Bzdet. Smuga aerodynamiczna powstaje w obszarze podciśnienia, a więc jak najbardziej może się pojawić na całej powierzchni skrzydła. Chociaż najłatwiej rzecz jasna na końcach.
Pojawić się może ale za samolotem zawsze widzimy ją w postaci cienkiej linii, a nie szerokiego pasa

Oczywiście że może na całej powierzchni, nawet na zdjęciu powyżej kondensacja zachodzi na całej powierzchni skrzydła. Najczęściej jednak zachodzi ona właśnie na końcach skrzydeł, a konkretnie tam gdzie dochodzi do największej zmiany ciśnienia, a turbulencja pozwala na jej utrzymywanie się. Tęczowe smugi aerodynamiczne są znacznie rzadsze i pewnie dlatego na stronie NWS nie podano wszystkich przypadków. Nie mniej jednak takie przypadki zachodzą i były obserwowane już dawniej:
LIFE, str 160:
http://books.google....epage&q&f=falseJaka szkoda, że w National Weather Service Forecast Office pracują sami amatorzy, którzy nie znają tak powszechnej smugi areodynamicznej, a jedynie te wylatujące z końcówek skrzydeł w postaci cienkich linii.
To nie są amatorzy. Zawsze możemy ich zapytać jak to jest z tymi smugami aerodynamicznymi.
Ale fajnie, że nie odniosłeś się do faktu, że na tej samej stronie jest jak byk napisane że smugi kondensacyjne mogą być trwałe i zamienić w warstwę cirrusów. Takie właśnie przemilczenia jednoznacznie wskazują, że jesteś zwyczajnie zakłamany i wybierasz z danego tekstu to co ci pasuje, kompletnie ignorując resztę.
W ogóle jak to możliwe, że na dowód czegoś podałeś stronę zaprzeczającą w sposób oczywisty chemtrails?

Ciebie rusza pewnie to, że nie łykam przygotowanych przez autorów akcji chemtrails materiałów, z których możemy dowiedzieć się, że naszą dotychczasową wiedzę o wielu sprawach można śmiało spuścić w kiblu.
Nie rusza mnie również co łykasz, a czego nie łykasz i wybacz, ale nie chcę się w to zagłębiać. Może mnie to co najwyżej rozbawić.
Za dużo już tutaj padło kłamstw,
No jasne, podstawowe kłamstwo, które tu padło to:
- "Trwałe smugi kondensacyjne są czymś nowym i wcześniej ich nie obserwowano".
To kłamstwo jest podstawą całej tej idiotycznej teorii spiskowej.
A dwa mniejsze kłamstwa wskazałem ci już wcześniej. Tak więc owszem, padło tu już za dużo kłamstw.