Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Please log in to reply
7697 replies to this topic

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bzdury piszesz. Twoje linki odsyłają do strony http://zatruteniebo.wordpress.com, a zatem strony, na którą mało kto niezainteresowany tematem trafi, a artykuł o którym mowa w moim poprzednim poście został umieszczony na wp.pl (link do niego), czyli na największym polskim portalu informacyjnym.

Kłamiesz. To jest dokładnie ta sama informacja o panu Holdrenie.
Sprawdzimy, czy Walczący nie kłamie? Dalej:

Link1:
http://www.paranorma...post__p__506504
"Naukowy doradca Obamy mówi, że rozpylanie smug chemicznych uratuje planetę.

John Holdren, doradca ds nauki Obamy uważa, że geo-inżynieria pomoże planecie ustabilizować pogodę w odniesieniu do globalnego ocieplenia."

Link2:
http://www.paranorma...post__p__503743
"Naukowy doradca Obamy mówi, że rozpylanie smug chemicznych uratuje planetę.
John Holdren, doradca ds nauki Obamy uważa, że geo-inżynieria pomoże planecie ustabilizować pogodę w odniesieniu do globalnego ocieplenia."

Twój Link 3

"Wielkie poruszenie wywołały w ostatnich miesiącach słowa doradcy prezydenta Stanów Zjednoczonych - Johna Holdrena."

Ten sam Holdren, ten sam nius i ten sam stary, odgrzewany kotlet sprzed 3 lat.
http://www.cbsnews.c...in4930539.shtml
gdzie Holdren mówi o wystrzeliwaniu związków siarki.

No i Walczący, podaj źródło tej rewelacji:

"(...) należy zapoznać się z raportem Narodowego Instytutu Zdrowia, w którym można przeczytać, że tzw. geo-inżynieria jest bezpośrednio odpowiedzialna za pojawiające się w organizmach ludzi neurotoksyny. Przedostają się one do ludzkiej krwi oraz płuc. Mogą też prowadzić do wystąpienia stwardniania rozsianego. "

Skoro należy się z tym raportem zapoznać, to proszę bardzo, ja chcę. Rozumiem że chodzące dobro i geniusz w postaci Walczącego z Trollami nie będzie miał problemu z jego wskazaniem.
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Niewiarygodne jest, że w spisek ten oprócz zdrajców polityków, zaangażowane są media, które na ten temat milczą albo temat wyśmiewają

Albo na największym polskim portalu informacyjnym zamieszczają artykuł o znamiennym tytule "Teoria chemtrails została potwierdzona! Jesteśmy zatruwani z powietrza!" ;->
  • -1

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Niewiarygodne jest, że w spisek ten oprócz zdrajców polityków, zaangażowane są media, które na ten temat milczą albo temat wyśmiewają

Albo na największym polskim portalu informacyjnym zamieszczają artykuł o znamiennym tytule "Teoria chemtrails została potwierdzona! Jesteśmy zatruwani z powietrza!" ;->

Może główny cenzor, Nadszyszkownik Kilkujadek, miał akurat wolne?

A co jeśli w spisek zaangażowany jest WzT? Skoro opiera się na mediach będących zaangażowanych w spisku?
Strach się bać...

Dołączona grafika

Ironmacko

• -4

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A co jeśli w spisek zaangażowany jest WzT?

To by tłumaczyło dlaczego tak zawzięcie unika przedstawienia zdjęć tych nieoznakowanych wojskowych samolotów. Swoich przecież nie będzie sypał, nawet jeśli takich zdjęć ma miliony ;->
  • 3

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Walczący, możesz się już w końcu przestać wydurniać ? Przestań się kręcić w kółko! To już nawet nie jest śmieszne tylko potwornie żałosne.

Twierdzisz że zdjęć tych nieoznakowanych samolotów są miliony na sieci. Ja szukam i szukam i nie mogę znaleźć, dlatego proszę abyś podał namiary na te zdjęcia, to dla Ciebie takie trudne ?

Przestań już posługiwać się skradzionymi i zmanipulowanymi zdjęciami, bo to stawia Ciebie w bardzo kiepskim świetle.
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A co jeśli w spisek zaangażowany jest WzT? Skoro opiera się na mediach będących zaangażowanych w spisku?
Strach się bać...

Dodać należy, jego zaangażowanie w rozpowszechnianie chembusterów i mamy jak na dłoni - o co tu chodzi.
Tym sposobem WzT, a wczesniej Quintus Czworga Imion, pracował nad uwiarygodnieniem steku bzdur. Sprawa się rypła, bo nie spodziewał się pytań o zjawiska fizyczne, których sam nie rozumie (nie bylo go na tej lekcji...?). Zdjęcia które linkował, okazały się przerabiane w fotoszopach (jako QM strzelił sobie w stopę i to z dużego kalibru). Prośby o dokładne zdjęcia zbywa wykrętami (no po co nam dokładne zdjęcia?!).
Teoria chemtrails została potwierdzona! Bo Walczący tak powiedzial i tak ma być!
Dno i wodorosty...

Dołączona grafika

ironmacko

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tym sposobem WzT, a wczesniej Quintus Czworga Imion,

Szczerze mówiąc nie wiem czy QM i WzT to ta sama osoba i średnio mnie to interesuje. Bardziej interesujący jest fakt, że osoby którym moderacja udowodniła multikonto oddały podwójny głos w ankiecie. Mniejsza o to.

Pan Quintus wiele razy udowodnił swój całkowity brak wyobraźni. Np.tutaj.

Dołączona grafika

Ironmacko: ostrzegałem to jest temat o chemtrails - chcecie inne tematy poruszać - nowy temat

Użytkownik Ironmacko edytował ten post 24.07.2012 - 21:35

• -4

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dobra jeszcze raz proszę:

Wszystkie treści nie merytoryczne w tym temacie będę nagradzał ostrzeżeniem i przerwą 24 od forum. (chyba, że ktoś dojdzie do 3 to pożegnamy się na dni 30...)

Treść merytoryczna:
- film - artykuł
Do tego własny komentarz...
Lub post z kontrargumentami na zamieszczony film/artykuł

Wycieczki personalne lub inny spam nie będą tolerowane w tym temacie. I tak jest to wielki śmietnik.

• 0

Walczący z Trollami.
  • Tematów: 1
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Mam pytanie do moderatora. Czy w sytuacji, w której teoria chemtrails została obecnie potwierdzona, dalsze wprowadzanie w tym temacie użytkowników w błąd będzie zgodnie z regulaminem nagradzane ostrzeżeniami?

Głupio trochę zadawać to pytanie na forum, na którym prawie wszyscy moderatorzy są święcie przekonani, że temat o którym dyskutujemy do bzdura, co więcej wszyscy Ci moderatorzy pisali nieprawdę w temacie o 11 września. Ale, jak wiemy, nadzieja umiera ostatnia. Dlatego też mam wielką nadzieję, że chociaż w tym temacie, gdzie kłamstwo widoczne jest aż za bardzo, moderatorzy udowodnią, że to forum nie jest kolejnym tworem do okłamywania i ogłupiania społeczeństwa, a moderatorzy nie są podstawionymi ludźmi mającymi na celu ochraniać dezinformatorów.
  • -6

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zadaniem moderatora nie jest ocenianie czy coś jest potwierdzone czy też nie. Zadaniem moderatora jest takie prowadzenie/moderowanie dyskusji, żeby była ona prowadzona na odpowiednim poziomie, określonym w regulaminie danego forum. 

Moje przekonania w tym temacie nie mają nic do rzeczy. Jak widzisz nikt nie blokuje możliwości pisania tzw: zwolennikom. Jedyne o co proszę to bardziej merytoryczna dyskusja obu stron (co już chyba dość jasno wyraziłem w moich ostatnich dwóch postach).

WZT nie przyznam Ci ostrzeżenia, chociaż Twój post to ewidentny spam, a prosiłem żebyś inne sprawy załatwiał oddzielnymi tematami. Nie będę miał żadnych skrupułów przy kolejnym Twoim poście tego rodzaju, w tym temacie, czy to dzisiaj czy za 3-6 miesięcy. Ta uwaga tyczy się wszystkich dyskutantów. 

Poważnie, wszystkie posty z uwagami typu:
- ale ten film był setki razy 
- to już było 
- ile razy można 

Od teraz to Spam, poprawną odpowiedzią jest:
- w przedstawionym filmie nie prawdziwe jest:.....

Oczywiście zamieszczając film oczekuje komentarza autora co o nim myśli i dlaczego tak uważa. 
Możecie ten mój post uznać za grubą kreskę 268 stron postów...

Masz uwagi do mojego posta?
- napisz na priv
- załóż temat np: "moderacja w temacie chemtrails"

• 0

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dodam tylko, że jeżeli jakiś artykuł/film rzeczywiście był już wcześniej zamieszczany, to proszę wysłać raport, z informacją o tym oraz z linkiem do tego wcześniej zamieszczonego artykułu/filmu. Jeśli się potwierdzi, że coś rzeczywiście już było, to będzie to usuwane.
  • 0

Walczący z Trollami.
  • Tematów: 1
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Musze to skomentować, bo dotarliśmy do punktu kulminacyjnego tej dyskusji i wychodzą całkiem niezłe kwiatuszki.

Moderator Iromacko, w sytuacji, w której nie pozostaje zarówno jemu, jak i  innym moderatorom nic innego jak przyznawać tajemniczym, piszącym nieprawdę kolegom ostrzeżenia za łamanie punktu 7.6 regulaminu głoszącego, iż "Zabronione są wszelkiego typu prowokacje tj. wątki lub wpisy wprowadzające w błąd w sposób celowy lub zamierzony.", tłumaczy się w iście absurdalny sposób:

Zadaniem moderatora nie jest ocenianie czy coś jest potwierdzone czy też nie.

Pytam więc, kto jest tutaj władny do oceny, czy dany wątek lub wpis wprowadza innych użytkowników w błąd w sposób celowy lub zamierzony?

Stworzyliście regulamin, którym sami sobie strzeliliście w staw kolanowy. Mamy na talerzu kłamstwa i ich autorów, a moderator rozkłada ręce i biadoli, że NIE JEMU OCENIAĆ, CZY wprowadza się innych w błąd, tym samym, czy REGULAMIN ZOSTAŁ, CZY TEŻ NIE, ZŁAMANY.

Wiem, że traktujecie nas jak półmózgie insekty, ale na litość boską, choć w minimalnym stopniu szanujcie naszą inteligencję.
Dołączona grafika
ironmacko - zgodnie z ostrzeżeniem... i prośbą żeby powstrzymać się od spamu... 
  • -12

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

http://mbskrys.p.lodz.pl/meteo/5.pdf

Powyższy link ułatwi zrozumienie zjawisk zachodzących w atmosferze.

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Miałem to puścić płazem, miałem dać sobie spokój, ale tak nie zrobię ponieważ to jest wierutne kłamstwo !

Na sam początek cytat...

Co więcej, na zdjęciach wykonywanych w maksymalnych zbliżeniach przez teleobiektywy a nawet przez użyty astro-teleobiektyw widać dokładnie i wyraźnie, że faktycznie... to nie mogą być samolotowe smugi kondensacyjne!

cytat pochodzi z tego źródła -> http://www.jasnagora...nie.php?ID=5660

I teraz pytanie, dla zwolenników, dlaczego chamsko kłamiecie ? Gdzie są te zdjęcia z tych "astro teleobiektywów" (co to w ogóle jest ? - pewnie chodziło tym amatorom o teleskopy). Gdzie są zdjęcia ? i Najważniejsze.. jak za pomocą takiego sprzętu jesteście wstanie określić że te smugi to ...

nie mogą być samolotowe smugi kondensacyjne

W co wy pogrywacie ?

I dodatkowo pytanie do naszego "dziennikarza" , Muhad, Walczący z Trollami... Dlaczego będąc dziennikarzem nie zrobiłeś artykułu na ten ten temat i nie zainteresowałeś nim kolegów po fachu ? Skoro jesteś dziennikarzem to masz większe przebicie w mediach niż zwykły zjadacz chleba.. dlaczego nie zadziałałeś ? Macie, jak to mówicie, setki niepodważalnych dowodów narozpylanie związków chemicznych nad całym Globem, więc czego nic nie robicie ?

Dołączona grafika

ironmacko
  • 0

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Myślę że ten dokument powinien raz na zawsze zamknąć temat chemtrails:

Interpelacja w sprawie
ewentualnego zagrożenia powodowanego przez smugi kondensacyjne tworzone przez samoloty odrzutowe.

http://orka2.sejm.go...67?OpenDocument

Tak więc wygląda na to że sprawa chemtrails była już w Sejmie i jak widać w załączonym linku została ona wyjaśniona,

Użytkownik Ironmacko edytował ten post 27.07.2012 - 13:11

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 11

0 użytkowników, 10 gości, 0 anonimowych

Bing (1)