Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7697 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kolejny raz żenada aż dziw że przechodzi to bez interwencji moderacji. Dyskutujemy tutaj czy mamy sobie nawazajm ubliżać i wyśmiewać?

Nie dyskutujemy. Sytuację, w której najpierw jedna strona domaga się zdjęć i materiałów, a gdy je dostaje, kręci nosem - nie można nazwać dyskusją. Stąd charakter prześmiewczy.

Jak chcecie to też moge zacząć i wtedy się nawzajem poobrzucamy gównem. Przepraszam za wyrażenie ale inaczej tego zachowania się na da opisać.

Możesz się obrzucać czymkolwiek chcesz, jeśli lubisz tego typu zabawy, ja dziękuję.

Ojej, obnażyłeś kolejne kłamstwo chemtrailowców, toć twierdzili oni, że przed 1997 nic się nie działo :)

W 1997 nic się nie działo w sensie nie wdrożono tego planu całkowicie a przed 1997 musiały być jakieś testy i to nie mało.

To skąd zarzekanie się chemtrailowców, że wcześniej takich widoków nie było? Kolejne kłamstwo? Dlaczego @Nic zarzuca mi kłamstwo, skoro pamiętam, to co pamiętam? Z archiwalnych dyskusji z ChemtrailCentral wynika wyraźnie, że wg chemtrailowców testy były robione w połowie lat 90-tych w USA - pierwsze nad NYC. Wyraźnie piszą, że nie było chemtraili and Florydą, a tym bardziej nad Europą.
Nasi rodzimi chemtrailowcy zarzekali się, że nad Polską pojawiły się one w 1999, w momencie przystąpienia do NATO.

A tu guzik, pojawiły się dowody, ale żaden z chemtrailowców nie przyzna, że teoria się wysypuje. Wola brnąć w kłamstwo. Wstydziłbyś się.

Znów odwrocenie kota ogonem. Jeżeli teoria jest prawdziwa to chyba się nie spodwiewasz że w książkach ich wydawnictwa będziesz mógł znaleźć prawdę?

To TY odwracasz kota ogonem w stronę, która jest ci wygodna, czyli w taką w której ostatecznie będzie niemożliwe udowodnienie, bądź zaprzeczenie danej teorii. Bardzo wygodne, ale też bezczelne zachowanie.

Nie ma i nie było, a swoje gdybanie to nie jest żaden dowód.

O jejku, na pewno? Ale może najpierw poszukamy, co? A może jesteś tego taki pewien, bo i tak doskonale wiesz, że w razie znalezienia zarzucisz fałszerstwo?

Po co więc kategoria teorie konspiracyjne skoro my wierzący w nie jesteśmy niebezpieczni? Zamknijcię tą strone najlepiej też od razu, jakieś ufo, illuminati, masoneria. Świry!

Jesteście niebezpieczni w przypadku tej konkretnej teorii.

No wybacz ale to ja kazałem ci pokazać prywatne zdjęcie z PRL zawierające w tle smugi kondensacyjne a ty nic nie pokazałeś. I po raz kolejny ja nie jestem rzecznikiem tamtych osób pisze sam za siebie :/

Zachowujesz się jak dziecko. 20 minut temu zapytałeś o te zdjęcia i wydaje ci się, że skoro jakiś średnio wychowany koleś z internetu krzyknie "pokaż zdjęcia", to ja polecę w try miga do Zielonej Góry i zacznę przekopywać stare albumy. Normalny jesteś?

Stąd moja propozycja, by zrobić akcję poszukiwania zdjęć wśród użytkowników forum. No, ale ty już stwierdziłeś, że to nic nie da, bo tak.
Bo nie było, bo ja to wiem, bo tak. Jak w piaskownicy.

My świry, czubki, kretyni, zamknąć nas w psychiatrku.

Część (na szczęście niewielką) by się przydało. Chodzi głównie o tych, co rzucają propozycje zestrzeliwania samolotów. No, ale ty się do nich nie zaliczasz i w ogóle nie masz z tym nic wspólnego, prawda?

Równie dobrze można się upierać, że robili to już starożytni Grecy czy Rzymianie. I wygląda na to, że do tego dojdzie jeśli ktoś znajdzie opis cirrostratusów u Platona :D

Haha dobre daje plusik : D :D :D :D!!

Owszem, dobre - do tego właśnie dążysz.
To smutne, że w przypadku niepodważalnych dowodów pojawia się ktoś taki jak ty i próbuje odwrócić kota ogonem. Smutne, bo o ile do tej pory można było mieć niewielką nadzieję, że chemtrailowcy pojawiający się w tym temacie są jednak uczciwi, teraz widać że chodzi jedynie o obronę tej żenującej teorii za wszelką cenę, nawet za cenę ośmieszenia się.
  • 1

trzyn.
  • Tematów: 1
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Nie dyskutujemy. Sytuację, w której najpierw jedna strona domaga się zdjęć i materiałów, a gdy je dostaje, kręci nosem - nie można nazwać dyskusją. Stąd charakter prześmiewczy.

Odpowiedź do tej części i poniżej - mało mnie interesują twoje rozmowy z nic'em, i innymi. Go pytaj dlaczego tak zrobił a nie mnie.

A tu guzik, pojawiły się dowody, ale żaden z chemtrailowców nie przyzna, że teoria się wysypuje. Wola brnąć w kłamstwo. Wstydziłbyś się.

Nie przyzna bo wie jaka jest prawda. Dla ciebie wystarczy post na forum i od razu zmieniasz zdanie?

To TY odwracasz kota ogonem w stronę, która jest ci wygodna, czyli w taką w której ostatecznie będzie niemożliwe udowodnienie, bądź zaprzeczenie danej teorii. Bardzo wygodne, ale też bezczelne zachowanie.

Bezczelny to jesteś ty bo ja napisałem o tym że ich wydawnictwa są nie wiarygodne a ty napisałeś czy nasze są. Ale co to ma do rzeczy? To ma być jakiś argument przeciwko temu że tamte są niewiarygodne?

O jejku, na pewno? Ale może najpierw poszukamy, co? A może jesteś tego taki pewien, bo i tak doskonale wiesz, że w razie znalezienia zarzucisz fałszerstwo?

O jeju na pewno tak, ponieważ również szukałem i nic nie znalazłem. Skoro ty masz to proszę bardzo zaprezentuj.

Każda teoria jest niebezpieczna według oficjalnej wersji światowego porządku w który wierzysz

Zachowujesz się jak dziecko. 20 minut temu zapytałeś o te zdjęcia i wydaje ci się, że skoro jakiś średnio wychowany koleś z internetu krzyknie "pokaż zdjęcia", to ja polecę w try miga do Zielonej Góry i zacznę przekopywać stare albumy. Normalny jesteś?

Po pierwsze jedyną osobą która zachowuje się jak dziecko to jesteś ty. Żarciki, żebranie o plusiki itd. już nie raz miałem doczynienia z osobami twojego pokroju. Po drugie nie można krzyczeć przez internet więc nie możesz nic powiedzieć o moim wychowaniu. Ja natomiast o twoim moge powiedzieć sporo, ale dla dobra tematu przemilcze te szczeniackie zachowanie.

Stąd moja propozycja, by zrobić akcję poszukiwania zdjęć wśród użytkowników forum. No, ale ty już stwierdziłeś, że to nic nie da, bo tak.

Stwierdziłem że nie ma bo ja sam takowych nie znalazłem a przeszukałem sporo. I po raz kolejny przypisujesz mi na siłę zachowanie dziecka. Ty masz jakiś kompleks?

Część (na szczęście niewielką) by się przydało. Chodzi głównie o tych, co rzucają propozycje zestrzeliwania samolotów. No, ale ty się do nich nie zaliczasz i w ogóle nie masz z tym nic wspólnego, prawda?

To nie TOR i tutaj mogę za to pójść do kicia za walkę z Tamtymi.

Smutne, bo o ile do tej pory można było mieć niewielką nadzieję, że chemtrailowcy pojawiający się w tym temacie są jednak uczciwi, teraz widać że chodzi jedynie o obronę tej żenującej teorii za wszelką cenę, nawet za cenę ośmieszenia się.

Tak przez 200 stron różnych osób był owiele kulturalnych osób i kulturalne dyskusje tylko ja przyszedłem największy dzieciak i świr, i zepsułem wszystko.

Użytkownik trzyn edytował ten post 27.06.2013 - 18:50

• 0

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Znalazł się kolejny któremu się nie chce przeczytać całego tego tematu w którym teoria chemtrails została rozniesiona na strzępy. Udowodniono zwolennikom faszłerstwa, kradzieże i manipulowanie materiałami w postaci zdjęć i filmów.

Sprytnie odwracasz kota ogonem. Nic nie napisałem na temat tamtych teorii więc odnieś się do mojego postu.

Umiesz czytać ze zrozumieniem ? Widzę że chyba nie bardzo. Nie przeczytałeś TEGO tematu, TEGO w ktrórym teraz jesteś, rozumiesz teraz ? To nie żadna "tamta teoria" tylko ta. Jakbyś przeczytał te 284 strony to wiedziałbyś jak zwolennicy zostali nakryci na kradzieży, fałszowaniu i manipulowaniu materiałami w postaci zdjęć i filmów które potem przedstawiali jako "twarde dowody".

Ale dobra, skoro się wtrąciłeś w tą dyskusję, to może ty mi odpowiesz na proste pytanie (pytanie na które żaden zwolennik nie jest wstanie jednoznacznie odpowiedzieć).... Jakie samoloty was opryskują ? Konkrety poproszę, czyli typ maszyny, numery rejestracyjne owych maszyn, znaki szczególne malowań.

Nie kombinuj za bardzo z wyszukiwaniem na sieci zdjęć samolotów "nie oznakowanych" bo takich nie ma.

Po tych 20 latach oprysków nad PL to chyba masz jakiś materiał dowodowy urządzeń (czyt. samolotów) wykorzystywanych do masowego trucia populacji ?
  • 0

trzyn.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

A ty umiesz myśleć? Ta teoria nie powstała na tym forum ani w tym temacie a użytkownicy jej broniący nie są żadną grupą reprezentatywną.
  • -4

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie przyzna bo wie jaka jest prawda. Dla ciebie wystarczy post na forum i od razu zmieniasz zdanie?

Zapomniałem, że Prawda™ to wasz zastrzeżony znak firmowy i macie na niego wyłączność.
I nie, nie post na forum, tylko ponad 280 stron na forum, nie zauważyłeś ich?

Bezczelny to jesteś ty bo ja napisałem o tym że ich wydawnictwa są nie wiarygodne a ty napisałeś czy nasze są. Ale co to ma do rzeczy? To ma być jakiś argument przeciwko temu że tamte są niewiarygodne?

A są niewiarygodne? Często pisali je meteorolodzy, ludzie dla których ta nauka była pasją. Niektórzy z nich jeszcze żyją, może pójdziesz do takiego pana i powiesz, że jest niewiarygodny? Co to w ogóle za maniera i bezczelność, żeby naukowców nazywać "niewiarygodnymi", a pseudointelektualistów z byle forum, czy YT uznawać za autorytety?
Cytowani tu byli nasi rodzimi dwaj fizycy atmosfery, którzy uważają chemtrails za bzdet. Też są niewiarygodni, bo myślą inaczej niż ty, a co gorsza znają się na fizyce chmur? Napisz do nich maila z pretensjami, ten pan z pewnością ci odpowie:

http://www.igf.fuw.e...iew&employee=36

Nie krępuj się.

Drugiego pana nie wklejam, bo ma dziwne nazwisko i @Nic się obrazi.

O jeju na pewno tak, ponieważ również szukałem i nic nie znalazłem. Skoro ty masz to proszę bardzo zaprezentuj.

O jeju :)

Otóż widzisz trzyn, twój pomysł jest na swój sposób świetny. Oszukańczy i na dłuższą metę się nie uda, ale jest niezły.

Pozwólcie, że wyjaśnię. Otóż nasz "kolega" trzyn doskonale zdaje sobie sprawę z jednej rzeczy: odsetek prywatnych zdjęć z PRL-u przedstawiających chemtraile będzie znikomy - i to z paru powodów:

Po pierwsze: obecnie w zasadzie niemal wszystkie zdjęcia są robione za pomocą aparatów cyfrowych. Źle zrobione zdjęcia można usunąć i nic na tym nie stracić, ludzie pstrykają co popadnie. Niestety w PRL-u wszyscy byli skazani na aparaty analogowe, a filmy trzeba było do nich kupić, a następnie wywołać (często samemu). Najgorsze było to, że źle zrobionego zdjęcia nie dało się - ot tak - usunąć. Stąd zdjęcia robiono znacznie bardziej uważnie i mało kto marnował film na robienie zdjęć nieba (chyba, że akurat o to chodziło).

Po drugie: ruch lotniczy nad Polską był wtedy znacznie mniejszy, niż obecnie, stąd naturalnie i długotrwałych smug było mniej. Zdjęcia przedstawiające smugi najpewniej da się znaleźć w rejonach, gdzie wówczas krzyżowały się najbardziej zatłoczone korytarze powietrzne.

Te dwie rzeczy powodują, że odsetek starych zdjęć na których widać chemtraile jest nieporównanie mniejszy, niż nowych. Stąd moja propozycja do wszystkich o szukanie takich zdjęć, na forach zachodnich podobne propozycje spotkały się z odzewem i zakończyły sukcesem.

http://www.flickr.co...boo/3649682478/
http://www.1000plus....ic/8301sund.htm
http://www.allmyster...-1502#id8226087

Każda teoria jest niebezpieczna według oficjalnej wersji światowego porządku w który wierzysz

Nie napisałem, że teoria jest niebezpieczna.

Stwierdziłem że nie ma bo ja sam takowych nie znalazłem a przeszukałem sporo. I po raz kolejny przypisujesz mi na siłę zachowanie dziecka. Ty masz jakiś kompleks?

Ktoś, kto po 20 minutach od napisania postu o zdjęciach oczekuje, że oponent rzuci się ich szukać, a po tym czasie mówi "ha, nie znalazłeś", zachowuje się jak dziecko. Deal with it.

Mógł bym napisać by zoorganizować ruch oporu i sabotować opryskiwanie. Ale to nie TOR i tutaj mogę za to pójść do kicia za walkę z Tamtymi.

Czyli jednak jesteś z tych, szkoda. Jak wyglądasz? Bo jak będę wsiadał do samolotu, to jakby co wysiądę. Gorzej, jeśli będziecie strzelać z ziemi, jak proponuje AstroAwaria:
http://zatruteniebo....0/#comment-1596

Tak przez 200 stron różnych osób był owiele kulturalnych osób i kulturalne dyskusje tylko ja przyszedłem największy dzieciak i świr, i zepsułem wszystko.

No paczpan, jakie to smutne.
  • 1

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A ty umiesz myśleć? Ta teoria nie powstała na tym forum ani w tym temacie a użytkownicy jej broniący nie są żadną grupą reprezentatywną.

Ręce opadają.

Albert Einstein kiedyś powiedział: Wierzę w to że wszechświat jest nieskończonoy, i w ludzką głupotę. Ale co do pierwszego, nie mam pewności.

Tak naprawdę, to ten cytat brzmiał: "Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej".
Dołączona grafika
/Connor

• 0

trzyn.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Nie nie dlatego że napisali je meteorolodzy tylko dlatego że grupa trzymająca władze je edytuje w taki sposób by ukryć chemtralis. To chyba logiczne że nie napiszą prawdy skoro jest to spisek przeciwko ludzkości?

Pozwólcie, że wyjaśnię. Otóż nasz "kolega" trzyn doskonale zdaje sobie sprawę z jednej rzeczy: odsetek prywatnych zdjęć z PRL-u przedstawiających chemtraile będzie znikomy - i to z paru powodów:

Nie będzie znikomy - nie będzie takich zdjęć wcale. PRL to sowiecka strefa wpływów tu macki żydowskiego kapitału nie trafiały a rodzimi komuniści zapewniali nam inne atrakcje.

http://www.flickr.co...boo/3649682478/
http://www.1000plus....ic/8301sund.htm
http://www.allmyster...-1502#id8226087

To z wschodniej częsci?

Nie napisałem, że teoria jest niebezpieczna.

Ludzie o nich mówiący i wiedzący że to prawda*

No paczpan, jakie to smutne.

Twoje pisanie jest smutne, że jestem największym świrem, chce zabijać ludzi i należy mnie zamknąć a odpowiedzi na temat to skąpisz.
  • -4

skittles.
  • Tematów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Twoje pisanie jest smutne, że jestem największym świrem, chce zabijać ludzi i należy mnie zamknąć a odpowiedzi na temat to skąpisz.

Póki co to ty nie odpowiedziałeś na dwa konkretne pytania, a to ty mówiłeś o prowadzeniu dyskusji. Przypomnę je:

- czym różnią się chemtraile od smug kondensacyjnych, jak je rozpoznać i jakie mechanizmy fizyczne warunkują te różnice?
- Jakie samoloty was opryskują ? Konkrety poproszę, czyli typ maszyny, numery rejestracyjne owych maszyn, znaki szczególne malowań.

Wpadłeś w temat z hukiem, ale póki co nie napisałeś nic rzeczowego.
  • 0

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ja wiem że ta teoria na tym forum nie powstała, ale między innymi na tym forum została zmieciona z powierzchni ziemi i to w sposób NAUKOWY, wysoce naukowy.

A dlaczego nie odpowiesz na moje proste pytanie które zadałem ?

Czyżbyś był kolejnym zwolennikiem oprysków który nie potrafi samemu kiwnąć palcem żebe zebrać własne dowody ? Wolisz zwyczajnie pajacować w sposób typowy dla wyznawców chemtrails, czyli ctrl+c -> ctrl+v ?

No tak, czego ja się spodziewałem.

Czyli dalej nie wiemy co nas opryskuje, fajnie :)

PS. Ostatnio widziałem naszego Dreamlinera walącego tony chemi w locie z Gdańska do Hurghady :)

Użytkownik Kostek edytował ten post 27.06.2013 - 19:37

• 0

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie nie dlatego że napisali je meteorolodzy tylko dlatego że grupa trzymająca władze je edytuje w taki sposób by ukryć chemtralis. To chyba logiczne że nie napiszą prawdy skoro jest to spisek przeciwko ludzkości?

Napiszą prawdę w oparciu o klasyczne prawa fizyki. Wiesz, to taka nauka, która m.in. wyjaśnia dlaczego kryształki lodu w smudze kondensacyjnej zachowuje się raz tak, a raz inaczej. Po za tym argument jest tak skrajnie idiotyczny, że mówi wiele o twojej osobie. Z jednej strony sugerujesz niemal orwellowskie edycje w starych książkach, z drugiej strony nie zauważasz, że pierwszym który by zwrócił na to uwagę byłby autor owej książki.

No, chyba że sugerujesz, że wszyscy autorzy książek, wszyscy meteorolodzy, wszyscy fizycy atmosfery są w spisku. Ewentualnie ci profesorowie są tak głupi, że spisku nie zauważają - dzięki Bogu jest trzyn i jego ekipa, co byśmy bez was chłopcy zrobili :D.

Nie będzie znikomy - nie będzie takich zdjęć wcale.

Człowiek Który Przejrzał Wszystkie Prywatne Zdjęcia z PRL-u. Trza by nakręcić o tym film.

PRL to sowiecka strefa wpływów tu macki żydowskiego kapitału nie trafiały a rodzimi komuniści zapewniali nam inne atrakcje.

Czyli prywatne zdjęcia z chemtrailami z PRL-u będą dowodem ;) Oczywiście jak je przedstawię zażądasz dowodu, że są prywatne, albo notarialnego potwierdzenia autora zdjęcia ;)

To z wschodniej częsci?

To był przykład. Przykład, jak to zadziałało. Bo widzisz, na zachodzie byli podobni kolesie jak ty - "nie znajdziesz, bo ich niema". A tu takie nieszczęście, znalazły się, jak przykro :D

Powiedz mi więc, na czym polegałby ów "ruch oporu" na TOR? Tea party? Zdajesz sobie sprawę, że w całej tej szalonej teorii siedzą ludzie, którzy mając techniczne możliwości nie zawahali by się dokonać "małego sabotażu"?

Pozostaje ostatnie pytanie, na które żaden z chemgości mi nie odpowiedział:

Dlaczego smuga kondensacyjna musi zanikać szybko, a chmura cirrus nie. Ot ciekawostka.
  • 0

trzyn.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

- czym różnią się chemtraile od smug kondensacyjnych, jak je rozpoznać i jakie mechanizmy fizyczne warunkują te różnice?

Nie istnieje coś takiego jak zwykłe smugi kondenascyjne bo to wszystko jest trutka. Zachowanie chemii którą zrzucają na nas z samolotów zależy od rodzaju oprysku i warunków atmosferycznych.

Jakie samoloty was opryskują ? Konkrety poproszę, czyli typ maszyny, numery rejestracyjne owych maszyn, znaki szczególne malowań

Nie mam pojęcia jakie mają numery rejestracyjne, gdzie są produkowane, nie mam po prostu dostępu do takich informacji. Znaki szczególne widać tylko jeżeli chodzi o samolot w locie, ponieważ nie ma to żadnych węży którymi miała by być substancja rozpylana. Podczas lotu automatycznie lub ręcznie włączany jest mechanizm. Nawet pilot może o tym nie wiedzieć.
  • -2

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie istnieje coś takiego jak zwykłe smugi kondenascyjne bo to wszystko jest trutka. Zachowanie chemii którą zrzucają na nas z samolotów zależy od rodzaju oprysku i warunków atmosferycznych.

Ot ciekawostka :) Kolejna ewolucja teorii chemtrails.
Więc kolega trzyn sugeruje, że gorące gazy wylotowe zawierające daną ilość pary wodnej, po gwałtownym ochłodzeniu nie skondensują się gdy powietrze w ośrodku będzie miało daną temperaturę i wilgotność?

Nie mam pojęcia jakie mają numery rejestracyjne, gdzie są produkowane, nie mam po prostu dostępu do takich informacji. Znaki szczególne widać tylko jeżeli chodzi o samolot w locie, ponieważ nie ma to żadnych węży którymi miała by być substancja rozpylana. Podczas lotu automatycznie lub ręcznie włączany jest mechanizm. Nawet pilot może o tym nie wiedzieć.

Matko Boska, pilot w którego obowiązku jest określenie masy startowej samolotu nie wie o takich rzeczach. Kolego trzyn, jesteście coraz lepsi :)

Ponawiam pytanie:
Dlaczego smuga kondensacyjna musi zanikać szybko, a chmura cirrus nie.

Tylko żebym się nie dowiedział, że chmury cirrus nie istnieją.
  • 0

trzyn.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Więc kolega trzyn sugeruje, że gorące gazy wylotowe zawierające daną ilość pary wodnej, po gwałtownym ochłodzeniu nie skondensują się gdy powietrze w ośrodku będzie miało daną temperaturę i wilgotność?

Sugerujesz że gorący oprysk się nie skondesnuje?

Matko Boska, pilot w którego obowiązku jest określenie masy startowej samolotu nie wie o takich rzeczach. Kolego trzyn, jesteście coraz lepsi :)

A dla kogo on określa tą mase startową? Przecież nie do Pana Boga, tylko dla tych którzy są odpowiedzialni za opryski :grr:

Nie rozumiem o co ci chodzi.

Użytkownik trzyn edytował ten post 27.06.2013 - 19:56

• 0

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Sugerujesz że gorący oprysk się nie skondesnuje?

Przed chwilą stwierdziłeś, że nie istnieje coś takiego jak zwykła smuga kondensacyjna, stąd pytanie. Dlaczego nie istnieje - musi istnieć, takie są prawa fizyki.

A dla kogo on określa tą mase startową? Przecież nie do Pana Boga, tylko dla tych którzy są odpowiedzialni za opryski :grr:

Dla siebie, co by nie zrobić bum zaraz po starcie. Zdajesz sobie sprawę, że po przybliżeniu zdjęć tych podobno pryskających samolotach okazało się, że są to samoloty pasażerskie? Pilot musi określić masę startową maszyny, a jeśli bez jego wiedzy coś mu dołożą, samolot może spaść.

Nie rozumiem o co ci chodzi.

To bardzo proste drogi Watsonie. Zarówno smuga kondensacyjna, jak i chmura cirrus składa się z kryształków lodu, które mogą ulegac sublimacji, albo nie. Dotyczą ich te same prawa fizyki. Chmury cirrus pozostają na niebie bardzo długo, dlaczego nagle jakieś inne prawa fizyki mają dotyczyć smug?
  • 2

trzyn.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Przed chwilą stwierdziłeś, że nie istnieje coś takiego jak zwykła smuga kondensacyjna, stąd pytanie. Dlaczego nie istnieje - musi istnieć, takie są prawa fizyki.

Czytaj dokładnie. Nie istnieje coś takiego jak ZWYKŁA smuga kondesacyjna. Taka o której czytasz w tej twojej wikipedii co masz otwartą na drugiej karcie.

Dla siebie, co by nie zrobić bum zaraz po starcie.

Samolot do oprysków ma silnik przystosowany do takich ciężkości i żadnego Bum nie będzie.

Zdajesz sobie sprawę, że po przybliżeniu zdjęć tych podobno pryskających samolotach okazało się, że są to samoloty pasażerskie? Pilot musi określić masę startową maszyny, a jeśli bez jego wiedzy coś mu dołożą, samolot może spaść.

A wiesz że podczas drugiej wojny światowej widziano polskich żołnierzy napadających na Niemcy? Okazało się jednak że to Niemcy w przebraniu polskich żołnierzy.

Chmury cirrus pozostają na niebie bardzo długo, dlaczego nagle jakieś inne prawa fizyki mają dotyczyć smug?

Chmury to tylko para wodna + różne substancje naturalne a oprysk to woda + trucizna. Wiedziałeś o tym że różne substancje inaczej się zachowują?
  • -2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości oraz 0 użytkowników anonimowych