Widzę Nic, że nie bardzo lubisz argumentować swoje stanowisko, ale jednak spytam:
Dlaczego, pomimo wielu dowodów (vide przedstawiane tu zdjęcia z II WŚ)
Badania, oficjalne raporty, setki dziennikarskich reportaży, artykułów, zdjęć, relacji świadków, oficjalne wypowiedzi polityków, naukowców, lekarzy ... nie są dla was żadnym dowodem,
natomiast
zdjęcia podobno z II wojny światowej, na których widzimy smugi i nie wiemy, czy zdjęcia są autenczyczne i czy smugi na nich są smugami kondensacyjnymi, czy są trwałe i czy powstanie z nich mleczna zawiesina, czy w chwilę po wykonaniu zdjęć się rozeszły, są dla was dowodem jak najbardziej i to koronnym.
Przyznacie, że to są całkiem niezłe jaja!
twierdzisz, że 20 lat temu na niebie nie było trwałych smug kondensacyjnych i nie występowała "mleczna zawiesina" w postaci cirrostratusów?
Czy masz jakikolwiek argument za tym, że 20 lat temu takie smugi i chmury powstać nie mogły?
Moim zdaniem mogły powstać, gdyby wtedy, tak jak dzisiaj, prowadzona byłaby akcja pod śliczną nazwę geoinżynieria, a wiemy, że poza kilkoma potwierdzonymi oficjalnie eksperymentami, nie miało to miejsca. Wmawianie ludziom, że już na początku lat 90 mogliśmy na niebie widzieć trwałe smugi i powstające z nich chmury pokrywające całe niebo, a pod słońce świecące się kolorami tęczy jest ordynarną nieprawdą.
Póki co zwyczajnie kłamiesz (świadomie czy nie, tego nie wiem) i wyzywasz od kłamców innych, ale nic konstruktywnego z tego nie wynika.
Wystarczy spojrzeć na ankietę.
To, że teoria chemtrails została potwierdzona, zaświadczyli swoim głosem najbardziej wiarygodni użytkownicy tego forum m.in.:
Creator, Jarecki, Legalize, Quintus Maximus, GuardAngel, OpenYourMind, BrainCllector, Easy_Rider, D.B. Cooper, Kozakiewicz, mag1-21, Walczący z Trolami. To, że chemtraislowa strona dyskusji ma jednak mocne argumenty potwierdzili m.in. wieslawo, Romczyn, Ill i moderator connor.
Przeciwnego zdania są osoby, z których bardzo wielu, co zostało wykazane, broniło innych kłamliwych, oficjalnie lansowanych teorii np. o 9/11, GMO, globalnym ociepleniu, NWO i Smoleńsku m.in.:
Ironmacko, olorin, kapuchy, Don Corleone, Xellos, NoMeansNo, PaZi, Palmaero, Mishka, skittles, balas, Kamilos, KriSSnt, Imb, Mr. Mojo Risin, dzustin, cannaris oraz moderatorzy - Arkadiusz, Pit, +....., Aquila, Yaw.
To osobowe zestawienie nie jest może jakimś super mocnym argumentem w dyskusji, ale chyba jednak o czymś świadczy. Teoria chemtrails nie jest po prostu tak głupia i niedorzeczna, jak przedstawia ją kilku bardzo zaawansowanych w jej obalanie ludzi.
pdjakow
Celem tej dyskusji nie jest czarowanie siebie nawzajem, tylko przedstawienie faktów. A fakty są takie, że strona spiskowa posuwa się do manipulacji, choćby w kwestii starych zdjęć, czy tego co kto pamięta.
Przykłady proszę. Ty wykaż nasze manipulacje, a ja przedstawię wasze.
Zarzucanie mi kłamstwa w tej materii jest z twojej strony tak słabe, że nie można dojść do innego wniosku, jak taki, że wynika on z najniższych pobudek.
Jakie znowu najniższe pobudki. Wymień kilka.
Kiedyś pewien gość prowadził bloga na temat chemtrails - robił zdjęcia, obserwacje i tak dalej. I na podstawie tych zdjęć i obserwacji doszedł do wniosku, że ta teoria spiskowa to bzdura. Grono komentujących na blogu zrobiło to, co każdy rasowy chemtrailowiec zrobić musi - jedni mu nawrzucali, drudzy uznali że jest z NWO, trzeci że dał się zmanipulować. Zero przemyśleń, zero własnych obserwacji. Takie bezmyślne maszynki do produkowania co większych bzdetów.
A może była to osoba, która z założenia właśnie tak miała postąpić. Udać na początku, że bada temat, rejestruje anomalie, by w końcu wszystkich uspokoić, że to bzdura i zwija zabawki?
Dlatego dopóki w takich "zmianach na ziemi" pojawiają się banery, reklamy i dopóki choć jeden idiota zdecyduje się na kupno chembustera za $$$, ta teoria spiskowa będzie żyła.
Każdemu głosicielami prawdy można zarzucić praktycznie wszystko, od chęci zbicia fortuny, przez chęć zaistnienia i podbudowania ego, aż do bycia po prostu zwykłym, złośliwym trollem.
Kiedyś, w czasach przedinternetowych, w Polsce dość dobrze prosperowała gazeta "Skandale", gdzie gigantyczne żuki z Meksyku pożerały biednych farmerów. Zdjęcia były zmontowane fatalnie, ale gazeta i tak się sprzedawała, bo na tego typu opowieści był i zawsze będzie popyt (pewnie dlatego nawet w Fakcie pojawia się pan Staś porwany przez kosmitów, lub inny pan, któremu kosmici podali złe numery lotto).
Czy ten facet wygląda na kogoś pokroju redaktora Skandali?
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rCPK1qK5yEA
Obecnie technika poszła znacznie do przodu i zamiast "Skandali" mamy filmiki na YT, które można dobrze zmontować,
No nie napiszesz chyba, że tysiące filmów przedstawiające samoloty zostawiające długie, trwałe smugi zostały zmontowane. To, że ktoś dodaje dramatyczną muzykę do tych filmów o niczym nie świadczy.
A biada temu, kto liznął kiedyś jakiejś dziedziny poruszonej w owym filmiku i wytknie jakąś niekonsekwencję - sługus NWO, Żyd, a pewnie w dodatku pedofil.
Nie przesadzaj. Ogólnie mamy obecnie klimat śledzenia poczynań ludzi, którzy są autorami ACTA, GMO, 9/11, ECHELONu itd.
A pogłoska, że 11 wrzesnia 2001 do roboty nie przyszedł żaden na Ż, nie jest zmyśloną bzdurą jakiegoś antysemity, tylko tak naprawdę było. Stąd często pojawiają się podejrzenia, że osoby, które bronią na forach tematów, o których ludzie myślą, że są sprawką globalnych elit, są Ż. Przyznasz, że naród ten nie ma na świecie najlepszej opinii, a wielu ludzi wierzy, że właśnie te osoby chcą zawładnąć światem, w co ja osobiście nie wierzę. W każdej grupie znajdzie się jakaś podgrupa, która bruździ całej reszcie. Skąd wytrzasnąłeś oskarżenia o bycie pedofilem tego naprawdę nie wiem.
Cała ta szopka jest tak żałosna, że naprawdę żal mi tych, co dają się na to nabrać.
No i poświęcasz prawie każdą wolną chwilę, by uratować te biedne osoby. Zastanawiające i wręcz nierealne, że robisz to tylko z powodów, które podałeś wcześniej.
Mam dla ciebie bardzo smutną wiadomość: nie odgrywam żadnej roli.
Pozwól, że na tle twojej działalności nie tylko na tym forum, mieć będę inne zdanie na ten temat.
dzastin
A wytłumacz mi Nic, dlaczego po kilkunastu latach propagowania teorii chemtrails w USA pod petycją do Białego Domu podpisuje się kilkadziesiąt osób
WIesz, to, że wiele osób tego nie podpisało wynika zapewne z ich przekonanie, że jest to działanie zupełnie pozbawione celu. Przykładem jest Smoleńsk, gdzie USA stwierdziły, że jest to sprawa bilateralnych stosunków Polska - Rosja i kazały nam spadać na drzewo.
Ale się nie przebija.
google, hasło chemtrails, prawie 6mln wyników. Poczekaj jeszcze trochę. Ostatnio poznałem kilkanaście osób, które wiedzą o tym zjawisku, a jeszcze nie dawno dla każdej osoby, której to mówiłem, była to nowość i zupełna głupota.
Przecież Ciemna Żydo-Masońska Agentura pozwala pisać do woli w Internecie.
Zezwolili, bo nie mieli innego wyjścia to raz, a dwa pozwalając wysłali całą armię wynajętych agentów wpływu. Nie sugeruję, że i tu są takie osoby, gdyż lubię pasek ostrzeżeń mieć czyściutki
zamordyzm to panuje na forach pokroju DI gdzie nie ma nikt prawa pisać inaczej niż twierdząco o chemtrails.
Osobiście jestem totalnym przeciwnikiem takich działań.
Powód jest prosty. Zwolennicy tej teorii sami ją ośmieszają swoimi "dowodami". Nikt nie musi tego cenzurować, kontrolować.
Gdyby tak było to zarówno ty, jak i inne osoby, nie marnowalibyscie swojego czasu na dyskusję w tak bardzo skompromitowanym temacie. Jednak ten czas marnujecie co jest szalenie zastanawiające i bardzo ciekawe.
Z Katynia nikt się nie śmiał.
Było gorzej, za głoszenie prawdy o Katyniu traciło się pracę, a nawet życie.
A w temacie chemtrails zamiast twardych dowodów mamy latające kulki, ignorowanie autorytetów bo "ma nie polskie nazwisko" (czytaj: bo to Żyd) itp.
Ktoś kiedyś powiedział, że Ż. najbardziej boją się tego, że zostaną zdemaskowani. Po waszych nerwowych reakcjach na każdą wzmiankę o tej narodowosci, do glowy przychodzą mi różne myśli, z którymi z wiadomych powodów się jednak nie podzielę.
Zwolennik dziwi się cieniom powstającym na chmurach. Przeciwnik wyjaśnia jak dziecku, rysując nawet rysuneczki. Nie dociera że smuga, tak jak chmura, zostawić może cień. Zwolennik nie potrafi nawet jasno odpowiedzieć czemu by miały służyć te cienie.
Z tego co czytałem, to temat cieni został wyjaśniony i nikt go więcej tutaj nie poruszał.
Zwolennik żąda zdjęć, że smugi powstawały przed 1990 rokiem. Dostaje owe zdjęcia. No przecież one są zmanipulowane. Po co więc prosi o te zdjęcia? Przecież z urzędu zwolennik zaneguje w ten sposób wszystko.
Wiesz, że to słaby argument, gdyż zdjęcie nie potrafi mówić i nie powie z jakiego jest roku, ani czy było edytowane, czy nie. Najlepsze zdjęcia każdy z nas ma w swojej pamięci.
Przeciwnik pyta się jak w samolocie może zmieścić się tyle chemii do oprysków. Zwolennik pisze coś o nieznanej nam technologii i o kulkach udających samoloty za pomocą hologramów.
Napiszę tak samo, jak parę linijek wcześniej. Kwestia kulek i hologramów była ciekawostką, i nie była już później tu wałkowana.
Ile osób jest na tyle Oświeconych by w to uwierzyć i podpisać się swoim nazwiskiem?
Przyjdzie czas, że ujawnię swoje dane, gdyż zajmuje się m.in. dziennikarstwem i szykuje dla pewnej gazety artykuł o tym zjawisku, który kiedy się ukaże zostanie tu zaprezentowany.
Dziwne, że okazuje się iż zwolennicy teorii co chwila przyłapywani są na multikontach ?
Naczelnym celem tej dyskusji powinno być poznanie prawdy, a to czy ktoś do niej dąży pod różnymi nickami nie powinno być wielkim problemem, a widzę, że dla wielu jest to problem zasadniczy.
Przecież muszą aby robić zamęt i ruch w temacie. Zakryci nowym avatarem poruszają ciągle te same tematy, żądają tych samych dowodów i ignorują te same trudne pytania.
Przedstawianie nowych ciekawych informacji i wypowiedzi różnych osób nie jest sianiem zamętu, gdyż po to zostało stworzone to forum - do wymiany informacji i dyskusji.
I tak to będzie ciągnąc przez kolejne 282 stronice.
Przyznasz, że to niesamowite, że taki waszym zdaniem niedorzeczny temat ma już tyle stron, mimo prób jego zamknięcia nadal funkcjonuje i wywołuje ogromne zainteresowanie.
Użytkownik Nic edytował ten post 26.06.2013 - 19:34