Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Po drugie wierzysz, że ktokolwiek kiedykolwiek ot tak sobie zestrzeli prywatnie chemiolot?

Osobiście bałbym się pojawienia ludzi świecących pilotom po oczach laserem w trakcie startu "chemicznych lotów" na zasadzie "jakby co zginie tylko pilot"
  • 0

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Po drugie wierzysz, że ktokolwiek kiedykolwiek ot tak sobie zestrzeli prywatnie chemiolot?

Osobiście bałbym się pojawienia ludzi świecących pilotom po oczach laserem w trakcie startu "chemicznych lotów" na zasadzie "jakby co zginie tylko pilot"

"Chyba że spadnie komuś na chałupę to może zginie więcej".

Koledzy Nica po fachu są rzeczywiście "genialni". Nic dziwnego, że Nic twierdzi, że Adolf w zasadzie nie był czubkiem, a wspominając go pisze "Pan" z dużej litery.
  • 1

Nic.
  • Tematów: 2
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

P. Djaków
Hitler był też chyba Żydem o ile się nie mylę, a mój stosunek do tej nacji przedstawiłem wcześniej wskazując, że do Żydów nic nie mam, ale pewna bardzo mała częśc z nich działa na szkodę ludzkości. O Hitlerze "Pan" z wielkiej napisałem odruchowo.

A dlaczego niby miałoby to być niemożliwe? Nagle uważasz że dostęp do broni jest aż tak ograniczony?

Tak samo można było kiedyś tłumaczyć walkę z teorią konspiracyjną pt. Katyń - że jak się państwowe służby nie zajmą czubkami, którzy są przekonani, że była to sprawka komunistów, to zaraz jeden z drugim zacznął mordować sowieckich i współpracujących z nimi polskich dygnitarzy. Straszenie ekstgremizmem było, jest i będzie skuteczną metodą uzasadniania przeróżnych mniej lub bardziej nieracjonalnych działań (patrz Al-Kaida). Próbuję sobie wyobrazić, jak ktoś strzela do chemiolotu, ale w głowie powstaje jedynie obraz działka przeciwlotniczego lub uzbrojonego odrzutowca. Kogo stać na takie zabawki? To przecież nie AK-47 zakupiony na rosyjskim bazarze tylko ciężki sprzęt bojowy. Skoro na świecie, w tym w zamożnych krajach, nikt tego jeszcze nie zrobił, to z pewnością nikt w biednej Polsce tego nie dokona. Po drugie co by dało zestrzelenie jednego, kilku samolotów? Czy autorzy tej akcji by się tym przejęli?

Ale sprecyzuj o co ci chodzi, skoro masz jakiś zarzut to go przedstaw wprost.

To dowodzi, że nie zapoznałeś się z tematem, w którym starasz się wieść prym. Była wcześniej o tym mowa - pisał o tym Kostek i inni, którzy używali pojęcia smuga iryzacyjna zapomniając dodać, że jest to pojęcie wymyślone na forum spoterów.

Nic, nie kłam. Książka z 1988 jest sama w sobie oryginałem, napisana przez tego samego autora. Jaki mam dowód dawać osobie tak wyzutej z wszelkiej logiki i tak zakłamanej jak ty?

A czy ja napisałem, że egzemplarz z 1988 r. nie jest oryginalny? Chciałbym po prostu zobaczyć wydanie z lat 60tych i tyle.

Wszystkie zdjęcia chemludków przedstawiają "chwilę". I tylko kompletny ignorant, lub oszust nie dostrzeże, że zdjęcie ewidentnie przedstawia smugę trwającą dłuższy czas.

Tak, przyznam, że same zdjęcia są marnym dowodem, dlatego mamy też filmy, reportarze, zeznania świadków, oficjalne raporty, dokumenty, projekty, wypowiedzi polityków i inne dowody na geoiżynierię wprowadzoną w życie.

Notabene jest znamienne Nic, że tak szczególnie wierzysz w niezależność, rzetelność i nieomylność polskiej nauki socjalistycznej.

Wierzę, że gdyby takie zawisko jakie obecnie możemy na niebie obserwować występowało w Polsce od II wojny światowej, to jakikolwiek polski naukowiec musiał to nazwać, opisać i wytłumazyć, jak to możliwe.

Osoba, która doprowadziła do holocaustu jest czubkiem, czy to się tobie podoba, czy nie.

Hitler był tylko pionkiem i sam do żadnego Holocaustu nie doprowadził. Wykonywał polecenia i był twarzą nowego imperium. Za sznurki pociągała ekipa, która robi to do dzisiaj. Najpierw zgotowała Holocaust ludom Europy, a teraz Palestyńczykom i innym narodom Bliskiego Wschodu. Niedługo znowu zorganizują ludobójstwo o ile już nie jest w fazie realizacji (chemia w żywności, GMO, właśnie chemtrails, szczepionki etc.).

Sterując społeczeństwem i wskazując mu wyimaginowanych wrogów, coś jak chemludki. Nie dziwi mnie twoja fascynacja Adolfem i niechęć do Żydów.

Ale niechęć do Żydów to historia setek lat przed Hitlerem. Fascynacja Adolfem... bez komentarza.

Doskonale sobie zdajesz sprawę, że anonimowy nie jestem.

No tu mnie masz, akurat to określenie w Twoim przypadku jest totalnie chybione ;)

Użytkownik Nic edytował ten post 24.08.2013 - 17:47

• -4

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

P. Djaków
Hitler był też chyba Żydem o ile się nie mylę, a mój stosunek do tej nacji przedstawiłem wcześniej wskazując, że do Żydów nic nie mam, ale pewna bardzo mała częśc z nich działa na szkodę ludzkości. O Hitlerze "Pan" z wielkiej napisałem odruchowo.

Jasne, twoja cała twórczość w tym temacie dowodzi, że właśnie mówisz prawdę.

A dlaczego niby miałoby to być niemożliwe? Nagle uważasz że dostęp do broni jest aż tak ograniczony?

Tak samo można było kiedyś tłumaczyć walkę z teorią konspiracyjną pt. Katyń - że jak się państwowe służby nie zajmą czubkami, którzy są przekonani,

Katyń nigdy nie był teorią konspiracyjną. O Katyniu wiedzieli wszyscy, tylko nie można było o tym głośno mówić. Co więcej, działo się to w czasie w którym chcesz dowodów na temat smug kondensacyjnych, zadziwiające.

Straszenie ekstgremizmem było, jest i będzie skuteczną metodą uzasadniania przeróżnych mniej lub bardziej nieracjonalnych działań (patrz Al-Kaida).

No zobacz, ale to wy straszycie. To wy straszycie, że istnieje jakiś nie wiadomo jaki spisek, dzięki któremu robi się depopulację w najgłupszy z możliwych sposobów.

Próbuję sobie wyobrazić, jak ktoś strzela do chemiolotu, ale w głowie powstaje jedynie obraz działka przeciwlotniczego lub uzbrojonego odrzutowca.

Masz kiepską wyobraźnię.

Kogo stać na takie zabawki? To przecież nie AK-47 zakupiony na rosyjskim bazarze tylko ciężki sprzęt bojowy.

Dowolnego zidiociałego bogacza, którego wasze bzdety zdołają przekonać. I to jest straszne.

Skoro na świecie, w tym w zamożnych krajach, nikt tego jeszcze nie zrobił, to z pewnością nikt w biednej Polsce tego nie dokona. Po drugie co by dało zestrzelenie jednego, kilku samolotów? Czy autorzy tej akcji by się tym przejęli?

Widzę, że nagle z dziwnych przyczyn odcinasz się od tez z DI, czy Astromarii. Nawiasem mówiąc mnie nie interesuje, czy ktoś tego dokona w Polsce czy w Szwajcarii, czy w Francji. W każdym przypadku zginą ludzie.

To dowodzi, że nie zapoznałeś się z tematem, w którym starasz się wieść prym. Była wcześniej o tym mowa - pisał o tym Kostek i inni, którzy używali pojęcia smuga iryzacyjna zapomniając dodać, że jest to pojęcie wymyślone na forum spoterów.

Nadal nie wiem o co chodzi, iryzacja może zachodzić na dowolnych chmurach składających się z kryształków lodu, w tym także na smugach kondensacyjnych.

A czy ja napisałem, że egzemplarz z 1988 r. nie jest oryginalny? Chciałbym po prostu zobaczyć wydanie z lat 60tych i tyle.

Tych egzemplarzy było wiele, najwcześniejsze z lat 20-tych. W każdym uwzględniano zjawiska istotne dla obserwacji. W latach 60-tych lotów było znacznie mniej niż w 80-tych, więc autor nie musiał uznać za konieczne wspominanie o nich.

Tak, przyznam, że same zdjęcia są marnym dowodem, dlatego mamy też filmy, reportarze, zeznania świadków, oficjalne raporty, dokumenty, projekty, wypowiedzi polityków i inne dowody na geoiżynierię wprowadzoną w życie.

To samo mamy sprzed lat, ale nie chcesz ich uznać, "bo nie".

Wierzę, że gdyby takie zawisko jakie obecnie możemy na niebie obserwować występowało w Polsce od II wojny światowej, to jakikolwiek polski naukowiec musiał to nazwać, opisać i wytłumazyć, jak to możliwe.

Jasne, pod warunkiem że byłoby to na rękę obecnej władzy i dostałby pieniądze na badania. W tamtym czasie najczęściej można było dostać pieniążka pod warunkiem że albo robiło się coś co miało sens dla władzy, albo miało plecy. Co więcej, zachód blokował wiele artykułów, ponieważ wnioski z nich płynące mogły być wykorzystane nie w tym celu co trzeba. Dotyczyło to w dużej mierze właśnie fizyki atmosfery.

Co jest jeszcze bardziej zabawne, to nie tyle że ciężko znaleźć artykuł naukowy z czasów głębokiej komuny na temat długotrwałych smug kondensacyjnych, w ogóle ciężko znaleźć cokolwiek na temat fizyki atmosfery, a także ogólnie zwykłych smug kondensacyjnych, ani tego co za samolotem zostaje.

Hitler był tylko pionkiem i sam do żadnego Holocaustu nie doprowadził. Wykonywał polecenia i był twarzą nowego imperium. Za sznurki pociągała ekipa, która robi to do dzisiaj. Najpierw zgotowała Holocaust ludom Europy, a teraz Palestyńczykom i innym narodom Bliskiego Wschodu. Niedługo znowu zorganizują ludobójstwo o ile już nie jest w fazie realizacji (chemia w żywności, GMO, właśnie chemtrails, szczepionki etc.).

Jasne, jasne. I tak ok setek lat.
  • 2

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Nic, znowu uciekasz od niewygodnych pytań. Pokazałem film z "opryskiem" i zadałem pytanie dlaczego ten oprysk w pewnym momencie pojawił się przed skrzydłami samolotu ?

Piszesz że kłamiemy w sprawie smug iryzacyjnych, więc wytłumacz nam ten fenomen który widzimy na powyższym filmie.

Jeżeli tego nie zrobisz możemy Cię uznać za zwykłego dezinformatora.
  • 1

lompi.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Piszesz że kłamiemy w sprawie smug iryzacyjnych, więc wytłumacz nam ten fenomen który widzimy na powyższym filmie.

Wydaje mi się Kostek, że jemu chodzi nie tyle o samo zjawisko co o termin smuga iryzacyjna. Jemu trzeba pisać iryzacja zachodząca w smudze.

A do Pana Nic'a mam pytanie. Dlaczego świadomie wprowadza młodych ludzi w błąd mówiąc, że dawniej nie było długotrwałych smug skoro BYŁY! To, że Pan ich nie widział wcale nie znaczy, że nie istniały. A dlaczego tyle ludzi (młodziutkich) wierzy w chemtrails...ponieważ większość społeczeństwa nie lubi się uczyć, jest po prostu niewykształcona i ciemna. Wystarczy obejrzeć jakiś odcinek programu Matura to bzdura by się samemu o tym przekonać.....ręce opadają.
  • 0

Wędrowiec.
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Film, jak film - każdy można zmontować.
Ale chyba problem tkwi gdzie indziej. Chodzi wam o to, że jesteśmy truci chemicznie?
Jesteśmy, dość dokładnie i codziennie - cała nasza żywność jest chemicznie zatruta. Czy potrzebne są jeszcze te opryski z powietrza? Logicznie rzecz biroąc - nie, bo za drogie. Ale może komuś dla zabawy? Klient płaci, klient ma.

Co właściwie chcecie udowdnić? Bo to chyba jest podstawowe pytanie.
Oczywiście, jesteśmy truci. Od dawna i metodycznie. Pytanie brzmi: jak temu zapobiec?
A nie - jak udowodnić...
  • 1

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Dokładnie tak jest, sami się trujemy i za to płacimy (żywność, alkohol itp, itd... tego jest mnóstwo !)

Ale wracając do tematu, @Nic, możesz nam wytłumaczyć zjawisko które widać na filmie przedstawionym przeze mnie powyżej ?

A tu fotka jako bonus...

Smugi kondensacyjne podczas podejścia do lądowania samolotu C130 Herkules.. nad Biegunem Południowym... tam też opryskują... k...a kogo ? :mrgreen:

Dołączona grafika

PS. A swoją drogą, chciałbym kiedy zobaczyć na własne oczy smugi kondensacyjne na 100 metrach.. coś pięknego !!!!!!!!!!! To musi być efekt piorunujący !!! :D

Użytkownik Kostek edytował ten post 24.08.2013 - 22:00

• 5

lompi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kurcze pilot zapomniał wyłączyć oprysku i spryskał swoją tajną bazę na biegunie...to by tłumaczyło dlaczego ostatnio mniej smug na niebie było :D
  • 1

dzastin.
  • Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Kostek
Pewnie kontrolują populację białych misiów.
No i rzuca się w oczy ta chemiczna zawiesina tuż nad ziemią. Może testują tam jakieś nowe sposoby depopulacji. Podejrzane są też budynki w tle, prawdopodobnie HAARP.

A tak na serio to zdjęcie nie pochodzi z Polski tak więc jest mało istotne, pewnie zmanipulowane.

W zasadzie ciekawi mnie też ta niechęć Nic do dowodów na istnienie smug z zza naszej zachodniej granicy. Może od razu żądać badań naukowych z lat 50 pochodzących z Chin lub chociażby z Wietnamu.
Przecież z lubością pokazuje pseudo dowody na istnienie chemtrails z zza zachodniej granicy. Przecież oni tam wszyscy są zmanipulowani, a rząd ich kontroluje.
Nic wychodzi chyba z założenia że każdy popierający tą teorię jest godny zaufania i jest automatycznie autorytetem. Odrzucanie zdjęć, filmów z drugiej wojny światowej przedstawiające długotrwałe smugi na podstawie "bo to pewnie zmanipulowane przez Wiadomo Kogo" jest po prostu niepoważne.

Przedstawiłem już tutaj filmy z komunistycznej Polski na których widać długotrwałe smugi. Udowodnij w rzetelny sposób, że to fotomontaże i zostały później zmanipulowane. Może daj do profesjonalnej analizy w jakimś prywatnym studio. Znajdź może kopię filmu na VHS gdzie smugi nie widać.

Cokolwiek, ale przestań wreszcie pisać głupoty o Żydach, Hitlerze, syjonistach. Udowodnij nam że długotrwałych smug kiedyś nie było.

Przekonaj nas wreszcie.
  • 0

lompi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ja mam jeszcze takie pytanie. Czy rakiety latające w kosmos też wypuszczają chemię? Zostawiają takie piękne contraile. Pamiętacie katastrofę Challengera, jeszcze długo po wybuchu było widać białe smugi, które na pewno nie znikły po minucie.
  • 1

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Do zwolenników... to też oprysk?
Dołączona grafika

Albo to...

Dołączona grafika

Zdjęcia wykonane własnoręcznie, a nie tak jak przez chemoludków skradzione :roll:

Użytkownik Kostek edytował ten post 24.08.2013 - 23:06

• 1

#4513 Gość_aya

Gość_aya.
  • Tematów: 0

Napisano

wiecie co...nie wlazac w dyskusje czy i co jest czym, jako ciekawostka : w zeszlym roku nad moim domem pojawila sie kratka na niebie; nieregularne smugi jak po przelocie samolotu, z tym ze samoloty nie lataja w kratke, a to co widzialam przypominalo szachownice, moze smugi byly bardziej rozmazane, rozmyte. Wiatru wowczas nie bylo, totez i wisialo to to jakies dwie, trzy godziny. Mieszkam blisko lotniska wojskowego, ale takie cos widzialam tylko raz, jak monstrualna moskitiere, a samolotow wowczas az tak nie bylo slychac. I uprzedzam - nie mam pojecia co to bylo. Przy okazji- czy ktos slyszal o uprawach modyfikowanej roslinnosci w Afryce Pln? Link jakis albo cos w tym rodzaju prosilabym.
  • 1

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

wiecie co...nie wlazac w dyskusje czy i co jest czym, jako ciekawostka : w zeszlym roku nad moim domem pojawila sie kratka na niebie; nieregularne smugi jak po przelocie samolotu, z tym ze samoloty nie lataja w kratke,

Jak najbardziej latają, ponieważ korytarze powietrzne się przecinają. Ponieważ od przelotu poprzedniego samolotu mija nieco czasu, dana smuga jest zwiewana wiatrem, przez co w konsekwencji otrzymujemy "szachownicę".

Działa to tak:
http://contrailscien...mulator/applet/

Wiatru wowczas nie bylo, totez i wisialo to to jakies dwie, trzy godziny.

Pytanie jak było z wiatrem na wysokości przelotowej. Wiatr na takich wysokościach zwykle wieje ze znacznie większą prędkością, niż na ziemi a często też z innych kierunków.
  • 1

#4515 Gość_aya

Gość_aya.
  • Tematów: 0

Napisano

dziekuje za wyjasnienie, z mala watpliwoscia - gdyby samoloty lataly wowczas wzdluz i w poprzek mojego nieba - niemozliwe zebym tego nie zauwazyla. Pozostaje wiatr, ale gdyby krecil jak lubi, to nie wykrecilby kratki. Optuje za jakms zjawiskiem meteo, ale nie wiem jakim. W kazdym razie byl to niecodzienny widok; moskitiera na niebie. :-)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 10

0 użytkowników, 10 gości oraz 0 użytkowników anonimowych