Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7697 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

erebeuzet.
  • Tematów: 31
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dużo do myślenia daje ten cytat. Niestety nie pamiętam kto to powiedział.
"Żaden pilot nie siądzie za sterami samolotu mając świadomość, że ten rozpyla szkodliwe substancje w czasie lotu."
  • -1

dzastin.
  • Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Oto przedstawiam wam trochę wątków z historii powstawania chemtrailsów, jak przebiegały pierwsze próby zasiewania chmur deszczowych jodkiem srebra, jak powstawały mechanizmy rozpylające itp. Jest to fajny film naukowy z 1984 r.

Oraz taka mała ciekawostka dotycząca tegorocznych planów bogaczy odnośnie geoinżynierii
http://www.twojapogo...-rzadzic-pogoda

Nasuwa się pytanie dlaczego takie doświadczenia z pogodą były w ostatnich latach tak bardzo utajniane.... i dokąd zmierzają ci bogacze. Chcą zdobyć nowe karty do gry "jestem królem świata" czy naprawiać coś co już spaprali... ? kto wie? :)

Tylko, że trzeba umieć rozróżnić geoinżynierię i bajkową teorię spiskową chemtrails, w którą niektórzy wplątali wszystkie możliwe inne teorie spiskowe począwszy od HAARP a skończywszy na Reptylianach.
Wystarczy przeglądnąć ten wątek. Na pytanie sceptyków "Po co w ogóle trwają te opryski" można usłyszeć od zwoleników chemtrails, że w sumie to nie wiadomo, ale ... i tutaj następuje wylistowanie wszystkich możliwych teorii spiskowych i dorzucenie na dokładkę Illuminatii. Do tego dodajmy jeszcze latające kulki hologramy i problemy zwolenników ze zrozumieniem powstawania cieni i powstaje nagłupsza teoria spiskowa dziejów.
Teorię tą na poważnie rozważają na forach gdzie przebywać mogą jedynie osoby (bo inne są banowane za współpracę z Ciemną Agenturą) oczyszczające wieczorami swoje czakry, zakopujące orgonity i budujące oraz sprzedające chembustery.

Lubiłem tą teorię, w sumie nadal lubie o niej poczytać, ale prawdę mówiąc już chyba wszystko zostało o niej napisane oraz zmyślone. Jeszcze chyba tylko Smoleńska w to nie wpletli i WTC.
  • 3

Don Corleone.

Dispositif

• Tematów: 68
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tyle lat, tyle stron, a ten temat ciągle żyje. Rozczulające. :)

Użytkownik Don Corleone edytował ten post 07.01.2013 - 13:23

• 2

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Trudno tu mówić o "życiu". Nazwałbym to raczej cichutką egzystencją... Skończyły się argumenty zwolennikom, bo dowodów nie przedstawili żadnych.

cysiasty.
  • Tematów: 6
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

I staniqu masz rację brak powodu czemu takie coś mieliby robić a argumenty o tym że to robią są poprostu słabe
  • 0

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Poczytajcie sobie jakie bzdety wypisuje niejaki @rachmat:

http://davidicke.pl/...56.html#p157256

Podobno linie lotnicze tankują do swoich samolotów "uzdatnione" paliwo!

Można się pośmiać z ich wywodów. :)
  • 0

ImpacT.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Najlepszy jest tigero, wkleja tylko linki z yt(z zółtymi napisami oczywiście) a na zwrócenie uwagi, że wkleja zwykły cień miesza z błotem :). I pomyśleć, że kiedyś w to wierzyłem.
  • 0

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Poczytajcie sobie jakie bzdety wypisuje niejaki @rachmat

Miodzio :-) Trzeba jednak przyznać, że chyba jako jedyny zwolennik teorii "chemtrails" korzysta z flightradar24.com i mniej więcej orientuje się w zasadach ruchu lotniczego. Nie sposób zaprzeczyć jego spostrzeżeniu, że trwałe smugi powstają głównie za komercyjnymi maszynami - w końcu takich lata najwięcej. Parę miesięcy temu udzielał się na blogu Astromarii wpędzając autorkę w niezły dysonans poznawczy, za co został chyba zbanowany. Widocznie na davidicke.pl moderatorzy są bardziej tolerancyjni.
  • 0

Vaqowsky.
  • Tematów: 12
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

I pomyśleć, że kiedyś w to wierzyłem.

FAIL x| Przynajmniej wróciłeś po rozum do głowy :P

Śledziłem wiele wątków na necie odnośnie tej śmiesznej teorii od samego początku jak ktoś sobie to wymyślił..
Nie mogę uwierzyć w to dalej, jak ludzie mogą być na tyle tępi aby dać sobie wmówić, że samoloty rozpylają na całym świecie jakieś trucizny mające wytępić ludzkość. Niech mi ktoś to wytłumaczy błagam :D jakie cechy charakteru usposabiają niektórych ludzi do uwierzenia w coś takiego.. ?

272 strony gadania o czymś co nie ma miejsca. To się nazywa trafiać w próżnię :D

Użytkownik Vaqowsky edytował ten post 30.01.2013 - 01:43

• 0

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Najlepszy jest tigero, wkleja tylko linki z yt(z zółtymi napisami oczywiście) a na zwrócenie uwagi, że wkleja zwykły cień miesza z błotem :). I pomyśleć, że kiedyś w to wierzyłem.

Najzabawniejsze jest to, że na str. 124 użytkownik "Przebudzenie" wkleił link to wykresu Applemana :) Nikt nie wyciągnął jednak z niego wniosków. Smutne.
  • 0

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@rachmat nie poddaje się i dalej próbuje ciągnąć teorię "kemtrejls".

http://davidicke.pl/...05.html#p158905

Ciekawy jestem czy on w ogóle zdaje sobie sprawę z tego że w ten sposób osmiesza i siebie i całą to teorię.
  • 0

owerfull.
  • Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Oto przedstawiam wam trochę wątków z historii powstawania chemtrailsów, jak przebiegały pierwsze próby zasiewania chmur deszczowych jodkiem srebra, jak powstawały mechanizmy rozpylające itp. Jest to fajny film naukowy z 1984 r.

Oraz taka mała ciekawostka dotycząca tegorocznych planów bogaczy odnośnie geoinżynierii
http://www.twojapogo...-rzadzic-pogoda

Nasuwa się pytanie dlaczego takie doświadczenia z pogodą były w ostatnich latach tak bardzo utajniane.... i dokąd zmierzają ci bogacze. Chcą zdobyć nowe karty do gry "jestem królem świata" czy naprawiać coś co już spaprali... ? kto wie? :)

Tylko, że trzeba umieć rozróżnić geoinżynierię i bajkową teorię spiskową chemtrails, w którą niektórzy wplątali wszystkie możliwe inne teorie spiskowe począwszy od HAARP a skończywszy na Reptylianach.
Wystarczy przeglądnąć ten wątek. Na pytanie sceptyków "Po co w ogóle trwają te opryski" można usłyszeć od zwoleników chemtrails, że w sumie to nie wiadomo, ale ... i tutaj następuje wylistowanie wszystkich możliwych teorii spiskowych i dorzucenie na dokładkę Illuminatii. Do tego dodajmy jeszcze latające kulki hologramy i problemy zwolenników ze zrozumieniem powstawania cieni i powstaje nagłupsza teoria spiskowa dziejów.
Teorię tą na poważnie rozważają na forach gdzie przebywać mogą jedynie osoby (bo inne są banowane za współpracę z Ciemną Agenturą) oczyszczające wieczorami swoje czakry, zakopujące orgonity i budujące oraz sprzedające chembustery.

Lubiłem tą teorię, w sumie nadal lubie o niej poczytać, ale prawdę mówiąc już chyba wszystko zostało o niej napisane oraz zmyślone. Jeszcze chyba tylko Smoleńska w to nie wpletli i WTC.

Tupolew wpadł w chemtrails .... WTC nie wpadło, więc... Illuminati ... co ja ******** xD.

Ja podchodzę do tego z dystansem. Jakoś nigdy się tą sprawą nie zainteresowałem specjalnie, wydaje mi się to bardzo naciągane, a ci znawcy teorii co chwila wymyślają nowe argumenty, które niby mają świadczyć o prawdziwości ich teorii. Ale jak kto chce, mi się nie chce w to wierzyć.
  • 1

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jest tu widoczne ciekawe podejście "speca od chemii". Do tej pory z reguły mieliśmy wyraźnie sugestie, ze "oprysków" dokonują tajemnicze, nieoznakowany maszyny. Oczywiście była to bzdura, bo wiele z tych maszyn można rozpoznać jako loty komercyjne i tylko zwyczajny oszust i kłamca będzie ciągnął wątek "tajemniczych maszyn". Rachmat pewnie o tym wie, dlatego wyraźnie sugeruje, że oprysków dokonują loty komercyjne. Jest to chyba kolejna zmiana w podejściu do chemtrails.
  • 0

Vaqowsky.
  • Tematów: 12
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Tupolew wpadł w chemtrails .... WTC nie wpadło, więc... Illuminati ... co ja pier*ole xD.

Ahahaha :D

Nie moge wyjść z podziwu dla tych ludzi :D Właściwie oni chcą wytruć każdą żywą istote na Ziemi bo przecież nie tylko dla nas szkodliwe są te opryyski ! Prawdziwa APOKALIPSA :D

No jak tu nie wyśmiewać tych ludzi .. :D Drogi moderatorze , JAK ? :D

Użytkownik Vaqowsky edytował ten post 31.01.2013 - 23:46

• 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zawsze jak Kostek zalinkuje davidicke.pl muszę się napić. Zrobię to wieczorem.
Szkoda, że Muhad nie chce z nami już rozmawiać... wiecznie miał jakąś nową teorię do przedyskutowania.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 8

0 użytkowników, 8 gości oraz 0 użytkowników anonimowych