Dlaczego nie? Przeczytałeś tak u Malinowskiego czy sam tworzysz teorie? Będzie widoczna tak samo jak z zwykłej wody tylko kryształki będą zawierały w sobie trucizne. Tak jak lody smakowe.
Choćby dlatego, że w przeciwieństwie do produktów kondensacji, "wytryśnięte" kropelki wody będą cięższe i dość szybko opadną, przynajmniej jeśli nie natrafią na prądy wznoszące (konwekcyjne).
Nie ustosunkowałeś się do tego fragmentu naszej dyskusji:
Przed chwilą stwierdziłeś, że nie istnieje coś takiego jak zwykła smuga kondensacyjna, stąd pytanie. Dlaczego nie istnieje - musi istnieć, takie są prawa fizyki.
Czytaj dokładnie. Nie istnieje coś takiego jak ZWYKŁA smuga kondesacyjna. Taka o której czytasz w tej twojej wikipedii co masz otwartą na drugiej karcie.
Zasmucę cię, nie mam wikipedii na drugiej karcie. Mam flicra i stronę zakładu fizyki atmosfery z prof. Malinowskim, którą zapomniałem zamknąć.
Wracając do tematu. Niestety wygląda na to, że nie rozumiesz o co chodzi.
Co to znaczy, że "nie istnieje ZWYKŁA smuga kondensacyjna"? Weźmy samolot, do którego nalewamy ZWYKŁE paliwo lotnicze i wykonujemy ZWYKŁY lot na zwykłej wysokości przelotowej. Nasze ZWYKŁE paliwo lotnicze ulega spalaniu i powstają gorące gazy wylotowe. Gazy te zawierają pewną zawartość pary wodnej, ulegają rozprężeniu i ochłodzeniu. Para wodna MUSI w tym wypadku ulec kondensacji tworząc ZWYKŁĄ smugę kondensacyjną. W rzedkich przypadkach powietrze jest tak suche, że powstałe kryształki lodu ulegają natychmiastowej sublimacji i smuga jest niewidoczna. W pewnych przypadkach kryształki lodu ulegają sublimacji wolniej, wtedy smuga jest widoczna kilka minut, wreszcie gdy zawartość wilgoci w powietrzu jest wystarczająca, kryształki lodu ulegają resublimacji i smuga jest trwała.
Nawiasem mówiąc dość daleko zawędrowałeś i właśnie tworzysz własną, osobistą teorię, która nijak się ma do tego o czym piszą o chemtrail.
Widzę też, że prof. Malinowski jest ci niewygodny. Porozmawiać z nim za ciebie?
Przeczytaj dokładnie skąd on te zdjęcia wziął.
Czytam i on tam napisał, że zeskanował swoje stare zdjęcia, które wg opisu są z Brandenburgii. Więc?
Użytkownik pdjakow edytował ten post 27.06.2013 - 20:35