Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

PaZi.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

"Wdając sie w dyskusje z wami pokazalbym, ze jestem skonczonym glupkiem."

Bo nim jesteś. Poziom twoich tez do dno + metr mułu. Nie masz żadnych dowodów na swoje teorie, ale ty już wiesz że tak jest i tyle. Nie myslisz i dlatego nie dyskutujesz. Nie przedstawiłeś ŻADNEGO dowodu, a jedyne co piszesz w postach to twoje bzdurne teorie i płacz że my sceptycy ci nie wierzymy.

Sorry za uśmieszki, wiem że to nie odpowiednie dla twoje środowiska emotki. Wstawiłbym zdjęcie wielkiej kupy, ale to przekracza dobry smak.

Pozdrawiam

Edycja: Przemo.

Ile można prosić i tłumaczyć? I być olewanym?
Przesadziłeś. Tym bardziej, że wymieniliśmy korespondencję na temat szacunku dla zdania innych.
OT, personalne ataki i ubliżanie. Warn o wartości 1.

Użytkownik Przemo edytował ten post 01.06.2010 - 21:04
Reakcja na raport.

• 2

olorin.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dla mnie jesteście niewiarygodni.

Czemu sądzisz, że "oni" są niewiarygodni? Co na to wskazuje?

Bardzo swobodnie i beztrosko nas okłamujecie.

Co to znaczy, że "oni" Was okłamują. Co takiego mówią, czy raczej piszą że wnioskujesz o ich rzekomym kłamstwie? Bo widzisz, ja też sobie czytuje ten temat z nadzieją że ktoś w końcu napisze instrukcję po czym można odróżnić chemitrailsy od smug kondensacyjnych? "Dowód", że niby chemitrails utrzymuje się dłużej niż smuga jest ODR, bo czytałem opracowania podlinkowane przez "scepów" dowodzące, że owo utrzymywanie się smug zależy m.in. od temperatury i ciśnienia. O "ich" kłamstwie można by było mówić gdyby nie można było sprawdzić tez przez "nich" stawianych, a tak nie jest. Przecież to nie "oni" prowadzą badania nad "smugami"...

Wdając sie w dyskusje z wami pokazalbym, ze jestem skonczonym glupkiem.

Dziwne rzeczy prawisz...od kiedy dyskutowanie z kimś czyni z kogoś "skończonego głupka"? Tu sporo ludzi jedynie czyta posty (np. ja) tych aktywnych forumowiczów i wierz mi że ludziska są sami w stanie ocenić czy ktoś ma racje w danym temacie czy jej nie ma, nie trzeba się samobiczować.

Kazdy wiekszy przekret wymaga aktywności roznej masci pieseczków, ktorzy normalnemu czlowiekowi zrobia kisiel w glowie.

Wiesz co jest najborsze? Ano to, że staje się regułą obrażanie, wyzywanie i przypinanie łatek przez osoby, którym brak argumentów, bo to przecież najprościej napisać, ze ci którzy mają inny pogląd na dany temat i umieją go obronić to wrogowie, których trza opluć. To żałosne.

Gdyby przekręt byl fikcja, nie rozmawialbym z wami, nie udzielalibyscie sie z taka zajadłoscia w temacie, ktory na pierwszy rzut oka wyglada jak nieprawdopodobna, zmyslona historia stworzona przez oszolomow.

Wyluzuj troche, przestań pieniaczyć, zacznij bronić swoich tez. Jak ci, których nie przekonują argumenty mówiące, że smugi kondensacyjne to chemitrailsy mają nie uśmiechać się kiedy piszesz o jakimś "przekręcie"? Przecież to normalne, że kiedy ktoś coś twierdzi, a nie pokazuje na swoje twierdzenie dowodów, a następnie na podstawie nieudowodnionego twierdzenia buduje całe historie o "przekrętach", to musi liczyć się z tym że w końcu znajdzie się ktoś kogo będzie to śmieszyć, to jest całkiem ludzkie.

Dostaje wiele wiadomosci na prywatnym kanale i wiele osob pisze mi ze mam z wami w ogole nie rozmawiac, bo to forum opanowala jakas agentura... Padaja rozne epitety jak kłamcy, agenci, manipulatorzy, gnoje, chamy itd.

No tak, najlepiej zamknąć się w swoim towarzystwie i zwyzywać tych, którzy oczekują poważnej dyskusji...

Mysle, ze niektorzy troche przesadzają, ale tylko troche. Rozmawiac trzeba, i to nawet z takimi podejrzanymi osobnikami, ktorzy ewidentnie nie piszą prawdy.

Ale gdzie ci "oni" tej "prawdy" nie piszą?

Niestety jest juz tak, ze zbrodnie i zbrodniarze muszą miec swoich adwokatów, inaczej szybko zostaliby zdemaskowani. Mam swiadomosc kim jestescie, dlatego na spokojnie podchodze do waszych wypowiedzi.

Nie sądzisz, że widzenie we "wszystkich" jakiś agentów to już paranoja?

Nie lubie po prostu, kiedy ktos robi ze mnie myslacego inaczej i wie lepiej, co widzialem, a czego nie.

Ocenia się forumowiczów po tym jak i co piszą, innego sposobu nie ma. Ty nie masz argumentów na obrone swoich hipotez. Pomimo tego nie pamiętam aby ktoś pisał o Tobie, że jesteś "myślący inaczej".

Takie jest wlasnie wasze zadanie. Mam nadzieje, ze kiedys sumienie nie da wam spokoju, ze dopadna was skutki waszych dzialan. Ale czy w ogole macie sumienie? Czy wy wiecie co to w ogole jest moralnosc? Watpie.

A czy Ty masz sumienie i moralność? Po kiego straszysz ludzi "teoriami", które nie mają oparcia w jakikolwiek faktach hę? Bo ja wątpie.
  • 2

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To są dobre wiadomości. Zainstalowane chembustery nie sprawiają, że chemtrails i chmury, jakie z nich powstają, nie mogą powstać, ino ta chemia krócej utrzymuje się na niebie i ma mniej szkodliwy na nas wpływ.

Naprawdę? To dlaczego piszesz, że nad Gdańskiem cały czas można obserwować utrzymujące się przez cały dzień "chemtrailsy", które z czasem przekształcają się w "mleczną zawiesinę"? To dziwne, że nie zauważyłeś pozytywnego działania gdańskich "chembusterów" aż do chwili, kiedy cię o nich poinformowałem. Czyżbyś nie zwracał na to wcześniej uwagi?

Użytkownik Lynx edytował ten post 01.06.2010 - 19:27

• 0

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

[...]
Dla mnie jesteście niewiarygodni. Bardzo swobodnie i beztrosko nas okłamujecie. [...]

- w scenopisie jest...
- Pokaz no mi to palcem, zebym uwierzyl, ze snie...
- "ich oczom ukazal sie las...
- odwroc strone...
- o K...
- czytaj 
...

Proponuje odwrocic kartke kolego Zagaroth

Użytkownik Ironmacko edytował ten post 01.06.2010 - 14:56

• 0

Zagaroth.
  • Tematów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

olorin

Dołączona grafika

znajdź mi w opracowaniach wklejonych przez sceptykow wytlumaczenie tej gwiazdki na niebie. Przeciez tylko skonczony glupek da sobie wmowic, ze to sa smugi kondensacyjne. Za dlugo juz zyje i nie jestem frajerem, ktory moglby takie wytlumaczenie przyjac.

Dowodem - osobowym - jestem ja. Już kilkadziesiąt razy byłem świadkiem jak od kilku do kilkunastu samolotów w jednym czasie rozpyla jakieś substancje, ukladaja je w rozne wzorki gwiazdki jak powyzej, iksy, y, v i z czasem całość zaczyna tworzyć zawiesine, coraz gestszą, która pokrywa cale praktycznie niebo. Czy wiesz, co to jest dowód osobowy, jaka jest jego wartość i czy w ogóle może być dowodem w sprawie?

Użytkownik Zagaroth edytował ten post 01.06.2010 - 16:43

• 2

pudzion.
  • Tematów: 11
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

w kielcach od 2-3 miesiecy intensywnie rozpylaja
w sumie to tez porobilem sporo zdjec czasem to i ladne kratownice im wychodzily itp, maja inwencje
  • 2

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

"znajdź mi w opracowaniach wklejonych przez sceptykow wytlumaczenie tej gwiazdki na niebie. Przeciez tylko skonczony glupek da sobie wmowic, ze to sa smugi kondensacyjne. Za dlugo juz zyje i nie jestem frajerem, ktory moglby takie wytlumaczenie przyjac."

Niestety ale jesteś frajerem, który dał sobie wmówić że gwiazdka na niebie to zbrodnia przeciwko ludzkości. Jeszcze nie odpowiedziałeś nam na żadne pytanie odnośnie naszych wątpliwości, a twoje kolejne tezy nie dość że znajdują się na dnie+metr mułu to jeszcze ochoczo kopią głębiej.

Jak rozumiem według ciebie wszystkie samolotu mają lecieć w jednym kierunki i na świcie są tylko 2 lotniska? Jakbyś kiedyś choć próbował uruchomić głowę i zainteresować się tematem to byś się dowiedział o czymś takim jak korytarze powietrzne. Poza tym to w jaki sposób ta gwazda ma o czymkolwiek świadczyć? Chyba jakby coś mieli rozpylać to by latali jeden obok drugiego.

Pozdrawiam
  • -1

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

znajdź mi w opracowaniach wklejonych przez sceptykow wytlumaczenie tej gwiazdki na niebie. Przeciez tylko skonczony glupek da sobie wmowic, ze to sa smugi kondensacyjne. Za dlugo juz zyje i nie jestem frajerem, ktory moglby takie wytlumaczenie przyjac.

Dowodem - osobowym - jestem ja. Już kilkadziesiąt razy byłem świadkiem jak od kilku do kilkunastu samolotów w jednym czasie rozpyla jakieś substancje, ukladaja je w rozne wzorki gwiazdki jak powyzej, iksy, y, v i z czasem całość zaczyna tworzyć zawiesine, coraz gestszą, która pokrywa cale praktycznie niebo. Czy wiesz, co to jest dowód osobowy, jaka jest jego wartość i czy w ogóle może być dowodem w sprawie?

Biorąc pod uwagę gęstość korytarzy powietrznych przebiegających nad Polską...:
Dołączona grafika... fakt występowania nad naszymi głowami contrailowych "iksów", "igreków", "zetów" oraz innych liter alfabetu nie powinien być niczym zaskakującym.

Wczoraj w Gdansku calutki dzien kilkadziesiat (!) samolotów rozpylało substancje, ktore z czasem zamienily sie we włoknista, mleczna zawiesine.

Zauwazylem, ze prawie zawsze po bardzo intensywnych opryskach, jakie mialy miejsce w Gdansku, pojawia sie bardzo gęste zachmurzenie.

Czyli wszystko w normie. Długo utrzymujące się i zwykle rozwijające się w cirrusy smugi kondensacyjne poprzedzają zwykle przyjście ciepłego, wilgotnego, psującego pogodę frontu atmosferycznego. Po prostu mleczna i włóknista warstwa cirrusów to charakterystyczny przejaw zbliżającego się załamania pogody. Taka już jest natura naszej atmosfery.
  • 3

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zagaroth - chłopaku dostarczasz wspanialej rozrywki nam wszystkim . To wszystko na co Cie stać ? Obiecałeś zainteresować swoimi odkryciami Policje , dlaczego nie trzymasz się planu . Przecież dowód osobowy , to mocny dowód . Tylko powiedz przeciwko komu wysuwasz oskarżenia , bo "oni" , to troszkę bezosobowo .

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Staniq, trochę wiary ;) W końcu badania próbek powietrza z tych smug chwilę potrwają. Bo je zebrałeś Zagaroth prawda?

Pozdrawiam
  • 0

balas.
  • Tematów: 15
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Służyłem w lotnictwie w starych czasach. Kiedy nie było oszczędności na wojsku. W lotny dzień, przy dobrej pogodzie samoloty startowały co kilka minut. Czasem parami, a w międzyczasie transportowy z celem (gackiem).

Setki lotów, a mimo to niebo było błękitne nad lotniskiem. W nocy było widać gwiazdy. A rano rozpoczynał się kolejny lotny dzień i nie było chmur. Pomimo bezwietrznej pogody.

W tamtym czasie nigdy nie widziałem nieba tak pokaleczonego jak dzisiaj.

Prawdopodobnie jest tak dlatego, że samoloty wojskowe podczas ćwiczeń latają na innych pułapach (znacznie niżej) niż rejsowe samoloty pasażerskie.
  • 0

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nie wiem jako kto tam pracowałeś, ale ja miałem ojca oficera obsługi naziemnej zatem musiał się znać na zasadach działania samolotu i dla niego nie ma w tych smugach absolutnie nic dziwnego. Tłumaczył mi kiedyś co to są te białe kreski na niebie i dlaczego raz znikają a raz są bardzo długo.

Z tymi dyplomami to chyba pomyliłeś tematy ;) Tutaj nikt tego nie wymaga bo zagadnienie jest tak banalne, że wymagania do zrozumieniago kończą się na poziomie szkoły średniej.

Nie wiem czy latałeś dużo samolotami, ale gdybyś latał (chociażby jako pasażer) to wiedziałbyś jak szybko się warunki zmieniają wraz ze zmianą wysokości. To że na dole dla ciebie był bezwietrzeny wiatr nie ma absolutnie żadnego znaczenia.

No i najważniejsze, gdzieś w internecie napotkałem się na zdjęcia, albo ktoś je nawet na tym forum linkował, na których pokazane było natężenie ruchu lotniczego w europie z 3 lat. Za PRL tych samolotów to była garstka w porównaniu do dzisiejszego rochu lotniczego. Aż dziwię się że sam do tego nie doszedłem ;)

Może ty Przemo byś nam wyjaśnił jak odróżnić chemtrailsa od smugi kondensacyjnej bo tak jak długo ten wątek jest to nigdy spiskowcy nie chcą nam udzielic odpowiedzi. Albo ignorują te pytanie milczeniem, albo oskarżają nas za bycie agentami za samo zadanie tego pytania :)

Pozdrawiam
  • 0

olorin.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

olorin

Ze względu na to, że Mariush pośrednio odpowiedział na twoje zapytanie to pozwól, że nie będe tracił czasu na przekopywanie się przez te materiały, ale powiem Ci, że doszukiwanie się na niebie, w chmurach, drzewach czy np. w ogóle w naturze kształtów to rzecz bardzo ludzka. Nasze mózgi mają zaimplementowane funkcje silnie porządkujące, w każdym układzie nieuporządkowanym czy nawet z pozoru chaotycznym będziemy doszukiwali się jakiegoś wzoru, tak po prostu funkcjonujemy. Tak więc to, że na niebie mamy gwiazdki, szachownice czy też inne "trójkąty" to nic niezwykłego IMO. Jeżeli to jest jeden z "dowodów" na chemitrailsy to dla mnie jest on nieprzekonywujący.

Dowodem - osobowym - jestem ja. Już kilkadziesiąt razy byłem świadkiem jak od kilku do kilkunastu samolotów w jednym czasie rozpyla jakieś substancje, ukladaja je w rozne wzorki gwiazdki jak powyzej, iksy, y, v i z czasem całość zaczyna tworzyć zawiesine, coraz gestszą, która pokrywa cale praktycznie niebo.

No dobrze, ale skąd wiesz że to co widzisz to substancje trujące rozpylane celowo aby truć ludzkość, przecież dokładnie tak samo zachowują się smugi kondensacyjne?

Czy wiesz, co to jest dowód osobowy, jaka jest jego wartość i czy w ogóle może być dowodem w sprawie?

Wiem. Wiem także, że nawet w sądownictwie jest on bardzo często niewystarczający do tego aby jednoznacznie rozstrzygnąć daną sprawe sądową. Jeżeli to wszystko czym dysponujesz to...to nie dysponujesz żadnym dowodem, a jedynie swoim własnym przekonaniem, że jest tak a nie inaczej. Nie dziw się zatem, że napotykasz na mur niezrozumienia, bo zwyczajnie nie masz, albo nie jesteś w stanie sensownie przekazać swoich racji.
  • 0

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Do wszystkich sceptyków!!!
Proponuje zrobić małą akcję społeczną. Spróbujmy zmusić spiskowców do odpowiedzenia na pytanie: jak odróżnić chemtrails od smug kondensacyjnych? Pytanie to jest wałkowane od początku tego tematu i nikt jeszcze na nie nie odpowiedział. Jest to chyba najpoważniejszy zarzut z naszej strony, do wyjasnienia którego nie trzeba dokładnej wiedzy o samolotach (czyli np. to w jaki sposób musiałby być zachowany balans samolotu z takimi wielkimi zbiornikami), a każdy spiskowiec z ręki sypie przykładami chemtrailsów czy posiada umiejętność ich odróżniania od smug kondensacyjnych.

Małe podsumowanie dotyczące smug:
1. Smugi kondensacyjne w budowie są identyczne do chmur, tyle że powstają sztucznie czyli przez silniki samolotu.
2. Jako że ich budowa nie różni się od chmur, posiadają te same cechy co chmury: są podatne na wiatr, zmieniają kształty, zanikają, rozdmuchują się i zależnie od warunków utrzymują się dłużej lub krócej na niebie.

Uważam że wyjaśnienie tej kwestii może być kluczowe dla całej dyskusji. Sceptycy to nie ludzie, którzy są w opozycji do tego wypu nowości z zasady, tylko wszystko poddają wątpliwością i próbom. Wy jako spiskowcy, oprócz swojej wiary w chemtrailse nie przedstawiliście żadnego dowodu na faktyczne istnienie takich instalacji na pokładach samolotów, ani nie wyjaśniliście jak rozpoznać chemtrails. Jeśli ktoś wam nie uwierzy to nie przekonacie go inaczej, bo jak narazie wasza argumentacja się sprowadza to stwierdzenia że sceptycy to agenci i ludzie bez sumienia popierający jakieś zbrodnie.

Pozdrawiam
  • 1

Zagaroth.
  • Tematów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Wy nie jestescie sceptykami. Sami tak o sobie piszecie. Naprawde trzeba byc wielce naiwnym czlowiekiem, zeby uznac was za watpiacych sceptykow. I w tym tkwi problem - nie jestescie osobami, ktore naprawde watpia, ktore mozna w jakikolwiek sposob przekonac. Jesli ktos chce sprobowac was przekonac to zycze szczescia. Wielu z was z tego co zdazylem przeczytac zaprzecza rowniez jakoby zamachy z Nowego Jorku były zorganizowane i wykonane przez służby specjalne USA/Izrael. Skoro tam nie daliscie sie przekonac - gdzie moim zdaniem jest 100x wiecej dowodów, niz w przypadku chemtrails - to w tym temacie rowniez to nie nastapi. Wystarczy przesledzic tematy, w ktorych sie udzielacie, zeby wstrzymac się z ocenianiem was, jako zwyklych, watpiacych sceptykow. Przykro mi, ze dozylem czasow, w ktorych ponownie tak bezczelnie oklamuje sie ludzi i probuje im sie wmowic, że maja przewidzenia, ze to co teraz obserwuja na niebie, to obserwowali juz od kilkudziesieciu lat, tylko o tym nie wiedza.

Mysle, ze w tym temacie jest mnostwo informacji pozwalajacych na odroznienie zwykłych smug od chemicznych. Ich powielanie, moim zdaniem, mija sie z celem.

edit AlienGrey
3.2 Jeśli nie masz nic konkretnego do napisania to nie pisz wcale.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych