Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Please log in to reply
7697 replies to this topic

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

dzastin.
  • Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

A wytłumacz mi Nic, dlaczego po kilkunastu latach propagowania teorii chemtrails w USA pod petycją do Białego Domu podpisuje się kilkadziesiąt osób. Rozumiem że, w Twoich oczach, to wszystko jest kontrolowane przez obcy rząd i zmanipulowane, ale w takim razie dlaczego na "wiecach chemtrails" pojawia się tylko garstka osób.

Przecież gdyby te dowody były takie oczywiste i zrozumiałe to dawno by ten temat przebił się do umysłów "nieoświeconych". Ale się nie przebija. Tylko dlaczego tak twarde dowody nie mają posłuchu wśród gawiedzi. Przecież Ciemna Żydo-Masońska Agentura pozwala pisać do woli w Internecie. Nikt nie usuwa postów, blogów poruszających ten temat jest masa. Możesz tutaj pisać do woli o hologramach i cieniach na chmurach. Ba, zamordyzm to panuje na forach pokroju DI gdzie nie ma nikt prawa pisać inaczej niż twierdząco o chemtrails.

Kilkanaście lat wałkowania tematu, kanałów na Youtube, nawet utworów hip-hopowych.

Powód jest prosty. Zwolennicy tej teorii sami ją ośmieszają swoimi "dowodami". Nikt nie musi tego cenzurować, kontrolować.

Z Katynia nikt się nie śmiał. To było raczej niedowierzanie, że faktycznie zrobili to Rosjanie. Twarde dowody wyszły jednak ja jaw i sprawa się wyjaśniła.
A w temacie chemtrails zamiast twardych dowodów mamy latające kulki, ignorowanie autorytetów bo "ma nie polskie nazwisko" (czytaj: bo to Żyd) itp.

Bawi mnie też to żądanie dowodów od przeciwników chemtrails, a jak się pojawią to automatycznie negowanie "bo to zmanipulowane". Jak ta dyskusja wygląda z boku ?
Zwolennik dziwi się cieniom powstającym na chmurach. Przeciwnik wyjaśnia jak dziecku, rysując nawet rysuneczki. Nie dociera że smuga, tak jak chmura, zostawić może cień. Zwolennik nie potrafi nawet jasno odpowiedzieć czemu by miały służyć te cienie.
Zwolennik żąda zdjęć, że smugi powstawały przed 1990 rokiem. Dostaje owe zdjęcia. No przecież one są zmanipulowane. Po co więc prosi o te zdjęcia? Przecież z urzędu zwolennik zaneguje w ten sposób wszystko.
Przeciwnik pyta się jak w samolocie może zmieścić się tyle chemii do oprysków. Zwolennik pisze coś o nieznanej nam technologii i o kulkach udających samoloty za pomocą hologramów.

Ile osób jest na tyle Oświeconych by w to uwierzyć i podpisać się swoim nazwiskiem? Ono ta grupa Wybrańców, ten nikły ułamek promila, ten błąd statystyczny który podpisuje się w ilości kilkudziesięciu osób pod petycją do Białego Domu.

Dziwne, że okazuje się iż zwolennicy teorii co chwila przyłapywani są na multikontach ? Przecież muszą aby robić zamęt i ruch w temacie. Zakryci nowym avatarem poruszają ciągle te same tematy, żądają tych samych dowodów i ignorują te same trudne pytania.

I tak to będzie ciągnąc przez kolejne 282 stronice.

Użytkownik dzastin edytował ten post 25.06.2013 - 23:24

• 9

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Niestety są to dorośli ludzie, którzy twierdzą, że przy pomocy miedzianej rury, kwarcu i opiłków metalu zalanych żywicą w formie z wiadra (urządzenie to wzmacnia ich "intencje rozpędzenia chmur"), ustawionych w ogródku, rozpędzają chmury na niebie, a panowie w czarnych helikopterach zatrzymują się przez to nad ich domami i "obczajają" ich w oknach...

A propo "czarnych helikopterów" :) Od kilku dni latają takie u mnie, dziś np. było ich aż 4 w przeciągu 30 minut :) Żeby było ciekawiej były to wojskowe Mi-24 Hind UZBROJONE w działko obrotowe kaliber 12.7mm! :mrgreen: Pewnie agenci NWO wynajęli wojsko do misji search & destroy :P Całe szczęście że nie mam chembustera, bo zapewne już by mnie tu z Wami nie było :mrgreen: Leciały dość nisko, ok. 200m.

Na dowód fotka jednej z maszyn :)

Dołączona grafika
  • 0

Nic.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Widzę Nic, że nie bardzo lubisz argumentować swoje stanowisko, ale jednak spytam:

Dlaczego, pomimo wielu dowodów (vide przedstawiane tu zdjęcia z II WŚ)

Badania, oficjalne raporty, setki dziennikarskich reportaży, artykułów, zdjęć, relacji świadków, oficjalne wypowiedzi polityków, naukowców, lekarzy ... nie są dla was żadnym dowodem,

natomiast

zdjęcia podobno z II wojny światowej, na których widzimy smugi i nie wiemy, czy zdjęcia są autenczyczne i czy smugi na nich są smugami kondensacyjnymi, czy są trwałe i czy powstanie z nich mleczna zawiesina, czy w chwilę po wykonaniu zdjęć się rozeszły, są dla was dowodem jak najbardziej i to koronnym.

Przyznacie, że to są całkiem niezłe jaja!

twierdzisz, że 20 lat temu na niebie nie było trwałych smug kondensacyjnych i nie występowała "mleczna zawiesina" w postaci cirrostratusów?
Czy masz jakikolwiek argument za tym, że 20 lat temu takie smugi i chmury powstać nie mogły?

Moim zdaniem mogły powstać, gdyby wtedy, tak jak dzisiaj, prowadzona byłaby akcja pod śliczną nazwę geoinżynieria, a wiemy, że poza kilkoma potwierdzonymi oficjalnie eksperymentami, nie miało to miejsca. Wmawianie ludziom, że już na początku lat 90 mogliśmy na niebie widzieć trwałe smugi i powstające z nich chmury pokrywające całe niebo, a pod słońce świecące się kolorami tęczy jest ordynarną nieprawdą.

Póki co zwyczajnie kłamiesz (świadomie czy nie, tego nie wiem) i wyzywasz od kłamców innych, ale nic konstruktywnego z tego nie wynika.

Wystarczy spojrzeć na ankietę.
To, że teoria chemtrails została potwierdzona, zaświadczyli swoim głosem najbardziej wiarygodni użytkownicy tego forum m.in.:
Creator, Jarecki, Legalize, Quintus Maximus, GuardAngel, OpenYourMind, BrainCllector, Easy_Rider, D.B. Cooper, Kozakiewicz, mag1-21, Walczący z Trolami. To, że chemtraislowa strona dyskusji ma jednak mocne argumenty potwierdzili m.in. wieslawo, Romczyn, Ill i moderator connor.

Przeciwnego zdania są osoby, z których bardzo wielu, co zostało wykazane, broniło innych kłamliwych, oficjalnie lansowanych teorii np. o 9/11, GMO, globalnym ociepleniu, NWO i Smoleńsku m.in.:
Ironmacko, olorin, kapuchy, Don Corleone, Xellos, NoMeansNo, PaZi, Palmaero, Mishka, skittles, balas, Kamilos, KriSSnt, Imb, Mr. Mojo Risin, dzustin, cannaris oraz moderatorzy - Arkadiusz, Pit, +....., Aquila, Yaw.

To osobowe zestawienie nie jest może jakimś super mocnym argumentem w dyskusji, ale chyba jednak o czymś świadczy. Teoria chemtrails nie jest po prostu tak głupia i niedorzeczna, jak przedstawia ją kilku bardzo zaawansowanych w jej obalanie ludzi.

pdjakow

Celem tej dyskusji nie jest czarowanie siebie nawzajem, tylko przedstawienie faktów. A fakty są takie, że strona spiskowa posuwa się do manipulacji, choćby w kwestii starych zdjęć, czy tego co kto pamięta.

Przykłady proszę. Ty wykaż nasze manipulacje, a ja przedstawię wasze.

Zarzucanie mi kłamstwa w tej materii jest z twojej strony tak słabe, że nie można dojść do innego wniosku, jak taki, że wynika on z najniższych pobudek.

Jakie znowu najniższe pobudki. Wymień kilka.

Kiedyś pewien gość prowadził bloga na temat chemtrails - robił zdjęcia, obserwacje i tak dalej. I na podstawie tych zdjęć i obserwacji doszedł do wniosku, że ta teoria spiskowa to bzdura. Grono komentujących na blogu zrobiło to, co każdy rasowy chemtrailowiec zrobić musi - jedni mu nawrzucali, drudzy uznali że jest z NWO, trzeci że dał się zmanipulować. Zero przemyśleń, zero własnych obserwacji. Takie bezmyślne maszynki do produkowania co większych bzdetów.

A może była to osoba, która z założenia właśnie tak miała postąpić. Udać na początku, że bada temat, rejestruje anomalie, by w końcu wszystkich uspokoić, że to bzdura i zwija zabawki?

Dlatego dopóki w takich "zmianach na ziemi" pojawiają się banery, reklamy i dopóki choć jeden idiota zdecyduje się na kupno chembustera za $$$, ta teoria spiskowa będzie żyła.

Każdemu głosicielami prawdy można zarzucić praktycznie wszystko, od chęci zbicia fortuny, przez chęć zaistnienia i podbudowania ego, aż do bycia po prostu zwykłym, złośliwym trollem.

Kiedyś, w czasach przedinternetowych, w Polsce dość dobrze prosperowała gazeta "Skandale", gdzie gigantyczne żuki z Meksyku pożerały biednych farmerów. Zdjęcia były zmontowane fatalnie, ale gazeta i tak się sprzedawała, bo na tego typu opowieści był i zawsze będzie popyt (pewnie dlatego nawet w Fakcie pojawia się pan Staś porwany przez kosmitów, lub inny pan, któremu kosmici podali złe numery lotto).

Czy ten facet wygląda na kogoś pokroju redaktora Skandali?
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rCPK1qK5yEA

Obecnie technika poszła znacznie do przodu i zamiast "Skandali" mamy filmiki na YT, które można dobrze zmontować,

No nie napiszesz chyba, że tysiące filmów przedstawiające samoloty zostawiające długie, trwałe smugi zostały zmontowane. To, że ktoś dodaje dramatyczną muzykę do tych filmów o niczym nie świadczy.

A biada temu, kto liznął kiedyś jakiejś dziedziny poruszonej w owym filmiku i wytknie jakąś niekonsekwencję - sługus NWO, Żyd, a pewnie w dodatku pedofil.

Nie przesadzaj. Ogólnie mamy obecnie klimat śledzenia poczynań ludzi, którzy są autorami ACTA, GMO, 9/11, ECHELONu itd.
A pogłoska, że 11 wrzesnia 2001 do roboty nie przyszedł żaden na Ż, nie jest zmyśloną bzdurą jakiegoś antysemity, tylko tak naprawdę było. Stąd często pojawiają się podejrzenia, że osoby, które bronią na forach tematów, o których ludzie myślą, że są sprawką globalnych elit, są Ż. Przyznasz, że naród ten nie ma na świecie najlepszej opinii, a wielu ludzi wierzy, że właśnie te osoby chcą zawładnąć światem, w co ja osobiście nie wierzę. W każdej grupie znajdzie się jakaś podgrupa, która bruździ całej reszcie. Skąd wytrzasnąłeś oskarżenia o bycie pedofilem tego naprawdę nie wiem.

Cała ta szopka jest tak żałosna, że naprawdę żal mi tych, co dają się na to nabrać.

No i poświęcasz prawie każdą wolną chwilę, by uratować te biedne osoby. Zastanawiające i wręcz nierealne, że robisz to tylko z powodów, które podałeś wcześniej.

Mam dla ciebie bardzo smutną wiadomość: nie odgrywam żadnej roli.

Pozwól, że na tle twojej działalności nie tylko na tym forum, mieć będę inne zdanie na ten temat.

dzastin

A wytłumacz mi Nic, dlaczego po kilkunastu latach propagowania teorii chemtrails w USA pod petycją do Białego Domu podpisuje się kilkadziesiąt osób

WIesz, to, że wiele osób tego nie podpisało wynika zapewne z ich przekonanie, że jest to działanie zupełnie pozbawione celu. Przykładem jest Smoleńsk, gdzie USA stwierdziły, że jest to sprawa bilateralnych stosunków Polska - Rosja i kazały nam spadać na drzewo.

Ale się nie przebija.

google, hasło chemtrails, prawie 6mln wyników. Poczekaj jeszcze trochę. Ostatnio poznałem kilkanaście osób, które wiedzą o tym zjawisku, a jeszcze nie dawno dla każdej osoby, której to mówiłem, była to nowość i zupełna głupota.

Przecież Ciemna Żydo-Masońska Agentura pozwala pisać do woli w Internecie.

Zezwolili, bo nie mieli innego wyjścia to raz, a dwa pozwalając wysłali całą armię wynajętych agentów wpływu. Nie sugeruję, że i tu są takie osoby, gdyż lubię pasek ostrzeżeń mieć czyściutki ;)

zamordyzm to panuje na forach pokroju DI gdzie nie ma nikt prawa pisać inaczej niż twierdząco o chemtrails.

Osobiście jestem totalnym przeciwnikiem takich działań.

Powód jest prosty. Zwolennicy tej teorii sami ją ośmieszają swoimi "dowodami". Nikt nie musi tego cenzurować, kontrolować.

Gdyby tak było to zarówno ty, jak i inne osoby, nie marnowalibyscie swojego czasu na dyskusję w tak bardzo skompromitowanym temacie. Jednak ten czas marnujecie co jest szalenie zastanawiające i bardzo ciekawe.

Z Katynia nikt się nie śmiał.

Było gorzej, za głoszenie prawdy o Katyniu traciło się pracę, a nawet życie.

A w temacie chemtrails zamiast twardych dowodów mamy latające kulki, ignorowanie autorytetów bo "ma nie polskie nazwisko" (czytaj: bo to Żyd) itp.

Ktoś kiedyś powiedział, że Ż. najbardziej boją się tego, że zostaną zdemaskowani. Po waszych nerwowych reakcjach na każdą wzmiankę o tej narodowosci, do glowy przychodzą mi różne myśli, z którymi z wiadomych powodów się jednak nie podzielę.

Zwolennik dziwi się cieniom powstającym na chmurach. Przeciwnik wyjaśnia jak dziecku, rysując nawet rysuneczki. Nie dociera że smuga, tak jak chmura, zostawić może cień. Zwolennik nie potrafi nawet jasno odpowiedzieć czemu by miały służyć te cienie.

Z tego co czytałem, to temat cieni został wyjaśniony i nikt go więcej tutaj nie poruszał.

Zwolennik żąda zdjęć, że smugi powstawały przed 1990 rokiem. Dostaje owe zdjęcia. No przecież one są zmanipulowane. Po co więc prosi o te zdjęcia? Przecież z urzędu zwolennik zaneguje w ten sposób wszystko.

Wiesz, że to słaby argument, gdyż zdjęcie nie potrafi mówić i nie powie z jakiego jest roku, ani czy było edytowane, czy nie. Najlepsze zdjęcia każdy z nas ma w swojej pamięci.

Przeciwnik pyta się jak w samolocie może zmieścić się tyle chemii do oprysków. Zwolennik pisze coś o nieznanej nam technologii i o kulkach udających samoloty za pomocą hologramów.

Napiszę tak samo, jak parę linijek wcześniej. Kwestia kulek i hologramów była ciekawostką, i nie była już później tu wałkowana.

Ile osób jest na tyle Oświeconych by w to uwierzyć i podpisać się swoim nazwiskiem?

Przyjdzie czas, że ujawnię swoje dane, gdyż zajmuje się m.in. dziennikarstwem i szykuje dla pewnej gazety artykuł o tym zjawisku, który kiedy się ukaże zostanie tu zaprezentowany.

Dziwne, że okazuje się iż zwolennicy teorii co chwila przyłapywani są na multikontach ?

Naczelnym celem tej dyskusji powinno być poznanie prawdy, a to czy ktoś do niej dąży pod różnymi nickami nie powinno być wielkim problemem, a widzę, że dla wielu jest to problem zasadniczy.

Przecież muszą aby robić zamęt i ruch w temacie. Zakryci nowym avatarem poruszają ciągle te same tematy, żądają tych samych dowodów i ignorują te same trudne pytania.

Przedstawianie nowych ciekawych informacji i wypowiedzi różnych osób nie jest sianiem zamętu, gdyż po to zostało stworzone to forum - do wymiany informacji i dyskusji.

Przyznasz, że to niesamowite, że taki waszym zdaniem niedorzeczny temat ma już tyle stron, mimo prób jego zamknięcia nadal funkcjonuje i wywołuje ogromne zainteresowanie.

Użytkownik Nic edytował ten post 26.06.2013 - 19:34

• -5

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Widzę Nic, że nie bardzo lubisz argumentować swoje stanowisko, ale jednak spytam:

Dlaczego, pomimo wielu dowodów (vide przedstawiane tu zdjęcia z II WŚ)

Badania, oficjalne raporty, setki dziennikarskich reportaży, artykułów, zdjęć, relacji świadków, oficjalne wypowiedzi polityków, naukowców, lekarzy ... nie są dla was żadnym dowodem,

Badania, w których myli się części na milion z częściami na miliard, gdzie zapomina się zmierzyć ilość powietrza które przeszło przez filtry HEPA, polityków którzy zamiast "szefami partii zielonych" okazują się jej szeregowymi członkami, którymi może zostać każdy. Ewentualnie senatora Kucinicha z którego nabijają się nawet w The Simpsons. Zdjęć, z których każde przedstawia zwykłe smugi kondensacyjne, lub zjawisko które powinien wyjaśnić każdy średnio rozgarnięty licealista, filmów gdzie podkłada się sfałszowane tłumaczenie.

Nie, nie są dowodem. Chyba, że na czyjąś głupotę i niekompetencję.

natomiast
zdjęcia podobno z II wojny światowej, na których widzimy smugi i nie wiemy, czy zdjęcia są autenczyczne i czy smugi na nich są smugami kondensacyjnymi, czy są trwałe i czy powstanie z nich mleczna zawiesina, czy w chwilę po wykonaniu zdjęć się rozeszły, są dla was dowodem jak najbardziej i to koronnym.

Ależ powtarzam, ja nawet nie potrzebuję zdjęć, wystarczy mi to co pamiętam sprzed dwudziestu kilku lat. Co do zdjęć z II wojny światowej - są to najczęściej zdjęcia amerykańskie, nie przyszło ci do głowy, że ich autentyczność została już wielokrotnie zbadana? Część z nich pochodzi z kronik filmowych, część można znaleźć tam u dziadka na strychu, część na mikrofilmach z biblioteki, część w oryginalnych zmurszałych gazetach. Można se poczytać archiwalne magazyny "Life", "Newsweek", czy cokolwiek innego, gdzie pisano o smugach.

Naprawdę wydaje się tobie, że nikt nie jest w posiadaniu oryginału tego?:
https://plus.google....0081?banner=pwa

Lub czy nie można dotrzeć do oryginału tej gazety?
http://news.google.c...l persist&hl=en

Przyznacie, że to są całkiem niezłe jaja!

Zgadza się, to co piszesz to niezłe jaja. Jesteś albo niesamowicie naiwny, albo dobrze grasz swą rolę.

To, że teoria chemtrails została potwierdzona, zaświadczyli swoim głosem najbardziej wiarygodni użytkownicy tego forum m.in.:
Creator, Jarecki, Legalize, Quintus Maximus, GuardAngel, OpenYourMind, BrainCllector, Easy_Rider, D.B. Cooper, Kozakiewicz, mag1-21, Walczący z Trolami.

ROTFL!

Przeciwnego zdania są osoby, z których bardzo wielu, co zostało wykazane, broniło innych kłamliwych, oficjalnie lansowanych teorii np. o 9/11, GMO, globalnym ociepleniu, NWO i Smoleńsku m.in.:
Ironmacko, olorin, kapuchy, Don Corleone, Xellos, NoMeansNo, PaZi, Palmaero, Mishka, skittles, balas, Kamilos, KriSSnt, Imb, Mr. Mojo Risin, dzustin, cannaris oraz moderatorzy - Arkadiusz, Pit, +....., Aquila, Yaw.

Miło z twojej strony, że zaliczasz tych ludzi do kłamców. No bo skoro bronią kłamliwej teorii, to znaczy to ni mniej, ni więcej że są kłamcami.
Ciekawe co oni na to.

To osobowe zestawienie nie jest może jakimś super mocnym argumentem w dyskusji,

Ono nawet nie jest argumentem, chyba że dla przedszkolaka. Zwyczajnie w sposób subiektywny wymieniłeś osoby ze strony którą popierasz i ze strony, której nie popierasz i przypiąłeś im łatki. Jak dziecko.

Teoria chemtrails nie jest po prostu tak głupia i niedorzeczna, jak przedstawia ją kilku bardzo zaawansowanych w jej obalanie ludzi.

Ona jest wręcz idiotyczna. Nie tylko z naukowego punktu widzenia.

Przykłady proszę. Ty wykaż nasze manipulacje, a ja przedstawię wasze.

- Wielokrotnie uznawany za dowód film "Barium chemtrails", w którym źle przeliczono jednostki (podstawówka się kłania)
- Wielokrotnie uznawane za dowód tzw. "badania powietrza nad Phoenix" w którym zapomniano zmierzyć objętość powietrza, które przeszło przez filtry HEPA
- Wieloktrotnie uznawany za dowód film z chemtrailami z RTL, gdzie chemtraile pojawiły się tylko i wyłącznie na skutek kłamliwego tłumaczenia rasowego kłamcy o nicku Tanker Enemy
- Wielokrotne kłamstwo, że smuga kondensacyjna nie może się utrzymywać godzinami, gdyby tak było - dotyczyło by to również chmur cirrus.
- Wielokrotne przekłamania, robienie z ludzi tych, którymi nie są (jak liderka partii zielonych, która okazała się nie być liderką. W rzeczywistości niemal nikt nie wie, kim ta pani jest)
- Wieczne wmawianie, że samoloty na filmach lecą na tej samej wysokości - jeden zostawia trwałe ślady, drugi nie. W istocie nie jest możliwe ocenienie z tej odległości pułapu obu maszyn.
- Udawanie, że wyposażenie samolotu służy do "pryskania". Chodzi tu np. o CLAPREC, ale znalazłem tez kiedyś miejsce, w którym za sprzęt do pryskania brano rurki pitota.
- Udawanie, że kiedyś trwałe smugi kondensacyjne nie występowały, choć dokumentacja jest bogata i niemożliwa do sfałszowania. Do tego dochodzi fakt tego, co sam pamiętam.
- Wmawianie, że tzw. echa stałe radaru meteo to ślady chemiczne. Wyglądają one tak:

Dołączona grafika

- Robienie z ludzi idiotów i przedstawienie zjawisk optycznych (słońce poboczne), znanych skądinąd w starożytności, jako coś w rodzaju "chembow".

I tak dalej.

A może była to osoba, która z założenia właśnie tak miała postąpić. Udać na początku, że bada temat, rejestruje anomalie, by w końcu wszystkich uspokoić, że to bzdura i zwija zabawki?

A więc, twierdzisz że nie macie paranoi, hmm? :)

Każdemu głosicielami prawdy można zarzucić praktycznie wszystko, od chęci zbicia fortuny, przez chęć zaistnienia i podbudowania ego, aż do bycia po prostu zwykłym, złośliwym trollem.

Każdemu głosicielowi bzdetu również. I to czynimy.

Dr Deagle? Przecież to klient związany z tworem, który nazywa się "NutriMedical". Możesz mi odpowiedzieć, dlaczego tytułujesz go "dr", skoro licencja dla pana Williama Richarda Deagle została zawieszona?
https://www.colorado...enseLookup.aspx

Być może w związku z tym, że niektóre matki twierdzą, że doprowadził do śmierci ich dzieci?
http://williamrichar...e.blogspot.com/

To jest również ciekawe:
http://www.abovetops...hread434552/pg1

"Why did Dr. Deagle really leave Denver? After a woman named Debra Darnell died under his care, her family complained that he had over-prescribed medications (102 of them in 9 months). In March 2004 Deagle's license was temporarily suspended for over-prescribing drugs to three of his patients; one died from combined effects of the various meds, one suffered withdrawal and had to be hospitalized, and the third landed in the ER in a discombobulated state. "

Fajny pan :)

Ale wróćmy do YT:
Dołączona grafika

Z uwagi na niepowtarzalne dowody, entuzjaści chemtraili przyznali, że chemtraile są rozpylane również z samolotów pasażerskich. Zatem dodawane są do paliwa (co zresztą też jest szeroko uznane). Zatem może "Dr" Deagle odpowie na pytanie, jakim cudem osocze może się znaleźć w gazach wylotowych? Drugie pytanie - kto przeprowadzał owe "badania", gdzie są wyniki?

To jest raczej śmieszny film. Koleś przekonuje, że coś badał, ale nie pokazuje co. Mówi, że z kimś rozmawiał, ale nie wiadomo z kim i nie wiadomo co z tej rozmowy wynikło (ale jeśli myślicie, że to nie prawda, to się grubo mylicie hehe).

Więc odpowiadam: nie, nie wygląda na człowieka pokroju redaktora "Skandali". Redaktor "Skandali" był z pewnością dużo lepszym człowiekiem.

No nie napiszesz chyba, że tysiące filmów przedstawiające samoloty zostawiające długie, trwałe smugi zostały zmontowane.

Nie, ponieważ to że samolot zostawia długotrwałe smugi nie jest niczym dziwnym i nie trzeba tego montować.

No i poświęcasz prawie każdą wolną chwilę, by uratować te biedne osoby. Zastanawiające i wręcz nierealne, że robisz to tylko z powodów, które podałeś wcześniej.

Nie te biedne osoby, tylko te które w poszukiwaniu informacji mogą trafić na ten wątek i nabrać się na kłamstwa chemtrailowców. Tak mają przedstawione racje obu stron, ale wiem że dla kłamców to niewygodne i że żyłka pulsuje :)

Pozwól, że na tle twojej działalności nie tylko na tym forum, mieć będę inne zdanie na ten temat.

Ja mam swoje osobiste zdanie na temat twojej działalności, więc nie krępuj się.

google, hasło chemtrails, prawie 6mln wyników.

Google, hasło "Fairies" - 36 milionów wyników.

Po waszych nerwowych reakcjach na każdą wzmiankę o tej narodowosci, do glowy przychodzą mi różne myśli, z którymi z wiadomych powodów się jednak nie podzielę.

Chłopcze, przystojny ojcze wspaniałej rodziny - pozwól, że wyjaśnię ci powód owych "nerwowych reakcji". Otóż może wyda się tobie to zaskakujące, ale istnieje coś takiego, jak dobre wychowanie. Do niego należy taka drobnostka, jak nie postrzeganie wypowiedzi innych poprzez pryzmat ich nazwiska, oraz nie ocenianie innych poprzez ich nazwisko, czy narodowość. Ja rozumiem, że niektórzy dobrego wychowania mogli się uczyć na piwku z kumplami pod mostem (niemal jak mityczne trolle), ale zrozum że nie dotyczy to twoich dyskutantów, którzy mogą się takim zachowaniem poczuć zniesmaczeni.

A to, że się nie podzielisz - nie szkodzi, doskonale wiadomo o co chodzi. Notabene, trudno byłoby uznać prof. Hamana za Żyda. W ogóle trudno uznać, by jakiś Żyd chciał się nazywać Haman.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Haman
Oczywiście samo nazwisko Haman ma inną etymologię.

Wiesz, że to słaby argument, gdyż zdjęcie nie potrafi mówić i nie powie z jakiego jest roku, ani czy było edytowane, czy nie. Najlepsze zdjęcia każdy z nas ma w swojej pamięci.

Ja mam, ale twierdzisz że kłamię.

Napiszę tak samo, jak parę linijek wcześniej. Kwestia kulek i hologramów była ciekawostką

Raczej bzdetem.

Przyjdzie czas, że ujawnię swoje dane, gdyż zajmuje się m.in. dziennikarstwem i szykuje dla pewnej gazety artykuł o tym zjawisku, który kiedy się ukaże zostanie tu zaprezentowany.

To super, czekamy.

Naczelnym celem tej dyskusji powinno być poznanie prawdy, a to czy ktoś do niej dąży pod różnymi nickami nie powinno być wielkim problemem, a widzę, że dla wielu jest to problem zasadniczy.

Jest to problem zasadniczy, bowiem jest niezgodny z regulaminem forum. Dodatkowo osoby z multikontami jakoś nie powstrzymały się od powtórnego głosowania w ankiecie, w sposób oczywisty ją fałszując. Co dowodzi po raz kolejny, że najbardziej zagorzali chemtrailowcy to oszuści.

Przedstawianie nowych ciekawych informacji i wypowiedzi różnych osób nie jest sianiem zamętu, gdyż po to zostało stworzone to forum - do wymiany informacji i dyskusji.

Nowych informacji nie było tu od dawna.

Przyznasz, że to niesamowite, że taki waszym zdaniem niedorzeczny temat ma już tyle stron, mimo prób jego zamknięcia nadal funkcjonuje i wywołuje ogromne zainteresowanie.

Dzieje się tak dlatego, że oszuści wracają pod nowymi nickami i przedstawiają w kółko niemal dokładnie tą samą treść. Wcześniej wspominałem o tym, że za takie zachowanie powinno się dawać odpoczynek od forum. Kwestia o Holdrenie pojawiła się tu kilka razy. Znaczna część stron to wyjaśnianie rzeczy oczywistych, jak kulki, hologramy, czy cienie.

Użytkownik pdjakow edytował ten post 26.06.2013 - 21:30

• 10

dzastin.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Creator, Jarecki, Legalize, Quintus Maximus, GuardAngel, OpenYourMind, BrainCllector, Easy_Rider, D.B. Cooper, Kozakiewicz, mag1-21, Walczący z Trolami.

Czyli by być w Twych oczętach wiarygodnym trzeba po prostu Ci przytakiwać. Jeśli się tego nie robi to jest się kłamcą. I przynajmniej dwie osoby z tych co wymieniłeś są Twoimi wcieleniami (zapomniałeś wymienić też Franka Drebina). To co je cechuje to negowanie wypowiedzi na podstawie nazwiska, narzekanie że złośliwie dostają minusy, podkreślanie swego patriotyzmu itp. Pewnie, po tym jak po raz kolejny pęknie Ci żyłka i zaczniesz wszystkich dookoła obrażać, pojawi się kolejny Prawdziwy Polak, Katolik, o dumnych rysach aryjskich, ups pardon, szlacheckich rysach słowiańskich.

Dlatego dopóki w takich "zmianach na ziemi" pojawiają się banery, reklamy i dopóki choć jeden idiota zdecyduje się na kupno chembustera za $$$, ta teoria spiskowa będzie żyła.

Głosiciel prawdy :) To jest to co cechuje maniakalnych i zatwardziałych zwolenników wszelakiej maści teorii spiskowych. Oni nie chcą prowadzić merytorycznej dyskusji. Oni GŁOSZĄ PRAWDĘ. Reszta kłamie, a przedstawiane przez nich dowody są zmanipulowane.

dzastin

A wytłumacz mi Nic, dlaczego po kilkunastu latach propagowania teorii chemtrails w USA pod petycją do Białego Domu podpisuje się kilkadziesiąt osób

WIesz, to, że wiele osób tego nie podpisało wynika zapewne z ich przekonanie, że jest to działanie zupełnie pozbawione celu.

Jak to pozbawione celu? Wygodniej żalić się przed monitorem, prowadzić blogi ale jak co do czego to chowacie głowy w piasek ? Przecież wg Was Oni nas mordują.
W sumie ciekawe jest to, że sam wkleiłeś ten link, twierdząc, że tylko kilkudziesięciu osób brakuje ze 100 000 potrzebnych do zatwierdzenia petycji. Wtedy to wydawało Ci się kolejnym przykładem sukcesu zwolenników chemtrails. Gdy okazało się, że się pomyliłeś i tylko te kilkadziesiąt osób z wymaganych 100 000 się podpisało, to nagle zamilkłeś w tej sprawie. Teraz nagle okazuje się, że najwyraźniej wiele osób stwierdziło, że podpisywanie się jest pozbawione celu. Przecież jest Was miliony.
Jak by podpisała odpowiednia liczba ludzi to sukces. Jak nie, to wiadomo już dlaczego. Tak czy siak kolejny element układanki pasuje.

I Ty z tym swoim rozumieniem źródeł i ich sprawdzaniem chcesz pisać artykuł do jakiejś gazety. Zapewne będzie merytoryczny.

Ktoś kiedyś powiedział, że Ż. najbardziej boją się tego, że zostaną zdemaskowani. Po waszych nerwowych reakcjach na każdą wzmiankę o tej narodowosci, do glowy przychodzą mi różne myśli, z którymi z wiadomych powodów się jednak nie podzielę.

Powiem szczerze. Nie przepadam za Izraelem. Żydzi dostali tam po drugiej wojnie światowej kawałek ziemi i sponsorowani przez USA zaczęli się tam rozpychać. Denerwuje mnie też wpychające się wszędzie USA.
Ale nie oceniam człowieka tylko dlatego że ma taki a nie inny kolor skóry. Nie neguję automatycznie czyjegoś zdania dlatego że nie podoba mi się jego nazwisko czy narodowość. Brzydzę się osobami które tak robią, bo to jest po prostu rasistowskie.

No pięknie, ale dlaczego zdjęcie z 2013 będzie w Twoim mniemaniu dowodem i będziesz je akceptował i przedstawiał jako dowód, a podobne z 1945 będziesz ignorował. Przecież w 1945 roku ktoś to zdjęcie zrobił, ktoś widział te smugi własnymi oczami. Ktoś nakręcił film i widział te smugi. Czemu to ignorować ? Bo nie pasują do teorii o chemtrails ? W świetle nowych dowodów można zawsze zmodyfikować teorię, po raz kolejny, i powiedzieć, że już wtedy wojsko testowało nowe formy depopulacji.

Dziecinne jest pokazywanie zdjęcia A380 i kilkadziesiąt metrów smugi za nim i twierdzenie że Oni nas trują, przy jednoczesnym twierdzeniu, że trudno stwierdzić czy na zdjęciu z 1945 przedstawiającym całe niebo zasnute smugami utrzymują się ona kilka minut czy kilkadziesiąt.

Kwestia kulek i hologramów była ciekawostką, i nie była już później tu wałkowana.

Ale jest kolejnym przykładem o jakich głupotach w stanie są pisać zwolennicy tej teorii

Dziwne, że okazuje się iż zwolennicy teorii co chwila przyłapywani są na multikontach ?

Eeee zaraz. Czyli jak. Zupełnie akceptujesz takie kombinacje, wprowadzanie w błąd by przepychać swoje racje ? Zarzucasz kłamstwo przeciwnikom tej teorii (tylko dlatego, że się z Tobą nie zgadzają), i jednocześnie akceptujesz kłamstwo w "dążeniu do jedynej i słusznej prawdy" ? Pewnie też akceptujesz kłamliwe dowody w sprawie chemtrails. Przecież służą one tylko dążeniu do poznania prawdy. A potem piszesz coś o merytorycznej dyskusji. Żałosne, ale chyba cechuje cały światek zwolenników chemtrails. Taki Tanker Enemy bez wstydu kłamie. Ale pewnie to wg Ciebie ok. Bo też dąży do poznania prawdy.

Kłamstwo i oszukiwanie w dążeniu do poznania prawdy i przekonania innych. Zadziwiająca kombinacja.

No jak tutaj zamknąć i ignorować taki temat. Jajca jakich mało. Kolejne wcielenia QM zapewniają nam co parę miesięcy ubaw. Przynajmniej przez kilka tygodni.

Chemtrails to taka teoria spiskowa, która powstała gdy Internet się rozwinął i nigdy nie wyjdzie poza jego ramy. Bo jest po prostu niedorzeczna i by trwała zwolennicy muszą posuwać się do kłamstw i multikont (co jak widać na przykładzie Nic jest w tym światku zupełnie akceptowalne). Wszystko by dążyć do jedynej i słusznej Prawdy :)

Użytkownik dzastin edytował ten post 26.06.2013 - 23:57

• 4

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Quintusie Walczacy z Trolami i tudzież Nic:
Powyższe, to jedno z wielu, przemawiające za tym, że jesteś powielaczem kont, w celu obrony "jedynej słusznej tezy". Nie chciało Ci się nawet pogrzebać w necie, aby sobie sprawdzić, kim jest ów gość.

http://www.christian...com/deagle.html ( link w języku angielskim )

http://translate.goo...channel=suggest ( link w języku polskim - translator )

Klasyczny "Quintus Maximus", coś zobaczył, skopiował, wkleił, ale nie sprawdził czy to prawda. Później zapewne będzie edytowanie postów i czyszczenie z bzdur. Wiesz, Muhad vel Creator miał chociaż tyle godności, że jak zrobił "bobla" to uderzał się w klatę, a potem wymownie milczał.
W swoim zacietrzewieniu, nawet nie wiesz co piszesz, no i nie wsadzaj siebie pomiędzy wiarygodnych forumowiczów, chociażby takich jak Jarecki.

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Notabene, jeśli Nic zgadza się co do tego, że:

- cienie zostały wyjaśnione
- kulki i hologramy to bzdet

Tak naprawdę pozostaje nam sam rdzeń teorii, czyli wiara w to, że nie mogą istnieć trwałe smugi kondensacyjne., wbrew istniejącej literaturze i dokumentacji fotograficznej.

Urząd Lotnictwa Cywilnego, kwiecień 2013:

"Przy określonej temperaturze i wilgotności względnej powietrza na wysokości lotu statku powietrznego może w ogóle nie dochodzić do powstania smug kondensacyjnych albo mogą one znikać w krótkim czasie od momentu utworzenia. W innych specyficznych uwarunkowaniach takich jak wysoka wilgotność względna powietrza na wysokości lotu statku powietrznego, smugi będą szczególnie dobrze widoczne i mogą ulec przekształceniu w chmury piętra wysokiego zwane także chmurami pierzastymi (łac. cirrus)."

Dalej:

"gdy powietrze atmosferyczne ma temperaturę niższą od temperatury progu Schidt’a - Appleman’a dla danego poziomu wilgotności względnej powietrza, para wodna emitowana przez silniki samolotu kondensuje na jądrach kondensacji, którymi są cząstki stałe przypadkowo obecne w powietrzu lub cząstki sadzy w strudze gazów spalinowych wypływających z napędów lotniczych tworząc chmurę drobnych kropelek wody. Z powodu niskiej temperatury otoczenia, owe kropelki tworzące chmurę po pewnym czasie zamarzają stając się kryształkami lodu. Gdy powietrze w otoczeniu smugi kondensacyjnej jest suche to lodowe cząsteczki tworzące smugę ulegają sublimacji (tj. bezpośredniemu odparowaniu z pominięciem przejścia w fazę ciekłą) i smuga kondensacyjna szybko zanika. Wszakże gdy mamy do czynienia z przypadkiem odwrotnym, czyli dużym poziomem wilgotności względnej powietrza otaczającego smugę kondensacyjną (powyżej poziomu wilgotności potrzebnego do pozostawania kryształów lodu i pary wodnej we wzajemnej równowadze ilościowej), drobinki uformowane z kryształków lodu zaczynają rosnąć z uwagi na proces adsorpcji pary wodnej na ściankach kryształów, czyli proces odwrotny do sublimacji (tzw. resublimacja) i wtedy smugi kondensacyjne mogą utrzymywać się przez wiele godzin."

Dalej:

"W sprzyjających warunkach możliwy jest dalszy rozwój chmur typu cirrus zachodzący na jądrach kondesacji jakimi są kryształki lodu w smugach kondensacyjnych pozostawionych przez statki powietrzne w stratosferze gdzie temperatura utrzymuje się na poziomie -55 stopni Celsjusza, i taki przypadek jest zjawiskiem dobrze znanym."

Dalej:

"Trwałe smugi kondensacyjne mogą utrzymywać się w przestrzeni od szeregu minut do wielu godzin po ich utworzeniu w wyniku przelotu statku powietrznego, co wymaga wysokiej wilgotności powietrza w otoczeniu lecącego samolotu i temperatury obniżonej do -40 stopni Celsjusza"

Dalej:

"Warstwy wilgotnego powietrza, w obrębie których dochodzi do powstawania trwałych smug kondensacyjnych, są raczej cienkie, często ich grubość nie przekracza 600 m. Stąd tworzeniu smug kondensacyjnych łatwo zapobiec poprzez zmianę pułapu przelotowego o jeden poziom lotu względem pułapu planowanego pierwotnie."

Źródło:
http://www.ulc.gov.p..._22_04_2013.pdf

Rozumiem, że ci panowie, to kolejni spiskowcy, a do grona organizacji zbrodniczych należy dołożyć ULC.

Reasumując:

- mamy stare zdjęcia z trwałymi smugami
- mamy stare opisy jednoznacznie sugerujące, że smugi mogą pozostawać wiele godzin
- Prof. Haman (fizyk atmosfery) zaprzecza chemtrail
- Prof. Malinowski (fizyk atmosfery) zaprzecza chemtrail
- ULC zaprzecza chemtrail
- Dr. Roy Spencer (NASA, przeciwnik Globalnego Ocieplenia) - zaprzecza chemtrail
- Anthony Watts (emerytowany prezenter pogody, przeciwnik GO) - zaprzecza chemtrail
- Ludzie, dla których obserwacja samolotów jest pasją (RNAVSPOTTERS) - zaprzeczają chemtrail

Dalej:

To, czy smuga będzie krótkotrwała, czy długotrwała zależy głównie od warunków fizycznych w otoczeniu smugi - tj. czy temperatura i wilgotność powietrza pozwolą na resublimację kryształków lodu, czy też będzie dochodzić do ich sublimacji.

"Mleczna zasłona" to najczęściej ławica chmur cirrostratus, która jest często zwiastunem frontu ciepłego - opis tej "zasłony" mamy w najstarszych podręcznikach meteorologicznych, przedstawiających nadejście frontu ciepłego:

"Przed nadejściem frontu ciepłego znajdujemy się w chłodnej masie powietrza. Pierwszą oznaką zbliżania się frontu ciepłego jest pojawienie się wysokich chmur cirrus, które z czasem gęstnieją i przechodzą w jednorodną zasłonę chmur cirrostratus."
http://pl.wikipedia....i/Front_ciepły

Jest to definicja znajdująca się w KAŻDYM podręczniku meteorologii, niezależnie od daty wydania.

Na globalnej świadomości chemtrails zdefiniowano, jako:
“W przeciwieństwie do chmur wiatr jej niemal nie przemieszcza (przemieszcza bardzo wolno), a jedynie ‘rozciąga’, co można przyrównać do zjawiska rozciągania waty szklanej: oprysk, zupełnie inaczej, niż wszystkie znane ludzkości typy chmur, ma strukturę włóknistą, którą zachowuje nawet pomimo intensywnego rozrzedzenia.”

Gdy tymczasem zwykła wikipedia definiuje chmury cirrus, jako:
"Typowa chmura cirrus wyglądem przypomina nici pajęcze, delikatne włókna, „włosy anielskie”, pierze, nierzadko też kłaczki lub loczki."
http://pl.wikipedia.org/wiki/Cirrus

zaś jako jeden z pierwszych rozpoznawał je Luke Howard na początku XIX w. Atlas z 1905 wspomina o Howardzie, iż:

“He recognized three main types of cloud architecture, which he named Cirrus, Startus and Cumulus. Cirrus included all forms which are built up of delicate threads, like the fibres in a fragment of wool”

czyli

"Rozpoznał on trzy główne rodzaje budowy chmur, które nazwał Cirrus, Stratus i Cumulus. Cirrus zawierały wszystkie formy [chmur], które zbudowane były z delikatnych nici, jak włókna z kawałków wełny".

A jednak jest jeszcze ktoś, kto w chembzdets wierzy. Zadziwiające.

Edit:

A ma ktoś w swojej filmotece "Spartakusa" z 1960? :D Najlepiej takiego na VHS, sprzed 1995 :)
Dołączona grafika
http://www.cinema.de...us,1338405.html

Chemtraile z Brandenburgii z 1977:
http://www.allmyster...-1502#id8226087

I jeszcze na ostatek:

Szkolny poster z 1989:
Dołączona grafika

Hitlerowska propaganda, 1941:

Dołączona grafika

Godzinny chemtrail z 1919 :D :
"Naturwissenschaften" , ISSN 1432-1904, Vol. 7 (34. 1919), Page 625:
Dołączona grafika

"Das Flugzeug war gestartet um 9 Uhr 46 Min. Um 10 Uhr 40 Min. war ein feiner Streifen zu beobachten, der in der Richtung des Flugzeuges sich fortpflanzte, so daß das Flugzeug immer den Kopf der Erscheinung bildete."

"Die Wolke zog mit mäßiger Geschwindigkeit in östlicher Richtung ab, wobei sie immer mehr das Aussehen einer normalen Cirruswolke annahm und alles Auffällige verlor"

http://www.digizeits...DMDID=dmdlog408

Użytkownik pdjakow edytował ten post 27.06.2013 - 09:21

• 11

skittles.
  • Tematów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

I jeszcze ode mnie, odnośnie tej podejrzanej mlecznej zawiesiny, przez którą w dzisiejszych czasach nie można już trafić na błękitne niebo oraz dziwacznego zjawiska halo powodowanego przez chemiczne opryski: podręcznik prof. dr. Tomanka, wydanie z 1963 roku (jest to mój własny egzemplarz, do którego nie doklejałem żadnych kłamliwych definicji, a zdjęcia zrobiłem przed kilkoma minutami):

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Użytkownik skittles edytował ten post 27.06.2013 - 15:22

• 2

trzyn.
  • Tematów: 1
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Nie wiem na co dajecie dowody w postaci zdjęć z książek najpewniej z państwowych wydawnic naukowych albo wielkich wydawnicw. Ten spisek trwa od 1700 roku a teoria o chemtralis mogła być już gotowa grubo przed pierwszą wojną światową kiedy to już od dawna znano działanie gazów bojowych i broń biologiczną. Tak więc zdjęcia z książek z ICH wydawnictw to nie jest żaden dowód.

Pokażcie mi może na przykład jakieś zdjęcia z naszej Polski Ludowej przedstawiającej chemtralisy, ale zrobione prywatnie. Macie? Nie macie

@UP
To też ta mleczna zawiesina jest?
http://www.hangtheba.../chemtrails.jpg

Użytkownik trzyn edytował ten post 27.06.2013 - 16:12

• -7

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie wiem na co dajecie dowody w postaci zdjęć z książek najpewniej z państwowych wydawnic naukowych albo wielkich wydawnicw. Ten spisek trwa od 1700 roku a teoria o chemtralis mogła być już gotowa grubo przed pierwszą wojną światową kiedy to już od dawna znano działanie gazów bojowych i broń biologiczną. Tak więc zdjęcia z książek z ICH wydawnictw to nie jest żaden dowód.

Pokażcie mi może na przykład jakieś zdjęcia z naszej Polski Ludowej przedstawiającej chemtralisy, ale zrobione prywatnie. Macie? Nie macie

@UP

Znalazł się kolejny któremu się nie chce przeczytać całego tego tematu w którym teoria chemtrails została rozniesiona na strzępy. Udowodniono zwolennikom faszłerstwa, kradzieże i manipulowanie materiałami w postaci zdjęć i filmów.

A może to kolejne wcielenie kolegi @Nic, który się wstydzi pisać pod swoim nickiem po tych druzgocących postach powyżej kolegów @dzastin, @staniq, @skittles oraz @pdjakow ?

Co do towjego zdjęcia, to ono przedstawia smugi kondensacyjne wraz z chmurami cirrostratus podczas zachodu słońca.
  • 0

skittles.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pewno eskadry balonów robiły tajemnicze figury i opryski nad wioskami?

Zdjęcie przedstawia połacie chmur powstałe z rozwianych smug kondensacyjnych, naprawdę widzisz w nich coś dziwnego? Od naturalnych chmur różnią się tylko kształtem, a to ze względu na ich genezę.

Użytkownik skittles edytował ten post 27.06.2013 - 17:00

• 1

trzyn.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Znalazł się kolejny któremu się nie chce przeczytać całego tego tematu w którym teoria chemtrails została rozniesiona na strzępy. Udowodniono zwolennikom faszłerstwa, kradzieże i manipulowanie materiałami w postaci zdjęć i filmów.

Sprytnie odwracasz kota ogonem. Nic nie napisałem na temat tamtych teorii więc odnieś się do mojego postu.

A może to kolejne wcielenie kolegi @Nic, który się wstydzi pisać pod swoim nickiem po tych druzgocących postach powyżej kolegów @dzastin, @staniq, @skittles oraz @pdjakow ?

Nie jestem żadnych z nich, ale pewnie trudno im bronić tej teorii pod własnym nickiem skoro od razu tacy jak ty zaczną ich bluzgać i wyklinać.

Co do towjego zdjęcia, to ono przedstawia smugi kondensacyjne wraz z chmurami cirrostratus podczas zachodu słońca.

Chodzi mi o to "mleczko" pomiędzy rozszerzającymi się krańcami smugi. To według ciebie jest cirrostratus?

Pewno eskadry balonów robiły tajemnicze figury i opryski nad wioskami?

Eksperymenty mogli prowadzić różnymi środkami dostępnymi na tamte czasy. "Ale śmieszne balonami robili albo może zeppelinami! Uważaj bo ci uwierze jak to komicznie wygląda!" bez komentarza
  • 0

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie wiem na co dajecie dowody w postaci zdjęć z książek najpewniej z państwowych wydawnic naukowych albo wielkich wydawnicw.

Bo zwolennicy się ich domagali.

Ten spisek trwa od 1700 roku

Nie krępuj się - przecież zawsze możesz wymyślić, że pierwszym który wpadł na ten pomysł był pewien ambitny i wręcz genialny pan. Niestety jego plany musiały czekać setki lat... :(

Dołączona grafika

a teoria o chemtralis mogła być już gotowa grubo przed pierwszą wojną światową kiedy to już od dawna znano działanie gazów bojowych i broń biologiczną.

Ojej, obnażyłeś kolejne kłamstwo chemtrailowców, toć twierdzili oni, że przed 1997 nic się nie działo :)

Tak więc zdjęcia z książek z ICH wydawnictw to nie jest żaden dowód.

A zdjęcia z WASZYCH wydawnictw to dowód?

Założę się, że gdyby zrobić akcję pod tytułem "przejrzyj swoje albumy z dzieciństwa", coś by się znalazło.

Nie, to niebo pokryte przez długotrwałe smugi w miejscu o sporym natężeniu ruchu lotniczego, częściowo niebo pokryte również chmurami cirrus.

"Mleczna zawiesina" może wyglądać tak:

Dołączona grafika

Powyżej cirrostratus nebulosus wraz z zjawiskiem halo.

Dziękuje Ci za ów post. Jest on bowiem koronnym dowodem na częste kłamstwa i bezmyślność tych, co w to wierzą (już nie wspominając o tym, że część z was jest zwyczajnie niebezpieczna). Schemat jest zawsze ten sam, a ty jedynie doprowadziłeś go do absurdu. Otóż zawsze wygląda to tak:

- Każecie pokazać zdjęcia i publikacje, które pokazują smugi niezanikające.
- Pokazujemy
- Skoro rzeczywiście takie publikacje istnieją, to nie znaczy że wyznawcy chemtrails się mylą, to znaczy że publikacje są sfałszowane
- Skoro istnieją publikacje z 1920, oznacza to, że już wtedy istniał ten spisek.

Nawet jeśli ktoś znajdzie zdjęcia prywatne - i tak wykręcicie kota ogonem. Jest to nic innego, jak próba tworzenia wygodnej teorii, której nie da się obalić, bowiem wszystkie dowody przeciw zostaną i tak uznane za fałszerstwo.

W sumie nieźle ci się udało chemtraile ośmieszyć. A już z pewnością swoich współwyznawców.

Edit:

Chodzi mi o to "mleczko" pomiędzy rozszerzającymi się krańcami smugi. To według ciebie jest cirrostratus?

Nie, to cirrus.

Eksperymenty mogli prowadzić różnymi środkami dostępnymi na tamte czasy. "Ale śmieszne balonami robili albo może zeppelinami! Uważaj bo ci uwierze jak to komicznie wygląda!" bez komentarza

Równie dobrze można się upierać, że robili to już starożytni Grecy czy Rzymianie. I wygląda na to, że do tego dojdzie jeśli ktoś znajdzie opis cirrostratusów u Platona :D

Użytkownik pdjakow edytował ten post 27.06.2013 - 17:57

• 1

trzyn.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Nie krępuj się - przecież zawsze możesz wymyślić, że pierwszym który wpadł na ten pomysł był pewien ambitny i wręcz genialny pan. Niestety jego plany musiały czekać setki lat... :(

Kolejny raz żenada aż dziw że przechodzi to bez interwencji moderacji. Dyskutujemy tutaj czy mamy sobie nawazajm ubliżać i wyśmiewać? Jak chcecie to też moge zacząć i wtedy się nawzajem poobrzucamy gównem. Przepraszam za wyrażenie ale inaczej tego zachowania się na da opisać.

Ojej, obnażyłeś kolejne kłamstwo chemtrailowców, toć twierdzili oni, że przed 1997 nic się nie działo :)

W 1997 nic się nie działo w sensie nie wdrożono tego planu całkowicie a przed 1997 musiały być jakieś testy i to nie mało.

A zdjęcia z WASZYCH wydawnictw to dowód?

Znów odwrocenie kota ogonem. Jeżeli teoria jest prawdziwa to chyba się nie spodwiewasz że w książkach ich wydawnictwa będziesz mógł znaleźć prawdę?

Założę się, że gdyby zrobić akcję pod tytułem "przejrzyj swoje albumy z dzieciństwa", coś by się znalazło.

Nie ma i nie było, a swoje gdybanie to nie jest żaden dowód.

Dziękuje Ci za ów post. Jest on bowiem koronnym dowodem na częste kłamstwa i bezmyślność tych, co w to wierzą (już nie wspominając o tym, że część z was jest zwyczajnie niebezpieczna). Schemat jest zawsze ten sam, a ty jedynie doprowadziłeś go do absurdu. Otóż zawsze wygląda to tak:

Po co więc kategoria teorie konspiracyjne skoro my wierzący w nie jesteśmy niebezpieczni? Zamknijcię tą strone najlepiej też od razu, jakieś ufo, illuminati, masoneria. Świry!

- Każecie pokazać zdjęcia i publikacje, które pokazują smugi niezanikające.
- Pokazujemy
- Skoro rzeczywiście takie publikacje istnieją, to nie znaczy że wyznawcy chemtrails się mylą, to znaczy że publikacje są sfałszowane
- Skoro istnieją publikacje z 1920, oznacza to, że już wtedy istniał ten spisek.

No wybacz ale to ja kazałem ci pokazać prywatne zdjęcie z PRL zawierające w tle smugi kondensacyjne a ty nic nie pokazałeś. I po raz kolejny ja nie jestem rzecznikiem tamtych osób pisze sam za siebie :/

Nawet jeśli ktoś znajdzie zdjęcia prywatne - i tak wykręcicie kota ogonem. Jest to nic innego, jak próba tworzenia wygodnej teorii, której nie da się obalić, bowiem wszystkie dowody przeciw zostaną i tak uznane za fałszerstwo.

My świry, czubki, kretyni, zamknąć nas w psychiatrku.

Równie dobrze można się upierać, że robili to już starożytni Grecy czy Rzymianie. I wygląda na to, że do tego dojdzie jeśli ktoś znajdzie opis cirrostratusów u Platona :D

Haha dobre daje plusik : D :D :D :D!!
  • 0

skittles.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Proste pytanie trzyn - czym różnią się chemtraile od smug kondensacyjnych, jak je rozpoznać i jakie mechanizmy fizyczne warunkują te różnice?
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 14

0 użytkowników, 14 gości, 0 anonimowych