Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Nic, ty już się skompromitowałeś nie jeden raz, a szczególnie ostatnio odpowiadając na moje pytanie.... cyt:

Nagranie ewidentnie przedstawia chemiolot, a dlaczego nagle przed samolotem robi się dymek, to nie wiem. Może awaria instalacji, która wyrzuca chemię do góry i powstaje wrażenie jakby powstawała przed samolotem. Na pewno się jest to żaden Rainbow Contrail, bo gdzie tu jakakolwiek iryzacja tej smugi. A że nie jest to smuga iryzacyjna to już wszyscy wiemy, bo takiego pojęcia po prostu nie ma.

Nagranie nie przedstawia twojego wyimaginowanego "chemiolot", tylko maszynę konkretnie opisaną, łącznie z numerem REG. Możesz sobie nawet sprawdzić setki innych zdjęć TEJ konkretnej maszyny i sprawdzić czy ten "chemiolot" jest maszyną do tajnych oprysków o których wszyscy wiemy :roll: "Chemiolot wyrzucający oprysk do góry" buhahahahahahahahahahahaha

"Wyrzuca chemię do góry" ? Że co ? Możesz to jakoś wyjaśnić uwzględniając fizykę ?

Wiesz że wystarczy różnica 300m aby smuga iryzacyjna powstała lub nie ? Tego dnia, kiedy robiłem zdjęcia przedstawione powyżej (4 Sierpień) smugi iryzacyjne powstawały tylko na wysokościach 33 000 stóp i 34 000 stóp. Różnica 1 000 stóp (304m) powodowała to że sa samolotem powstawał zwykły contrail (na 35 000 stóp), natomiast poniżej 34 000 stóp nie było żadnych smug. To jest właśnie niejednorodność atmosfery. Zresztą na filmie który pokazałem widać doskonale tą niejednorodność atmosfery (przerywana smuga iryzacyjna) - dla chemoludków spray on/off :lol buhaha
  • 0

Nic.
  • Tematów: 2
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Nie kumam. A dlaczego na jakimś forum ludzie nie mogą sobie nazwać jakoś zjawiska które obserwują. Widują na smudze efekt iryzacji i nazwali sobie to smugą iryzacyjną.

Wybacz, ale gdyby od początku było powiedziane, że jest to pojęcie wymyślone przez spotterów na potrzeby nazwania pewnego zjawiska, to przeciez nikt by nie robił z tego halo. Tego jednak do teraz żaden z Was nie przyznał.

Czy musi to określenie pojawić się w polskiej publikacji naukowej przed 1997 rokiem ? Czy wszystkie informacje po tym roku są automatycznie kłamstwem ?

Zrozum, że rozmawiamy na bardzo wrażliwy temat, gdzie co chwila ktoś jest wprowadzany w błąd. Ja też wiele razy się mylę, ale w tych najważniejszych kwestiach staram się poruszać bardzo ostrożnie i bardzo nieufnie do adwersarza. Będąc przekonanym, że chemtrails to fakt, jestem podejrzyliwy w stopniu najwyższym do wszelkich materiałów, które to przekonanie mogą naruszyć. Oczywiście, żeby nie wyjść na zaślepionego idiotę, jestem otwarty na wszelkie rzeczowe argumenty, które też przecież nie raz podawaliście.

Równie dobrze można napisać że słowo "chemtrails" powstało na forach zwolenników tej teorii.

Ale chemtrails od początku było określeniem teorii spiskowej, a osoby, które używały pojęcia smuga iryzacyjna przekonywały wszystkich, że jest to naukowe pojęcie opisujące pewne, powszechnie występujące zjawisko, co było jawną nieprawdą.

pdjakow

Ja bym bardziej drążył temat jak to jest, że światli panowie z NWS wg Nic pokazują jaka jest naprawdę smuga aerodynamiczna, a jednocześnie twierdzą, że smugi kondensacyjne mogą się utrzymywac dłuższy czas i zamieniać w cirrusy.

Podałem tę stronę i informację na niej zawarte, bo byłem ciekawy jak się odniesiesz do okoliczności, że takie smugi aerodynamiczne, jakie sugerujecie, że powszechnie występują, nie zostały w tej publikacji opisane. To, że i ta strona podaje informacje o trwałych smugach kondensacyjnych pozostawiam bez komentarza. Napiszę jedynie, że prawda zawsze była mieszana z fałszem.

Użytkownik Nic edytował ten post 27.08.2013 - 19:46

• -4

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja bym bardziej drążył temat jak to jest, że światli panowie z NWS wg Nic pokazują jaka jest naprawdę smuga aerodynamiczna, a jednocześnie twierdzą, że smugi kondensacyjne mogą się utrzymywac dłuższy czas i zamieniać w cirrusy.

Podałem tę stronę i informację na niej zawarte, bo byłem ciekawy jak się odniesiesz do okoliczności, że takie smugi aerodynamiczne, jakie sugerujecie, że powszechnie występują, nie zostały w tej publikacji opisane. To, że i ta strona podaje informacje o trwałych smugach kondensacyjnych pozostawiam bez komentarza. Napiszę jedynie, że prawda zawsze była mieszana z fałszem.

Na jakiej więc podstawie zakładasz która informacja jest prawdziwa, a która nie? Ponawiam pytanie:

Jeżeli smuga aerodynamiczna może się tworzyć na powierzchni skrzydła, to równie dobrze może pozostać za nim. Podobnie jak smuga aerodynamiczna tworząca się na "nietypowej konstrukcji skrzydła" pozostaje za nim. Czego tu nie rozumiesz?

Wybacz, ale gdyby od początku było powiedziane, że jest to pojęcie wymyślone przez spotterów na potrzeby nazwania pewnego zjawiska, to przeciez nikt by nie robił z tego halo. Tego jednak do teraz żaden z Was nie przyznał.

Byłbym zapomniał. To, że termin "smuga iryzacyjna" jest wymyślony przez spotterów to bzdet /sorry dzastin/. Konkretnie się to kiedyś nazywało "iryzacja smug kondensacyjnych" co w praktyce oznacza to samo.

Użytkownik pdjakow edytował ten post 27.08.2013 - 20:11

• 0

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie zapędzaj się... Smuga iryzacyjna to pojęcie które powstało zanim ktoś wymyślił teorię spiskową o opryskach z 10 km. To wy, chemoludki podpięliście się pod to zjawisko. Najpierw zwykła smuga kondensacyjna była dla was opryskiem, ale gdy ktoś pokazał wam Iryzację smugi kondensacyjnej to z racji wyglądu to wam ona idealnie spasowała pod waszą idiotyczną teorię, ale zapomnieliście że smuga iryzacyjna znika po kilku-kilkunastu sekundach i ni jak się to ma do waszych chemtrails wiszących godzinami na niebie.
Ta wasza histeria polega na tym że podniecacie się zjawiskami których zwyczajnie nie rozumiecie. Mało tego, potraficie się gubić we własnych wymysłach tak, że obecnie smuga kondensacyjna która powstaje za silnikami samolotu to oprysk, smuga iryzacyjna to też oprysk... ba, nawet dochodzi do takich idiotycznych stwierdzeń że nawet samolot nie pozostawiający widocznej smugi kondensacyjnej, także opryskuje, tyle że specjalną mieszanką której nie widać... Przecież to już nawet nie jest paranoja, to zwyczajna choroba psychiczna.

@Nic, pamiętasz poprzednie moje dwa zdjęcia smugi iryzacyjnej ? To popatrz na to:

B772 United o numerze rejestracyjnym N78002 w locie UAL85 z Telavivu do Newark.
Dołączona grafika
To ta sama maszyna cywilna, tylko zdjęcie zrobione już dużo mniejszą ogniskową.. widzisz tą smugę iryzacyjną? Jest cała biała, nie ma koloru. Zmienili skład mieszanki chemtrails ?

Albo, kolejna maszyna z tego dnia, dnia kiedy to iryzacje powstawały za każdą maszyną lecącą na wysokości 33 000 i 34 ooo stóp.

B747 Lufthansa o numerze rejestracyjnym D-ABTH w locie DLH756 z Frankfurtu do Bombaju
Dołączona grafika

To jak to jest z tymi opryskami, samoloty które zostawiają smugi powstałe za silnikami opryskują, czy tylko samoloty które pozostawiają smugi iryzacyjne opryskują ? Możesz to sprecyzować ?

Dołączona grafika
/Connor
  • 1

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

B747 Lufthansa o numerze rejestracyjnym D-ABTH w locie DLH756 z Frankfurtu do Bombaju
Dołączona grafika

To jak to jest z tymi opryskami, samoloty które zostawiają smugi powstałe za silnikami opryskują, czy tylko samoloty które pozostawiają smugi iryzacyjne opryskują ? Możesz to sprecyzować ?

Świetne zdjęcie, abstrahując już od tematu - czy mogę je wykorzystać prywatnie w dowolnych celach?
  • 0

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Świetne zdjęcie, abstrahując już od tematu - czy mogę je wykorzystać prywatnie w dowolnych celach?

Do świetności to mu dużo brakuje :)

Prosze bardzo, możesz je wykorzystać do swoich celów, o ile nie będą sprzeczne z prawem :mrgreen: hehe. Publikując je na sieci, proszę o podpis "autor: KILLER"
  • 0

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Do świetności to mu dużo brakuje :)

Prosze bardzo, możesz je wykorzystać do swoich celów, o ile nie będą sprzeczne z prawem :mrgreen: hehe. Publikując je na sieci, proszę o podpis "autor: KILLER"

Oki :). Na razie zapisałem - jeśli już gdzies opublikuję to u siebie na blogu. Koniec offtopu :P
  • 0

Nic.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Panowie, widząc że urządziliście sobie pogaduchę, zapytam z innej strony.

Jak Wy sobie tłumaczycie całe zamieszanie z tą sprawą? To chyba nie przypadek, że nagle w kilkudziesięciu, jak nie kilkuset krajach ludzie zaczynają robić zdjęcia tego zjawiska, rozmawiać, pytać, protestować. Nawet jeśli są to skromne akcje, to jednak co Waszym zdaniem, było decydującym czynnikiem, że ten temat nagle zaczął dość intensywnie funkcjonować w rzeczywistości i o jego prawdziwości przekonanych jest naprawdę wielu poważnych, inteligentnych ludzi?

Chyba nie tłumaczycie sobie tego wszystkiego działalnością producentów chembusterów, czy szaleńców od teorii spiskowych, albo też powszechnymi brakami w podstawowej wiedzy u ludzi. Czy wszystkie wypowiedzi polityków, urzędników, oficjalne dokumenty, programy, reportaże, artykułu wrzucacie do jednego worka z napisem "Bullshit"?

Czy nic, a nic choć trochę Was nie przekonało, że jednak, być może, coś jest na rzeczy?

Bardzo proszę o poważne, spokojne, szczere odpowiedzi.

Użytkownik Nic edytował ten post 27.08.2013 - 21:02

• 0

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Panowie, widząc że urządziliście sobie pogaduchę, zapytam z innej strony.

Jak Wy sobie tłumaczycie całe zamieszanie z tą sprawą? To chyba nie przypadek, że nagle w kilkudziesięciu, jak nie kilkuset krajach ludzie zaczynają protestować. Nawet jeśli są to skromne akcje, to jednak co Waszym zdaniem, było decydującym czynnikiem, że ten temat nagle zaczął funkcjonować w rzeczywistości.

A jak ty sobie tłumaczysz fakt, że ogólnoświatowa akcja protestu ma tak mizerny efekt? Jak wytłumaczysz fakt, że przez dłuższy czas w niemal 40 milionowym kraju daliście radę zebrać około 1100 podpisów, mimo że wciskacie ten bzdet od ładnych kilku lat?

W każdym kraju znajdzie się grono osób, które tak jak ty za nic sobie maja nauka i którym wydaje się, że wszelką wiedzę można czerpać z Internetu lub anonimowych filmów z YT. W dowolnym społeczeństwie znajdzie sie pewien odsetek osób, które uwierzą w każdą bzdurę i będą jej bronić - bo tak. Zawsze tak było i zawsze tak będzie. Chemtrails nie jest ostatnim tego przykładem, z pewnością dożyję (jak Bóg da) kolejnej, podobnej idiotycznej teorii.
  • 2

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Była taka sprawa w latach 90. gdy astrofizyk w pierwszokwietniowym numerze gazety codziennej zapowiedział, że podczas koniunkcji Jowisza i Plutona na chwilę zniknie grawitacja, co będzie można poczuć podskakując o pewnej godzinie. Z ankiet wynika że próby te urządzało w całej Wielkiej Byrytanii kilkadziesiąt tysięcy osób, a wiele z nich słało potem relacje o odczutej dziwnej lekkości a nawet wyskokach pod sam sufit.
  • 0

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Była taka sprawa w latach 90. gdy astrofizyk w pierwszokwietniowym numerze gazety codziennej zapowiedział, że podczas koniunkcji Jowisza i Plutona na chwilę zniknie grawitacja, co będzie można poczuć podskakując o pewnej godzinie. Z ankiet wynika że próby te urządzało w całej Wielkiej Byrytanii kilkadziesiąt tysięcy osób, a wiele z nich słało potem relacje o odczutej dziwnej lekkości a nawet wyskokach pod sam sufit.

Stara sprawa :)
http://pl.wikipedia....kt_grawitacyjny

Nie mniej jednak mechanizm jest podobny - kompletna ignorancja w sprawach naukowych.
  • 0

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Nic, zadam Tobie inne pytanie, ale bardzo ważne w tym temacie.

Powiedz mi/nam, jak to możliwe że przy tak zorganizowanej akcji (nie wiem, NWO, jaszcury, reptilianie... czy tam inne gady :) ) chemtrails jest wyśmiewany wśród grup ludzi nie związanych z żadnymi nacjami i ugrupowaniami. Mowa tu o zwyczajnych ludziach interesujących się lotnictwem. Zapytaj o chemtrails na jakimkolwiek forum miłośników lotnictwa, spotterów. Co od nich usłyszysz? Jak cię wyśmieją to powiesz że to agenci itp ? Porównaj argumenty zwolenników do kontrargumentów ludzi którzy poświęcają lotnictwu każda chwilę życia i przede wszystkim pomyśl.

Albo mem inną propozycję... przez miesiąc odpuść sobie te całe chemtrails i czytaj fora spotterów. Dowiesz się wielu ciekawych informacji. I pamiętaj o jednym, nie ma maszyny która przemknie niezauważona przez spotterów. Każdy samolot jest niemal prześwietlany na wylot, więc cała ta akcji chemttrails nie przeżyła by nawet 24 godzin. Pełna demaskacja i kompromitacja na dzień dobry.
  • 0

Nic.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

A jak ty sobie tłumaczysz fakt, że ogólnoświatowa akcja protestu ma tak mizerny efekt? Jak wytłumaczysz fakt, że przez dłuższy czas w niemal 40 milionowym kraju daliście radę zebrać około 1100 podpisów, mimo że wciskacie ten bzdet od ładnych kilku lat?

Uwielbiam, kiedy ktoś odpowiada pytaniem na pytanie. Tak robi moja malutka córeczka - jak się jej pytam, czemu to zrobiłaś, ona odpowiada "no czemu, tatuś?" ;) Jednak Wy jesteście dorosłymi ludźmi, którzy poświęcają swój drogocenny czas na ten, waszym zdaniem, idiotyczny temat. Spodziewałem się naprawdę szczerych odpowiedzi, a nie zadawania pytań osobie stawiającej pytanie.

W każdym kraju znajdzie się grono osób, które tak jak ty za nic sobie maja nauka i którym wydaje się, że wszelką wiedzę można czerpać z Internetu lub anonimowych filmów z YT. W dowolnym społeczeństwie znajdzie sie pewien odsetek osób, które uwierzą w każdą bzdurę i będą jej bronić - bo tak. Zawsze tak było i zawsze tak będzie. Chemtrails nie jest ostatnim tego przykładem, z pewnością dożyję (jak Bóg da) kolejnej, podobnej idiotycznej teorii.

Super, tylko że Twoje dywagacje są delikatnie rzecz ujmując <przymiotnik od mniej grzecznego określenia męskiego przyrodzenia>. Skoro jest to aż tak idiotyczna teoria, to dlaczego tak wielu z Was poświęca aż tyle czasu na jej zaprzeczenie? Jak to się mawia, prawda obroni się sama, a rozwijając tę myśl, idiotyzm sam się skompromituje i to bez niczyjej pomocy. W przypadku chemtrails, jak widzimy, ta pomoc jest niesłychanie intensywna. Kilkunastu kolesi tylko czeka na każdy kolejny wpis w tym temacie, by gremialnie go wyśmiewać i zaprzeczać. Tylko idiota uwierzy, że anonimowi (oprócz P. Djakowa) chłopcy poświęcają swój drogocenny czas z nudów, hobbystycznie, tak po prostu z własnej woli. Myślący człowiek od razu wzbudzi w sobie podejrzenie, że tak bardzo niebezpieczna dla ludzi akcja, musi mieć swoich obrońców, ogłupiaczy, wynajętych trolli, dbających o to, by przypadkiem ludzie nie doszli do wniosku, że za ich plecami <przymiotnik określający osoby, które sprzedały swoją intymność za pieniążki> politycy zgodzili się na przeprowadzenie akcji mającej na celu wsparcie programu depopulacji. Tego nie przeskoczyliście i nadal nie przeskakujecie. Zarzuty, że podążając za w waszym mniemaniu idiotą, komentując każdy jego krok, każdą jego wypowiedź, tracąc na to drogcenny czas, sami stajecie się jeszcze większymi idiotami, spływają po Was jak po ściankach klozetu, a to nie jest normalne zachowanie myślącego człowieka. Kostek zarzucił nam chorobę psychiczną, ale na miłość boską, to Wy wychodzicie na największych idiotów! Czy Wy tego nie rozumiecie? Jak już było wcześniej podnoszone, niesamowita jest okoliczność, w której ktoś krzyczy" "Głupiec, debil, oszołom" i przez lata poświęca się by z tym debilem i oszołomem polemizować.

Kostek

Powiedz mi/nam, jak to możliwe że przy tak zorganizowanej akcji (nie wiem, NWO, jaszcury, reptilianie... czy tam inne gady :) ) chemtrails jest wyśmiewany wśród grup ludzi nie związanych z żadnymi nacjami i ugrupowaniami. Mowa tu o zwyczajnych ludziach interesujących się lotnictwem.

Wybacz, ale ja wierzę sam sobie i milionom osób na całym świecie, którzy podnoszą wrzask, że ktoś ich na chama, bezpardonowo zatruwa. Spotter może być dla mnie autorytetem tylko w kwestii rozpoznania typu danego samolotu i w żadnej innej. Ot, grupka amatorów, których stać było na droższy sprzęt do robienia stosownych fotografii. Tak samo, jak wszyscy inni, osoby te mogą mieć i jak widać mają zerową wiedzę odnoście smug pozostawianych przez samoloty. Amatorzy z fajnymi aparatami i z zamiłowaniem do fotografowania latających maszyn, pozostaną amatorami. Zainteresowanie lotnictwem w ich przypadku, to po prostu zdolność rozpoznania typu maszyny, jakie obserwują. Dla każdego jest to kwestia kilku miesięcy, by dorównać im wiedzą w tym zakresie.

Albo mem inną propozycję... przez miesiąc odpuść sobie te całe chemtrails i czytaj fora spotterów. Dowiesz się wielu ciekawych informacji. I pamiętaj o jednym, nie ma maszyny która przemknie niezauważona przez spotterów. Każdy samolot jest niemal prześwietlany na wylot, więc cała ta akcji chemttrails nie przeżyła by nawet 24 godzin. Pełna demaskacja i kompromitacja na dzień dobry.

Tak, czytaj forum spotterów. A może ty poczytaj to forum, albo inne strony i fora, na których ludzie alarmują, że jesteśmy zatruwani rakotwórczą chemią i to bez spinki, że ktoś wykradł jakieś zdjęcia. Wybacz, ale Twoje zarzuty świadczą, że to nie my, a Ty masz problemy z psychiką. Zbyt wiele razy puszczała ci żyłka pierdząca, by uznać, że jesteś człowiekiem zdrowym na umyśle.

Użytkownik Nic edytował ten post 28.08.2013 - 20:57

• -2

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Na ludziach piszących coś tam hobbystycznie i z nudów, opiera się działanie całego tego forum.

Dołączona grafika

Jeśli nie masz nic konkretnego do dodania w temacie, to nie pisz wcale.

HPL

• 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wiem że to już było pisane parę razy ale nadal mnie to zadziwia. Ci politycy to muszą być mało rozgarnięci chłopcy że akcję depopulacyjną prowadzą w ten sposób że opryski z samolotów im samym spadają na łeb i ich również trują.
A na dodatek populacja światowej ludności wciąż rośnie. Mega porażka, trują siebie, swoje nieświadome niczego dzieci, innych ludzi, a efekty tego trucia są zerowe.
  • 2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 9

0 użytkowników, 9 gości oraz 0 użytkowników anonimowych