Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Please log in to reply
7696 replies to this topic

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

dziekuje za wyjasnienie, z mala watpliwoscia - gdyby samoloty lataly wowczas wzdluz i w poprzek mojego nieba - niemozliwe zebym tego nie zauwazyla. Pozostaje wiatr, ale gdyby krecil jak lubi, to nie wykrecilby kratki. Optuje za jakms zjawiskiem meteo, ale nie wiem jakim. W kazdym razie byl to niecodzienny widok; moskitiera na niebie. :-)

Nie musiały latać akurat nad Tobą. "Kratownica" mogła napłynąć z innego rejonu.
  • 0

#4517 Gość_aya

Gość_aya.
  • Tematów: 0

Napisano

moze. Dopoki nie wiem, nie mam powodu zeby w to nie wierzyc, co nie znaczy ze jestem swiecie przekonana do takiej opcji; mozliwe jak wszystko inne, dziekuje.
  • -2

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Powstawanie "kratki" to wynik bocznego wiatru i dwóch krzyżujących się korytarzy powietrznych - samoloty co pewien czas przelatują po swojej trasie a wiatr znosi ich ślady w bok; wtedy przelatuje następny samolot i powstaje następny ślad. Po kilku przelotach powstaje kratka:
http://fotoo.pl//out...7099_kratka.bmp
  • 2

#4519 Gość_aya

Gość_aya.
  • Tematów: 0

Napisano

mhm, dzieki. Skosne kratki? Chce tylko zauwazyc ze napisalam o tym zjawisku poniewaz na ktorejs z wczesniejszych stron jest fotka obrazujaca mniej wiecej to co widzialam, nie traktuje tego jako dowod potwierdzajacy teorie spiskowa, ani tez negujacy ja. Dlatego mowilam ze kojarze to ze zjawiskami meteo, tym co budzi moje watpliwosci jest fakt ze mieszkam w tym miejscu ponad trzy lata, wiatry wieja i samoloty lataja, a siatka byla tylko raz. Rowniutka i dokladna w pionie i poziomie, tyle ze odleglosci pomiedzy smugami byly troszke nierowne( wiatr). Dlatego tez mowie ze NIE wiem co to bylo, i przyjmuje kazde wyjasnienie jako prawdopodobne. Jeszcze raz dziekuje, jesli pojawi sie znow, zrobie zdjecie.
  • 0

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Radziecki atlas chmur Hrgian i Novojilov (1978):
http://elib.rshu.ru/...g-214103409.pdf

str 49-50:

Cirrus Vertebratus
Dołączona grafika

I inne cirrusy:
Uncinus
Dołączona grafika

Fibratus
Dołączona grafika

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Jednoznacznie pokazują długotrwałą smugę, powstałą 15-30 min. przed zrobieniem zdjęcia. Smuga jeszcze nie zanikła, więc czas jej "zycia" wydłuży się do co najmniej godziny. Dodatkowo informacja obok zdjęcia mówi, że cirrusy na dalszym planie prawdopodobnie utworzyły się z innych smug kondensacyjnych.

Tyle socjalistyczna kniga.

"Meteorologia Lotnicza" (АВИАЦИОННАЯ МЕТЕОРОЛОГИЯ) M. A. Babikov (1951)

"При высотных полетах часто за самолетом наблюдается облачный след, который долго сохраняется на небе."

http://www.skycentre...ds&showfile=146
Aby pobrać książkę, nacisnąć Скачать

Edit

Narażając się na gniew imć Babikova wystawiam również u siebie:

http://meteomodel.pl...eteorologia.pdf

Edit2

Co można dodać, o trwałych smugach pisze również Zverev w "Meteorologii Synoptycznej" z 1977.
Do pobrania:
http://meteomodel.pl...ils/zverev.djvu

Informacje o formowaniu się trwałych i nietrwałych smug są na stronie 586.

Użytkownik pdjakow edytował ten post 25.08.2013 - 16:20

• 7

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No Panie... komunistyczną propagandą zalatuje i tutaj jest pewnie źródło tego całego nieszczęścia...
A poważniej, kolega Nic dostał co chciał. Ciekawe, czy się walnie w cyce i szepnie - myliłem się...

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Kolega @Nic teraz poprosi o atlas chmur z XIX wieku, ponieważ takie opracowania z XX wieku są zmanipulowane dla potrzeb "oprysków" które już się odbywały podczas IIWŚ :mrgreen:

@Nic, nie zapomnij odpowiedzieć na moje pytanie które już dwukrotnie powtarzałem.
  • 0

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jest jeszcze jedna pozycja, ale coś nie mogę jej pobrać.

Poprawka:

http://meteomodel.pl...ils/osnowy.djvu

Strona 168/169, od fragmentu np.
"Отмечено также, что наиболее устойчивые облачные следу образуются..."
  • 0

lompi.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ciekawe artykuły......ciekawy jestem jak się odniesie do nich strona spiskowa...coś na pewno wymyślą
  • 0

Canaris.

God Emperor of Mankind

• Tematów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nieprawda. Gdyby przed II wojną światową świat bardziej bacznie przyglądał się co poniektórym idiotom, być może historia potoczyłaby się nieco inaczej.

Tak gwoli scisloci to sie przygladali i wlasnie dlatego Hitler przegral wojne zanim ją wogole zaczął ;)

Po drugie wierzysz, że ktokolwiek kiedykolwiek ot tak sobie zestrzeli prywatnie chemiolot?

A tu duzo trzeba ?? Kupi idiota kalacha od ruskich i ostrzela kabine pilotow w trakcie startu ... Albo wpadnie na lotnisko i zacznie strzelac do personelu bo wszyscy to "slugusy NWO, ukryci Zydzi " itp itd..

Jako czlowiek ktory niedlugo moze pracowac dla duzych lini lotniczych jestem wiecej niz zaniepokojony takimi kretynami.

Hitler był tylko pionkiem i sam do żadnego Holocaustu nie doprowadził. Wykonywał polecenia i był twarzą nowego imperium. Za sznurki pociągała ekipa, która robi to do dzisiaj. Najpierw zgotowała Holocaust ludom Europy, a teraz Palestyńczykom i innym narodom Bliskiego Wschodu. Niedługo znowu zorganizują ludobójstwo o ile już nie jest w fazie realizacji (chemia w żywności, GMO, właśnie chemtrails, szczepionki etc.).

Ladna dawka paranoji i ignorancji historycznej .. Radze wrocic do nauki i uzupelniac braki w wiedzy bo to az w oczy kuje.

bo takie jest wasze hobby, że nie macie tutaj multikont itd.

Powiedzial czlowiek ktory siedzi tu i wiecznie zalewa nas szitem z YT a przylapano go na multikontach juz z 10 razy ..... Smiechu warte.

P.s. Dzieki za ten link do Metabunk - od dawna szukalem jakiegos debunkerskiego forum albo strony ;)
  • 1

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

bo takie jest wasze hobby, że nie macie tutaj multikont itd.

Powiedzial czlowiek ktory siedzi tu i wiecznie zalewa nas szitem z YT a przylapano go na multikontach juz z 10 razy ..... Smiechu warte.

ROTFL przecież QM się wręcz chwali że miał konto pod tytułem Zagaroth, a moderacja na "paranormalne" to "młodzi amatorzy".

"Chłopaki pracujący na paranormalne.pl to jeszcze na szczęście młodzi amatorzy. Nie wiem, jak długo miałem tam drugie konto Zagaroth i nikt się pokwapił, żeby sprawdzić moje IP."

http://davidicke.pl/...110.html#p59569

Użytkownik pdjakow edytował ten post 26.08.2013 - 14:09

• 1

Nic.
  • Tematów: 2
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Radziecki atlas chmur Hrgian i Novojilov (1978)

Zapewne tak samo wiarygodny, jak te wszytsie zachodnie atlasy chmur, w których bardzo często podolepiano strony ze zdjęciami zawierającymi chemtrails i pokazano, jako dowód na to, że smugi kondensacyjne nie zawsze w przeszłości znikały.

A prawda jest dla was bolesna - SMUGI KONDENSACYJNE ZAWSZE, prędzej, czy później, ZNIKAŁY.

Wiem to ja, wiecie to Wy, ale nie takie jest wasze tutaj zadanie, by przyznać rację człowiekowi, który oskarża Was o jawne kłamanie i sianie dezinformacji.

Poproszę o polskie naukowe opracownie fenomenu pt. TRWAŁE SMUGI KONDENSACYJNE powstałe przed datą rozpoczęcia akcji chemtrails na świecie. Nie o atlasy chmur, gdzie kilka stron można wymienić, dopisać co nie co, wrzucić w internet w formacie pdf i pozamykać ludziom papy. Tak samo nie zadawala mnie instrukcja dla stacji meteorologicznych, której wydanie z lat 80 może mieć tyle wspólnego z oryginałem, co majonez z deską.
Mając takie polsie naukowe opracownie będziemy mogli skontaktować się z odpowiednią polską placówką naukową i wypytać jej pracowników, co autor miał na myśli.

Cały świat już o tym dudni, kolejni politycy i urzędnicy potwierdzają, że bez naszej zgody ktoś ciężko pracuje na niebie, byśmy spokojnie nie dożyli emerytury, a kilku gości tutaj bezczelnie wmawia nam, że się mylimy, że nie wiemy, że nie znamy fizyki itd.

Dołączona grafika
To nie jest problem wziąć zdjęcie satelitarne z siecią smug chemicznych i napisać "smugi lotnicze", problemem jest tak zorganizować całą akcję, by nie było żadnych wątpliwości, które ludzie mogą wytknąć. Jak to bowiem możliwe, że tak zasrane smugami niebo nigdy nie jest uwzględniane przy prognozach pogody odnośnie zachmurzenia. Dlaczego żaden prezenter pogody NIGDY nie poinformował widzów, że jutro będzie śliczna pogoda, jednakże z uwagi na warunki atmosferyczne bezchmurne niebo zostanie w całości przysłonięte smugami lotniczymi? Patrząc na zdjęcie powyżej, takie informacje musiały kiedykolwiek znaleźć się w jakimkolwiek polskim serwisie pogodowym. Piszę polskim, bo w Stanach tyle tego na ludzi wywalają, że tamtejsi prezenterzy musieli coś tam krówkom powiedzieć - np. że są to aluminiowe cząsteczki do... mylenie radarów :D W Polsce oprócz reportażu w TVN, jak na razie prezenterzy siedzą cicho. Ale prędzej czy później to powszechne dziś źródło zachmurzenia będzie musiało zostać uwzględnione w prognozowaniu pogody.

Najbardziej podoba mi się szybkie klasyfikowanie tych, którzy mówią prawdę o tej zbrodni.
Osoba A - "pewnie handlarz chembusterami"
Osoba B - on w ogóle nie jest meteorologiem
Osoba C - stary, wypłowiały, zapomniany agencik, który chce osobie przypomnieć

itd.
  • -10

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No to co cię zadowoli, skoro wszystkie stare książki mogą być sfałszowane? Jakiej starej książce uwierzysz? Bo przecież szukasz starej książki albo artykułu naukowego, no to poco szukasz skoro to za mało? W dobie fotoszopa fałszywe mogą być zdjęcia smug chemicznych na paranormalnych blogach.
  • 2

Nic.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Skup się i uważnie czytaj to, co napisałem. Odpowiedź jakiej szukasz jest powyżej.
  • -5

dzastin.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Nic
Ja się tak zastanawiam, czy zagraniczni nawiedzeni obrońcy tej teorii też krzyczą na forach "pokażcie nam naukowe publikacje z Polski".
Nie wiem jak można zignorować publikację ze Związku Radzieckiego z roku 1978.
Przecież wtedy relacje między zachodem a wschodem trudno było nazwać przyjaznymi. Jak można było "podoklejać" zdjęcia z chemtrails ? Przecież to jakiś absurd.

Zresztą znowu jest sytuacja taka jak zawsze. QM krzyczy, żąda, dostaje, ignoruje bo zmanipulowane. W ten sposób możesz olać KAŻDĄ publikację z KAŻDEGO roku z KAŻDEGO państwa.

Ani jednej manipulacji nie udowodniłeś. Ani jednej. Więcej. Nie raz tutaj udowadniano zwolennikom chemtrails manipulację czy to przy tłumaczeniu na youtube czy majstrowanie przy zdjęciach.

W zasadzie w prezentowanej publikacji o stacjach meteorologicznych jest cały zespół redakcyjny. Wybierz jakiegoś z polskim nazwiskiem może jeszcze żyje. Chociaż podejrzewam że jeśli odpowiedzi nie będą ci pasować to i tak burkniesz że to agent etc.

Użytkownik dzastin edytował ten post 26.08.2013 - 15:07

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 9

0 użytkowników, 9 gości, 0 anonimowych