Napisano 10.10.2013 - 10:27
Napisano 10.10.2013 - 10:31
Dokładnie!ot co tu się dzieje
http://forum.otworzu...ad.php?tid=2586
Użytkownik Nic edytował ten post 10.10.2013 - 10:54
Napisano 10.10.2013 - 10:34
Że co ? O czym ty znowu piszesz ? Zwróciłem Ci uwagę na niepoprawne pisanie, na brak stylistyki i gramatyki, a Ty mi tu wyskakujesz z jakimś dziwnym linkiem. Człowieku, to nie mi robisz krzywdę, tylko sam sobie bo nie widzę przyszłości u Ciebie z taką znajomością pisowni. Powinieneś czym prędzej nadrobić zaległości z poprawnej pisowni w swoim ojczystym języku. To nie takie trudne, wymaga tylko poświęcenia i chęci.ot co tu się dzieje
http://forum.otworzu...ad.php?tid=2586
Kostek
co jest nie poprawne? Jak według Ciebie powinien wyglądać ten wpis
Napisano 10.10.2013 - 11:12
2. Udawaj niedowierzanie i oburzenie. Unikaj dyskutowania o kwestiach kluczowych i skup się na sprawie pobocznej, którą można wykorzystać do pokazania, że temat jest krytyczny wobec innej grupy lub tematu tabu. Nazywa się to też gambitem “jak śmiesz!”
- KULKI! HOLOGRAMY! BECZKI!
3. Stwórz pogłoski. Unikaj rozmawiania o tematach, twierdząc że wszystkie pomówienia, niezależnie od pochodzenia i dowodów, są plotkami i zwykłymi oszczerstwami. Możesz wykorzystać inne, niekoniecznie prawdziwe oskarżenia.
WSZYSTKIE DOWODY to tylko plotki rozsiewane przez oszołomów i producentów chembusterów! Mówisz, że kłamię? Ty oszczerco, zgłaszam to, a ty lecisz z forum!
4. Wykorzystuj wątłe argumenty. Znajdź albo wymyśl słaby argument u oponenta, który łatwo będzie obalić, co sprawi, że w oczach innych uczestnikow będziesz górą.
NIE NO HEHEHEHE, trują nas, a długość życia się wydłuża! Ja czuję się świetnie! ONI PRZECIEŻ SAMI BY SIEBIE NIE TRULI! ONI ZATRUWAJĄ NAS NA SETKI INNYCH SPOSOBÓW WIĘC PO CO JESZCZE JEDEN!?
5. Zwódź oponentów przez wyśmiewanie i wyzywanie. Jest to tzw. “podstawowy atak na kuriera”, który ma wiele wariantów. Przypnij przeciwnikowi łatkę, taką jak “prawicowiec”, “liberał”, “komuch”, “terrorysta”, “radykał”, “rasista”, “fanatyk religijny”, “zboczeniec” (w Polsce – “antysemita”, “ksenofob”) i tak dalej. To sprawia, że inni będą mniej chętni wspierać przeciwnika, żeby nie narazić się na zakwalifikowanie do którejś z tych grup, a ty unikniesz konfrontacji z kwestią zasadniczą.
Kłamiesz! Jesteś kłamcą! Oszołomem! Chemoludkiem, antysemitą i rasistą!!!!
Oj tak z twojej strony to jest multum. Ignorowanie wypowiedzi innych i dowodów, lub żądanie dowodów i zbywanie ich wzruszeniem ramion jest tutaj z twojej strony bez liku.6. Uderzaj i uciekaj. Na forum publicznym przypuść krótki atak na przeciwnika lub jego pozycję i zwiń się, zanim usłyszysz odpowiedź, albo po prostu ją zignoruj.
No tutaj przykładów mamy setki!
8. Powołaj się na autorytet. Przedstaw się jako ktoś z kręgu autorytetow i wykorzystaj jak najwięcej żargonu i “szczegółów”, aby pokazać, że jesteś “tym, który wie”, i po prostu powiedz, że to, co mówi oponent, to nieprawda, nie wdając się w dyskusję i nie demonstrując konkretnie dlaczego ani nie cytując żadnych źródeł.
np. Prof. HAMAN! Ja jestem SPOTTEREM - Kostek! A ja jestem specem od atmosfery - Pdjakow! No a ja od fizyki - Mariush!
Ignorujesz książki, gazety, filmy tylko dlatego bo uważasz że są zmanipulowane. Czy masz na to jakiś dowód? Nie. Po prostu są i już, bo nie pasują do twojej teorii.9. Udawaj głupka. Nieważne, jakie dowody albo jakie logiczne argumenty są podawane, nie wdawaj się w dyskusję i ogranicz się do twierdzenia, że nie mają one żadnej wartości, są bez sensu, niczego nie dowodzą, są nielogiczne albo nie wspierają wniosku. Dla uzyskania najlepszego efektu – mieszaj ile się da.
NO TUTAJ PRZYKŁADÓW TEŻ MOŻNA ZNALEŹĆ CAŁE SETKI! Cała postawa tutejszych trolli to udawanie głupka i naiwniaka!
11. Ustanów odwroty i odwołuj się do nich. Przyznaj się do drobnej pomyłki, którą popełniłeś nieumyślnie, ale daj do zrozumienia, że przeciwnik stara się wszystko wyolbrzymić i stworzyć wrażenie, że zbrodnia jest większa, niż w rzeczywistości.
No tej lekcji tutejsze trolle nie odrobiły, bo ani razu nie przyznali się do pomyłki!! Zaspali na szkoleniu, czy jak?
14. Domagaj się kompletnych rozwiązań. Unikaj kwestii domagając się od przeciwnika natychmiastowego rozwiązania sprawy.
Wytłumacz nam Nic, jak to działa, jak spryskują, dane techniczne, jak to jest że spotterzy nie widzą, a może pracownicy lotniska są też w to zamieszani. Szybko, tłumacz, no już!!!!
Użytkownik dzastin edytował ten post 10.10.2013 - 11:20
Napisano 10.10.2013 - 11:22
Użytkownik Nic edytował ten post 10.10.2013 - 11:27
Napisano 10.10.2013 - 11:32
Napisano 10.10.2013 - 13:10
Popularny
Wypisz wymaluj - MARIUSH. Zawsze, lub prawie zawsze pełna kulturka, własne wyliczenia, wzory, analizy, a nawet własne opracowania ala naukowe.
Użytkownik skittles edytował ten post 10.10.2013 - 13:12
Napisano 10.10.2013 - 13:20
Że co ? O czym ty znowu piszesz ? Zwróciłem Ci uwagę na niepoprawne pisanie, na brak stylistyki i gramatyki, a Ty mi tu wyskakujesz z jakimś dziwnym linkiem. Człowieku, to nie mi robisz krzywdę, tylko sam sobie bo nie widzę przyszłości u Ciebie z taką znajomością pisowni. Powinieneś czym prędzej nadrobić zaległości z poprawnej pisowni w swoim ojczystym języku. To nie takie trudne, wymaga tylko poświęcenia i chęci.
Ten czas co marnujesz na teorie spiskowe, powinieneś znacznie lepiej spożytkować.
Napisano 10.10.2013 - 13:39
No popatrz, a jednak potrafisz poprawnie pisać. Od razu lepiej się czyta i dobrze wygląda. Tak trzymajNo właśnie o to mi chodzi, przedstaw jak poprawnie miałbym to napisać. Brakuje jednego przecinka i ewentualnie kropki po stwierdzeniu "przerywane smugi są". O to ten hałas
Link jest ogólny a nie skierowany bezpośrednio do Ciebie, wrzuciłem go bez wprowadzenia.
Pojawianie, utrzymywanie i zanikanie smug kondensacyjnych zależy od warunków atmosferycznych. Samolot to tylko element dzięki któremu następuje zjawisko kondensacji i tworzenia się chmur piętra wysokiego. Zwyczajnie to skutek uboczny dużego ruchu lotniczego.Zdjęcie smugi utrzymującej się w powietrzu można zrobić zawsze, to nie dowód. Smuga zwykła ciągnie się parę kilometrów i zanika od końca a nie jako całość. Więc zdjęcie i kawałek smugi za nim nic nie wnosi. To tak jak bym podrzucił piłkę pstryknął fote i powiedział że ona lewituje.
Fota smugi za samolotem jest, info że utrzymuje się ponad godzinę jest, a że zaraz po zrobieniu fotki zanikała to już nie ważne - to tak w skrócie
Napisano 10.10.2013 - 13:49
Zgadzam się. I tym bardziej przestaję rozumieć dlaczego zwolennicy teorii "chemtrails" poświęcają tak wiele czasu na fotografowanie samolotów na niebie. Przecież mogliby znacznie więcej osiągnąć, gdyby wyjaśnili dlaczego chmury piętra wysokiego mogą utrzymywać się na niebie godzinami, tak jak "chemtrails". Nie sądzisz?Zdjęcie smugi utrzymującej się w powietrzu można zrobić zawsze, to nie dowód.
Napisano 10.10.2013 - 17:25
0 użytkowników, 8 gości oraz 0 użytkowników anonimowych