Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7697 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A co wtedy latalo wiecej?

Nie wiem. Mam nadzieję, że mi powiesz.

Jakos tak kolega Pdjakow zdaje mi sie (moze sie myle) mowil, ze siare to dopiero wyrzuci sie w Norfolk w kwietniu?

To ja pisałem w odpowiedzi na twoje próby łączenia tego eksperymentu z pogorszeniem stanu zdrowia. Przeczytaj jeszcze raz tego posta; podkreśliłem w nim, że rozpylana będzie woda, a nie siarka.

Jednym slowem wszystko co dopiero bedzie, juz sie zdarzylo i powiem wiecej trwa.

Tak jak Euro 2012 i zimowa olimpiada w Soczi?

Użytkownik Lynx edytował ten post 01.04.2012 - 12:43

• 1

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Przeszlosc jest w przyszlosci, a terazniejszosc to pewnie tylko specjalne okno w czasie dla zrozumienia obydwu pojec czasowych i stwierdzenia ze we wszechswiecie istnieje jedynie JEDNOCZAS.
Jednym slowem wszystko co dopiero bedzie, juz sie zdarzylo i powiem wiecej trwa.

A więc to by wyjaśniało tą "kosmiczną technologię" której nikt jeszcze nie wymyślił, a która już jest wykorzystywana w chemisrails (samoloty hologramy, kulki, niewidzialne zbiorniki pod siedzeniami pasażerów mieszczące setki ton chemikaliów, etc...) :mrgreen:

mag, a może Ty nam wszystkim odpowiesz na pytania które zadałem Walczącemu... ?

1. Animację komputerową uważasz za dowód ?
2. Dlaczego strona spiskowa posuwa się do tworzenia animacji komputerowych, w celu podparcia swoich wymysłów ? Nie możecie zrobić normalnego zdjęcia i przedstawić go jako dowód ?
3. Możesz mi wyjaśnić o co w tym chodzi, cytuję: "Komercyjne loty są tak przekierowywane, aby leciały obok tankowców sił powietrznych. Te z kolei rozpylają chemtrails" ???

Jak widać, Walczący jedynie co potrafi to spamować, a dyskusję to on ma głęboko....
  • 0

Walczący z Trollami.
  • Tematów: 1
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Nie odpowiadałem na Twoje Kostek pytania, bo swoim poziomem udowodniłeś, że nie można Ciebie poważnie traktować. Groziłeś innej osobie śmiercią, mnie też chciałeś zniszczyć, kłamałeś i wciąż kłamiesz o wymyślonej smudze iryzacyjnej, a teraz rżniesz wielce poważnego dyskutanta?

Jaką animację? Jaki dowód? Sprecyzuj to pytanie.

2. Dlaczego strona spiskowa posuwa się do tworzenia animacji komputerowych, w celu podparcia swoich wymysłów ? Nie możecie zrobić normalnego zdjęcia i przedstawić go jako dowód ?

Strona spiskowa? Sugerujesz, że ja i inni spiskujemy? Ogarnij się. Jaka znowu animacja komputerowa?

3. Możesz mi wyjaśnić o co w tym chodzi, cytuję: "Komercyjne loty są tak przekierowywane, aby leciały obok tankowców sił powietrznych. Te z kolei rozpylają chemtrails" ???

Nie wiem, o co w tym chodzi. Spytaj autora tej wypowiedzi.
  • -3

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

[...]
Strona spiskowa? Sugerujesz, że ja i inni spiskujemy? Ogarnij się. Jaka znowu animacja komputerowa? 

Chłopie ogarnij się, wklejasz filmy z Youtuba i nawet ich nie oglądasz...???
  • 0

DaMiAn85osg.
  • Tematów: 13
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Nie rozumiem. Wszyscy jadą i wyzywają od dzieciaków walczącego z trollami i są bezkarni, a gdy sam pokrzywdzony się obroni to zaraz dostaje ostrzeżenia i minusy. Czegoś tu nie rozumiem.To forum upada przez takich ludzi, bo dzieci dorwały się do internetu udając dorosłych i sami nazywają kogoś dzieckiem, paranoja. To, że nasa rozpyla jakieś gówna w powietrzu już oficjalnie to nadal nie jest dowód. Ciemnota i średniowiecze.
  • -9

xyz8472.
  • Tematów: 2
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Ach tak, złowieszcza NASA rozpylająca chemię oficjalnie, to pewnie i zdjęcia oraz dokumentacja się znajdą, czyż nie? Czekam z utęsknieniem.

I skończcie już może z wyzywaniem się od dzieciaków, jakby każdy wiedział kto ile ma lat.
  • -1

dzustin.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Na DI podniecają się teledyskiem:

Pochodzi z 1985 roku (długo przed powstaniem teorii chemtrails) i powstał na podstawie historii o Wilhelmie Reich, który zbudował cloudbustera (też korzystał z tajemniczego orgonu) który miał utworzyć chmury i spowodować deszcz.
Czy w takim razie nad chembusterami nie powinno być czasem spore zachmurzenie i opady ? Czy też nie. Nie wiem. Nikt nie jest w stanie jasno mi wyjaśnić jak to cholerstwo ma działać i jakie są naukowe podstawy działania. Ale co tu się dziwić. Zwolenników chemtrails nie interesują takie głupoty jak naukowe podstawy.
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

up@ WzT
Kostek pisze o filmie umieszczoym na forum DI. Chciał usłyszec zapewne Twoje zdanie na ten temat. Film został zamieszczony przez Kostka na naszym forum na stronie chyba 246 tego tematu, post nr. 3681.
Założył, że śledzisz temat i odniesiesz się do czegoś, co prezentują inni "spiskowcy". Wiesz dobrze co oznacza "strona spiskowa", to jest to samo co zwolennicy teorii spiskowej.
Kierując zapytania do Ciebie, nie pyta się co autor miał na myśli (jaki jest koń - każdy widzi), ale chce, abyś odniósł się do treści, reprezentującej również Twoje poglądy i równie absurdalnej.

S'il vous plaît.

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie odpowiadałem na Twoje Kostek pytania, bo swoim poziomem udowodniłeś, że nie można Ciebie poważnie traktować. Groziłeś innej osobie śmiercią, mnie też chciałeś zniszczyć, kłamałeś i wciąż kłamiesz o wymyślonej smudze iryzacyjnej, a teraz rżniesz wielce poważnego dyskutanta?

Kolejne urojenia ? Dla ciebie zwrot zniszczyć to to samo co śmierć ? LOL :P

Smuga Iryzacyjna nie jest wymyślona, to zwyczajne zjawisko optyczne na chmurach, zwane także jako tęczowanie. To zjawisko bardzo często występuje za samolotami, także pasażerskimi. Dzieje się tak od czasu gdy lotnictwo rozpoczęło loty w górnych warstwach atmosfery (Troposfera). Nie ma w tym nic dziwnego.

Na prawdę powinieneś zaczerpnąć trochę wiedzy naukowej, nie dla nas, dla SIEBIE. Skoro chcesz się wypowiadać w jakimś temacie to należałoby trochę mieć pojęcia o nim, nie sądzisz?

A teraz wracając to moich pytań....

Widzę że masz bardzo zawodną pamięć... pozwól że Ci przypomnę.... -> http://www.paranorma...post__p__492294

Polecam ten bardzo dobry dokument wyszukany specjalnie z polsimi napisami, żeby "sceptycy" mogli zapoznać się z jego treścią. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GN8EXaSmSvM#!

Skoro to jest "bardzo dobry" dokument, sądzę uważasz go za "twardy dowód"... mam rację ?

Dobrze, postaram się to sprecyzować specjalnie dla "oświeconych umysłów"

0:25 sekunda filmu:
Mamy Boeinga C-17 Globemaster III zostawiający jakąś czarną krechę..... to jest dla Ciebie dowód ?

Strona spiskowa? Sugerujesz, że ja i inni spiskujemy?

Miałem na myśli "stronę spiskową" tzn. grupę osób które wierzą w teorię spiskową chemtrails. Ty także do tej grupy należysz więc chyba właściwą osobę pytam.

Ogarnij się. Jaka znowu animacja komputerowa?

1:15 sekunda filmu:
Samolot pasażerski i za nim wspomniany C17.... to jest dla Ciebie dowód ?

Skoro przedstawiasz jakiś materiał jako dowód na swoje teorie, to myślałem że wiesz i rozumiesz to co pokazujesz.

Czy teraz dostatecznie jasno się wyraziłem ? Czekam na odp.

Użytkownik Kostek edytował ten post 03.04.2012 - 11:35

• 3

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To, że nasa rozpyla jakieś gówna w powietrzu już oficjalnie to nadal nie jest dowód.

Nie jest, bo NASA nie używa samolotów do tworzenia białych kresek na wysokościach przelotowych.

xyz8472, chodzi o ten eksperyment.
  • 2

xyz8472.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Doprawdy niepodważalny dowód na międzynarodowy spisek. I wątpię czy na wysokości 100 km możemy mówić o rozpylaniu w powietrzu :lol
  • 0

robrob.
  • Tematów: 6
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

My tu gadu-gadu a ktoś nam słońce kradnie,co dziennie na całym świecie.
  • -1

Walczący z Trollami.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

0:25 sekunda filmu:
Mamy Boeinga C-17 Globemaster III zostawiający jakąś czarną krechę..... to jest dla Ciebie dowód ?

Jest to prosta animacja na użytek tego dokumentu. Jak animacja może być dowodem? Dowodów w tym temacie są setki, a ten przedstawiony, dobry w mojej ocenie, dokument jest jedynie ich potwierdzeniem. Chemia jest rozpylana i coraz więcej jeszcze nie do końca sprzedanych dziennikarzy robi o tym ciekawe materiały. Coż więcej mogę dodać? Z tym kierowaniem lotów komercyjnych odbok kursu chemolotów, to jest to spostrzeżenie pana, który w tym dokumencie się wypowiada. Sam takich spostrzeżeń nie mam. Dokument trwa ok. 10 minut i naprawdę, gdyby zależało Tobie na rzeczowej dyskusji, to masz z czego wybierać. Na marginesie podnieść wypada, że w wielu dokumentach/reportażach robionych przez telewizje dla szerokiego grona odbiorców najczęściej nie jest przedstawiona cała prawda, nie stawia się bardzo wielu istotnych pytań i tak naprawdę nie mówi się wprost, że jakieś czuby postanowiły zabawić się w boga kosztem zwykłych ludzi.

Tutaj kolejne podniebne badania atmosfery, kołowanie nad lotniskiem, czy też manewry wojskowe, pijany pilot, skywriting etc.
http://www.youtube.com/watch?v=PGxCSmg3J_w&feature=player_embedded
A dla nas zwykłych ludzi jest to oczywiście kolejny przestępca zatruwający ludzi i środowisko. W 1:50 minucie widzimy w jak ultra zsynchronizowany sposób latają nasi truciciele. Mijają się dosłownie o metry.

robron
Super materiał!

Użytkownik Walczący z Trollami edytował ten post 03.04.2012 - 12:17

• -3

xyz8472.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

My tu gadu-gadu a ktoś nam słońce kradnie,co dziennie na całym świecie.

Mógłbym przysiąc że widziałem Słońce, przynajmniej przez chwilę
  • -1

ImpacT.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

W 1:50 minucie widzimy w jak ultra zsynchronizowany sposób truciciele zostawiają na niebie nasz słynny znak X. Mijają się dosłownie o metry.

Czy naprawdę kolejna osoba musi to już tłumaczyć? Przecież nie jesteś stwierdzić na jakiej wysokości te 2 samoloty się znajdują. Popularna miara "wydaje mi się/na oko" tutaj niestety nie wystarczy. Równie dobrze, te samoloty mogły się minąć o 0.5 km a z odległości 8km tego nawet nikt nie zauważy(ok, Ty tak).

Ale tłumaczone to było tutaj ze 100 razy.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 9

0 użytkowników, 9 gości oraz 0 użytkowników anonimowych