Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Masz poważne kłopoty z koncentracją :) Wayland pisze dokładnie to samo, o czym jest w poście.

No właśnie! Romawiano z tym co zmienił imię Waylonem, a Wayland, który imienia nie zmienił pisze to samo, o czym rozmawiali z tym pierwszym!
Czyli mamy dwóch synów Waylona i Waylanda, którzy ramię w ramię twierdzą, że tatuś to kłamca i mitoman. Któryś z nich tym synem nie jest, albo co jest raczej pewne oboje to podstawieni ludzie, którzy musieli się pojawić, bo ciężar gatunkowy tego co ujawnił Arvon Calcote jest potężny!

Mój Boże, logika chemludków jest powalająca. jeśli Wayland zmienił środkowe imię na Waylon to oboje są jedną i tą samą osobą.
Ciężar gatunkowy tego co powiedział AC. jest nijaki.

Gdybym ja przedstawił ojca po jego śmierci, jako kłamcę i mitomana, który z niewiadomych względów powiedział ludziom straszne wymyślone rzeczy

Ależ on nie pisze o nim jako o kłamcy. On wskazuje że ojciec od lat zagłębiał się w wir teorii spiskowych - czyli takie indywidua jak ty od lat robiły mu wodę z mózgu. Gdyby mój ojciec miał to samo, również bym o tym poinformował.

Może ktoś mi wytłumaczyć skąd ta 3 smuga wychodząca z kadłuba samolotu

Z trzeciego silnika na ogonie geniuszu.
  • 0

Nic.
  • Tematów: 2
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Mój Boże, logika chemludków jest powalająca. jeśli Wayland zmienił środkowe imię na Waylon to oboje są jedną i tą samą osobą.

Ale Wayland nic nie pisze o tym, że zmienił imię na Waylon, tylko że "s" tatuś zgubił po drodze! Skoro rozmawiali z Waylonem, a drugi przedstawia się, jako Wayland, to najpewniej mamy dwóch podszywających się pod syna AC kolesi.

Ciężar gatunkowy tego co powiedział AC. jest nijaki.

Jeśli spojrzymy na praktycznie zerową reakcję świata na informację, że USA... pomogły Saddamowi w ataku chemicznym na Iran, a jest to informacja o niesamowicie poważnym ciężarze gatunkowym (vide sytuacja w Syrii i użycie tam broni chemicznej), to poinformowanie ludzi, że ich własne rządy i politycy wydali zgodę na rozpylanie rakotwórczej chemii, rzeczywiście jest gatunkowo stosunkowo lekkie.

Ależ on nie pisze o nim jako o kłamcy. On wskazuje że ojciec od lat zagłębiał się w wir teorii spiskowych - czyli takie indywidua jak ty od lat robiły mu wodę z mózgu. Gdyby mój ojciec miał to samo, również bym o tym poinformował.

No już myślałem, że dzisiaj nie padną słowa teoria spiskowa, ale uff, mysliłem się. W wir teorii spiskowych rzuca się coraz więcej osób począwszy od Polaków, którzy nie wierzyli w teorię o Katyniu, tych co nie wierzą w 11 września 01, Smoleńsk, GMO, ACTA, zabójstwo Litwinienki, pomoc USA w chemicznym ataku Iraku na Iran itp. Ile to synów i córek musi ratować swoich rodziców i informować świat o tym, że biedny rodzic rzucił się w wir teorii spiskowych!

Dobrze, że piloci rozpylający tą chemię, mają jeszcze poczucie humoru

Użytkownik Nic edytował ten post 27.08.2013 - 13:33

• -1

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ale Wayland nic nie pisze o tym, że zmienił imię na Waylon, tylko że "s" tatuś zgubił po drodze!

A od kiedy trzeba w każdym komentarzu na YT pisać o tym, że się zmieniało imię?

Jeśli spojrzymy na praktycznie zerową reakcję świata na informację, że USA... pomogły Saddamowi w ataku chemicznym na Iran, a jest to informacja o niesamowicie poważnym ciężarze gatunkowym (vide sytuacja w Syrii i użycie tam broni chemicznej)

Być może świat jest tym faktem znacznie mniej zaskoczony, niż ty.

No już myślałem, że dzisiaj nie padną słowa teoria spiskowa, ale uff, mysliłem się. W wir teorii spiskowych rzuca się coraz więcej osób począwszy od Polaków, którzy nie wierzyli w teorię o Katyniu,

Katyń nigdy nie był teorią spiskową.

tych co nie wierzą w 11 września 01, Smoleńsk, GMO,

A w co tu wierzyć?

ACTA,

No paczpan, taki spisek i się nie udało. A z chemtrailami się udaje, cuda, cuda.

zabójstwo Litwinienki

To nie jest teoria spiskowa.
http://pl.wikipedia....ndr_Litwinienko

pomoc USA w chemicznym ataku Iraku na Iran itp.

To również nie jest teoria spiskowa.

Dobrze, że piloci rozpylający tą chemię, mają jeszcze poczucie humoru

Pewnie.
http://www.sky-writing.com/
  • 1

Nic.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

No właśnie facet o tym nie pisze, a informuje, że "My middle name is Wayland". No chyba, że ktoś mu zmienił imię i biedak sam o tym jeszcze nie wie! :D

Być może świat jest tym faktem znacznie mniej zaskoczony, niż ty.

To była ironia. Żyjemy w matrixie, ludzie są zaprogramowni i jeśli w TV ktoś nie będzie panicznie wrzeszczał to raczej ludzie dalej będą się spokojnie taplać w szarej rzeczyswistości.

Katyń nigdy nie był teorią spiskową.

Tata tak Ci opowiedział? To była największa teoria spiskowa naszej historii, a jeżeli uważasz inaczej, to chyba nie rozumiesz tego pojęcia, albo nie znasz historii.

A w co tu wierzyć?

Aha, zaraz się okaże, że wszystkie tutejsze trolle od początku nie wierzyły w oficjalne kłamstwa odnośnie tych wydarzeń. My mamy dobrą pamięć i wiemy, kto kłamał tu na forum od rana do rana.

No paczpan, taki spisek i się nie udało. A z chemtrailami się udaje, cuda, cuda.

Widocznie chemtrails to coś czego oni po porstu nie mogą odpuścić. W końcu odpuszczą, bo dobro zawsze zwycięża ;)

SKYWRITING! :D
na stronie którą zapodałeś piszą, że napis utrzymuje się od kilku sekund do 5-10 minut. Film trwa prawie 10 minut a na jego końcu, to co zostało napisane na samym początku jakoś dziwnie nie znika, tylko się rozrasta, tak jak nasz ukochany chemtrailuś.

Użytkownik Nic edytował ten post 27.08.2013 - 13:48

• -1

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No właśnie facet o tym nie pisze, a informuje, że "My middle name is Wayland". No chyba, że ktoś mu zmienił imię i biedak sam o tym jeszcze nie wie! :D

To zależy czy odnosi się do swojego oryginalnego imienia i nazwiska czy nie. Głównie po to, by jakiś idiota nie odgrzebał drzewa genealogicznego i nie powiedział "hej, a jego syn miał na imię Wayland, a nie Waylon". Sam bym tak zrobił.

To była ironia. Żyjemy w matrixie, ludzie są zaprogramowni

Patrząc na bzdety, które wypisujesz, to rzeczywiście trudno uwierzyć, żebyś nie był zaprogramowany.

i jeśli w TV ktoś nie będzie panicznie wrzeszczał to raczej ludzie dalej będą się spokojnie taplać w szarej rzeczyswistości.

A Snowden "panicznie wrzeszczy"?

Tata tak Ci opowiedział? To była największa teoria spiskowa naszej historii, a jeżeli uważasz inaczej, to chyba nie rozumiesz tego pojęcia, albo nie znasz historii.

U mnie zawsze mówiono, że w Katyniu NKWD zamordowało polskich oficerów, nie wiem jak tam u ciebie.

Aha, zaraz się okaże, że wszystkie tutejsze trolle od początku nie wierzyły w oficjalne kłamstwa odnośnie tych wydarzeń. My mamy dobrą pamięć i wiemy, kto kłamał tu na forum od rana do rana.

Możesz wskazać kto kłamał o Litwinience?

Widocznie chemtrails to coś czego oni po porstu nie mogą odpuścić. W końcu odpuszczą, bo dobro zawsze zwycięża ;)

Jasne jasne, a świstak siedzi i zawija w...

Dołączona grafika

...sreberka.

SKYWRITING! :D
na stronie którą zapodałeś piszą, że napis utrzymuje się od kilku sekund do 5-10 minut. Film trwa prawie 10 minut a na jego końcu, to co zostało napisane na samym początku jakoś dziwnie nie znika, tylko się rozrasta, tak jak nasz ukochany chemtrailuś.

Kłamstwa ci nie wychodzą. Liczysz, że ktoś nie będzie znał angielskiego?

"With no winds, skywriting is visible until the earth rotates away from the writing, about an hour or so If winds are strong, visibility of the skywriting can vary from a seconds to 5-10 minutes. "

Tak jest ze wszystkim w okół chemtrails. Kłamiecie, konfabulujecie, oszukujecie, często przez niedomówienia. Żal mi was w sumie.

Użytkownik pdjakow edytował ten post 27.08.2013 - 14:08

• 1

Nic.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

To zależy czy odnosi się do swojego oryginalnego imienia i nazwiska czy nie. Głównie po to, by jakiś idiota nie odgrzebał drzewa genealogicznego i nie powiedział "hej, a jego syn miał na imię Wayland, a nie Waylon". Sam bym tak zrobił.

Ja też, gdybym zmienił imię z Mateusz na Franiszek, nadal pisałbym że nazywam się Mateusz, zamiast poinformować, że teraz nazywam się Franciszek. To takie normalne w dzisiejszych czasach, że ludzie używają swoich starych imon i nazwisk.

A Snowden "panicznie wrzeszczy"?

A czy w TV ktoś panicznie wrzeszczał? Poinformowali ludzi, że USA wszystko i wszystkich inwigiluje, ale przecież to każdy dzieciak wiedział od dawna, więc przejdźmy do ciekaszego wątku, kiedy Snowden zostanie złapany i sprawiedliwie ukarany za to, że powiedział prawdę.

U mnie zawsze mówiono, że w Katyniu NKWD zamordowało polskich oficerów, nie wiem jak tam u ciebie.

W ciepłym kącie mieszkanka tak? To, że w domku sobie o tym swobodnie rozmawialiście, nie oznacza, że nie była to teoria spiskowa, za której głoszenie można było zarobić kulkę.

Możesz wskazać kto kłamał o Litwinience?

Nie fisiuj, że myślisz, iż o Litwinienkę mi chodzi.

Moim zdaniem, odnośnie skywriting, to chodzi o to, że w zależności od siły wiatru napis może utrzymać się od kilku sekund do 10 minut. Inaczej napisaliby, że przy słabym wietrze, albo przy jego braku, napis może utrzymać się np. do godziny.

Wikipedia
Wind and dispersal of the smoke cause the writing to blur, usually within a few minutes.

Użytkownik Nic edytował ten post 27.08.2013 - 14:15

• -1

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja też, gdybym zmienił imię z Mateusz na Franiszek, nadal pisałbym że nazywam się Mateusz, zamiast poinformować, że teraz nazywam się Franciszek. To takie normalne w dzisiejszych czasach, że ludzie używają swoich starych imon i nazwisk.

On nie zmienił swojego pierwszego imienia tylko drugie Franciszku.

W ciepłym kącie mieszkanka tak? To, że w domku sobie o tym swobodnie rozmawialiście, nie oznacza, że nie była to teoria spiskowa, za której głoszenie można było zarobić kulkę.

I to od razu czyni Katyń teorią spiskową? Niebywałe.

Nie fisiuj, że myślisz, iż o Litwinienkę mi chodzi.

Ciężko wyczuć o co ci chodzi. Wyjaśnij dlaczego kłamałeś w sprawie pisania po niebie.

Moim zdaniem, odnośnie skywriting, to chodzi o to, że w zależności od siły wiatru napis może utrzymać się od kilku sekund do 10 minut. Inaczej napisaliby, że przy słabym wietrze, albo przy jego braku, napis może utrzymać się np. do godziny.

Nie obchodzi mnie "twoje zdanie na temat o co tam chodzi". Twoje zdanie już wielokrotnie było kłamliwe, więc wybacz, ale odnosić się będę do tego co tam rzeczywiście jest napisane, a nie to co sobie uroiłeś.

A jest tam w skrócie napisane tak:

"Jak długo napis pozostaje na niebie?

To zależy od matki natury. Bez wiatru napis jest widoczny około godziny, przy silnym wietrze od kilku sekund do 5-10 minut"

Przy czym on pisze o "widoczności napisu" a nie o tym czy zostanie po nim jakikolwiek ślad. Jednoznacznie więc określa, że napis może być czytelny około godziny jeśli niema wiatru.

A więc, dlaczego kłamałeś?

Użytkownik pdjakow edytował ten post 27.08.2013 - 14:19

• 0

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Faktycznie,jestem w szoku jeśli chodzi o frekwencję tych marszy :) Biorąc pod uwagę czas "oprysków"- ok 20 lat, to jest to prawdziwa masa ludzi. :roll: To dobrze że jest takich ludzi niewiele, bo jakby świat wyglądał ?.. pewnie tak jak w filmie "Idiokracja" :lol

@Nic, ośmieszasz się kolejny raz linkując stare filmiki z YT, pomijając filmik z samolotem DC10 gdyż on pokazuje twoją zerową znajomość rodzajów samolotów (jako "znafca" tematu oprysków z samolotów, to bardzo źle świadczy o twoim przygotowaniu do tematu). Dziś także latają nad Polską maszyny konstrukcji 3-silnikowej, zapewne też nad twoją głową.

Przypominam że nadal nie odpowiedziałeś na moje pytanie...

Dlaczego ten oprysk w pewnym momencie pojawił się przed skrzydłami samolotu ?

• 0

Nic.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Ale się czepiasz. Gdybym nazywał się Jan Maria Rokita i zmienił na Jan Józef Rokita, to raczej nie pisałbym, że My middle name is Maria, a że Józef.

I to od razu czyni Katyń teorią spiskową? Niebywałe.

No ludzie! Jeżeli nie uważasz Katynia za teorię spiskową, to naprawdę nie mamy o czym rozmawiać.

Nie obchodzi mnie "twoje zdanie na temat o co tam chodzi". Twoje zdanie już wielokrotnie było kłamliwe, więc wybacz, ale odnosić się będę do tego co tam rzeczywiście jest napisane, a nie to co sobie uroiłeś.

Wikipedia informuje, że napis może utrzymać się do kilku minut, a dopiero używając techniki dot-matrix może pozostać dłużej.

A więc, dlaczego kłamałeś?

Chłopaku, ostrożnie używaj tego słowa, bo większego kłamcy niż Ty to wiesz, trudno chyba znaleźć.

http://www.youtube.c...ZNtfWf76Hw#t=19

Nie no to wyjątkowa bezczelność pokazywać samolot rozpylający chemię i jeszcze się rzucać, że no jak to możliwe?
Nagranie ewidentnie przedstawia chemiolot, a dlaczego nagle przed samolotem robi się dymek, to nie wiem. Może awaria instalacji, która wyrzuca chemię do góry i powstaje wrażenie jakby powstawała przed samolotem. Na pewno się jest to żaden Rainbow Contrail, bo gdzie tu jakakolwiek iryzacja tej smugi. A że nie jest to smuga iryzacyjna to już wszyscy wiemy, bo takiego pojęcia po prostu nie ma.

Użytkownik Nic edytował ten post 27.08.2013 - 14:34

• 0

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Nic, czekam na odpowiedź... Potrafisz na nie odpowiedzieć - tak/nie

Dalej...

były pracownik rządu USA ujawnia program chemtrails!
"Chemia nie wydostaje się z silników tylko z aerosol units!"

Czyli z czego ?

"Na początku używano głównie samolotów CIA. Teraz program się rozszerza - w jednostki do rozpylania zostały wyposażone także komercyne samoloty. Rozpylanie mikstury jest kontrolowane przez systemy komputerowe i satelity. "

Że jak ? Co to za jednostki do rozpylania ?

Zaiste, to tak zakonspirowana konspiracja że sami konspiranci nie wiedzą nic o niej :rotfl:
  • 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

On nie kłamał, on jedynie znalazł na stronie tylko to co mu pasowało, pominął "bez wiatru godzinę a przy silnym wietrze..." i zauważył tylko "...kilka minut". To tak jak ze zdania "Niektórzy mówią, że amerykanie nie byli na księżycu - mówi pracownik NASA - ale to nie prawda" zauważyć tylko "Amerykanie nie byli na księżycu - mówi pracownik NASA".
  • 0

Nic.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

@Nic, czekam na odpowiedź... Potrafisz na nie odpowiedzieć - tak/nie

Tak, jest powyżej

Czyli z czego ?

Z urządzenia do rozpylania.

Że jak ? Co to za jednostki do rozpylania ?

Takie, które umożliwiają rozpylanie.
  • 0

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ale się czepiasz. Gdybym nazywał się Jan Maria Rokita i zmienił na Jan Józef Rokita, to raczej nie pisałbym, że My middle name is Maria, a że Józef.

W czym więc widzisz problem? Odnajdź tego syna, zapytaj i udowodnij że się mylę. Taka okazja!

No ludzie! Jeżeli nie uważasz Katynia za teorię spiskową, to naprawdę nie mamy o czym rozmawiać.

Co to za teoria spiskowa o której wszyscy wiedzą, a nie wolno o niej mówić?

Wikipedia informuje, że napis może utrzymać się do kilku minut, a dopiero używając techniki dot-matrix może pozostać dłużej.

Nie, no przeginasz. NIC TAM TAKIEGO NIE NAPISANO.
Napisano tam, że wiatr powoduje rozmywanie się napisu zwykle w ciągu kilku minut.
Znowu kłamiesz przez ukrycie paru drobnych, ale istotnych słów.

Chłopaku, ostrożnie używaj tego słowa, bo większego kłamcy niż Ty to wiesz, trudno chyba znaleźć.

Dlaczego skłamałeś dwukrotnie?

Nagranie ewidentnie przedstawia chemiolot, a dlaczego nagle przed samolotem robi się dymek, to nie wiem. Może awaria instalacji,

Raczej awaria twojej teorii.

jakakolwiek iryzacja tej smugi. A że nie jest to smuga iryzacyjna to już wszyscy wiemy, bo takiego pojęcia po prostu nie ma.

Chmury iryzują, przykro mi. Smuga kondensacyjna to również chmura.

On nie kłamał, on jedynie znalazł na stronie tylko to co mu pasowało, pominął "bez wiatru godzinę a przy silnym wietrze..." i zauważył tylko "...kilka minut". To tak jak ze zdania "Niektórzy mówią, że amerykanie nie byli na księżycu - mówi pracownik NASA - ale to nie prawda" zauważyć tylko "Amerykanie nie byli na księżycu - mówi pracownik NASA".

Tak czy siak wyciąganie frazy z kontekstu i przedstawianie jej jako dowodu to kłamstwo.
  • 0

Nic.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

W czym więc widzisz problem? Odnajdź tego syna, zapytaj i udowodnij że się mylę. Taka okazja!

Aaaa widzisz, nagle zrozumiałeś o co biega! Teraz to ja mam dzwonić, ale do kogo? Do Waylanda czy Waylona?

Co to za teoria spiskowa o której wszyscy wiedzą, a nie wolno o niej mówić?

Jak to wszyscy wiedzieli? Kto im powiedział? Nie było internetu, a w telewizji maks 2 prosowieckie programy. Jakiś tam procent społeczeństwa wiedział, reszta zindoktrynowanych obywateli uważała tę teorię za spiskową.

Nie, no przeginasz. NIC TAM TAKIEGO NIE NAPISANO.
Napisano tam, że wiatr powoduje rozmywanie się napisu zwykle w ciągu kilku minut.
Znowu kłamiesz przez ukrycie paru drobnych, ale istotnych słów.

Złodziej krzyczy "Łapać złodzieja", co? Czepiasz się ponownie - skoro napis po kilku minutach zaczyna się rozchodzić to po kolejnych kilku zapewne znika. Logiczne?

Chmury iryzują, przykro mi. Smuga kondensacyjna to również chmura.

Chodzi o samo zjawisko smugi wychodzącej na wysokości przelotowej z całej powierzchni skrzydeł. Kiedy wcześniej chyba Walczący z Trolami docisnął temat, pojawiły się tłumaczenia, że jest to smuga aerodynamiczna, potem po wykazaniu że to krowie łajno, padło pojęcie, że jest to smuga iryzacyjna, a następnie, po wykazaniu, że i to jest kał krowy, że jest to iryzacja smugi kondensacyjnej. Co do tego ostatniego pojęcia, to wszyscy wiemy, że zjawisko, które ono opisuje, jak najbardziej istnieje, jednakże to co widzimy na wielu nagraniach w tym na tym powyżej, to żadna iryzacja smugi kondensacyjnej, gdyż nie widzimy na niej żadnych kolorów tęczy, a na tym z grubsza to zjawisko polega.

Użytkownik Nic edytował ten post 27.08.2013 - 15:14

• -1

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aaaa widzisz, nagle zrozumiałeś o co biega! Teraz to ja mam dzwonić, ale do kogo? Do Waylanda czy Waylona?

A niby ja? Podałem ci jego wypowiedź, twierdzisz że jest podstawiony, więc to udowodnij. W czym problem?

Jak to wszyscy wiedzieli? Kto im powiedział? Nie było internetu, a w telewizji maks 2 prosowieckie programy. Jakiś tam procent społeczeństwa wiedział, reszta zindoktrynowanych obywateli uważała tę teorię za spiskową.

Chyba śnisz. Myślisz, że bez Internetu niema przepływu informacji?

Złodziej krzyczy "Łapać złodzieja", co? Czepiasz się ponownie - skoro napis po kilku minutach zaczyna się rozchodzić to po kolejnych kilku zapewne znika. Logiczne?

Nie. Napis ZWYKLE po kilku minutach zaczyna się rozmywać. Dokładnie to widać na przedstawionym przez ciebie filmie. Po pierwsze "ZWYKLE" nie znaczy "ZAWSZE" po drugie z zdania, że ZWYKLE po kilku minutach zaczyna się rozmywać w żaden sposób nie wynika że po następnych kilku znika zupełnie.

Chodzi o samo zjawisko smugi wychodzącej na wysokości przelotowej z całej powierzchni skrzydeł. Kiedy wcześniej chyba Walczący z Trolami docisnął temat, pojawiły się tłumaczenia, że jest to smuga aerodynamiczna, potem po wykazaniu że to krowie łajno, padło pojęcie, że jest to smuga iryzacyjna, a następnie, po wykazaniu, że i to jest kał krowy, że jest to iryzacja smugi kondensacyjnej. Co do tego ostatniego pojęcia, to wszyscy wiemy, że
zjawisko, które ono opisuje, jak najbardziej istnieje,

Bredzisz. To co obserwujemy to jak najbardziej smuga aerodynamiczna, która jak najbardziej może pojawić się na całej powierzchni skrzydeł i jak najbardziej może iryzować.

jednakże to co widzimy na wielu nagraniach w tym na tym powyżej, to żadna iryzacja smugi kondensacyjnej, gdyż nie widzimy na niej żadnych kolorów tęczy, a na tym z grubsza to zjawisko polega.

Z grubsza to zjawisko polega na zmianie koloru w zależności od kąta pod jakim na daną powierzchnię patrzymy.
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych