Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

dzastin.
  • Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

To czemu nie wierzysz również temu co widać na filmach które powstały za czasów PRL. Udowodnij mi proszę, że zostały one zmanipulowane i pokaż mi fragment z "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz", lub z serialu "Stawiam na Tolka Banana" w którym nie widać owej smugi. Tolek Banan nawet nie jest "kolorowany". To będzie twardy dowód na to że ktoś manipuluje przy starych polskich serialach.

Na zdjęciu jest w kolorze, jakbyś nie zauważył. No teraz to to jest "Alchemik" ale przed edycją Tolek Banana był

Edytowałem post 3 minuty po jego dodaniu. Tak więc od początku jest tam jak byk Alchemik. Zdjęcia z Tolka Banana masz na znanym ci forum DI, nie chce mi się go przeklejać tutaj. Na pewno je znajdziesz.

Zresztą poruszasz temat jak zdjęcie jest podpisane, a nie odniosłeś się do tego czy możesz w jakikolwiek sposób udowodnić, że te filmy były manipulowane, zmieniane, edytowane i smugi zostały dodane później po czasach PRL. To by był kluczowy dowód w tej sprawie.

Wrzucamy Ci tutaj stare zdjęcia, filmy gdzie widać smugi a poza odpowiedzią że są fotomontażem nie uzyskujemy żadnego dowodu że tak jest.

Wyobrażasz sobie takie zmanipulowanie "co mnie zrobisz jak mnie złapiesz" z 1978 roku ? W latach 80 masa ludzi miała już VHS, kopii może tego być niezliczona ilość. Co z tego że potem w oficjalnej dystrybucji ktoś by zadał sobie trud by domalować tą smugę.

Tego w jaki sposób odbywa się oprysk nie wiemy ponieważ nikt z nas nie miał możliwości uczepić się samolotu w locie i go dokładnie obejrzeć a lornetką też niewiele zdziałam.

Są fora spotterów. Są tam zdjęcia przelatujących maszyn w takiej jakości że można nity policzyć. Są zdjęcia wysokiej jakości maszyn kołujących na pasie. W cholerę ich jest i na żadnym nie widać nic podejrzanego.

W zasadzie jak by się zastanowić to jedynym namacalnym i widocznym powodem dla którego ktoś w to wierzy to smuga za samolotem. Tylko że na wysokości 10 km może ona powstać nawet za samolotem turbośmigłowym. Można śmiało przyjąć, że jest dokumentacja fotograficzna smug powstających za samolotami od czasów gdy człowiek zaczął latać na tej wysokości. Jedyna różnica że teraz lata tego cała masa, co oczywiście wpływa na ilość obserwowanych smug.

Jeśli chemtrails ma za zadanie trucie nas to ja się po raz kolejny pytam. Co to za projekt który by musiał kosztować pierdyliony dolarów i którego nie widać efektów po 20 latach trwania. Czy nie taniej byłoby truć nas w mniej widoczny gołym okiem sposób. W pożywieniu, wodzie. Debilizm.

Zresztą, jeśli chcieli by prowadzić depopulację, to powinni latać z tymi swoimi chemtrails nad Afryką i Azją. Tam teraz jest najwyższy przyrost naturalny. Po cholerę mają latać z tym nad Europą i USA, gdzie i tak w związku ze stylem życia ilość dzieci jest coraz mniejsza i społeczeństwa się starzeją.

Tak, tak wiem. Chemtrails to jest multiprogram o wielu działaniach i ma też za zadanie wspomaganie kontroli umysłu (HAARP), kontrolę pogody, walkę z bezrobociem itd.

Kiedyś Hamerykańce nam na głowę zrzucali stonkę, to czemu by w sumie nie mieli też aluminium.
  • 1

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tego w jaki sposób odbywa się oprysk nie wiemy ponieważ nikt z nas nie miał możliwości uczepić się samolotu w locie i go dokładnie obejrzeć a lornetką też niewiele zdziałam. Tak jak pisałem wcześniej to na 100% nie będzie coś czego wy się spodziewacie w sensie rury długiej jak samolot która wypluwa chemie i wszystko widać gołym okiem. Po za tym nasza wiara w Chemtralis nie opiera się tylko i wyłącznie na obserwacji ale również na wypowiedziach Illuminati, NWO o depopulacji, o opryskach które były legalnie stosowane bez zgody ludzi.

Niektórzy zaprawieni zwolennicy to potrafią gołym okiem określić skład chemiczny smug.

Nie musisz się "uczepiać samolotu",... mamy XXI wiek a co za tym idzie można skorzystać z techniki.

Opisz mi na podstawie poniższego zdjęcia, skąd oprysk się wydostaje ?

Dołączona grafika
  • 0

Don Corleone.

Dispositif

• Tematów: 68
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zawsze można też wsiąść do samolotu byle jakiego, usiąść za skrzydłem i przez okno wypatrywać.
  • 0

trzyn.
  • Tematów: 1
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Skąd wydostaje się oprysk można tylko spekulować skoro nie mamy dostępu do samolotu i nie możemy go rozebrać na części. Jedno jest pewne - pryskają. Co widać po zachowaniu się chemtralisów, obserwacjach własnych gdy nasilają się loty i wypowiedziach osób za to odpowiedzialnych lub finansujących.

Tak, tak wiem. Chemtrails to jest multiprogram o wielu działaniach i ma też za zadanie wspomaganie kontroli umysłu (HAARP), kontrolę pogody, walkę z bezrobociem itd.

Niestety do niczego nie przekonam osobę która myśli jak standardowy leming.

Użytkownik trzyn edytował ten post 28.06.2013 - 22:24

• -7

skittles.
  • Tematów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Skąd wydostaje się oprysk można tylko spekulować skoro nie mamy dostępu do samolotu i nie możemy go rozebrać na części. Jedno jest pewne - pryskają. Co widać po zachowaniu się chemtralisów, obserwacjach własnych gdy nasilają się loty i wypowiedziach osób za to odpowiedzialnych lub finansujących.

Jakim zachowaniu? Jakich obserwacjach gdy nasilają się loty i jakich wypowiedziach?

Nie potrafisz wyjaśnić jak "działa" zwykła chmura, kilka razy przyłapano cię na kłamstwie - przemilczałeś to, nie zauważasz niewygodnych dla siebie faktów (smugi na filmach z PRL), w kółko klepiesz te same frazesy, stawiasz jakieś niesamowite wymagania dot zdjęć (z ciekawości przejrzałem troche starych albumów - tylko na kilku w ogóle było uchwycone niebo, przy czym było tak naświetlone, że wyglądało jak biała plama, za to na nowszych fotografiach, po 2000 roku, gdy opryski już trwały w najlepsze - również nie znalazłem żadnej smugi na niebie) - przykro mi trzyn, nie jesteś żadnym partnerem do jakiejkolwiek dyskusji, gdyż po prostu nie chcesz jej prowadzić - swoje wiesz, nic innego cię nie interesuje.

A twierdzeniem, że smugi kondensacyjne w ogóle nie istnieją tylko jeszcze bardziej ośmieszyłeś tę teorię i dobitnie pokazałeś, że nie znasz nawet podstaw fizyki, które wałkuje się przez całą szkołę.

Swoją drogą, wrzucałem wcześniej takie zdjęcie, przemilczałeś je:
Dołączona grafika
wg podpisu: Ilya Borovok - Krasnoluzhsky Most (Railway Bridge), Moscow, Feb 1979

Użytkownik skittles edytował ten post 29.06.2013 - 00:05

• 5

trzyn.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Jakim zachowaniu? Jakich obserwacjach gdy nasilają się loty i jakich wypowiedziach?

Zachowaniu i obserwacji ludzi w sensie objawów chorobowych. Wypowiedzi były tu przytaczane niejednokrotnie ale nie tylko w tym temacie.

Nie potrafisz wyjaśnić jak "działa" zwykła chmura, kilka razy przyłapano cię na kłamstwie - przemilczałeś to, nie zauważasz niewygodnych dla siebie faktów (smugi na filmach z PRL), w kółko klepiesz te same frazesy, stawiasz jakieś niesamowite wymagania dot zdjęć (z ciekawości przejrzałem troche starych albumów - tylko na kilku w ogóle było uchwycone niebo, przy czym było tak naświetlone, że wyglądało jak biała plama, za to na nowszych fotografiach, po 2000 roku, gdy opryski już trwały w najlepsze - również nie znalazłem żadnej smugi na niebie) - przykro mi trzyn, nie jesteś żadnym partnerem do jakiejkolwiek dyskusji, gdyż po prostu nie chcesz jej prowadzić - swoje wiesz, nic innego cię nie interesuje.

1. nikt mnie tu nie pytał jak działa zwykła chmura
2. nie przemilczałem smug na filmach z PRL
3. te wymagania odpowiednio uzasadniam
Oczywiście że nie jestem partnerem do dyskusji skoro próbujesz mi przez 6 zdań wmówić coś czego nie robiłem i czego nie mówiłem.

A twierdzeniem, że smugi kondensacyjne w ogóle nie istnieją tylko jeszcze bardziej ośmieszyłeś tę teorię i dobitnie pokazałeś, że nie znasz nawet podstaw fizyki, które wałkuje się przez całą szkołę.

Ty ośmieszyłeś sam siebie bo nie pisałem że smugi kondesacyjne nie istnieją ale że te które dane nam jest obserwować z ziemii i które nie znikają po kilku minutach to smugi chemiczne (chemtrails) a nie zwykłe smugi kondesacyjne.

Tak na dobrą sprawe to każdą teorie spiskową można uznać za wymysł bo jakiś profesor Y napisze w publikacji że tak nie jest bo jest tak i tak to od razu można nazwać teoretyka idiotą przeczącym nauce. Tak przeczę oficjalnej wersji nauki jeżeli chodzi o chemtrails, ale dlaczego miałbym być z tego powodu idiotą to nie wiem. Podobno wy ludzie nauki jesteście otwarci na wszelkie koncepcje ale trzymacie się tej obecnej jak kot pazurami i nie dopuszczacie innego zdania.

Swoją drogą, wrzucałem wcześniej takie zdjęcie, przemilczałeś je:

To mogą być zwykłe smugi kondesacyjne które po chwili zniknką. Nie wiem za jakim typem samolotu się one pojawiły ale widać że to jakiś wyjątkowo zwrotny był i na pewno nie miał za zadanie nikogo pryskać, więc to mogą byc zwykłe kondesaty które znikną i nie będą się utrzymywać na niebie pół dnia.
  • -3

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Przecież pokazałem Ci zdjęcie samolotu, nie widzisz jak tworzy sie smuga ?

Zamiast prowadzić dyskusję na argumenty piszesz:

Jedno jest pewne - pryskają.

I co to ma być?

Jeszcze jedno pytanie:

Samolot na Twoim awatarze jest cysterną która opryskuje ?
  • 0

danteusz.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wierzę w działanie jakiejś zakulisowej grupy sterującej losami tego świata, wierzę, że za 9.11 stoją niekoniecznie te osoby, które zostały o to osądzone, dopuszczam taką wersję, że w smoleńsku mógł być zamach ale ta cała teoria chemtrails to są przecież takie bzdury, że za głowę idzie się złapać. Co trzeba mieć w bani, żeby przejrzeć ostatnie powiedzmy 10 stron tego tematu i nie dojść do wniosku, że została ona pod względem fizycznym czy logicznym kompletnie zniszczona?

Moim zdaniem te całe opryski to sprytnie wymyślona bajka, żeby zdyskredytować ludzi wierzących w ,,teorie spiskowe,,
  • 1

trzyn.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Moim zdaniem te całe opryski to sprytnie wymyślona bajka, żeby zdyskredytować ludzi wierzących w ,,teorie spiskowe,,

Osoby tu odpisujące są bardzo sprytni i bardzo obeznani w obracaniu kota ogonem. Pierwsze 10 stron to po prostu wmówienie czegoś zwolennikom a potem obalenie tego co im się wmówiło. Potem dochodzą jeszcze ataki osobowe i wiele wiele innych rzeczy. Użytkownicy zmieniają konta i uciekają stąd bo to po prostu działa destrukcyjnie tymbardziej że temat ten jak praktycznie każdy na tym forum jest po za prawem regulaminu. Moderator jest jeden, może dwóch? Ale nie o tym mowa.

Nie czytaj tego forum i obudź się, wejdź na strony poświęcone illuminati i chemtralis tam masz fakty przedstawione i nikt nie prowadzi rozmów prowadzących do nikąd jak tutaj na tych 300 strnach, dlatego tez od teraz odpisuje tylko na normalne odpowiedzi. Kostek Pdjakov po za prawem admina więc trzeba ich ignorować.

Użytkownik trzyn edytował ten post 29.06.2013 - 13:38

• 0

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@trzyn,

Czyli mam rozumieć że nie odpowiesz na żadne pytanie ? Twój awatar przedstawia oprysk ?
  • 0

trzyn.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Tak mój avatar najprawdopodobniej przedstawia oprysk.
  • 0

danteusz.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Na jakie Ty strony o chamtrails mnie odsyłasz jak ci ludzie w większy nie posiadają elementarnej wiedzy na temat fizyki...
  • 0

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tak mój avatar najprawdopodobniej przedstawia oprysk.

Więc twierdzisz że opryski wykonywane są przez samoloty pasażerskie, takie jak ta z Twojego avatara ?
  • 0

skittles.
  • Tematów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zachowaniu i obserwacji ludzi w sensie objawów chorobowych. Wypowiedzi były tu przytaczane niejednokrotnie ale nie tylko w tym temacie.

1. nikt mnie tu nie pytał jak działa zwykła chmura
2. nie przemilczałem smug na filmach z PRL
3. te wymagania odpowiednio uzasadniam
Oczywiście że nie jestem partnerem do dyskusji skoro próbujesz mi przez 6 zdań wmówić coś czego nie robiłem i czego nie mówiłem.

Ty ośmieszyłeś sam siebie bo nie pisałem że smugi kondesacyjne nie istnieją ale że te które dane nam jest obserwować z ziemii i które nie znikają po kilku minutach to smugi chemiczne (chemtrails) a nie zwykłe smugi kondesacyjne.

Czyli chcesz powiedzieć, że podczas nasilonych oprysków (dużo smug kondensacyjnych na niebie) ludzie pod nimi w tym samym czasie czują się z tego powodu źle? Brak mi słów na te brednie...

1.Pdjakow kilkukrotnie próbował to z ciebie wyciągnąć, wymigiwałeś się jakimiś bajkami o lodach, bo nie potrafiłeś rzeczowo odpowiedzieć na, zdawałoby się, proste pytanie.
2. No tak, za to stwierdziłeś, że to manipulacja, bo kolorowane pewnie (a nie było kolorowane), potem, że tytuł się nie zgadza, a potem zamilkłeś.

Poza tym, znów przyłapałem cię na kłamstwie, oto twój post sprzed kilku dni:

Nie istnieje coś takiego jak zwykłe smugi kondenascyjne bo to wszystko jest trutka.

Więc z jakiej racji teraz twierdzisz, że jednak są jakieś zwykłe smugi kondensacyjne, ale że znikają po kilku minutach?
Idąc dalej - z jakiej racji odrzucasz zdjęcie, które przedstawiłem twierdząc, że te smugi mogą być zwykłymi smugami, skoro wg ciebie zwykłe smugi nie istnieją? (co sam napisałeś, więc przestań wykręcać się i kłamać)
A jeszcze dalej - dlaczego chcesz, byśmy przedstawili zdjęcie ze smugami z okresu PRL, skoro pokazałem ci zdjęcie ze stolicy ZSRR z 79 roki i stwierdziłeś, że nie jest ono żadnym dowodem? To jakim sposobem nasze zdjęcia z PRL mogą cokolwiek ci udowodnić?

Powoli zaczyna mi brakować słów na twoją olbrzymią ignorancję, brak pdostawowej wiedzy i kłamstwa, na których co rusz ktoś cię przyłapuje.
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

... Kostek Pdjakow po za prawem admina ...

Tak daleko nie zajedziesz.
Naucz się kultury wypowiedzi, obetrzyj gile i nie płacz o atakach osobowych, bo zapewne nie wiesz nawet co to znaczy.
Nikt na tym forum nie jest poza prawem. Kłamstwa mają krótkie nogi i zostały Ci wytknięte kilka razy ( w każdym alter ego, którego dotychczas używałeś ).
Cyt.: "1. nikt mnie tu nie pytał jak działa zwykła chmura".
Następne kłamstwo, bo pdjakow pytał Cie o to kilkakrotnie (strona 286, post#4280 po raz pierwszy ).

Jeżeli nie potrafisz ogarnąć podstaw fizyki, trudno. Przynajmniej nie obrażaj ludzi, którzy posiadają tytuły naukowe w tej dziedzinie.
Przez wrodzoną skromność i dobre wychowanie, nie wspominam o związkach boru, baru, opiłkach metalu, związkach biologicznych i innych rzeczach dodawanych według zwolenników do paliwa, bo zapewne w pale Ci się nie mieści, że mogą one wszystkie ulec spaleniu, gdyby jakimś cudem udało się je dystrybuować do komory spalania silnika odrzutowego.
To, że masz nas i naukę w głębokim poważaniu, wisi nam kilogramami, tylko nie próbuj robić z nas idiotów, bo do Twojego poziomu nie zejdziemy...

edit: literki.

Użytkownik Staniq edytował ten post 29.06.2013 - 15:15

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych