który Ty ominęłaś szerokim łukiem.... -> http://www.paranorma...post__p__489042

Możesz dostosować się do swoich słów ?

Najlepiej, zeby linie lotnicze byly te same, mozecie dostarczyc taki dowod dla mnie, a uznam argument Lynxa za wiarygodny. Jestem otwarta na konkretne argumenty.

• -1

Walczący z Trollami.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Tej nocy NASA rozpyli w atmosferze trójmetylek glinu

Mieszkańcy wschodniego wybrzeża Stanów Zjednoczonych będą świadkami niezwykłych zjawisk na niebie. NASA zamierza nad ranem polskiego czasu wystrzelić pięć rakiet, które rozpylą środki chemiczne w górnych warstwach atmosfery - podaje RMF FM. Obserwacja powstałych chmur pozwoli zbadać prędkość i kierunek silnych prądów strumieniowych na wysokości blisko 100 kilometrów.

Misja polega na wystrzeleniu w ciągu pięciu minut pięciu rakiet badawczych, które na odpowiedniej wysokości uwolnią chmury trójmetylku glinu (TMA). TMA w kontakcie z wodą i powietrzem rozkłada się tlenek aluminium, dwutlenek węgla i parę wodną, emituje przy tym widzialne światło. Chmury będą widoczne przez około 20 minut, ich obserwacja pozwoli przeanalizować ruch atmosfery na tej wysokości. Dwie rakiety będą miały też na pokładzie aparaturę do pomiarów ciśnienia i temperatury.

Zaplanowany przez NASA eksperyment ATREX (Anomalous Transport Rocket Experiment) zmierza do lepszego poznania górnej warstwy atmosfery, w której wiatr wieje z prędkością nawet do 500 kilometrów na godzinę. Ten rejon - na pograniczu przestrzeni kosmicznej i atmosfery - ma także istotne znaczenie dla zjawisk elektrycznych, które mogą prowadzić do zakłóceń komunikacji satelitarnej.

Eksperyment był już kilkakrotnie przesuwany ze względu na kłopoty techniczne i złą pogodę. Jeśli tym razem warunki atmosferyczne będą korzystne, start nastąpi w środę, między 6.00 a 11.00 polskiego czasu.

Ruch chmur TMA będą śledziły trzy specjalne kamery, zlokalizowane w stanach Virginia, Północna Karolina i New Jersey. Ich zapis pomoże stworzyć trójwymiarowy model zachowania tej warstwy atmosfery.

link

I kilka z bardzo wielu komentarzy w podobnym tonie razem z ocenami

Wyznawcy PO zapytajcie sie Tuska Komorowskiego co to jest Chemtrails i kto to rozpyla nad Polską najwięcej tych operacji wykonuje się nad Wrocławiem

+57 [103]

..oni to robia nie tylko w atmosferze, robia to codziennie i na naszym niebie, w sloneczne dni mamy mglawice ze smog samolotow latajacych po naszym niebie,nie pytaja nikogo bo Tusk i tak nic nie moze zrobic.Jest jak nitka przy dupie kalesonow Obamy, jak on piernie to tak on lata. Ludzie choruja a oni pyla swoje chemikalia i czekaja na rezultaty, gdzie i na co choruja. Po prostu nas truja!!!!!!!!nie dajmy sie , jestesmy silni, polaczmy sie i walczmy o nasze czyste niebo!!!!!!

+11 [19]

przygotowania do blue beam?

+18 [22]

A co rozpylają tzw. CHEMTRAILS ?

+16 [20]

Któregoś dnia rozpylą wirus po którym obudzą się tylko wybrańcy. Pokusa silna dla możnych tego świata..

+37 [43]

"Zapomnieli" dodać że to kolejny etap do głównego projektu "Blue Beam".

+22 [22] !

glin to trucizna

+75 [85]

Przecież już rozpylają od kilku lat m.in. nad Polską. Zjawisko pod nazwą chemtrails, dziś było pełno tych chemicznych smug. Podstawa to aluminium, brom, polimery. Testują na nas jak na królikach. Gdzie są ekolodzy i zieloni?

+36 [66]

Zaczyna się depopulacja i to całkiem legalnie, bez protestów lewackich ekologów(nie dostali grantów na negowanie projektu), bez aprobaty obywali.

+6 [6]

w Polsce tez opryskują - tylko to chyba nasi, a nie NASA

+13 [13]

To pewnie tylko przykrywka... tak naprawdę rozpylą jakieś świństwo.

+31 [43]

Tak zwane Chemtrailsy, już oficjalnie się do tego przyznają...

+41 [49]

Matko Bosko!!! Czyli opylanie ziemi związkami aluminium trwa w najlepsze ... już nawet oficjalnie. Tylko kto odpowie za uszkodzenia systemów nerwowych u ludzi???

+71 [77]

chemtrails- w końcu legalne

+48 [56]

Ach jak ja bym chciał zobaczyć tutejszych naszych dziwolągów, którzy od lat tłumaczą w ich mniemaniu idiotom, że są idiotami, jak wyskakują ze swoimi tekstami o braku dowodów i przekonują tych wszystkich ludzi, którzy wiedzą o chemtrails, że mają nie po kolei. Chciałbym zobaczyć jak tam zostaliby ocenieni, nie przez forumowych kumpli albo przez siebie samych z 10 kont, tylko przez zwykłych ludzi.

Użytkownik Walczący z Trollami edytował ten post 26.03.2012 - 16:23

• -6

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

O matko co za dzieciak. Nawet jak masz więcej niż 13 latek to wciąż umysłem nie wykraczasz poza ten wiek, skoro komentarze na stronach typu onet.pl i wp.pl przedstawiają dla ciebie jakąkolwiek wartość. Z tymi idiotami masz całkowitą rację co dowodzisz w powyższym poście. Wskaż mi dziecko w którym z powyższych cytatów jest coś co można nazwać dowodem, bo tam są tylko twierdzenia. Zapytaj się lepiej swojej polonistko co oznacza słowo dowód, bo widać że nie rozumiesz.

Jeśli to nie WzT i podobne mu trolle napisały te komenty to zacznę poważnie zastanawiać się nad własną stroną spiskową o chemtrails. Już mogę wyczuć kasę do zrobienia z ludzkiej głupoty.

Pozdrawiam
  • 1

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Chmury będą widoczne przez około 20 minut

Czyli normalne smugi kondensacyjne, o których specjaliści od "chemtrails" piszą, że mogą się utrzymywać do 20 minut.

A skoro już wpadłeś, to może napiszesz, dlaczego smugi kondensacyjne nie mogą utrzymywać się i rozchodzić po niebie tak jak chmury, całymi godzinami, skoro mają takie same właściwości?
  • 1

Walczący z Trollami.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

PaZi chłopcze, nie obraź się, ale tak właśnie sobie Ciebie wyobrażam
Dołączona grafika
:lol

A tak na poważnie - genialny grecki, świeżutki dokument o chemtrails z ang. napisami
http://www.youtube.com/watch?v=BBAOCC3W0Dk&annotation_id=annotation_437164&feature=iv

Lynx, ja już nie mam siły rozmawiać z osobami, które powinny wrócić do podstawówki po podstawową wiedzę, albo dowiedzieć się, co to znaczy mieć sumienie i jak nie być aż tak wielkimi ptakami, jakimi jesteście. Oglądnij grecki dokument i przestań już bujać. A kysz!

Użytkownik Walczący z Trollami edytował ten post 26.03.2012 - 19:15

• -2

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Oglądnij grecki dokument i przestań już bujać.

Pisze się "obejrzyj". Obejrzałem, ale nie znalazłem w nim odpowiedzi na moje pytanie. Jeśli nie potrafisz powiedzieć dlaczego smugi kondensacyjne nie mogą utrzymywać się i rozchodzić po niebie tak jak chmury, całymi godzinami, skoro mają takie same właściwości, to przyznaj to wprost. Niewiedza to żaden wstyd, nawet jeśli dotyczy zjawisk omawianych na pierwszych etapach edukacji.
  • 1

Walczący z Trollami.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Trzy argumenty

1. Z kilku Twoich niby "smug kondensacyjnych", które na początku są bardzo cieniutkie, powstaje chmura pokrywająca nieraz pół nieboskłonu zamiast takimi cienkimi chmurkami pozostać i w końcu zniknąć jak zawsze znikały smugi kondensacyjne.

plus

2. Te Twoje niby "smugi kondensacyjne" powstają i pozostają na niebie długimi godzinami, zamieniając się w emulsyjną powłokę nawet wtedy, kiedy na niebie nie powstaje żadna inna chmura, kiedy nie ma warunków do ich powstawania, a jednak te Twoje "smugi kondensacyjne" zamieniają się w zajebiście wielkie chmury, która po kilku godzinach pokrywają cały nieboskłon.

plus

3. Akcja chemtrails została już oficjalnie potwierdzona, opisana i udokumentowana, w tym przez miliony ludzi na całym świecie i kilkaset oficjalnych programów, dokumentów i reportaży.

Jeżeli tego nie rozumiesz albo nie satysfakcjonuje Ciebie ta odpowiedź, to możesz z zadowoleniem uznać, że obaliłeś teorię o chemtrails (która przecież sama o własne nogi się potyka) i możesz spokojnie zrobić wypad z tego tematu, pozwalając nam - oszołomom - dalej spokojnie brnąć w naszej absurdalnej paranoi. Jednym słowem odwal się chłopie. Nie podoba się temat, uważasz, że został już obalony, to krzyż Ci na drogę i żegnam.

P.S.

"Oglądnij" i inne "glądnięcia" warszawscy gramatycy zwykli traktować, jako regionalizm małopolski. Spotyka się go jednak często i na ziemiach pozyskanych. Można też w ten sposób zakwalifikować "obejrzyj" jako mazowizm.

Jak napiszesz inaczej niż np. "Nie oglądaj tylu horrorów"? Oddup się więc od tego jakich słów używam. Może jak zacznę po hebrajsku, to lepiej i szybciej załapiesz o co w tym wszystkim chodzi.

Użytkownik Walczący z Trollami edytował ten post 26.03.2012 - 19:50

• -1

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

up@
Po hebrajsku zacznij od siebie, skoro "polska język, to trudna język" i nic nie rozumiesz. Twój prymitywizm wykracza poza ramy ogólnie przyjęte, więc nawet nie chce mi się raportować. Może któryś z modów zareaguje... Widać, że urlop nie pomógł Ci w powrocie do cywiizacji.

cyt:
"Jeżeli tego nie rozumiesz albo nie satysfakcjonuje Ciebie ta odpowiedź, to możesz z zadowoleniem uznać, że obaliłeś teorię o chemtrails (która przecież sama o własne nogi się potyka) i możesz spokojnie zrobić wypad z tego tematu, pozwalając nam - oszołomom - dalej spokojnie brnąć w naszej absurdalnej paranoi. Jednym słowem odwal się chłopie. Nie podoba się temat, uważasz, że został już obalony, to krzyż Ci na drogę i żegnam."

Nikt Cię nie zmusza do obcowania z tym tematem. Brnięcie w absurdy, nie jest jednoznaczne z pozostawieniem tematu (jak to sam nazwałeś) oszołomom. Temat został obalony, ale musimy pilnować, abyś nie wymyślał zbyt dużo bzdur...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 16

0 użytkowników, 16 gości oraz 0 użytkowników anonimowych