Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ech, możemy sobie pogadać na te tematy, ale ja skupiam się na tym, kto, co i po co to rozpyla. O skutkach możemy sobie jedynie pogdybać i pofilozofować. Na to niestety nie mam czasu. W ogóle już miałem nic nie pisać, już się pożegnałem, a znowu ćpam ten temat jak narkotyk. Od jutra odwyk. Ban, by mi w tym bardzo pomógł, ale jak widzę, posiadanie multikonta nie jest już tak wielkim przewinieniem, jak jeszcze kiedyś.

Macie taką okazję, by skończyć mój udział w tej dyskusji, przestać się męczyć, użerać. Byłem pewny, że będzie ban, a tu taki klops ;) Już tyle razy się ze wszystkimi żegnałem i ciągle wracałem do tego tematu. Nie jestem paranoikiem, ale lada chwila nim zostanę i zacznę rzucać mięsem na lewo i prawo 8)

Myślę, że ban byłby dla Ciebie pewnego rodzaju odwykiem. Chociaż pewnie poszedłbyś pisać na inne fora o takiej tematyce. ;)
  • 0

sigarr.
  • Tematów: 5
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Przerywane smugi są nie tylko opłacane trolle je widzieli, ja też. Tłumacze to sobie tym że to jest końcówka tego co rozpylają, pompa po prostu usuwa resztki substancji
co do odpowiedzialności atmosfery za smugi jakimś dziwnym trafem te "sprzyjające" warunki są o każdej porze roku!
możecie mnie trolle atakować i sypać naukowymi postami nie wszyscy maja podane na tacy co mają pisać ale wiedzą co widzą.
  • 1

dzastin.
  • Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@QM
Dla ciebie filmy, zdjęcia z 2 Wojny Światowej są nieistotne, a istotna jest jakaś niczym nie poparta historia anonimowego mechanika.
Nie rozumiesz, chociaż ja sądzę że nie chcesz zrozumieć, jak powstają smugi. Nie potrafisz w żaden sposób udowodnić, że smuga musi być krótkotrwała.
Sugerujesz jakiś że ktoś tutaj jest opłacanym agentem, filmy i zdjęcia są zmanipulowane, a jak na razie to właśnie ty zostałeś przyłapany na oszustwie i tworzeniu multikont które same siebie popierały. Jesteś właśnie przykładem, że chemoludkom brakuje merytorycznej wiedzy do dyskusji i zrobią wszystko byle by postawić na swoim.
Filmy z wnętrz testowych maszyn z "tajemniczymi pojemnikami" i sugerowanie że to chemoloty to tylko przykład waszej bezgranicznej głupoty. Kto w takie debilizmy wierzy? Wystarczy prześledzić wątek na DI by stało się jasne jaki stan umysłu cechuje chemoludki.
Czy za wiarą w chemtrails stoi jakaś wiedza naukowa? Czy chemoludki znają fizykę atmosfery i wiedzą dlaczego smuga może być tylko krótkotrwała? Nie. Chemoludki nie rozumieją, ale wiedzą co widzą.
Zamiast przedstawić rzeczowe dowody to wrzucacie jakieś niczym nie poparte historyjki anonimowych mechaników i krzyczycie o opłacanych trollach i agentach.

Jak dla mnie to osoba która widzi latające kulki, hologramy i widzi wszędzie opłacanych agentów ukrywających prawdziwą prawdę jest po prostu paranoikiem. I mów co chcesz QM ale ty po prostu nadajesz się do leczenia. I na prawdę nie żartuje czy chce ciebie obrazić. To sie leczy.
  • 4

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Przerywane smugi są nie tylko opłacane trolle je widzieli, ja też. Tłumacze to sobie tym że to jest końcówka tego co rozpylają, pompa po prostu usuwa resztki substancji

To tak sobie tłumacz, to znacznie prostsze, bo nie trzeba myśleć.

Wybacz, ale cały ten twoj post jest napisany w sposób skandaliczny. Zero poprawnej pisowni, dlaczego ? Problemy w szkole ? A to niespodzianka, kolejny zwolennik chemtrails który nie potrafi poprawnie pisać we własnym języku.

Posty nie zachowujące zasad poprawnej pisowni powinny być usuwane.
  • 0

Nic.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Przerywane smugi są nie tylko opłacane trolle je widzieli, ja też.

Nie no ja też widziałem, ale chodziło mi oczywiście o okres, kiedy geoinżynieria/depopulacja nie była jeszcze wprowadzona w życie.

zdjęcia z 2 Wojny Światowej są nieistotne

A udowodnij mi, że to są zdjęcia z II Wś. To, że widzimy kolesia w starej pilotce i słyszymy gościa, jak ze starej kroniki wojennej, nie oznacza, że materiały pochodzą z tego okresu! Autorzy tej akcji w miarę jak pojawiały się kolejne wątpliwości, zadbali o sfałszowanie tysięcy dowodów na to, że chemia na niebie to coś całkiem normalnego. Skończcie trollki udawać takich naiwniaków.

Filmy z wnętrz testowych maszyn z "tajemniczymi pojemnikami" i sugerowanie że to chemoloty to tylko przykład waszej bezgranicznej głupoty.

Wyluzuj! Tracicie grunt pod nogami, ale dzięki nam macie chociaż na chleb, także okaż trochę wdzięczności chłopcze.

Historyjka anonimowego mechanika tłumaczy to, czego wy nie potraficie wytłumaczyć.

Użytkownik Nic edytował ten post 10.10.2013 - 09:09

• -1

dzastin.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

zdjęcia z 2 Wojny Światowej są nieistotne

A udowodnij mi, że to są zdjęcia z II Wś. To, że widzimy kolesia w starej pilotce i słyszymy gościa, jak ze starej kroniki wojennej, nie oznacza, że materiały pochodzą z tego okresu! Autorzy tej akcji w miarę jak pojawiały się kolejne wątpliwości, zadbali o sfałszowanie tysięcy dowodów na to, że chemia na niebie to coś całkiem normalnego. Skończcie trollki udawać takich naiwniaków.

Oj nie mój drogi. Padł zarzut, iż długotrwałe smugi to zjawisko nowe. Zostały wrzucone zdjęcia i filmy z dawnych lat. Ba zdjęcia ze starych pochodzących z okresu drugiej Wojny Światowej gazet. Można je bezproblemowo kupić na ebay.
Negujesz je i uważasz że są podrobione. Masz pole do popisu i udowodnienie nam że kłamiemy.
Bo w ten sposób to znowu ty żądasz, z jednoczesnym założeniem, że co byśmy nie udowodnili, powiedzieli to i tak jesteśmy opłacanymi agentami.

Udowodnij wreszcie, że jakieś zdjęcie z dawnych lat które zostało tutaj przedstawione to fałszywka. Udowodnij, że kadry z polskich seriali z lat PRL na których widać smugi zostały zmanipulowane. Udowodnij wreszcie coś.
  • 0

Nic.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Twoja i innych wiarygodność równa jest 0!

My już dawno udowodniliśmy (1000 poszlak ułożonych w logiczną całość), że chemtrails to fakt.

Na 100% rozmawiamy z wynajętymi trollami.

Także wybacz, ale mogę śmiało naszczać na Twoje niby dowody z II wojny światowej.
  • -1

ImpacT.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Tego tematu po prostu już się nie da czytać, po prostu poziom ignorancji "Nic" przechodzi ludzkie pojęcie i naprawdę nie widzę już sensu w dalszej dyskusji, podziwiam was wszystkich, że jesteście w stanie to wszystko tak tłumaczyć i nie mieć dość wiedząc, że w ogóle to niego nie dociera.

Ciesze się, że mogę być wynajętym agentem. Swoją drogą sam wierzyłem w chemtrails, ale to było ponad 10 lat temu w wieku 13-14 lat, i wystarczyło, że ojciec mi wytłumaczył "jak działa atmosfera", a opracowania zawarte tutaj powinny przekonać juz wszystkich(oprócz paranoików i innych).

Od wielu stron są prośby o zamknięcie tematu, myślę, że po ujawnieniu multikont i braku wartościowych argumentów temat w końcu dojrzał do zamknięcia.
  • 0

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Nic,

Właśnie ci żyłka pękła.
Jedynie co udowodniliście to to że nie macie wiedzy z jakiejkolwiek dziedziny nauki, począwszy od tej zdobywanej w szkole podstawowej jak i średniej.
Nie zapominaj także że zostaliście przyłapani na kradzieży oraz fałszowaniu materiałów które potem bezczelnie przedstawiacie jako "niezbite dowody" na swoją teorię.

To tylko mała garść faktów na wasz temat.

I na koniec, nie oszukuj się wmawiając sobie że nie jesteś jeszcze paranoikiem, bo nim już od dawna jesteś. Wszystkich dookoła nazywasz agentami i trollami, wszystko wokół siebie traktujesz jak coś zmanipulowanego. W każdym widzisz potencjalnego wroga.... To kolego jest choroba, to naprawdę trzeba leczyć.
  • 0

Nic.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Temat, zanim sprawa nie zostanie wyjaśniona, a na niebie nadal będą rozpylać chemiczne g... nigdy nie dojrzeje do jego zamknięcia. Codziennie pojawiają się nowe szokujące fakty i materiały dowodowe. Wasza taktyka dopuszczająca w ogóle powstanie tego tematu i zakładająca, że głupie bydło można bez końca dowolnie bujać i je okłamywać okazała się mega klapą. Wyszło szydło z wora, a wielu z Was pokazało kim naprawdę jest.

W ogóle nie rozumiem idei zamykania tematów, a już tego tematu w szczególności. Była już raz nawet ankieta, czy zamykać i zwolennicy tego posunięcia ostro przerżnęli.

To Wasze forum trolle, Wy tutaj niepodzielnie panujecie, więc nie widzę żadnego problemu, by wywalić ten temat, mi dać bana forever, a nawet zlikwidować to forum!

Wasze skomlenie i nerwy są miodem na moje serce! Może gdzieś tam kiedyś zapici pomyślicie "matko, ale ze mnie gnój! Tak okłamywać ludzi za kasę! Wstyd!".

Wszystkich dookoła nazywasz agentami i trollami

Oglądam Wiadomości w TVP - same azjatyckie facjaty!
TVN Fakty - same azjatyckie mordy!
Polsat - Wydarzenia - to samo!
Ludzie śmiejący się ze Smoleńska - sami azjaci z wybrakowanymi prąciami!
Firma PR wynajęta przez Tuska do ogłupiania ludzi - fakt.
Akcja hasbara, czyli żydki wszystkich krajów łączcie się i ogłupiajcie bydło - fakt.
Wszędobylska działalność przeróżnego rodzaju służb (1.5 mln podsłuchów = połowa w całej UE) - fakt.
Wasze kłamstwa i przeinaczanie faktów (vide ostatnie zachowanie Pana Staniq) sugerujące, że jesteście wynajętymi chłopcami - fakt!

Mam coś jeszcze dodać?

Użytkownik Nic edytował ten post 10.10.2013 - 10:06

• 0

lompi.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Panie NIC a co jeśli krutka smuga, taka która znika np. po minucie też jest w połowie przerwana? Jeśli zaczyna znikać nie od końca, tylko gdzieś w połowie się urwie i po minucie nie ma po niej śladu to co? Też ON/OFF? Wiele razy widziałem nawet krótkie smugi, które były poprzerywane, a skoro Pan ich nie widział, to znaczy, że niewiele Pan widział lub widzi co chce zobaczyć.
  • 0

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Temat, zanim sprawa nie zostanie wyjaśniona, a na niebie nadal będą rozpylać chemiczne g... nigdy nie dojrzeje do jego zamknięcia. Codziennie pojawiają się nowe szokujące fakty i materiały dowodowe. Wasza taktyka dopuszczająca w ogóle powstanie tego tematu i zakładająca, że głupie bydło można bez końca dowolnie bujać i je okłamywać okazała się mega klapą. Wyszło szydło z wora, a wielu z Was pokazało kim naprawdę jest.

Nowe szokujące fakty, a to ciekawe... takie jak ptaki które.... wydalają chemiczne kupy ? :mrgreen:
Zapomniałeś, że to "głupie bydło" samo się buja wokół własnych wymyślonych bajeczek. Nakręcacie się swoimi bajkami i wymysłami.

Mam coś jeszcze dodać?

Zapomniałeś dodać swoją osobę. Jaka to będzie grupa ? Wybrańcy ? )
  • -1

Nic.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Wku*wieni patrioci!
  • 1

sigarr.
  • Tematów: 5
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

ot co tu się dzieje
http://forum.otworzu...ad.php?tid=2586
Kostek
co jest nie poprawne? Jak według Ciebie powinien wyglądać ten wpis
  • 2

dzastin.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Nic
To że jesteś antysemitą i rasistą wcale nie oznacza że jesteś patriotą.

@sigarr
Idealnie opisuje działania takiego QM/WzT/Nic :)

"6. Uderzaj i uciekaj. Na forum publicznym przypuść krótki atak na przeciwnika lub jego pozycję i zwiń się, zanim usłyszysz odpowiedź, albo po prostu ją zignoruj. To doskonale działa w Internecie i listach do redakcji, gdzie można stworzyć cały szereg nowych tożsamości i nie trzeba się tłumaczyć ze swoich zarzutów – po prostu przypuść atak, nigdy nie dyskutuj o głównym temacie i nigdy nie odpowiadaj na odpowiedzi przeciwnika, ponieważ to może zwrócić uwagę na punkt widzenia przeciwnika.
"

"9. Udawaj głupka. Nieważne, jakie dowody albo jakie logiczne argumenty są podawane, nie wdawaj się w dyskusję i ogranicz się do twierdzenia, że nie mają one żadnej wartości, są bez sensu, niczego nie dowodzą, są nielogiczne albo nie wspierają wniosku. Dla uzyskania najlepszego efektu – mieszaj ile się da."

"14. Domagaj się kompletnych rozwiązań. Unikaj kwestii domagając się od przeciwnika natychmiastowego rozwiązania sprawy. Najlepiej działa w połączeniu z punktem 10."

"19. Zignoruj prezentowane dowody i domagaj się dowodów niemożliwych. Jest to wariant “zgrywania idioty”. Niezależnie od tego, co przeciwnik przedstawi na forum publicznym, uznaj materiał za nieistotny dla tej kwestii i domagaj się dowodów, których przeciwnik nie będzie w stanie dostarczyć (mogą istnieć, ale nie być w zasięgu, mogą już być zniszczone albo skonfiskowane, jak w wypadku broni użytej przez zabójcę). Aby całkowicie uniknąć dyskusji, możesz być zmuszony do zdyskredytowania mediów lub książek jako źródeł, odmowienia uznania świadka za wiarygodnego, albo nawet zaprzeczenia, że słowa rządu lub innych władz mają jakiekolwiek znaczenie."

"20. Fałszywe dowody. Kiedy to tylko możliwe, wprowadź nowe fakty lub wskazówki stworzone z myślą, aby wprowadzić rozdźwięk między dowodami przeciwnika. To działa bardzo dobrze w wypadku przestępstw z planem awaryjnym, w których wypadku często faktów nie da się łatwo odróżnić od elementów sfabrykowanych."

Użytkownik dzastin edytował ten post 10.10.2013 - 10:40

• 2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości oraz 0 użytkowników anonimowych