Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7697 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Poza prawem to jest co najwyżej ten temat. Mówiąc wprost - jest traktowany już nieco z przymrużeniem oka. Oczywiście, jeśli polecą raporty (zasadne) to zrobi się nieco poważniej. A wtedy najbardziej ucierpieć mogą osoby, które obecnie najgłośniej mówią o moderatorach i administracji, a jednocześnie nazywają innych od dzieciaków, głupków, itp.

No ale skoro już tu jestem, to proszę o bardziej merytoryczną i kulturalną dyskusję :)
  • 0

trzyn.
  • Tematów: 1
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Czyli chcesz powiedzieć, że podczas nasilonych oprysków (dużo smug kondensacyjnych na niebie) ludzie pod nimi w tym samym czasie czują się z tego powodu źle?

Dokładnie to chciałem powiedzieć.

1.Pdjakow kilkukrotnie próbował to z ciebie wyciągnąć, wymigiwałeś się jakimiś bajkami o lodach, bo nie potrafiłeś rzeczowo odpowiedzieć na, zdawałoby się, proste pytanie.

To co napisałem o lodach to nie są żadne bajki i odnieś się do tego zamiast tylko pisać że to brednie i nie potrafiłem rzeczowo odpowiedzieć... Kolejny raz manipulacje antychemtrailowców

2. No tak, za to stwierdziłeś, że to manipulacja, bo kolorowane pewnie (a nie było kolorowane), potem, że tytuł się nie zgadza, a potem zamilkłeś.

Napisał że to z Przygód Tolka Banana a ten film jest czarnobiały więc napisałem że kolorowany i mógł być poddany edycji. Zmienił to po paru minutach ale już zdążyłem odpowiedzieć.

Więc z jakiej racji teraz twierdzisz, że jednak są jakieś zwykłe smugi kondensacyjne, ale że znikają po kilku minutach?

Chodziło mi o te zwykłe smugi kondesacyjne które według wikipedii mogą się utrzymywać nawet pół dnia czy rozszerzać do dużo większych rozmiarów. To nie jest wtedy smuga ale Chemtrails.

Idąc dalej - z jakiej racji odrzucasz zdjęcie, które przedstawiłem twierdząc, że te smugi mogą być zwykłymi smugami, skoro wg ciebie zwykłe smugi nie istnieją? (co sam napisałeś, więc przestań wykręcać się i kłamać)

patrz wyżej

A jeszcze dalej - dlaczego chcesz, byśmy przedstawili zdjęcie ze smugami z okresu PRL, skoro pokazałem ci zdjęcie ze stolicy ZSRR z 79 roki i stwierdziłeś, że nie jest ono żadnym dowodem? To jakim sposobem nasze zdjęcia z PRL mogą cokolwiek ci udowodnić?

Twoje zdjęcie z ZSRR to nie był samolot pasażerski który najczęściej dokonuje właśnie oprysków. Raczej był to jakiś odrzutowiec posiadający dużą zwrotoność a ten nie ma na pokładzie tyle miejsca by dokonywać oprysku i na dodatek z taką zwrotonością.

Powoli zaczyna mi brakować słów na twoją olbrzymią ignorancję, brak pdostawowej wiedzy i kłamstwa, na których co rusz ktoś cię przyłapuje.

Daruj sobie te inwektywy i pisz rzeczowo. Mało mnie obchodzi co ty o mnie myślisz, zamist pisać, że jestem ignorantem, to pokaż w którym miejscu.
  • -3

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Twoje zdjęcie z ZSRR to nie był samolot pasażerski który najczęściej dokonuje właśnie oprysków. Raczej był to jakiś odrzutowiec posiadający dużą zwrotoność a ten nie ma na pokładzie tyle miejsca by dokonywać oprysku i na dodatek z taką zwrotonością.

Ale mieszasz, przecież widać że te smugi wiszą na niebie conajmniej godzinę, a więc w toku rozumowania zwolenników chemtrails to jest właśnie oprysk.

Czyli wiemy już że opryski są wykonywane przez maszyny rejsowe z pasażerami na pokładzie. No fajnie :)

Na zdjęciu o którym mowa, smugi zataczają krąg o średnicy dobrych kilkunastu km. Samoloty pasażerskie mogą zakręcać jeszcze ciaśniej.

http://cdn-www.airli...3/6/0287638.jpg

http://cdn-www.airli...5/9/0989956.jpg

Gdzie w maszynie pasażerskiej mieszczą się tony chemikaliów że nikt ich nie widzi ? Oraz, jak to możliwe że te tony chemikaliów nie wpływają na masę startową która jest obliczana przed każdym lotem ?

Użytkownik Kostek edytował ten post 29.06.2013 - 17:51

• 0

trzyn.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Gdzie w maszynie pasażerskiej mieszczą się tony chemikaliów że nikt ich nie widzi i co najważniejsze ? Oraz, jak to możliwe że te tony chemikaliów nie wpływają na masę startową która jest obliczana przed każdym lotem ?

Czytajcie moje odpowiedzi dokładnie. Pisałem już że nie mam dostępu do prawdziwych planów budowy samolotu i nie powiem ci gdzie i jak i jakimi metodami wykonują oprysk ponieważ to jest poza możliwościami szarego człowieka.
  • 0

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Czytajcie moje odpowiedzi dokładnie. Pisałem już że nie mam dostępu do prawdziwych planów budowy samolotu i nie powiem ci gdzie i jak i jakimi metodami wykonują oprysk ponieważ to jest poza możliwościami szarego człowieka.

Więc na jakiej podstawie twierdzisz że samoloty pasażerskie "opryskują" ?

Na jakiej podstawie twierdzisz że teoria chemtrails jest prawdziwa, skoro twoje wypowiedzi to tylko zwyczajne domysły i spekulacje ? U Ciebie brak jakichkolwiek konkretów.

Użytkownik Kostek edytował ten post 29.06.2013 - 16:25

• 0

trzyn.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Wróć do moich wcześniejszych odpowiedzi bo wszystko już napisałem a nie lubie się powtarzać.
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kolejny raz manipulacje antychemtrailowców
...
Daruj sobie te inwektywy i pisz rzeczowo.

Właśnie... Ciebie też to dotyczy.

Mało mnie obchodzi co ty o mnie myślisz, zamist pisać, że jestem ignorantem, to pokaż w którym miejscu.

Bycie ignorantem, oznacza lekceważenie dla nauki i podstawowej wiedzy. Słownik Języka Polskiego wyjaśnia to dość dobitnie: http://sjp.pl/ignorant
Jesteś ignorantem. Nie potrafisz się przyznać, że nie rozumiesz zjawisk fizycznych w atmosferze. Zaćmienie słońca, to też fizyka, a jej obserwowalne zjawisko to optyka. Kiedyś ludzie tego nie rozumieli i dla nich były to działania bogów, albo demonów.
Skoro więc nie rozumiesz mechanizmu powstawania contrails, oraz mechanizmu utrzymywania się ich w powietrzu w zależności od warunków tam panujących, nie dyskutuj o rzeczach, których nie rozumiesz, a co gorsza, nie nazywaj ich po swojemu.
Podsumowując, jesteś ignorantem w każdym miejscu, gdzie dyskusja dotyczy fizyki na poziomie podstawowym.

skittles.
  • Tematów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czyli chcesz powiedzieć, że podczas nasilonych oprysków (dużo smug kondensacyjnych na niebie) ludzie pod nimi w tym samym czasie czują się z tego powodu źle?

Dokładnie to chciałem powiedzieć.

Kolejny strzał w kolano i pokaz skrajnej ignorancji - naprawdę myślisz, że jakiekolwiek drobiny rozpylone 10 000m nad twoją głową spadną na ciebie w ciągu kilku godzin?
Podam ci obrazowy przykład - nici babiego lata mogą dzięki podmuchom wiatru wznieść się z powierzchni ziemi na wysokość nawet 1500m i przelecieć tak setki kilometrów, a co dopiero aerozole czy gazy zrzucone z 10 000m!
Nie pamiętasz erupcji wulkanu na Islandii? Chmura pyłu wznosiła się nad całą Europą, nie opadła bezpośrednio nad wulkanem...

1.Pdjakow kilkukrotnie próbował to z ciebie wyciągnąć, wymigiwałeś się jakimiś bajkami o lodach, bo nie potrafiłeś rzeczowo odpowiedzieć na, zdawałoby się, proste pytanie.

To co napisałem o lodach to nie są żadne bajki i odnieś się do tego zamiast tylko pisać że to brednie i nie potrafiłem rzeczowo odpowiedzieć... Kolejny raz manipulacje antychemtrailowców

Wykręcaj się jak tylko potrafisz - prawda jest taka, że do tej pory nie odpowiedziałeś na pytania Pdjakowa i każdy to widzi, a ty się tłumacz jak chcesz.

2. No tak, za to stwierdziłeś, że to manipulacja, bo kolorowane pewnie (a nie było kolorowane), potem, że tytuł się nie zgadza, a potem zamilkłeś.

Napisał że to z Przygód Tolka Banana a ten film jest czarnobiały więc napisałem że kolorowany i mógł być poddany edycji. Zmienił to po paru minutach ale już zdążyłem odpowiedzieć.

No popatrz - na zmieniony post nie raczyłeś już odpowiedzieć, zapewne dlatego, że zawiera on argument, którego obalić nie potafisz.

Więc z jakiej racji teraz twierdzisz, że jednak są jakieś zwykłe smugi kondensacyjne, ale że znikają po kilku minutach?

Chodziło mi o te zwykłe smugi kondesacyjne które według wikipedii mogą się utrzymywać nawet pół dnia czy rozszerzać do dużo większych rozmiarów. To nie jest wtedy smuga ale Chemtrails.

Kogo próbujesz okłamać? Zapytałem - "czym różnią się smugi kondensacyjne od chemtraili", na co ty odpisałeś, że zwykłe smugi kondensacyjne w ogóle nie istnieją, a teraz twierdzisz, że chodziło ci o co innego? Tak więc daruj już sobie te żenujące wymówki, bo to naprawdę strata czasu - i tak każdy widzi jak się pogrążasz w kolejnych kłamstwach.

A jeszcze dalej - dlaczego chcesz, byśmy przedstawili zdjęcie ze smugami z okresu PRL, skoro pokazałem ci zdjęcie ze stolicy ZSRR z 79 roki i stwierdziłeś, że nie jest ono żadnym dowodem? To jakim sposobem nasze zdjęcia z PRL mogą cokolwiek ci udowodnić?

Kolejny raz pokazujesz, że nie masz najmniejszego pojęcia o temacie - tak jak napisał Kostek, te kręgi mogą mieć średnicę kilkunastu kilometrów i być wynikiem np. kołowania samolotu pasażerskiego nad lotniskiem.

Użytkownik skittles edytował ten post 29.06.2013 - 17:31

• 0

Arkadiusz.

Pilot in command

• Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Otóż mylisz się. Informacje o masach statku powietrznego, oraz o ich wpływie na start, lot i lądowanie są ogólnie odstępne. Jakby się wysilić, to i o rozbudowane monografie dotyczące budowy konkretnych typów samolotów nie trudno. Jeśli zapoznasz się tymi informacjami, zrozumiesz że jest fizycznie niemożliwe ukrycie jakichś olbrzymich zbiorników z czymś, czego w trakcie lotu ubywa. Argument, że wszyscy o wszystkim wiedzą też jest średni. Jeśli poznasz zasady rządzące lotnictwem cywilnym zrozumiesz, że jest to branża, która w wielu punktach się wewnętrznie i zewnętrznie zazębia. Co to oznacza? Otóż oznacza to, że ukrycie jednej rzeczy przez jedną grupą ludzi (np. przed pilotami) nie może obyć się bez ukrycia jej przed inną (np. mechanikami) i grupami pobocznymi (paliwiarzami, pracownikami płytowymi). To jest tak duża ilość osób, że zarówno schowanie przed nimi czegoś jak i utrzymanie wszystkich w ścisłej konspiracji jest zwyczajnie niemożliwe.
  • 0

Jaku.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

*
Popularny

A nie przyszło Wam wszystkim do głowy, że kolega trzyn wcale nie pojawił się tutaj jako "kolejny entuzjasta przegranej gry" tylko w innym celu?

Spekuluję w tej chwili, ale czy scenariusz nie jest jednak "przypadkiem" inny? : sporo osób już się dało przestraszyć, że nas "opryskują" chemią, trując i depopulując przy okazji. I machina ruszyła. Najpierw kilka osób zwietrzyło szanse na jakiś tam zarobek - założyli więc nowe portale w internecie albo skorzystali z istniejących stron i zaczęli STRASZYĆ.

Strasznie straszyć. Że choroby, że mutacje, że chemia, że wszystko co najgorsze! Myślicie, że mało osób uwierzy bo to bzdura, że z samolotów ? Oj, chyba nie doceniacie zamysłu autorów tej farsy.
Dotrzeć przez internet do ogromnej masy ludzi jest stosunkowo łatwo - trzeba mieć tylko "lotny" towar. Takim staje się "chemtrails". A skoro mamy grupę ludzi, którzy uwierzą to mamy rynek zbytu dla "uzrządzeń", które temu zapobiegną! Stąd wysyp tych wszystkich "chembusterów", "kryształów" i innych "dział orgonowych". :roll:

I tutaj wracamy do kilku postaci z naszego forum, m.in. Quintusa, WzT czy teraz - trzyna. O interesy trzeba dbać, tam gdzie w ogóle mówi się o "chemtrails" (nie oszukujmy się - na kilku forach w Polsce) tam trzeba sprawiać wrażenie, że ta teoria to nie teoria - to fakt! Że naprawdę, że cały czas, że konspiracja!
No i krążą takie persony po forach i sieją absurdy. Ale cel jest inny niż udowodnienie, że tak jest - ich to nie obchodzi, bo doskonale wiedzą, że głoszą nonsensy ( w związku z tym wcale nie oczekują wyjaśnień, jakby ktoś dotąd nie wiedział) ale swoje zadanie starają się bardziej lub mniej udanie realizować.

Użytkownik Jaku edytował ten post 29.06.2013 - 21:55

• 9

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Już bardzo dawno odpuściłem sobie ten wątek i w zasadzie już teraz nie opowiadam się po żadnej ze stron.
Mój ambiwalentny stosunek do całej sprawy nie uległ zmianie.
Ale natknąłem się przypadkiem na świeżutki materiał wyemitowany przez Fox News, który o ile nie jest zmanipulowany może zachwiać zapewne nie tylko moim poglądem na tę sprawę.
To tylko 4 i pół minuty, więc zachęcam do obejrzenia w całości a później do komentowania.

• 0

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jak zwykle, powtarzanie w kółko tych samych bzdetów... I jak zwykle, pojawił się wątek że opryski dokonywane są przez "nieoznakowane samoloty", tylko przez cały okres tych niby oprysków (20 lat?) nikt jeszcze nie widział takiego samolotu.

Bzdura, bzdurą bzdurę pogania - tak można podsumować powyższy film.
  • 4

Canaris.

God Emperor of Mankind

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Panowie ja naprawde nie wiem po co ta "dyskusja" z kolejny alterkontem QM lub Muhada jakim jest " trzyn "...

Jesli czyjes "argumenty" tak jak "argumenty" trzyna sprowadzaja sie do : "nie wiem kto, nie wiem jak, nie wiem po co ale napewno cos sie dzieje" to albo :

A - jest kims kto przyszedl sobie porobic jaja i potrollowac temat i pomarnowac czas ludzi którzy beda mu tlumaczyli rzeczy oczywiste i nie powinno sie z nim szarpac bo to nie ma sensu

B - cierpi na jakas forme paranoi albo schizofreni paranoidalnej i powienien sie leczyc , wiec tym bardziej nie powinno sie z nim szarpac

C - produkuje chembustery i inne "cudowne leki na chemtrails" czyli potrzebuje ruchu w temacie i zamydlania kwestii podstawowych wiec again tym bardziej nie powinno sie z nim dyskutowac .

Ten temat ma prawie 300 stron , jest jednym z najdluzszych "jedno tematycznych" tematów jakie kiedykolwiek widzialem na forach internetowych a tresci i konkretów mniej tutaj niz w niejednym odcinku Mody na Sukces .
Kazdy kto chce sie upewnic ze nie ma niczego takiego jak chemtrails moze sie cofnac i troche poczytac wiec nie ma po co sie kopac z koniem.

Rzeklem.
  • 0

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

U mnie tylko z rana na niebie można ujrzeć fragmenty niebieskiego nieba, po godzinie 14:00 niebo już jest całe białe.. Mam już tego serdecznie dość, jestem praktycznie cały czas senny, zasypiam częściej i śpię dłużej.. Miewam lekkie bóle głowy praktycznie codziennie, dawniej ból głowy u mnie był rzadkością.. Najgorsze jest to że czuję się całkowicie bezbronny, nie stać mnie na orgonit czy inne środki do jakiejkolwiek obrony przed tym świństwem. Najchętniej załatwiłbym sobie wyrzutnię rakiet i rozpier***ał każdy samolot zostawiający to świństwo, mówię całkiem poważnie, jak ktoś ma wyrzutnie rakiet niech się do mnie zgłosi.

http://davidicke.pl/forum/post169498.html#p169498

Cała prawda o tych paranoikach. Ich powinno się pozamykać i nie wypuszczać pod żadnym pozorem!
//
Prosiłbym jednak, aby na przyszłość używać mniej wyrafinowanych określeń. Pozwólmy mieć ludziom swoje zdanie - niezależnie od tego, jakie by nie było.
Dołączona grafika

Użytkownik PoProstuArek edytował ten post 02.07.2013 - 23:51

• 3

trzyn.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Skoro moderator nie reaguje i traktuje sobie to forum, regulamin i użytkowników z przymróżeniem oka to ja podziękuje za uczestnictwo w tym czymś.

Usuńcie mi konto jeśli można, bo zachowujecie się jak Facebook przetrzymując konta..

Dołączona grafika

Użytkownik PoProstuArek edytował ten post 01.07.2013 - 21:03

• -4

Użytkownicy przeglądający ten temat: 9

0 użytkowników, 9 gości oraz 0 użytkowników anonimowych