Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

up@
Pokaż palcem, z którego. Dla mnie są takie same, tylko światło się inaczej rozprasza.

Użytkownik Staniq edytował ten post 05.07.2013 - 11:43

aquamen.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Nie trzeba wskazywać palcem o co konkretnie chodzi, widać to wyraźnie. Czas 1:42.

• 0

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie trzeba wskazywać palcem o co konkretnie chodzi, widać to wyraźnie. Czas 1:42.

http://www.youtube.com/watch?v=LqKJMn74vd8

Smuga jest ciemniejsza, bo rzuca na nią cień inna smuga.
  • 0

lompi.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Bo ta smuga poniżej jest lepiej oświetlona przez słońce, pewnie dlatego że jest od strony słońca. Zwróć uwagę, że ta jaśniejsza smuga u samej góry też jest ciemniejsza. Spowodowane jest to tym, że część smugi ustawiona bardziej do słońca zacienia swoją dalszą część...tak najprościej pisząc.
  • 0

aquamen.
Reputacja

Napisano

Jeżeli chodzi o cień, to patrząc na poniższą stop klatkę, należałoby przyjąć, że światło pada od strony prawej (patrząc na zdjęcie) co sugeruje mi, że temu samemu zjawisku powinna ulec pierwsza i druga smuga od strony lewej, lub pierwsza od lewej w efekcie drugiej od lewej smugi. Tak się jednak nie dzieje. To co idzie dostrzec to to, że np. pierwsza smuga od lewej strony jest od strony lewej nieco ciemniejsza, podobnie jak pierwsza po prawo smuga, ona także po stronie lewej jest odrobinę ciemniejsza.

Dołączona grafika
  • 0

dzastin.
  • Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Pięknie zaraz będzie trzeba znowu tłumaczyć jak powstają ciebie i że smuga w ogóle może rzucać, tak jak chmura, cień.

Na filmiku ewidentnie widać, że to jest po prostu cień rzucany przez jedną smugę na drugą. Smugi po lewej są nieco inne, mniejsze i nachodzą na siebie trudno żeby tam na siebie nawzajem rzucały cień.
Podobnie jest w okolicach 4:20 gdzie jest rzut ogólny i widać skąd świeci słońce i jak oświetla smugi.

Użytkownik dzastin edytował ten post 05.07.2013 - 12:31

• 0

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeżeli chodzi o cień, to patrząc na poniższą stop klatkę, należałoby przyjąć, że światło pada od strony prawej (patrząc na zdjęcie) co sugeruje mi, że temu samemu zjawisku powinna ulec pierwsza i druga smuga od strony lewej, lub pierwsza od lewej w efekcie drugiej od lewej smugi.

Dlaczego, przecież to zależy od kąta padania światła.
  • 0

lompi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Aha, czyli to ma być niby dowód na chemtrails? To odpowiedz mi w takim razie na pytanie pod jakim kątem do słońca leci ten samolot? Poobserwuj sobie chmury np. w czasie zachodu to zobaczysz jak czasem potrafią być ciekawie oświetlone.
  • 0

aquamen.
Reputacja

Napisano

To odpowiedz mi w takim razie na pytanie pod jakim kątem do słońca leci ten samolot?

Niezależnie od kąta, skoro druga od prawej strony smuga to efekt cienia, to i podobnie musiałoby być ze smugą pierwszą i drugą od strony lewej.
  • 0

dzastin.
  • Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@michal28
Weź popatrz dokładnie na film.
Samolot leci niejako do obserwatora. Pierwsza smuga po prawej jest wyżej niż druga. Dwie po lewej są mniej więcej na tym samym poziomie. Dlaczego więc miały by na siebie rzucać podobnie cień ?

@explorer00
A tymi dwoma pojazdami to żeś wyskoczył.
  • 2

lompi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Niezależnie od kąta, skoro druga od prawej strony smuga to efekt cienia, to i podobnie musiałoby być ze smugą pierwszą i drugą od strony lewej.

Tak? A jak samolot jest przechylony lekko w prawo lub w lewo od poziomu to również?
Chyba, że chcesz powiedzieć, że chemie można poznać po różnych odcieniach contraila?

Czyżby były tam dwa pojazdy latające?

Żartujesz prawda?
  • 0

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kilka sekund wcześniej jest rzut z innej perspektywy i wyraźnie widać, że wszelkie różnice w odcieniach wynikają z punktu obserwacji i kąta padania promieni słonecznych.

Dołączona grafika
  • 0

aquamen.
Reputacja

Napisano

@michal28
Weź popatrz dokładnie na film.
Samolot leci niejako do obserwatora. Pierwsza smuga po prawej jest wyżej niż druga. Dwie po lewej są mniej więcej na tym samym poziomie. Dlaczego więc miały by na siebie rzucać podobnie cień ?

Faktycznie, umknęło to mojej uwadze, mój błąd.

Silniki samolotu są parami pod skosem i powoduje to stan, kiedy światło padające od strony prawej pada na smugę silnika pierwszego od prawej, który znajduje się nieco powyżej silnika drugiego. Tego efektu nie dostrzega się w przypadku drugiej pary smug, ponieważ światło padające od strony prawej oświetla smugę znajdującą się nie powyżej tej drugiej smugi, tylko poniżej. To też pierwsza od lewej strony smuga znajdująca się powyżej tej drugiej, nie może zostać w cieniu. Zwracam honor, i dziękuję za wyjaśnienia.

Użytkownik michal28 edytował ten post 05.07.2013 - 13:12

• 1

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Usunąłem OT, o kadłubie samolotu. Kolejne zaśmiecanie tematu w ten sposób, spotka się z przyznaniem ostrzeżenia.
  • 0

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Widzę że powrócił temat cieni. Według mnie, tu nie ma co tłumaczyć, przecież to się zwyczajnie wie. Nie wiem po co rozpisywać się nad zjawiskiem które jest oczywistą oczywistością. A swoją drogą zadziwia mnie że ktoś nie potrafi ogarnąć takich prostych zjawisk i wyszukuje w nich spisków.

Jakiś czas temu na pewnym zagranicznym forum znalazłem fotkę która mnie "rozwaliła", jeszcze takiego zdjęcia nie widziałem. Dla mnie to po prostu miazga!

Ciekaw jestem interpretacji zwolenników chemtrails, tego co widać na zdjęciu.

Dołączona grafika

Nie wiem jak Wy koledzy, ale ja tam widzę Airbusa A380 :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych