Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Please log in to reply
7696 replies to this topic

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Canaris.

God Emperor of Mankind

• Tematów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Na paranormalne, po wklejeniu sfałszowanych, obrobionych w photoshopie (frajerskie postarzanie papieru, brak źródła) kart z książki "Instrukcja dla stacji meteoroligicznych", teraz w natarciu akcja odkręcania słów Snowdena

Oczywiście Quamliwus Maximus nie podaje skąd wie że to fałszywka, jakichś dowodów na ta "frajerską" obróbke w PS itp itd..
Koles ledwo pewnie potrafi PS uruchomić ale oczywiście na mile rozpoznaje "frajerskie" fałszywki .. Szkoda że taki czujny nie był jak sam wklejał spreparowane zdjęcia ( słynna fotka beczek w Beoingu z napisem Sprayer-05, fotoszopowane smugi nad miastami, dodatkowe smugi przy samolotach robione w PS itp itd ).
Podoba mi sie że tak ciśnie o źródła szkoda że tylko tych którzy przeczą jego teoriom bo sam wkleja kazdy skrawek informacji nt rzekomych chemtrails nie zastanawiając sie nawet na chwile co tak naprawde wrzuca.

że najbardziej wiarygodny dziś człowiek na ziemi

Ciekawy sposob wartościowania stosują ludzie z DI. Ot wystarczy być zdrajcą stanu i już jest sie "Najbardziej wiarygodnym człowiekiem na swiecie".

USA i inne kraje, w tym Polska, zgodziły się po cichu mordować swoich obywateli w imię **** knows czego

Czyli rozumiem że nawet "guru" ruchu chemtrailsowego w PL jakim jest Quamliwus nie ma pojęcia po kiego wała ci tajemniczy ONI podkopują swoją władze trując swoich poddanych ??

Chociaż milczenie polskich niby patriotycznych mediów jest dla mnie mega zagadką.

Polskie niby patriotyczne media mają inne bajki do opisywania - "zamachy" smoleńskie, cudowne obrazy i uzdrowienia itp.
Widocznie jest jakiś limit głupoty którego nawet "Uwazam Rze" albo "Nasz Dziennik" nie dopuszczą do druku.

Smugi dzisiaj były, przyznam, śliczne. Gdyby nie ich śmiercionośne cechy, to czasami wyglądają naprawdę ładnie na niebie.

A dowiemy sie w końcu co to za śmiercionośne cechy ?? Bo do tej pory nie ustaliliście jednakowej wersji ..

Użytkownik Canaris edytował ten post 19.07.2013 - 15:23

• 2

Tempter.
  • Tematów: 11
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czy nikogo nie zdziwiło, że informacja ta nie pojawiła się w głównych mediach ?

Gdy w latach 1955-1963 rząd Anglii zrzucał na swoich obywateli ogromne ilości siarczku kadmu i cynku w ramach testów skuteczności ataku biologicznego, media milczały. Naprawdę uważasz współczesną telewizję publiczną, czy radio za obiektywne źródła informacji? Oczywiście należy do tych rewelacji podchodzić z dystansem ale jednocześnie nie powinno się zakładać, że jak o czymś nie piszą w mediach, to tego nie ma, gdyż moim zdaniem jest to dalece posunięta naiwność.
  • 0

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Haha, brak źródła do własnoręcznie wykonanego zdjęcia książki, frajerskie postarzanie papieru - mnie to już przerasta :D

Nie było mnie troche i widzę, że Quintusiowi Reksiowi puszczają hamulce. Te zdjęcia pochodziły ze skanu - oryginalne pliki tutaj:

Okładka
http://www.meteomode...trukcja/IMG.pdf

Nieudany skan:
http://www.meteomode...ja/IMG_0001.pdf

Kolejny skan:
http://www.meteomode...ja/IMG_0002.pdf

Notabene trzeba być niezłym idiotą, żeby takie zarzuty robić - przeciez każdy może tą książkę znaleźć w większej bibliotece w mieście. No ale większość entuzjastów chemtraili prawdopodobnie nigdy w bibliotece nie była.
  • 5

dzastin.
  • Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Czy nikogo nie zdziwiło, że informacja ta nie pojawiła się w głównych mediach ?

Gdy w latach 1955-1963 rząd Anglii zrzucał na swoich obywateli ogromne ilości siarczku kadmu i cynku w ramach testów skuteczności ataku biologicznego, media milczały. Naprawdę uważasz współczesną telewizję publiczną, czy radio za obiektywne źródła informacji? Oczywiście należy do tych rewelacji podchodzić z dystansem ale jednocześnie nie powinno się zakładać, że jak o czymś nie piszą w mediach, to tego nie ma, gdyż moim zdaniem jest to dalece posunięta naiwność.

Oczywiście, ale taka wiadomość wygłoszona ustami Snowdena migiem pojawiła by się we wszystkich głównych mediach, a nie tylko na stronie puszczającej masowo kaczki dziennikarskie i bawiąca się kolejnymi wstrząsającymi wiadomościami z kosmosu głoszonymi rzekomo przez Snowdena.
Takie rzeczy trzeba sprawdzać. Niestety zwolennicy chemtrails chwycili przynętę i łyknęli to bez mrugnięcia okiem. Z większości stron szybko to zniknęło, ale oczywiście nasi fanatycy nawet nie sprostowali i nie walnęli się w pierś. Zamiast tego będą teraz unikać tego tematu, lub będą szli dalej w zaparte, lub znajdą sobie inny wątek.
Kiedyś chcieli by pokazać im zdjęcia książek z przed 1997 opisujących smugi kondensacyjne. Jak okazało się że jest tego na tony, nawet z okresu wojennego, to nagle jedynym dowodem okazały się być polskie publikacje z czasów PRL. Nie koniec na tym. Teraz to ma być FILM pokazujący ową książkę. Czy przekona to QM i jego kolejne avatary ? Nie sądzę.
Nawet jak w głębi duszy jeden z drugim zrozumieją że smugi to nic nowego, to i tak będą bronić do upadłego, bo głupio przyznać się do błędu gdy przez tyle lat zaciekle broniło się tematu.
Wyobrażacie sobie kogoś kto wydaje tysiące złotych na jakieś chembustery a znajomi pukają się po głowie ? Ktoś taki nie przyzna się do swej głupoty sam przed sobą, co dopiero przed innymi.
Zamiast tego chwyci za zdjęcie testowego Boeinga, wklei tam jakie teksty w stylu "biohazard" i będzie udowadniał niedowiarkom że nie jest idiotą.

Notabene trzeba być niezłym idiotą, żeby takie zarzuty robić - przeciez każdy może tą książkę znaleźć w większej bibliotece w mieście. No ale większość entuzjastów chemtraili prawdopodobnie nigdy w bibliotece nie była.

Podejrzewam, że nawet jak pójdzie i znajdzie to nie piśnie o tym słowa, a niektóre typy to pewnie ukradną/zniszczą książkę by czasem ktoś jej nie znalazł.

Użytkownik dzastin edytował ten post 22.07.2013 - 14:30

• 4

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

" Teraz to ma być FILM pokazujący ową książkę. "

W sumie co za problem? Jutro wrzucę.
  • 1

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

up@
Ale musisz go nakręcić w obecności notariusza, księdza i policjanta, co musi być potwierdzone odpowiednim dokumentem.
Nie nabijam się, tylko uprzedzam wypadki...

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Wypadki powiadasz, no zobaczymy :)

Link do oryginału (ok 59MB)
http://meteomodel.pl.../instrukcja.mp4

Z drugiej strony rzeczywiście nie wierzę, żeby ktoś pokroju Quintusa miał choć odrobinę uczciwości i jaj, by przyznać że ta publikacja rzeczywiście istnieje.
  • 9

Canaris.

God Emperor of Mankind

• Tematów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Podejrzewam, że nawet jak pójdzie i znajdzie to nie piśnie o tym słowa, a niektóre typy to pewnie ukradną/zniszczą książkę by czasem ktoś jej nie znalazł.

O tototo. W mojej bibliotece jakis prymityw i paranoik...pardon oswiecony i przebudzony, pomazal dlugopisem "Z powrotem na Ziemie.". Oswiecona dzicz psia krew.

notariusza, księdza i policjanta

notariusz - pewnie zyd
poicjant - pacholek systemu, gestapo itp
ksiadz - widocznie jakis zdrajca "polskiej sprawy"

Tak zapewne by to sobie wytlumaczyli.
  • 3

dzastin.
  • Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

No i oczywiście QM ma dalej wątpliwości, bo prof. Janiszewski nie żyje, a najlepiej jak by miał oryginalną książkę z 62 roku itd. :)

Dziwi się nasz drogi QM czemu nie było wtedy informacji w prognozie pogody o zachmurzeniu spowodowanym smugami, zapominając, że wtedy nad Polską takiego ruchu na wysokości na której są odpowiednie warunki do powstania smug nie było tak więc i smug wtedy nie było tyle. W zasadzie ja do dzisiaj w polskich mediach nie słyszałem czegoś takiego w prognozie.
QM zapomina też że przedstawiano już tutaj artykuły z drugiej wojny światowej w których jak byk pisało, że jednym z większych zagrożeń dla pilotów bombowców były właśnie smugi dzięki którym obrona przeciwlotnicza miała ułatwione zadanie.
Zamiast tego dalej są święcie przekonani o rewelacjach Snowdena, pomimo że nawet ze stron dotyczących chemtrails zniknęły artykuły dotyczące tych "rewelacji", a kwiatkiem to jest już post

VViking pisze:
Może macie jakieś rady po czym poznać sylpha?

Myślę , że najlepiej jak cofniesz się do starszych wpisów, temat był już poruszany.
Ale chyba najlepiej zobaczysz w trakcie ataku chemii obserwując działanie jakiegoś chembustera.

Wygląda to jak zawirowanie czaso-przestrzeni w tym obszarze, bo tylko na styku wielowymiarowym jest dość energii do przeprowadzenia transformacji subatomowej.

Na zdjęciach z google jest wiele pięknych sylphów.

lub chociażby

Chemtrails spowodują że Ziemia stanie się planetą na kształt Pandory z Avatara.
Jestem hybrydową jaźnią reptiliańsko-ludzką, więc parę zdarzeń udało mi się dostrzec.
Ciężko jest mi kreować nowe zdarzenia, w tym lepsi są reptilianie.
Blokadą reptiliańskiej świadomości jest program psychopaty, psychopata musi dostać jakieś w, np. w kościele.

Zamiast eksperymentować na ludziach powinni zająć się papugami które są zdolne do mowy.
Reptilianie potrafią pracować na symbolach i obrazach.
Owady pracują tylko na symbolach i większość symboli reptilianie dostają ze zbiorowej świadomości owadów. Ostatnio dostałem symbol czerwonego smoka.

Co było pierwsze: jajko czy kura?
Gdakanie kury, Słowo było pierwsze.

Jest to chyba dobre podsumowanie tego tematu.

Użytkownik dzastin edytował ten post 24.07.2013 - 18:08

• 2

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No i oczywiście QM ma dalej wątpliwości, bo prof. Janiszewski nie żyje, a najlepiej jak by miał oryginalną książkę z 62 roku itd. :)

Ta także jest oryginalna, tyle że z 1988 r. Instrukcje dla stacji meteorologicznych się zmieniły, choćby w takich drobiazgach jak sposób mierzenia zachmurzenia, lub wyliczania średniej dobowej. Nawet, gdyby Janiszewski żył, to miałby obecnie 105 lat - kontakt mógłby być nieco utrudniony. Ożywić go nie mogę, nie mniej jednak z pewnością QM porozumie się z nim za pomocą medium i odkryje kolejny spisek.

Dziwi się nasz drogi QM czemu nie było wtedy informacji w prognozie pogody o zachmurzeniu spowodowanym smugami,

QM zapomniał najwyraźniej jak wyglądała wówczas prognoza pogody. Synoptyk nie był w stanie wyliczyć czy będzie smuga, czy nie - wymaga to modelowania warunków na wysokościach przelotowych.

W zasadzie ja do dzisiaj w polskich mediach nie słyszałem czegoś takiego w prognozie.

NOAA wykonuje takie prognozy dla USA na podstawie chyba modelu NAM przy użyciu dodatkowych skryptów "szacujących" warunki na kilku warstwach atmosfery.

Qamiast tego dalej są święcie przekonani o rewelacjach Snowdena, pomimo że nawet ze stron dotyczących chemtrails zniknęły artykuły dotyczące tych "rewelacji", a kwiatkiem to jest już post

Umówmy się - QM do najbystrzejszych nie należy. A kawałki o sylphach to już bzdury do kwadratu.
  • 3

lompi.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

29 Lipca niebo w okolicach Mielca piękne. Ogólnie często ładne niebo tutaj mamy, jakoś ta cała teoria nijak się ma do mojej okolicy
  • 0

oobemaniack.
  • Tematów: 9
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Geoinżynieria nad Polską

Poczytać proszę
  • -5

skittles.
  • Tematów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ciekawa sprawa, w tym dokumencie pełno jest zdjęć oznakowanych samolotów "rozpylających chemię", to w końcu jak to jest? Oznakowane, czy nieoznakowane za tym stoją?
Bo każdy twierdzi co innego i co dziwne - każdy jest święcie przekonany o tym, że ma rację.
  • 1

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Chemoludki musiały coś zrobić, bo im się ta teoria wyrywała z łapek, dlatego teraz chemtrails jest rozpylanie przez wszystkie samoloty, i nie ma znaczenia czy samolot zostawia długą czy krótką smugę, to wszystko są chemtrails. Spotkałem się także z opinią że samoloty które nie zostawiają żadnych smug, także rozpylają chemtrails, tylko jest to specjalna mieszanka która nie powoduje powstawania smug.

Istna PARANOJA.
  • 2

Don Corleone.

Dispositif

• Tematów: 68
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Geoinżynieria nad Polską

Poczytać proszę

Szkoda, że obecnie słyszalne są wyłącznie skrajności. Potrzeba nam wody, nie lodu albo pary. Należy kwestionować otaczającą nas rzeczywistość, ale w tej krytyce bardzo łatwo się zatracić, zbliżając się niebezpiecznie blisko szarlatanerii. Prison Planet i większość tego typu stronek ewidentnie dawno temu rozminęła się ze zdrowym rozsądkiem, stając się parodią demaskacji społeczeństwa, polityki czy rynku, i osiągając efekt przeciwny do zamierzanego (chyba że celem było od początku cyniczne przypodobanie się mało bystrym i zrobienie na tym kasy).

Jeśli ktoś wierzy, że taki Ryanair, który oszczędza nawet na papierowych instrukcjach bezpieczeństwa, naklejając je w zamian na oparcia, wkłada pod pokład setki litrów chemikaliów, to ma poważny problem z intelektem.
  • 2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 14

0 użytkowników, 14 gości, 0 anonimowych