Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Please log in to reply
7696 replies to this topic

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Nic.
  • Tematów: 2
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Chodzi o to, że na miejscu Prokuratora przyjąłbym sprawę Kawalca ze wszelkimi tego konsekwencjami.
Rozumiesz w ogóle słowo pisane? Wiesz co to kontekst?

No przyjął by sprawę i co dalej? Jakie konsekwencje i dla kogo?

Zarzucę, że wszyscy którzy się tam wypowiadają są zmanipulowani przez kłamliwy artykuł.

Proszę Cię, nie ośmieszaj się. Wielu ludzi w komentarzach pod artykułem podało dużo informacji, które się w tymże artykule nie znalazły, więc chyba logiczne, że już wcześniej, przed lekturą tego artykułu, zostali zmanipulowani i zachęceni do poszukiwań informacji na ten temat.

Aha no i jak mam udowodnić, że nie prowadziłem z kimś żadnej korespondencji? Wyczuwam opary absurdu.

Użytkownik Nic edytował ten post 22.08.2013 - 17:17

• -2

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Chodzi o to, że na miejscu Prokuratora przyjąłbym sprawę Kawalca ze wszelkimi tego konsekwencjami.
Rozumiesz w ogóle słowo pisane? Wiesz co to kontekst?

No przyjął by sprawę i co dalej? Jakie konsekwencje i dla kogo?

Napisałem co dalej.

Proszę Cię, nie ośmieszaj się. Wielu ludzi w komentarzach pod artykułem podało dużo informacji, które się w tymże artykule nie znalazły, więc chyba logiczne, że już wcześniej, przed lekturą tego artykułu, zostali zmanipulowani i zachęceni do poszukiwań informacji na ten temat.

No jasne, że zostali zmanipulowani już wcześniej. Być może miałeś w tym jakiś udział.

Aha no i jak mam udowodnić, że nie prowadziłem z kimś żadnej korespondencji? Wyczuwam opary absurdu.

Witaj w domu, wielokrotnie stosowałeś tą samą metodę.
  • 0

Nic.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Napisałem co dalej.

1. na miejscu prokuratora założyłbym sprawę sądową

Jeżeli już, to gdybyś uznał, że zawiadomienie dotyczy przestępstwa, którego popełnienie jest prawdopodobne, to najpierw wszcząłbyś postępowanie przygotowawcze - śledztwo lub dochodzenie - a potem przeprowadził stosowne czynności sprawdzające okoliczności podane w zawiadomieniu.

2. powołał biegłego w postaci dowolnego fizyka atmosfery, podał literaturę, wskazał dokumentację fotograficzną.

No ja najpierw dążyłbym do poznania składu chemicznego podejrzanych smug, które nie znikają godzinami i pod słońce dają kolory tęczy. Oceną składu chemicznego zająłby się biegły, który wydałby opinię. Gdyby smugi były czyste tzn. pozbawione nietypowych składników, umorzyłbym postępowanie. Jeżeli jednak okazałoby się, że rozpylane są szkodliwe substancje, które normalnie nie są składnikami smug kondensacyjnych, to wtedy dążyłbym do ustalenia sprawców i wniesienia aktu oskarżenia do Sądu.

3. na końcu kosztami sądowymi obciążył powoda.

W postępowaniu karnym nie ma powoda i pozwanego. Na etapie postępowania przygotowawczego mamy zawiadamiającego, którym może być sam pokrzywdzony, osobę podejrzewaną, podejrzanego, organ ścigania itp. W przypadku wniesienia aktu oskarżenia wszelkie koszty postępowania poniesie oskarżony a w przypadku jego uniewinnienia lub umorzenia postępowania, w tym przygotowawczego wszelkie koszty poniesie Skarb Państwa.

No jasne, że zostali zmanipulowani już wcześniej. Być może miałeś w tym jakiś udział.

Nie wiem, kto miał w tym udział. Ta okoliczność świadczy jednak, że Twój zarzut, jakoby wszystkie osoby wypowiadające się na ten temat pod artykułem zostały zmanipulowane właśnie przez ten, Twoim zdaniem kłamliwy, artykuł, jest niewłaściwy.

Użytkownik Nic edytował ten post 22.08.2013 - 17:47

• 0

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Napisałem co dalej.

1. na miejscu prokuratora założyłbym sprawę sądową

Jeżeli już, to gdybyś uznał, że zawiadomienie dotyczy przestępstwa, którego popełnienie jest prawdopodobne, to najpierw wszcząłbyś postępowanie przygotowawcze - śledztwo lub dochodzenie - a potem przeprowadził stosowne czynności sprawdzające okoliczności podane w zawiadomieniu.

Zgoda.

2. powołał biegłego w postaci dowolnego fizyka atmosfery, podał literaturę, wskazał dokumentację fotograficzną.

No ja najpierw dążyłbym do poznania składu chemicznego podejrzanych smug, które nie znikają godzinami.

Nie. Podstawową kwestią jest to, czy SMUGI MOGĄ TRWAĆ GODZINAMI. To jest zasadnicze pytanie.
Oczywiście mogą, skoro chmury mogą, czemu nie smugi kondensacyjne.

Oceną składu chemicznego zająłby się biegły, który wydałby opinię. Gdyby smugi były czyste tzn. pozbawione nietypowych składników,

To znaczy jakich?

umorzyłbym postępowanie. Jeżeli jednak okazałoby się, że rozpylane są szkodliwe substancje, które normalnie nie są składnikami smug

To znaczy jakie?

W postępowaniu karnym nie ma powoda i pozwanego. Na etapie postępowania przygotowawczego mamy zawiadamiającego, którym może być sam pokrzywdzony, osobę podejrzewaną, podejrzanego, organ ścigania itp. W przypadku wniesienia aktu oskarżenia wszelkie koszty postępowania poniesie oskarżony a w przypadku jego uniewinnienia lub umorzenia postępowania, w tym przygotowawczego wszelkie koszty poniesie Skarb Państwa.

Pewnie masz rację, więc należałoby wszem i wobec ogłosić że na koszt podatnika zostało przeprowadzone kosztowne dochodzenie, połączone z badaniami laboratoryjnymi, na sumę taką i taką i wyszło to co wyszło czyli nic.

Nie wiem, kto miał w tym udział. Ta okoliczność świadczy jednak, że Twój zarzut, jakoby wszystkie osoby wypowiadające się na ten temat pod artykułem zostały zmanipulowane właśnie przez ten, Twoim zdaniem kłamliwy, artykuł.

Nie zrozumiałeś. Osoby które dotarły do tego artykułu były już zmanipulowane wcześniej, co nie zmienia faktu, że ów artykuł jest kolejną manipulacją. Właśnie przez szereg takich bzdetów publikowanych przez niewiarygodne portale mamy grono osób, które jest jakie jest.

Użytkownik pdjakow edytował ten post 22.08.2013 - 17:49

• 2

Nic.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

up

To znaczy jakich?

No nietypowych. Np. aluminium.

Pewnie masz rację, więc należałoby wszem i wobec ogłosić że na koszt podatnika zostało przeprowadzone kosztowne dochodzenie, połączone z badaniami laboratoryjnymi, na sumę taką i taką i wyszło to co wyszło czyli nic.

Ostatnio minister od zegarków zakupił dla swoich podopiecznych nowe komórki za 3 balony, latająca minister lekką rączką wydała na koncert Madonny z naszej pustej kieszeni 5 baniek. Sprawdzenie zjawiska, które martwi wiele osób w Polsce, nie byłoby chyba aż tak wielkim i niedorzecznym wydatkiem.

edit:

Osoby które dotarły do tego artykułu były już zmanipulowane wcześniej, co nie zmienia faktu, że ów artykuł jest kolejną manipulacją.

To się w końcu zdecyduj, bo wcześniej napisałeś, że

Zarzucę, że wszyscy którzy się tam wypowiadają są zmanipulowani przez kłamliwy artykuł.

Zaczynasz się mieszać już.

Właśnie przez szereg takich bzdetów publikowanych przez niewiarygodne portale mamy grono osób, które jest jakie jest.

A może przez te bzdety wielu ludzi ze zdumienia otwiera i przeciera oczy.

Użytkownik Nic edytował ten post 22.08.2013 - 18:00

• -3

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

http://niewiarygodne.pl/kat,1031979,title,Teoria-chemtrails-zostala-potwierdzona-Jestesmy-zatruwani-z-powietrza,wid,14586420,wiadomosc.html?smgajticaid=6112c1
Prawie 90% głosujących oceniło ten artykuł, jako dobry i wartościowy. Poczytajcie komentarze, najlepiej dać zakładkę "Najczęściej oceniane". Tam z takich jak tutaj dziwaków, którzy nadal w to wszystko nie wierzą, ludzie zrobili po prostu miazgę.

Kolego, 90% czytelników niewiarygodne.pl to ludzie oderwani od rzeczywistości którzy siedzą na internecie 24/h i szukają różnej maści spisków. Pozostałe 10% to ludzie którzy niewiarygodne.pl traktują jako czystą rozrywkę. Ta strona zwyczajnie zarabia pieniądze na głupocie ludzkiej.

Miazgę to zrobili sceptycy z tą teorią, wykazując oszustwa, kradzieże oraz manipulacje, jakich dopuszczają się zwolennicy oprysków.

PS. Popatrzcie na to... MIAZGA !!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Zalecana jakość oglądania to HD lub FULL-HD

Może który ze zwolenników wyjaśni nam jak to możliwe że wasz "oprysk" powstaje przed skrzydłami samolotu ?
  • 1

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

up

To znaczy jakich?

No nietypowych. Np. aluminium.

W jaki sposób trzeci najbardziej rozpowszechniony pierwiastek w skorupie ziemskiej ma być nietypowy?

Ostatnio minister od zegarków zakupił dla swoich podopiecznych nowe komórki za 3 balony, latające minister lekką wydała na koncert Madonny 5 baniek. Sprawdzenie zjawiska, które martwi wiele osób w Polsce, nie byłoby chyba aż tak niedorzecznym wydatkiem.

To, że ktoś marnotrawi pieniądze podatników nie znaczy że kto inny ma robić to samo.
  • 0

Nic.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

W jaki sposób trzeci najbardziej rozpowszechniony pierwiastek w skorupie ziemskiej ma być nietypowy?

No nietypowy, jako składnik smugi kondensacyjnej, a nie że unikatowy, rzadko występujący. :|
  • -2

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No nietypowy, jako składnik smugi kondensacyjnej, a nie że unikatowy, rzadko występujący. :|

W jaki sposób chcesz ustalić typowy skład smugi kondensacyjnej. I ile zegarków będą kosztować te eksperymenty (które notabene były już wielokrotnie przeprowadzane).
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nic@
Rozumiem, że ktoś już zrobił badania, na obecność takich pierwiastków w smugach?

Nic.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Po prostu pobrałbym próbkę tego co tworzy te kratownicę i zbadał, czy jest tam cokolwiek ze składu podawanego przez ludzi, którzy o tym zjawisku trąbią. Najpierw szukałbym aluminium, jako najczęściej podawanego składnika tych smug. Jak bym znalazł aluminium szukałbym dalej. Niestety, ale badając skład chemiczny danych substancji, najczęściej trzeba wiedzieć, czego się szuka. Prościej byłoby wrzucić pobraną próbkę do urządzenia, które wymieniłoby wszystkie tworzące ją pierwiastki .

Myślę, że jeden zegarek ministra od zegarków wystarczyłby na takie badania.
  • -1

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Staniq

Sprawa jest jeszcze bardziej złożona. Gdyby ktoś miał bardzo głupi pomysł rozsiewania nad nami sproszkowanego piasku z Sahary, to stężenie aluminium w takim "oprysku" mogło by sięgnąć ładnych paru procent.

Mnie osobiście interesuje koszt w zegarkach. Na przykład eksperyment trzeba powtarzać wielokrotnie, by ktoś nie zarzucił przypadkowości. Wielokrotnie trzeba zbadać smugę, którą powód jednoznacznie wskaże jako "zwykłą", jak i trzeba wielokrotnie ścigać smugę "niezwykłą". Już logistycznie jest to trudne, bowiem jeśli stoimy na ziemi, a powód mówi - ścigamy tą, to trzeba wystartować, wzbić się na odpowiednią wysokość i wlecieć w smugę. Dodając do tego fakt, że te smugi powstają często na wysokościach > 10 km jasne się staje, że nie mówimy tu o awionetkach. I tak wiele razy.

Ile to zegarków?
  • 0

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie wspominając że aby wlecieć na tą wysokość potrzeba samolotu, który po osiągnięciu odpowiedniego FL, siłą rzeczy także zacznie "opryskiwać" :mrgreen:

Druga sprawa, @Nic zdajesz sobie sprawę z tego że jakikolwiek nie planowany wcześniej ruch w przestrzeni powietrznej nie ma racji bytu. To nie piaskownica do której można sobie wejść. No ale zwolennicy nie myślą o takich szczególikach.

I jeszcze raz zapytam, @Nic, wytłumacz mi dlaczego na zaprezentowanym przeze mnie filmie, smuga (po waszemu oprysk on/off) powstaje w pewnym momencie przed skrzydłami samolotu ? :)
  • 0

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Druga sprawa, @Nic zdajesz sobie sprawę z tego że jakikolwiek nie planowany wcześniej ruch w przestrzeni powietrznej nie ma racji bytu. To nie piaskownica do której można sobie wejść. No ale zwolennicy nie myślą o takich szczególikach.

To byłby najpoważniejszy problem eksperymentu. Otóż taki lot musiałby być wcześniej zgłoszony chociażby ze względu na bezpieczeństwo w przestrzeni powietrznej - nie może się tam znaleźć samolot, o którym nikt nic nie wie. To implikuje, że cały eksperyment musiałby być choćby częściowo jawny, dla sporej grupy osób. W związku z powyższym, jaki by nie był wynik pomiaru, zawsze można by podnieść zarzut, że wynik jest niewiążący, bo mógł być zmanipulowany - NWO i inne jaszczury doskonale wiedziały że pomiary będą prowadzone, więc sprowokowały same trwałe smugi bez szkodliwych substancji - takich bzdetów można wymyślić milion.
  • 1

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

W rzeczy samej pdjakow. Taki materiał byłby z góry okrzyknięty jako zmanipulowany.

Związki jakie pozostają po spalaniu paliwa lotniczego JET-A, to nie wielkie ilości węglowodorów, tlenku i dwutlenku siarki , sadzy, tlenku węgla, tlenku azotu.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 14

0 użytkowników, 14 gości, 0 anonimowych