Napisano 05.06.2010 - 10:52
Napisano 05.06.2010 - 11:25
Napisano 05.06.2010 - 12:01
Użytkownik Ironmacko edytował ten post 05.06.2010 - 12:01
Napisano 05.06.2010 - 12:10
Raven89 - sytuacja,którą przedstawiłeś w poście 454 ,dla mnie nie przedstawia lotu na tej samej wysokości.Ten z krótszym "ogonem " wznosi się,przecinając pułap tego z dłuższym "ogonem",gdzie warunki pozwalają na tworzenie się smugi dłuższej.
Napisano 05.06.2010 - 12:19
Ja nie mam 100% pewności że te samoloty lecą na tej samej wysokości po obróbce zdjęcia w programie graficznym,a ty jesteś w stanie od razu stwierdzić,że ten drugi się wznosi? Proszę cię...
Napisano 05.06.2010 - 13:42
Raven89 - sytuacja,którą przedstawiłeś w poście 454 ,dla mnie nie przedstawia lotu na tej samej wysokości.Ten z krótszym "ogonem " wznosi się,przecinając pułap tego z dłuższym "ogonem",gdzie warunki pozwalają na tworzenie się smugi dłuższej.
Ja nie mam 100% pewności że te samoloty lecą na tej samej wysokości po obróbce zdjęcia w programie graficznym,a ty jesteś w stanie od razu stwierdzić,że ten drugi się wznosi? Proszę cię...
Napisano 05.06.2010 - 15:15
Napisano 05.06.2010 - 15:50
Pytania z Jasnej Góry. Czy powodzie w Polsce powodują tajemnicze samoloty?
Napisano 05.06.2010 - 16:28
Napisano 05.06.2010 - 16:38
radoslaw, gdybyś czasami czytał posty inne od własnych, to wiedziałbyś, że ten link już się tu pojawił.
Napisano 05.06.2010 - 16:41
To jest dokladnie to, o czym probuje wam juz od dlugiego czasu powiedziec. Ja tez to widzialem. Jak wielu jeszcze świadków chcecie, by uwierzyc, ze to, o czym tu piszemy, naprawde sie dzieje?- Z wielu rejonów Polski, a zwłaszcza z miejsc na terenach dotkniętych w ostatnim okresie ulewnymi deszczami i burzami, otrzymujemy od licznych osób niepokojące sygnały. Według tych - pokrywających się ze sobą informacji - wszystkie one mówią o pojawianiu się co pewien czas samolotów pozostawiających za sobą dziwne smugi na niebie. Według naocznych świadków samoloty te widoczne były w tych rejonach polskiej przestrzeni powietrznej, w których - wkrótce po ich przelocie - powstawały niespodziewanie potężne chmury deszczowe i niebawem występowały nadzwyczaj obfite opady - pisze na stronie internetowej biura prasowego Jasnej Góry o. Stanisław Tomoń,
- We wszystkich przypadkach obecność takich samolotów została odnotowana przez naocznych świadków jako szybko przemieszczających się, na dużych wysokościach, i w kolejnych sektorach powietrznych. Samoloty te zostały zauważone wielokrotnie, o różnych porach dnia, i przez wiele osób.(...) Na pierwszy rzut oka wydawałoby się, że owe "ślady" na niebie to normalne smugi kondensacyjne powstające po przelotach samolotów odrzutowych. Jednak obserwujący zauważyli, że wszystkie te długie na kilometry smugi, w przeciwieństwie do smug kondensacyjnych powstających po wielu innych przelatujących samolotach odrzutowych, ani - w takim samym czasie - nie znikają z nieba, ani nie wydają się być dla obserwujących takie same. Zdaniem oglądających smugi te swoim wyglądem różnią się od innych! Utrzymują się, stopniowo rozrastają i w widoczny sposób coraz bardziej rozpraszając się, wkrótce pokrywają sobą coraz większe połacie nieba - pisze paulin.
Napisano 05.06.2010 - 16:51
Przyczynę powodzi wyjaśniłem kilka postów wcześniej,
Napisano 05.06.2010 - 16:56
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych