Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7697 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Akcja chemtrails została już oficjalnie potwierdzona

No to już zapewne znasz nazwy firm wykonujących opryski, ich zakres, cel i umocowanie prawne, a także pełen skład chemiczny mieszanki i jej ewentualny wpływ na środowisko. Pytanie tylko dlaczego zwolennicy teorii "chemtrails" dalej domagają się ujawnienia prawdy (przez duże Pe, rzecz jasna). Może nie wiedzą o twoich rewelacjach? Może powinieneś ich uświadomić?

A może powinieneś spytać innych dlaczego smugi kondensacyjne nie mogą utrzymywać się i rozchodzić po niebie tak jak chmury, całymi godzinami, skoro mają takie same właściwości?

Użytkownik Lynx edytował ten post 26.03.2012 - 22:13

• 2

#3707 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.
  • Tematów: 0

Napisano

Pazi

O matko co za dzieciak. Nawet jak masz więcej niż 13 latek to wciąż umysłem nie wykraczasz poza ten wiek, skoro komentarze na stronach typu onet.pl i wp.pl przedstawiają dla ciebie jakąkolwiek wartość. Z tymi idiotami masz całkowitą rację co dowodzisz w powyższym poście. Wskaż mi dziecko w którym z powyższych cytatów jest coś co można nazwać dowodem, bo tam są tylko twierdzenia. Zapytaj się lepiej swojej polonistko co oznacza słowo dowód, bo widać że nie rozumiesz.

Jeśli to nie WzT i podobne mu trolle napisały te komenty to zacznę poważnie zastanawiać się nad własną stroną spiskową o chemtrails. Już mogę wyczuć kasę do zrobienia z ludzkiej głupoty.

Pozdrawiam

Nie wiem Pazi ile Ty masz lat, ale przeczytaj swoj belkot na spokojnie jeszcze raz. Abstrachujac od stylistyki zdania, to tresci zgodnej z tematem nie ma zadnej, jedynie belkot niezle wkurzonego , rozwydrzonego mlokosa, nieco powyzej 13 lat.
Pokaz Pazi w waszych postach jeden, jedyny prawdziwy dowod, dokument, zdjecie, ktore nie byloby tylko domniemaniem, ze smuga jest zupelnie naturalna, oraz ze samoloty, zadne niczego rozpylac nie moga i z jakich powodow. Wszystkie wasze argumenty od smug po zjawiska, sa jedynie domniemaniami i nawet nie twierdzeniem, poniewaz nie macie zadnych podstaw ani prawnych, ani merytorycznych, by raz na zawsze udowodnic ze chemitralis jest bzdura. Nie rozumiesz Pazi co to dowod, a nie domniemanie, wiec zapytaj polonistko. Cala masa dokumentow przedstawionych przeze mnie w temacie o niewolnikach, NIEZBICIE dowodzi, ze chemitrals jest faktem, o czym pisza w raportach sami naukowcy, ktorzy nota bene ten sposob wymyslili.
A propo's robieina kasy na ludzkiej glupocie...o to juz ktos na Was nie zla zbil.
Ja tez pozdrawiam.
  • -2

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mag, wszystkie Wasze filmiki to są domniemania, często bezpodstawne. Cofnij się na początek tematu i poszukaj sobie zdjeć, które wklejał QM, a które były przerobione w celu udowodnienia swoich racji (chroniczny brak dowodów...).
Pokaż choćby jedno niepodrobione zdjęcie z instalacją do oprysku, a skoro dowody posiadasz, to je przedstaw.

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pokaz Pazi w waszych postach jeden, jedyny prawdziwy dowod, dokument, zdjecie, ktore nie byloby tylko domniemaniem, ze smuga jest zupelnie naturalna, oraz ze samoloty, zadne niczego rozpylac nie moga i z jakich powodow.

Pozwolę sobie się wtrącić. Jestem pewien, że równanie Clasiusa-Clapeyrona zostało tu przedstawione jeszcze w początkowej fazie wątku (nie mam chwilowo czasu, żeby to sprawdzić). Ta prosta zależność fizyczna pokazuje, że smugi kondensacyjne, wbrew twierdzeniom zwolenników teorii "chemtrails", mogą się utrzymywać na niebie przez dowolnie długi czas, warunkowany głównie zmianą temperatury otoczenia.

Cala masa dokumentow przedstawionych przeze mnie w temacie o niewolnikach, NIEZBICIE dowodzi, ze chemitrals jest faktem, o czym pisza w raportach sami naukowcy, ktorzy nota bene ten sposob wymyslili.

W tamtym wątku w związku z "chemtrails" przytoczyłaś jedynie tzw. Case Orange. Jego autorzy (anonimowi zresztą) nie tylko dystansują się do słowa "chemtrails", mając świadomość, że używając go tylko by się ośmieszyli, ale także przyznają, że nie ma żadnych dowodów na potwierdzenie tej teorii spiskowej. Poza tym wykonują godną podziwu robotę w zakresie manipulacji danymi. Fajna lektura.

Użytkownik Lynx edytował ten post 27.03.2012 - 10:52

• 1

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

*
Popularny

zdania, to tresci zgodnej z tematem nie ma zadnej, jedynie belkot niezle wkurzonego , rozwydrzonego mlokosa, nieco powyzej 13 lat.
Pokaz Pazi w waszych postach jeden, jedyny prawdziwy dowod, dokument, zdjecie, ktore nie byloby tylko domniemaniem, ze smuga jest zupelnie naturalna, oraz ze samoloty, zadne niczego rozpylac nie moga i z jakich powodow. Wszystkie wasze argumenty od smug po zjawiska, sa jedynie domniemaniami i nawet nie twierdzeniem, poniewaz nie macie zadnych podstaw ani prawnych, ani merytorycznych, by raz na zawsze udowodnic ze chemitralis jest bzdura. Nie rozumiesz Pazi co to dowod, a nie domniemanie, wiec zapytaj polonistko. Cala masa dokumentow przedstawionych przeze mnie w temacie o niewolnikach, NIEZBICIE dowodzi, ze chemitrals jest faktem, o czym pisza w raportach sami naukowcy, ktorzy nota bene ten sposob wymyslili.
A propo's robieina kasy na ludzkiej glupocie...o to juz ktos na Was nie zla zbil.
Ja tez pozdrawiam.

Dla takiej głupoty warto jest kupić to forum i ośmieszyć ociemniałych mesjaszów.

1. Postaraj się być trochę oryginalniejsza.
2. Ze stylistyką jest u mnie dobrze.
2. Jeśli komentarze na onecie też są dla ciebie wartościowe to znaczy, że również zatrzymałaś się na poziomie 13 latka, bo każdy zdrowo myslący człowiek, wie że tam jest największe zbiorowisko trolli. No ale rozumiem że jak inteligentnych ludzi nie potraficie przekonać do werbuje w swoje szeregi byle plebs, żeby tylko mieć siłę przebicia tzn. spamować internet.
4. Mamy za sobą całą naukę a wy macie jedynie twierdzenie wariatów amerykańskich, którzy podstawówki pewnie nie skończyli i chcą być wyjątkowi.
5. Co do robienia kasy to ja mam głęboko w tyłku co do mnie ciemniak mówi, który wspiera robienie chembusterów. Ja nie wydaję kasy jeśli nie mam z tego korzyści (nawet na kościół). To na was ja na bezmózgich owieczkach zarabia się miliony na książkach, filmach i innych wynalazkach.

Idź na studia inżynierskie i dowiedz się jak funkcjonuje świat, a nie jak (zgaduję) kolejny humanista próbuje powiedzieć coś mądrego ale mu nei wychodzi bo tak naprawdę nic nie wie.

Jaki poziom posta, taki odpowiedzi.

Pozdrawiam
  • 5

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Dokładnie tak jest... Wiele zdjęć na których bazują zwolennicy są po prostu wykradzione z portalu Airliners.net. 90% filmików którymi posługują się zwolennicy przedstawiają właśnie owe skradzione i zmanipulowane zdjęcia oraz filmy. I to są te Wasze dowody ? Jedynie co w ten sposób udowadniacie to to że brak Wam jakichkolwiek materiałów które mogły by posłużyć jako dowód. Dodatkowo po przez takie działanie udowadniacie swoje zwyczajne prostactwo i krętactwo jakiego się dopuszczacie wykorzystując cudze zdjęcia niejednokrotnie sfałszowane przez was na potrzeby swoich wymysłów.

Do dziś nie zostało przez was jednoznacznie powiedziane w jaki sposób dokonuje się "oprysków". Do dziś nie dowiedzieliśmy się od Was jakie to samoloty wykonują. Balansujecie sobie tak pomiędzy "nieoznakowanymi samolotami NATO" a samolotami rejsowymi. Nie pokazaliście nam ani jednego prawdziwego zdjęcia przedstawiającego faktyczny oprysk z urządzeń zamontowanych na samolocie lecący na wysokości przelotowej. Nie rozumiem dlaczego w tym miejscu macie tak wielki problem z wykonaniem i zaprezentowaniem nam choć jednego takiego zdjęcia owej nieoznakowanej maszyny. Wszak według Was tych maszyn latających w kółko, zawracających, robiących X, Y, A i innych literek alfabetu są setki dziennie nad danym miastem. Więc ja się pytam, jaki to problem zrobić jedno zdjęcie na którym będzie faktycznie widać że dokonywany jest oprysk ?

Ta wasza teoria o chemisrails jest tak dziurawa i kulawa że potyka się o własne nogi... O jakiś dziwacznych wymysłach typu "hologramy" i "kosmiczne kulki" nawet nie wspomnę żeby się nie przewrócić razem z krzesłem...

I jeszcze jedno... skoro uważacie że macie tak bardzo twarde dowody, wiecie kto co i jak was truje to jaki to problem złożyć zbiorowy pozew do prokuratury przeciwko Polskiej Agencji Żeglugi Powietrznej o możliwości popełnienia przestępstwa mający na celu przyzwolenie na wpuszczanie w Polską przestrzeń powietrzną "nieoznakowanych samolotów, hologramów, kulek".

Dlaczego nie zrobicie zlot z całej Polski i nie zbudujecie np. miasteczka namiotowego pod sejmem ? Rozgłos będziecie mieli niesamowity, pokażecie swoje twarde dowody na chemisrails i wszyscy będą happy. Przestańcie w końcu biadolić na forach i blogach jak to wam jest źle, i zacznijcie działać w realu.

Tylko jeszcze ode mnie taka dobra rada... zanim to zrobicie, usiądźcie razem przy stole i uzgodnijcie między sobą tą całą bajeczkę, ponieważ co jeden zwolennik to różne pomysły... Nie macie wspólnego jednego zdania, bo każdy dołoży swoje 3 grosze i wychodzi z tego niezły kabaret :roll:

Użytkownik Kostek edytował ten post 27.03.2012 - 11:37

• 5

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Panowie Mag zapędza was do kącika bo czyż nie jest faktem, że zostawiane za samolotem opary są chemiczne? Bez różnicy czy "przeobrażą" się w smugę kondensacyjną krótko/długo występującą na niebie czy też nie.
Chyba jednak trzeba Mag poprosić ładnie o zdefiniowanie wypowiedzi: "chemtrials to udowodniony fakt" czy chodzi o:
- celowe działanie organizacji/grupy ludzi/(wpisać cokolwiek ja się nie podejmuję), mające na celu depopulację/osłonę przed słońcem/inne generalnie zatajane powody, przy pomocy oprysków z samolotów różnej maści (wojskowych, cywilnych) od przynajmniej początku lat 90.
- chemiczne pozostałości po procesie spalania w silniku odrzutowym, wynikające z jego normalnego funkcjonowania. 

Drugi myślnik to też chemia ;). Mag jeśli możesz troszeczkę dokładniej zdefiniować swój jak to określasz "już fanatyzm"

Edit: literówki

Użytkownik Ironmacko edytował ten post 27.03.2012 - 13:26

• 2

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

up@
- czy biorą w tym udział kulki i hologramy (jeżeli tak, to kto nimi steruje i w jaki sposób),

Walczący z Trollami.
  • Tematów: 1
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

To ja mam do Was pytania:
1. Jak to możliwe, że nie przekonują Was niezbite dowody na to, że akcja chemtrails jest realizowana?
2. Jak to możliwe, że uczestniczycie od lat w temacie, który sami uważacie za niepoważny wymysł chorych ludzi chcących zbić na frajerach fortunę?
3. Czy jesteście z hasbary? Inaczej - czy jesteście Żydkami (syjonistami) potrafiącymi nieźle posługiwać się językiem polskim, wynajętymi do ogłupiania ludzi w takich tematach jak np. 11 września 2001, Smoleńsk, czy właśnie chemtrails?
4. Czy chodziliście do szkoły, skoro macie tak fundamentalne braki w wiedzy, myślicie tak bardzo nielogicznie, nie dostrzegacie podstawowych kwestii i nie potraficie w ogóle wyciagać wniosków? Wasz poziom to 3 klasa podstawówki, w polotach 4ta.
5. Czy myślicie, że ludzie nie dostrzegają tego, że uważacie ich za skończonych idiotów (gojów o inteligencji insekta) i ich bezczelnie okłamujecie?
6. Jak długo jeszcze zamierzacie uczestniczyć w dyskusji na temat dawno według Was obalony, idiotyczny i niepoważny? Czy możemy Was grzecznie poprosić byście się z tego tematu ewakuowali, a wcześniej przeprosili wszystkich za lata kłamstw i obłudy?

Dołączona grafika

Użytkownik Ivellios edytował ten post 27.03.2012 - 17:52
nie mogę dać warna, bo już masz bana :P

• -8

dzustin.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

*
Popularny

To ja mam do Was pytania:
1. Jak to możliwe, że nie przekonują Was niezbite dowody na to, że akcja chemtrails jest realizowana?

Bo nie są niezbite

2. Jak to możliwe, że uczestniczycie od lat w temacie, który sami uważacie za niepoważny wymysł chorych ludzi chcących zbić na frajerach fortunę?

Bo walczymy z kłamstwem.

3. Czy jesteście z hasbary? Inaczej - czy jesteście Żydkami (syjonistami) potrafiącymi nieźle posługiwać się językiem polskim, wynajętymi do ogłupiania ludzi w takich tematach jak np. 11 września 2001, Smoleńsk, czy właśnie chemtrails?

Oczywiście. Pejsy mamy po kolana.

4. Czy chodziliście do szkoły, skoro macie tak fundamentalne braki w wiedzy, myślicie tak bardzo nielogicznie, nie dostrzegacie podstawowych kwestii i nie potraficie w ogóle wyciagać wniosków? Wasz poziom to 3 klasa podstawówki, w polotach 4ta.

A ile szkół ty skończyłeś skoro masz takie braki w wiedzy na temat fizyki. Przecież ty masz nawet problem by zrozumieć jak powstaje cień

5. Czy myślicie, że ludzie nie dostrzegają tego, że uważacie ich za skończonych idiotów (gojów o inteligencji insekta) i ich bezczelnie okłamujecie?

Czy muszę przytaczać szereg kłamstw i manipulacji jakich się zwolennicy chemtrails dopuścili ?

6. Jak długo jeszcze zamierzacie uczestniczyć w dyskusji na temat dawno według Was obalony, idiotyczny i niepoważny? Czy możemy Was grzecznie poprosić byście się z tego tematu ewakuowali, a wcześniej przeprosili wszystkich za lata kłamstw i obłudy?

Póki słońce na niebie, póty MY agenci mosadu, żydzi i masoni ledwo mówiący po polsku, pożerający dzieci Illuminaci, Wielbiciele Jedynego i Słusznie Nam Panującego Tuska, walczyć będziemy z Wami, marnymi gnojami, przepraszam, gojami.

No i póki nam płacą.

Użytkownik dzustin edytował ten post 27.03.2012 - 14:16

• 5

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

1. Niezbite dowody czyli dowody, których sceptycy nie obalili - brak takich dowodów - KŁAMSTWO
2. Właśnie po to żebyście nie zbijali kasy na frajerach. Dla większości jest to przede wszystkich hobby, z takimi rozmówcami jak ty Muhadzie nie jest to nawet umysłowo wymagające.
3. Jak ja jestem Hasbary to moim ortodoksyjni bracia powinni już mnie zabić za to co napisałem w tematach o żydach.
4. Wszyscy narzekają na marnych dziennikarzy, bo piszą na tematy o których mają nikłe pojęcie, często pod publiczkę. Dlatego ty jako kolejny tego typu dziennikarz jesteś tutaj wyśmiewany, bo ludzie którzy interesują się techniką lub ją studiują widzą twoje masakryczne braki w wiedzy.
5. Mądrzy ludzie widzą, że ich nie okłamujemy, natomiast uparte osły nie potrafią zmienić zdania, a nawet nie potrafią dobrze uzasadnić swojej teorii.
6. Tak długo jak pojawiać się bedą ludzie z brakami wiedzy pytający się o ten temat i tak długo jak manipulanci i kłamcy będą szerzyć nieprawdę. Jak nam uzasadnisz kłamtwa to faktycznie możemy to zrobić, ale póki co twoimi krzykami wycieram sobie tyłek.

Jak narazie w tym jednym poście obaliłem twoje jedno kłamstwo. Jak uważasz, że tak nie jest to zrób listę dowodów i sobie poodhaczaj kiedy pojawiły się jakies argumenty sceptyków. Jak się z nimi nie zgadzasz to pokaż cytat i zadaj pytanie uzupełniające.

Ale ty przecież i tak jesteś fanatykiem i ani myślisz brać cokolwiek z naszej strony na poważnie.

Pozdrawiam
  • 1

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Haha, dobre, dobre... ubawiłem się teraz...

@Walczący, aka Quintus Maximus... jak śmiesz wyskakiwać z pytaniami do nas skoro Ty na nasze pytanie nie chcesz odpowiadać ?

Mówisz o dowodach, no to czekamy na nie od samego początku... Pokaż nam te samoloty opryskujące... Chcę się w końcu dowiedzieć kto, jak i po co nas opryskuje...

Skoro jesteś tak obeznany w temacie to powiedz nam jak wygląda logistyka całej operacji pryskania, od spraw czysto organizacyjnych po przez logistyczne, a skończywszy na technicznych.

A tak w ogóle, powiedz nam, dlaczego nie zrobisz to co napisałem kilka postów powyżej ?
  • 0

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

up@
po Twoim poście wnioskuję, że pulsowanie żyłki osiągnęło apogeum i właśnie Ci pęka.
pkt.1- brak dowodów (przestań się pluć, że jest inaczej, bo biedne filmiki to dno),
pkt.2- bo sobie dyskutujemy o obalonej teorii - zabronisz?
pkt.3- raporcik poszedł, a Twój prymitywizm dochodzi do punktu krytycznego,
pkt.4- skoro klasa 3-4, to siedzisz jeszcze w przedszkolu ze swoim poziomem,
pkt.5- fizyka kłamie? chemia kłamie? meteorologia kłamie?
pkt.6- nie, nie będziemy się ewakuować tylko dlatego, że Ty tak chcesz. Chcieć "takie rzeczy", to możesz na ID forum. Grzecznie prosisz, to grzecznie odmawiamy. Kłamstwem to Ty się podpierasz, a udowodnione zbywasz milczeniem.
Obetrzyj nosek i przedstaw dowody.
Zawsze możesz poprosić kogoś dorosłego o pomoc...

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Walczący jak widać, znowu uciekł, postawa godna dorosłego człowieka :rotfl:

A tym czasem na jego forum, pod jego nosem (QM) pojawiają się takie wpisy:

Taka byłam wkurzona, że gdybym miała jakąś wyrzutnie laserową to chyba bym ją bez zastanowienia użyła.

Myślę, że czas zakończyć tę nierówną walkę i złożyć się na to :D :D :D
http://www.mortarinv...ldvk-cannon-264
Dołączona grafika

Czy zdrowy człowiek jest w stanie o czymś takim pomyśleć, a nie wspominając o pisaniu na forum publicznym ? Wiadomo że jak się o czymś myśli to nie można wykluczyć wprowadzenia swojej myśli w czyn...

Trzeba to głośno powiedzieć, Ci ludzie stanowią zagrożenie ! Nikt z nas nie jest w stanie dać 100% pewności że te fanatyczne myśli nie zostaną kiedyś wprowadzone w życie. W takich umysłach występują niejednokrotnie zaburzenia postrzegania rzeczy dobrych i złych....

Czysty fanatyzm, a jak wiadomo od fanatyzmu do terroryzmu droga już jest krótka!

Tym bardziej uważam że trzeba dokładnie przyglądać się tej fanatycznej sekcie od chemisrails!
  • 2

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Kostek dlatego ja już kilka razy pisałem, że ja osobiście zaczynam się bać tych wszystkich "oświeconych". Niestety prawdopodobieństwo zestrzelenia samolotu w "słusznej" sprawie może okazać się kwestią czasu... oczyma wyobraźni widzę tłumy pod sądem skandujące: "wypuścić xyz"
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości oraz 0 użytkowników anonimowych