Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7697 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

skar.
  • Tematów: 7
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Przeczytałem część tematu i jest mi bardzo przykro, że zwolennicy tej teorii odpuścili dalsze pisanie :(. Było na prawdę "ciekawie" :)

Może Chemitralis odniosło skutek i ich zatruło?
  • 0

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zawsze jak Kostek zalinkuje davidicke.pl muszę się napić. Zrobię to wieczorem.
Szkoda, że Muhad nie chce z nami już rozmawiać... wiecznie miał jakąś nową teorię do przedyskutowania.

Nie no Staniq, mam nadzieje że aż tak źle nie jest :) hehe

A swoją drogą, jeden z lepszych tematów na DI... :)

http://davidicke.pl/...ils-t10663.html
  • 0

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Spadający meteor nad Rosją pokazał coś co znakomicie pasuje do tematu chemrails. Otóż spadający meteor wytworzył potężną smugę kondensacyjną która wisi w powietrzu długi czas i się rozszerza. To znakomity przykład a zarazem mocny cios w argumenty zwolenników o tym że smugi kondensacyjne nie mogą wisieć długo w powietrzu.

I co teraz na to zwolennicy ? Chyba nie powiecie że meteor rozpylał chemtrails :) hehehe

Już widzę jakie będą powstawać teorie spiskowe wśród "oświeconych". :)
  • 7

Mishka.
  • Tematów: 5
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Po obejrzeniu tego filmiku doszłam do wniosku, że takie smugi są w sumie prawie wszędzie, ostatnio. I w takich kompletnie nielogicznych miejscach na niebie. Nie mam aparatu, ani kamery, żeby zrobić rzut tego, co jest u mnie. Jako dziwak do kwadratu, siedziałam ostatnio przy piwie i walnęłam coś głupiego w stylu: '***, chciałabym kiedyś zobaczyć idealnie czyste niebo, bez śladów po samolotach'. Tego samego dnia zastanawiałam się, jakiego paliwa używają, że 'spaliny' nie znikają, tylko się poszerzają i wyglądają jak chmury. Gdybym (jestem laikiem) miała wierzyć w teorię o chemtrails, to wszystko składałoby się do kupy :>.

Gdyby wystarczyło Ci cierpliwości, żeby przeczytać temat od początku, to co prawda miała byś TAAAAKĄ głowę, ale wiedziała byś w jakich warunkach smuga kondensacyjna znika zaraz, a kiedy po kilku godzinach i dlaczego się rozszerza :-)

Smug mamy więcej, bo ruch lotniczy jest coraz większy. Jeśli chcesz zobaczyć ile samolotów lata nad naszymi głowami (a każdy zostawia za sobą smugę krótką lub długą), to polecam strone flightradar24. A czyste niebo, no cóż, ostatni raz widziano takie w Stanach 12 września po uderzeniu w WTC, kiedy wstrzymano ruch lotniczy.

edycja

@Kostek
wiesz, nie znasz chyba sposobu myślenia zwolenników spisku. Przecież ciało niebieskie wkraczające w ziemską atmosferę zawiera nie tylko wodę, dwutlenek węgla itp, ale też inne pierwiastki. Możliwe róznież, że bar, nikiel, żelazo i inne, a ta cała morgellonowa zaraza, to niby skąd? no skąd ;) przecież jasne z kosmosu, hihihihih...
PS. czytałem już dziś również w jakiś komentarzach (chyba na TVN24), że to amerykanie umieszczają na orbicie kawałki żelaza i bombardują nimi Ziemię :D

Użytkownik Mishka edytował ten post 15.02.2013 - 15:29

• 2

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Mam nowe rewelacje w sprawie chemtrails :)

Wdzę, że spoto osób tutaj zauważyło, iż zmniejszyła sie ilość smug chemitralowych. To prawda. I ta prawda ma drugie oblicze. W jonosfere wystrzeliwane sa zamiast stosowania oprysków samolotami rakiety z chenicznymi substancjami, które nie pozstawiaja smug. Wystrzeliwanie ich to ok. 100 szt tygodniwo ze sprzężonym tym świństwem do 100 atm. Dlatego często widoczne "kule ognia" merteoryty" to własnie szczątki tych rakiet. Niektóre, ze względów seryjnej i oszczędnościowej produkcji po prostu sa felerne i wymykają się spod kontroli spadając i eksplodujac za nisko tak, że ich zawartość zanieczyszcza na różne kolory wody i lądy w obrębie ich eksplozji. To wszystko i miejcie w dupie dezinformacyjnych trolli na tym forum. Ignorujcie to ścierwo.

Autor: Angelus Maximus Rex
Źródło: http://zmianynaziemi...#comment-121795

Ciekawe na jakim etapie skończy się ewolucja teorii smug chemicznych ?

PS. Mam dziwne wrażenie że autor powyższego tekstu bywał na tym forum, czyżby to był Quintus Maximus, aka, Walczący z Trollami ? :)

Użytkownik Kostek edytował ten post 27.02.2013 - 20:57

• 1

cysiasty.
  • Tematów: 6
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Już większych głupot nie można chyba wymyślić. ( nie liczę repitaljan i kasjo )
  • 0

polak7.
  • Tematów: 1
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Dlatego często widoczne "kule ognia" merteoryty" to własnie szczątki tych rakiet.

A w wiadomościach mówili, że to asteroida :D
  • 0

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mam nowe rewelacje w sprawie chemtrails :)

Wdzę, że spoto osób tutaj zauważyło, iż zmniejszyła sie ilość smug chemitralowych. To prawda. I ta prawda ma drugie oblicze. W jonosfere wystrzeliwane sa zamiast stosowania oprysków samolotami rakiety z chenicznymi substancjami, które nie pozstawiaja smug. Wystrzeliwanie ich to ok. 100 szt tygodniwo ze sprzężonym tym świństwem do 100 atm. Dlatego często widoczne "kule ognia" merteoryty" to własnie szczątki tych rakiet. Niektóre, ze względów seryjnej i oszczędnościowej produkcji po prostu sa felerne i wymykają się spod kontroli spadając i eksplodujac za nisko tak, że ich zawartość zanieczyszcza na różne kolory wody i lądy w obrębie ich eksplozji. To wszystko i miejcie w dupie dezinformacyjnych trolli na tym forum. Ignorujcie to ścierwo.

Autor: Angelus Maximus Rex
Źródło: http://zmianynaziemi...#comment-121795

Kimkolwiek by nie był pan AMR, ewidentnie rakieta ze "sprzężonym świństwem" uderzyła go w głowę.
Notabene bardziej bezczelnego punktu wyjścia pod tą teorię spiskową jeszcze nie było - rakiet nie widać, ale wiemy że są. Teraz udowodnij mi, że bolid to bolid, a nie tajna rakieta. A najlepiej pokaż filmy z lat 50-tych.

A że Angelus Maximus Rex = Quintus = Walczący z Trollami, to niemal pewne. Mało kto ma miłe podejście do innych - per "ścierwo". Musi to być ktoś o wyjątkowo niskim poczuciu wartości.

Ciekawe na jakim etapie skończy się ewolucja teorii smug chemicznych ?

Najbardziej szczęśliwe zakończenie:
Eksperci od chemtraili sprężają się w rakiecie i wystrzeliwują w jonosferę. My wyciągamy popcorn i obserwujemy kolory na wodzie.

Najmniej szczęśliwe zakończenie: lecisz sobie lotem krajowym, nagle z siedzenia obok podnosi się Quintus Angelus Maximus Walczący z Trollami Rex i krzycząc "precz z chemtrail" naciska guzik.
  • 3

dzastin.
  • Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Aż się popłakałem ze śmiechu. Raz czytając to co napisał AMR, potem drugi raz po przeczytaniu komentarza pdjakow :D

Kurcze w zasadzie to się zastanawiam skąd on te liczby wytrzasnął. 100szt. tygodniowo ? I jeszcze wie pod jakim ciśnieniem jest sprężone o świństwo :)

Podejrzewam, że niedługo będziemy musieli udowadniać, że kilkadziesiąt lat temu latały meteoryty. A ten tunguski to pewnie dla zmyłki Illuminatii zrzucili, żeby ludzie się nie dziwili później jak im latające po niebie kamyki będą zostawiać długotrwałe smugi :)
No i będziemy musieli analizować klatka po klatce zdjęcia i udowadniać, że to wystające coś z meteorytu czelabińskiego nie jest dyszą

Zresztą Macierewicz już wszystko wie :D

Dołączona grafika
  • 3

Cor7ez.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Co myślicie o tym wpisie z bloga:
http://monitorpolski...i-kondensacyjne
Jest tam interesująca mapka pogodowa ze... smugami nad Polską.
  • 0

skar.
  • Tematów: 7
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Biorąc pod uwagę skale tego spisku, to na miejscu osób wierzących w chemitralis spróbowałbym się dostać na jakieś stanowiska pracy w lotnictwie, aby na własne oczy zdemaskować cały spisek. Liczba zaangażowanych w ten spisek musi być ogromna: logistyka, technicy, piloci, producenci czy zwykła ochrona lotniska. Więc w czym problem :)?
  • 0

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Uwielbiam takich kolesi, co w jednym miejscu wrzeszczą "CIA NAS TRUJE CHEMTRAILAMI!!!!1111!!" ULTIMATE PROOF!!!!!!!111!

A chwilę wcześniej piszą rozprawkę, jak to palić taniej papieroski.
http://monitorpolski...obejsciem-prawa

A potem "były opryski i miałem męczący kaszel". Nad takim kimś należało by spuścić zasłonę milczenia. Ale to jakiś "Ekran", on z takich ludków słynie.
  • 1

Cor7ez.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Biorąc pod uwagę skale tego spisku, to na miejscu osób wierzących w chemitralis spróbowałbym się dostać na jakieś stanowiska pracy w lotnictwie, aby na własne oczy zdemaskować cały spisek. Liczba zaangażowanych w ten spisek musi być ogromna: logistyka, technicy, piloci, producenci czy zwykła ochrona lotniska. Więc w czym problem :)?

Liczba zaangażowanych wcale nie musi być ogromną, wręcz banalnie mała.
Czy człowiek, który wlewa paliwo do samolotu albo pilot pilotujący samolot, wiedzą jaki jest skład fizyczny tego paliwa? NIE. Wszystko ma swoje certyfikaty i jest wykonywane automatycznie bez każdorazowo sprawdzania.
  • 0

skittles.
  • Tematów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To opryski nie są już wykonywane przy pomocy dodatkowych zbiorników i dysz z chemikaliami montowanych w samolotach?

Użytkownik skittles edytował ten post 02.03.2013 - 18:17

• 0

Astro1004.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Wiesz wszystko zależy od źródła.Każdy mówi co innego:D
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości oraz 0 użytkowników anonimowych