Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

lompi.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A dlaczego mamy wierzyć Tobie NIC...przecież jesteś zwykłym kłamcą....udowodniłeś to zakładając multikonta. Chciałeś ogłupić innych użytkowników tego forum, więc wybacz ale dla mnie nie jesteś osobą wiarygodną.
  • 0

Nic.
  • Tematów: 2
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Semitami są dzisiejsi Palestyńczycy, i ja jestem filosemitą! 80% obecnych żydów to chazarzy znad Morza Kaspijskiego. Nie nobilitujcie się chłopcy! Już to sobie kiedyś wyjaśniliśmy.

ot co tu się dzieje
http://forum.otworzu...ad.php?tid=2586

Dokładnie!

Pierwsze z brzeg opisane działanie

Często można rozpoznać ten typ dezinformatorów po ich niepowtarzalnym sposobie stosowania “wyższych standardów” dyskusji, kiedy niekoniecznie jest to uzasadnione. Od osoby prezentującej swoje stanowisko będą domagać się przedstawienia go na poziomie profesorskim. Wszystko poniżej tego poziomu pozbawia dyskusję sensu i jest w ich opinii bezwartościowe, a kto się z tym nie zgadza, jest oczywiście głupi – i generalnie dokładnie takich słów używają.

Jak nic nasi chłopcy!

2. Udawaj niedowierzanie i oburzenie. Unikaj dyskutowania o kwestiach kluczowych i skup się na sprawie pobocznej, którą można wykorzystać do pokazania, że temat jest krytyczny wobec innej grupy lub tematu tabu. Nazywa się to też gambitem “jak śmiesz!”

- KULKI! HOLOGRAMY! BECZKI!

3. Stwórz pogłoski. Unikaj rozmawiania o tematach, twierdząc że wszystkie pomówienia, niezależnie od pochodzenia i dowodów, są plotkami i zwykłymi oszczerstwami. Możesz wykorzystać inne, niekoniecznie prawdziwe oskarżenia.

WSZYSTKIE DOWODY to tylko plotki rozsiewane przez oszołomów i producentów chembusterów! Mówisz, że kłamię? Ty oszczerco, zgłaszam to, a ty lecisz z forum!

4. Wykorzystuj wątłe argumenty. Znajdź albo wymyśl słaby argument u oponenta, który łatwo będzie obalić, co sprawi, że w oczach innych uczestnikow będziesz górą.

NIE NO HEHEHEHE, trują nas, a długość życia się wydłuża! Ja czuję się świetnie! ONI PRZECIEŻ SAMI BY SIEBIE NIE TRULI! ONI ZATRUWAJĄ NAS NA SETKI INNYCH SPOSOBÓW WIĘC PO CO JESZCZE JEDEN!?

5. Zwódź oponentów przez wyśmiewanie i wyzywanie. Jest to tzw. “podstawowy atak na kuriera”, który ma wiele wariantów. Przypnij przeciwnikowi łatkę, taką jak “prawicowiec”, “liberał”, “komuch”, “terrorysta”, “radykał”, “rasista”, “fanatyk religijny”, “zboczeniec” (w Polsce – “antysemita”, “ksenofob”) i tak dalej. To sprawia, że inni będą mniej chętni wspierać przeciwnika, żeby nie narazić się na zakwalifikowanie do którejś z tych grup, a ty unikniesz konfrontacji z kwestią zasadniczą.

Kłamiesz! Jesteś kłamcą! Oszołomem! Chemoludkiem, antysemitą i rasistą!!!!

6. Uderzaj i uciekaj. Na forum publicznym przypuść krótki atak na przeciwnika lub jego pozycję i zwiń się, zanim usłyszysz odpowiedź, albo po prostu ją zignoruj.

No tutaj przykładów mamy setki!

7. Zakwestionuj motywy. Przeinaczaj albo uwypuklaj fakty, tak żeby mogły świadczyć o tym, że twój przeciwnik ma ukryte osobiste motywy lub jakieś uprzedzenia. To zmusza przeciwnika do obrony.

PRODUCENCI CHEMBUSTERÓW! Jesteś trollem Nic! Mieszasz tylko ludziom w głowach! Nikt Ciebie nie bierze na poważnie! Jesteś antysemitą i rasistą!

8. Powołaj się na autorytet. Przedstaw się jako ktoś z kręgu autorytetow i wykorzystaj jak najwięcej żargonu i “szczegółów”, aby pokazać, że jesteś “tym, który wie”, i po prostu powiedz, że to, co mówi oponent, to nieprawda, nie wdając się w dyskusję i nie demonstrując konkretnie dlaczego ani nie cytując żadnych źródeł.

np. Prof. HAMAN! Ja jestem SPOTTEREM - Kostek! A ja jestem specem od atmosfery - Pdjakow! No a ja od fizyki - Mariush!

9. Udawaj głupka. Nieważne, jakie dowody albo jakie logiczne argumenty są podawane, nie wdawaj się w dyskusję i ogranicz się do twierdzenia, że nie mają one żadnej wartości, są bez sensu, niczego nie dowodzą, są nielogiczne albo nie wspierają wniosku. Dla uzyskania najlepszego efektu – mieszaj ile się da.

NO TUTAJ PRZYKŁADÓW TEŻ MOŻNA ZNALEŹĆ CAŁE SETKI! Cała postawa tutejszych trolli to udawanie głupka i naiwniaka!

11. Ustanów odwroty i odwołuj się do nich. Przyznaj się do drobnej pomyłki, którą popełniłeś nieumyślnie, ale daj do zrozumienia, że przeciwnik stara się wszystko wyolbrzymić i stworzyć wrażenie, że zbrodnia jest większa, niż w rzeczywistości.

No tej lekcji tutejsze trolle nie odrobiły, bo ani razu nie przyznali się do pomyłki!! Zaspali na szkoleniu, czy jak?

12. Zagadki nie mające rozwiązania. Pokazując szereg wydarzeń otaczających przestępstwo i ogromną liczbę osób zaangażowanych, stwórz wrażenie, że problem jest zbyt skomplikowany, by dał się rozwiązać. To sprawi, że publika szybciej straci zainteresowanie.

Ha, przecież 11/09/2001, chemtreails, Smoleńśk to musiałby być spisek niewyobrażalnej skali, ilu ludzi musiałoby być w to zaangażowanych!!!??? BZDURA!!!

13. Logika Alicji w Krainie Czarów. Unikaj dyskusji o sprawie poprzez wsteczne rozumowanie albo wykorzystując pozornie dedukcyjną logikę, która wyprzedza wszelkie rzeczywiste zdarzenia. [Na przykład: jeśli by to faktycznie miało miejsce, to prasa już dawno by o tym pisała. Skoro nie pisała, nie miało to miejsca. Inny wariant - "na pewno ktoś by sypnął".]

HAHA BINGO!! Gdyby 911, chemtrails było prawdą, to na pewno już byśmy o tym wiedzieli!! Ktoś by o tym napisał itd.

Problem, że już dawno to powiedzieli i już mnóstwo razy o tym napisali, ale nadal dla trolli to za mało!!

14. Domagaj się kompletnych rozwiązań. Unikaj kwestii domagając się od przeciwnika natychmiastowego rozwiązania sprawy.

Wytłumacz nam Nic, jak to działa, jak spryskują, dane techniczne, jak to jest że spotterzy nie widzą, a może pracownicy lotniska są też w to zamieszani. Szybko, tłumacz, no już!!!!

KONIEC CZ. I
CDN.

Użytkownik Nic edytował ten post 10.10.2013 - 10:54

• -1

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

ot co tu się dzieje
Kostek
co jest nie poprawne? Jak według Ciebie powinien wyglądać ten wpis

Że co ? O czym ty znowu piszesz ? Zwróciłem Ci uwagę na niepoprawne pisanie, na brak stylistyki i gramatyki, a Ty mi tu wyskakujesz z jakimś dziwnym linkiem. Człowieku, to nie mi robisz krzywdę, tylko sam sobie bo nie widzę przyszłości u Ciebie z taką znajomością pisowni. Powinieneś czym prędzej nadrobić zaległości z poprawnej pisowni w swoim ojczystym języku. To nie takie trudne, wymaga tylko poświęcenia i chęci.

Ten czas co marnujesz na teorie spiskowe, powinieneś znacznie lepiej spożytkować.
  • 0

dzastin.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

2. Udawaj niedowierzanie i oburzenie. Unikaj dyskutowania o kwestiach kluczowych i skup się na sprawie pobocznej, którą można wykorzystać do pokazania, że temat jest krytyczny wobec innej grupy lub tematu tabu. Nazywa się to też gambitem “jak śmiesz!”

- KULKI! HOLOGRAMY! BECZKI!

Sam przytoczyłeś te tematy jako rzekome dowody "że coś jest na rzeczy". Czyli sam się ośmieszyłeś przedstawiając je.

3. Stwórz pogłoski. Unikaj rozmawiania o tematach, twierdząc że wszystkie pomówienia, niezależnie od pochodzenia i dowodów, są plotkami i zwykłymi oszczerstwami. Możesz wykorzystać inne, niekoniecznie prawdziwe oskarżenia.

WSZYSTKIE DOWODY to tylko plotki rozsiewane przez oszołomów i producentów chembusterów! Mówisz, że kłamię? Ty oszczerco, zgłaszam to, a ty lecisz z forum!

No pewnie, a my wszyscy jesteśmy Żydami. agentami i trollami. A że biznes chembusterowy kwitnie i ma swoją grupę docelową wśród osób oczyszczający swoje czakry chyba nie trzeba mówić.
No i czy na tym forum poleciałeś kiedykolwiek tylko dlatego że masz inne zdanie? Takie coś to tylko na DI. Tutaj jak już dostawałeś bana jak ci żyłka pękała.

4. Wykorzystuj wątłe argumenty. Znajdź albo wymyśl słaby argument u oponenta, który łatwo będzie obalić, co sprawi, że w oczach innych uczestnikow będziesz górą.

NIE NO HEHEHEHE, trują nas, a długość życia się wydłuża! Ja czuję się świetnie! ONI PRZECIEŻ SAMI BY SIEBIE NIE TRULI! ONI ZATRUWAJĄ NAS NA SETKI INNYCH SPOSOBÓW WIĘC PO CO JESZCZE JEDEN!?

No sam przyznaj, że dowodów na rzekome trucie które można powiązać z "chemtrails" nie ma.

5. Zwódź oponentów przez wyśmiewanie i wyzywanie. Jest to tzw. “podstawowy atak na kuriera”, który ma wiele wariantów. Przypnij przeciwnikowi łatkę, taką jak “prawicowiec”, “liberał”, “komuch”, “terrorysta”, “radykał”, “rasista”, “fanatyk religijny”, “zboczeniec” (w Polsce – “antysemita”, “ksenofob”) i tak dalej. To sprawia, że inni będą mniej chętni wspierać przeciwnika, żeby nie narazić się na zakwalifikowanie do którejś z tych grup, a ty unikniesz konfrontacji z kwestią zasadniczą.

Kłamiesz! Jesteś kłamcą! Oszołomem! Chemoludkiem, antysemitą i rasistą!!!!

TROLLE !!! WYNAJĘCI AGENCI PR !!!
A to że jesteś rasistą i antysemitą już nie raz dałeś wyraz.

6. Uderzaj i uciekaj. Na forum publicznym przypuść krótki atak na przeciwnika lub jego pozycję i zwiń się, zanim usłyszysz odpowiedź, albo po prostu ją zignoruj.

No tutaj przykładów mamy setki!

Oj tak z twojej strony to jest multum. Ignorowanie wypowiedzi innych i dowodów, lub żądanie dowodów i zbywanie ich wzruszeniem ramion jest tutaj z twojej strony bez liku.

"19. Zignoruj prezentowane dowody i domagaj się dowodów niemożliwych. Jest to wariant “zgrywania idioty”. Niezależnie od tego, co przeciwnik przedstawi na forum publicznym, uznaj materiał za nieistotny dla tej kwestii i domagaj się dowodów, których przeciwnik nie będzie w stanie dostarczyć (mogą istnieć, ale nie być w zasięgu, mogą już być zniszczone albo skonfiskowane, jak w wypadku broni użytej przez zabójcę). Aby całkowicie uniknąć dyskusji, możesz być zmuszony do zdyskredytowania mediów lub książek jako źródeł, odmowienia uznania świadka za wiarygodnego, albo nawet zaprzeczenia, że słowa rządu lub innych władz mają jakiekolwiek znaczenie."

Pokażcie zdjęcia z lat poprzedzających 1992. Pokażcie zdjęcia z prywatnych kolekcji. Pokażcie zdjęcia z Polski z PRL. Pokażcie naukowe opracowania. Oczywiści z Polski, bo z zachodu są nie ważne. Udowodnijcie, że zdjęcia nie są podrobione.

8. Powołaj się na autorytet. Przedstaw się jako ktoś z kręgu autorytetow i wykorzystaj jak najwięcej żargonu i “szczegółów”, aby pokazać, że jesteś “tym, który wie”, i po prostu powiedz, że to, co mówi oponent, to nieprawda, nie wdając się w dyskusję i nie demonstrując konkretnie dlaczego ani nie cytując żadnych źródeł.

np. Prof. HAMAN! Ja jestem SPOTTEREM - Kostek! A ja jestem specem od atmosfery - Pdjakow! No a ja od fizyki - Mariush!

Nie da się ukryć, że ich wiedza na owe tematy wielokrotnie przekracza twoje pojmowanie sprawy. I nie możesz nawet przedstawić żadnego autorytetu, który by mógł chociażby powiedzieć, że smuga nie może być długotrwała. Twoimi autorytetami lub ludźmi godnymi zaufania są po prostu wszyscy którzy popierają twoje zdanie.

9. Udawaj głupka. Nieważne, jakie dowody albo jakie logiczne argumenty są podawane, nie wdawaj się w dyskusję i ogranicz się do twierdzenia, że nie mają one żadnej wartości, są bez sensu, niczego nie dowodzą, są nielogiczne albo nie wspierają wniosku. Dla uzyskania najlepszego efektu – mieszaj ile się da.

NO TUTAJ PRZYKŁADÓW TEŻ MOŻNA ZNALEŹĆ CAŁE SETKI! Cała postawa tutejszych trolli to udawanie głupka i naiwniaka!

Ignorujesz książki, gazety, filmy tylko dlatego bo uważasz że są zmanipulowane. Czy masz na to jakiś dowód? Nie. Po prostu są i już, bo nie pasują do twojej teorii.

11. Ustanów odwroty i odwołuj się do nich. Przyznaj się do drobnej pomyłki, którą popełniłeś nieumyślnie, ale daj do zrozumienia, że przeciwnik stara się wszystko wyolbrzymić i stworzyć wrażenie, że zbrodnia jest większa, niż w rzeczywistości.

No tej lekcji tutejsze trolle nie odrobiły, bo ani razu nie przyznali się do pomyłki!! Zaspali na szkoleniu, czy jak?

Nie pamiętam czy przyznałeś się do jakiejś pomyłki. Nawet udawałeś przez kilkanaście stron że nie rozumiesz jak może powstać cień smugi na chmurach.

14. Domagaj się kompletnych rozwiązań. Unikaj kwestii domagając się od przeciwnika natychmiastowego rozwiązania sprawy.

Wytłumacz nam Nic, jak to działa, jak spryskują, dane techniczne, jak to jest że spotterzy nie widzą, a może pracownicy lotniska są też w to zamieszani. Szybko, tłumacz, no już!!!!

Oczywiście, bo pojawiasz się z jakąś teorią, tak więc to na tobie leży obowiązek udowodnienia go. Koledzy wielokrotnie z cierpliwością odpowiadali na twoje pytania i tłumaczyli jak dziecku. Dziwne jest to, że pojawiasz się i zamiast udowodnić swoją teorię, to żądasz by udowodnić ci że jest inaczej. Tłumaczyliśmy ci już tutaj jak powstaje smuga. Ja nadal nie doczekałem się odpowiedzi dlaczego nie może być długotrwała. I się nie doczekam, bo po prostu nie wiesz. Zamiast tego pewnie odbijesz piłeczkę i będziesz sobie kazał coś szybko udowodnić. Co i tak w sumie potem zignorujesz.

Użytkownik dzastin edytował ten post 10.10.2013 - 11:20

• 4

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pan Nie w pewnym stopniu przypomina mi Mag z jej kryształowymi piramidami - wierzy i nie potrzebuje dowodów, wystarczą domysły które pasują do teorii. Różnica jest taka że Mag jedynie nie weryfikuje materiałów, a Nic uważa że może "w imię prawdy" sfałszować pewne rzeczy.
  • 0

Nic.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

3) Przypadkowo. Mają tendencję do pojawiania się nagle i jakby przypadkowo, podnosząc nowy, kontrowersyjny temat, bez wcześniejszego udziału w ogólnych dyskusjach na tej konkretnej arenie publicznej. Podobnie lubią znikać, kiedy temat przestaje budzić zainteresowanie. Zostali prawdopodobnie skierowani tam z konkretnego powodu i z konkretnego powodu zniknęli.

Taaa. Ilu to nowych userów wpada tutaj jak gdyby nigdy nic i już wiedzą, że bzdura, że to i tamto, a Ty jesteś głupi i naiwny. Często szybko znikają - czytaj zakładają nowe konto i od nowa się pojawiają wspierając innych trolli.

4) Praca zespołowa. Często działają grupowo, wspierając się i uzupełniając wzajemnie. To oczywiście może zdarzyć się na każdym forum publicznym, ale tego typu częste wymiany przeważnie towarzyszą forom z udziałem profesjonalistów. Czasami jeden z graczy będzie infiltrował obóz przeciwnika, aby pozyskać dane dla taktyki wątłych argumentów lub jakiejś podobnej, mającej na celu osłabienie przeciwnika.

Już wiele razy zwracałem uwagę na grupowe ich działanie! Zawsze jeden stoi murem za drugim, nigdy siebie nie krytykują, nie wytykają sobie błędów, nie polemizują sami ze sobą. Działają jak jeden mąż, jak jeden, kilku ludzi z dziesięcioma IP każdy!

5) Anty-spiskowy. Prawie zawsze mają w pogardzie “teorie spiskowe” i zazwyczaj również wszystkich tych, którzy w żaden sposób nie chcą uwierzyć. Zastanówcie się, dlaczego zatem – skoro tak pogardzają wyznawcami teorii spiskowych – skupiają się na obronie jakiegokolwiek tematu na grupach dyskusyjnych zajmujących się spiskami? Można by pomyśleć, że albo będą próbowali robić durni ze wszystkich i w każdym temacie, albo po prostu zignorują grupy, którymi gardzą. Nasuwa się więc usprawiedliwony wniosek, że mają jakiś skryty powód swojej działalności i poświęcania uwagi tym, którym ją poświęcają.

TO TYLKO TEORIE SPISKOWE. Ja jestem fanem teorii spiskowych, ale nimi gardzę, temat jest debilny i niepoważny, ale ja poświęcam każdą wolną chwilę, by w nim uczestniczyć. To jest moje hobby śledzić oszołomów i komentować ich aktywność! To, co że podążając za idiotą robię z siebie jeszcze większego! Ja tak mam i ch ci do tego!

6) Sztuczne emocje. Dziwny “sztuczny” emocjonalizm i wyjątkowa gruboskórność – zdolność wytrwania nawet w obliczu przygniatającej krytyki i zupełnego braku akceptacji. Prawdopodobnie wynika to ze szkolenia w społecznościach wywiadowczych, że bez względu na dowolnie silne dowody świadczące przeciwko nim, zaprzeczają wszystkemu i nigdy się angażują się ani nie reagują emocjonalnie. W efekcie emocje dezinformatora mogą wydawać się sztuczne.

No tutaj też nie odrobili lekcji! Mimo, że nie uginają się pod falą krytyki, to jednak młodzi, niedoświadczeni trolle często tracą cierpliwość i rzucają mięsem w oponenta. Ciężko bowiem pogodzić ten wymóg profesjonalizmu z wpojoną im nienawiścią do wszystkich nosicieli napletków! Zrozumiałe, że ich emocje w cale nie wyglądają na sztuczne.

Użytkownik Nic edytował ten post 10.10.2013 - 11:27

• -2

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeśli kilka osób ma takie same poglądy, to trudno żeby się krytykowali. Wejdź na forum ufo-relacje i spróbuj napisać że ufo nie istnieje, zaraz zobaczysz na czym polega zespołowa praca.
  • 0

Nic.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

1)Wszelkie posty wysłane na grupą dyskusyjną przez namierzonego zwolennika prawdy mogą skutkować natychmiastową reakcją. Rząd i innych podobnie silnych graczy stać na płacenie ludziom za ślęczenie przy komputerze i czekanie na okazję do wyrządzenia szkody. Ponieważ dezinformacja w grupach dyskusyjnych działa tylko wtedy, gdy czytelnik ją widzi – szybkie działanie jest konieczne, w przeciwnym bowiem razie użytkownicy mogą zostać przeciągnięci na stronę prawdy.

DOKŁADNIE!

Ile razy widziałem, jak ktoś wrzucał nawet w nocy post, a tu nagle kilku trolli mu odpisuje, jeden za drugim niezwłocznie! Tak jakby mieli płacone za pilnowanie tego tematu!

Raz widziałem nawet rozmowę w temacie o 11.09 - rozmawiali Aquila, Mariush i paru innych. "Ja biorę to, Ty tamto, Ty to i Ty to".

3) Również w przypadku grup dyskusyjnych, poza działaniem opisanym w punkcie 1. często można także odnotować przygowanie i odpalenie silniejszej amunicji w tym samym terminie 48-72 godzin – do gry wkracza zespół. Dzieje się tak szczególnie wówczas, gdy będąca na celowniku poszukująca prawdy osoba lub jej komentarze zostaną uznane za ważne w sensie możliwości ujawnienia prawdy. Tym sposobem poważny użytkownik ujawniający prawdę będzie zaatakowany dwukrotnie za ten sam grzech.

Taaa. Ile to razy, gdy robiło się tutaj gorąco, zjawiał się oficer prowadzący Mariush, który wspierał mniej doświadczonych kolegów "mocnym" argumentem, "wnikliwą, naukową" analizą itd. Mnóstwo razy!

No i na koniec kwaituszek. Coś o akcji hasbara

Typy trolli tam wymienione

1. Miły “wyjaśniacz”, wie, że jest bardzo mądry i ma olbrzymią wiedzę, więc chętnie oświeci tego głuptaska, który błądzi.

Wypisz wymaluj - MARIUSH. Zawsze, lub prawie zawsze pełna kulturka, własne wyliczenia, wzory, analizy, a nawet własne opracowania ala naukowe.

2. Bardzo agresywny “obwiniacz”

Wypisz wymaluj Kostek! KTO UKRADŁ MOJE ZDJĘCIA?! Ukradłeś mi zdjęcia! Jesteś winny! Ciebie trzeba zniszczyć!

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

edycja:
ultimate

• -2

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Forum to ma taką budowę, że można zobaczyć podgląd nowych postów, nic więc dziwnego że odpowiedź może pojawić się szybko.
  • 0

skittles.
  • Tematów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Wypisz wymaluj - MARIUSH. Zawsze, lub prawie zawsze pełna kulturka, własne wyliczenia, wzory, analizy, a nawet własne opracowania ala naukowe.

A z drugiej strony mamy pana Nic - chamski, zero wzorów, zero wyliczeń, zero analiz, zero jakiejkolwiek wiedzy i zero jakichkolwiek rzetelnych opracowań (nie raz i nie dwa wytykaliśmy ci oczywiste kłamstwa, co po prostu pomijałeś milczeniem).

To zestawienie chyba nie wymaga dalszego komentarza.

CAŁA ta twoja uwielbiona teoria opiera się jedynie na twojej i tobie podonych ignorancji, co przejawia się choćby w tym, że odrzucacie zdjęcia z II WŚ zakładając (bez jakichkolwiek powodów), że są zafałszowane, a jednocześnie przyjmujecie jedynie na wiarę relacje anonimowych mechaników, "przecieki od snowdena" i inne tego typu brednie. Po prostu ręce opadają panie Nic i swoją drogą - gratuluje "dociekania prawdy" fałszowaniem wyników ankiety poprzez głosowanie z kilku swoich kont. Piękny przykład "misji" zwolenników tej teorii ;)

Użytkownik skittles edytował ten post 10.10.2013 - 13:12

• 5

sigarr.
  • Tematów: 5
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Kostek

Że co ? O czym ty znowu piszesz ? Zwróciłem Ci uwagę na niepoprawne pisanie, na brak stylistyki i gramatyki, a Ty mi tu wyskakujesz z jakimś dziwnym linkiem. Człowieku, to nie mi robisz krzywdę, tylko sam sobie bo nie widzę przyszłości u Ciebie z taką znajomością pisowni. Powinieneś czym prędzej nadrobić zaległości z poprawnej pisowni w swoim ojczystym języku. To nie takie trudne, wymaga tylko poświęcenia i chęci.

Ten czas co marnujesz na teorie spiskowe, powinieneś znacznie lepiej spożytkować.

No właśnie o to mi chodzi, przedstaw jak poprawnie miałbym to napisać. Brakuje jednego przecinka i ewentualnie kropki po stwierdzeniu "przerywane smugi są". O to ten hałas
Link jest ogólny a nie skierowany bezpośrednio do Ciebie, wrzuciłem go bez wprowadzenia.

Zdjęcie smugi utrzymującej się w powietrzu można zrobić zawsze, to nie dowód. Smuga zwykła ciągnie się parę kilometrów i zanika od końca a nie jako całość. Więc zdjęcie i kawałek smugi za nim nic nie wnosi. To tak jak bym podrzucił piłkę pstryknął fote i powiedział że ona lewituje.
Fota smugi za samolotem jest, info że utrzymuje się ponad godzinę jest, a że zaraz po zrobieniu fotki zanikała to już nie ważne - to tak w skrócie
  • 2

ultimate.

Animam debeo !

• Tematów: 46
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kolejne posty nie na temat zostaną odpowiednio nagrodzone ! @Nic nie jako rozpoczynając ten offtop został już odznaczony.
  • 0

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

No właśnie o to mi chodzi, przedstaw jak poprawnie miałbym to napisać. Brakuje jednego przecinka i ewentualnie kropki po stwierdzeniu "przerywane smugi są". O to ten hałas
Link jest ogólny a nie skierowany bezpośrednio do Ciebie, wrzuciłem go bez wprowadzenia.

No popatrz, a jednak potrafisz poprawnie pisać. Od razu lepiej się czyta i dobrze wygląda. Tak trzymaj :P

Zdjęcie smugi utrzymującej się w powietrzu można zrobić zawsze, to nie dowód. Smuga zwykła ciągnie się parę kilometrów i zanika od końca a nie jako całość. Więc zdjęcie i kawałek smugi za nim nic nie wnosi. To tak jak bym podrzucił piłkę pstryknął fote i powiedział że ona lewituje.
Fota smugi za samolotem jest, info że utrzymuje się ponad godzinę jest, a że zaraz po zrobieniu fotki zanikała to już nie ważne - to tak w skrócie

Pojawianie, utrzymywanie i zanikanie smug kondensacyjnych zależy od warunków atmosferycznych. Samolot to tylko element dzięki któremu następuje zjawisko kondensacji i tworzenia się chmur piętra wysokiego. Zwyczajnie to skutek uboczny dużego ruchu lotniczego.

Zobacz na poniższy film i objaśnij nam swoimi słowami krok po kroku co na nim widzisz, ok ?
Proponuję wybrać wersję HD lub FULL HD.
http://www.youtube.com/watch?v=yZNtfWf76Hw
  • 0

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zdjęcie smugi utrzymującej się w powietrzu można zrobić zawsze, to nie dowód.

Zgadzam się. I tym bardziej przestaję rozumieć dlaczego zwolennicy teorii "chemtrails" poświęcają tak wiele czasu na fotografowanie samolotów na niebie. Przecież mogliby znacznie więcej osiągnąć, gdyby wyjaśnili dlaczego chmury piętra wysokiego mogą utrzymywać się na niebie godzinami, tak jak "chemtrails". Nie sądzisz?
  • 1

sigarr.
  • Tematów: 5
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Kostek
Więc tak: Pole widzenia smugi jest za małe by stwierdzić czy to chemtrails.
Z tej perspektywy za samolotem wytwarza się smuga w okolicy ogona, przelatując przez chmury w obu przypadkach smuga uwidacznia obłoczek. "Opary" smugi łączą się z chmurą.

Taki "efekt alfabetu morsa" już takie widziałem. Smuga kondensacyjna między nimi znika, a chemtrails się utrzymuje i rozmywa zostawiając grubszą warstwę w miejscu chmurki

Przyznaje że nie wiem jak "oni" robią te chemtrailsy, więc z teoriami że dodają coś do paliwa lub jest puszczana osobną instalacją z ukrytych zbiorników w samolotach pasażerskich byłbym ostrożny.

Lynx
zgadzam się tylko z wyjaśnieniem długości utrzymania się chemtrailsa i np. dlaczego tworzy się natychmiast podczas gdy chmura potrzebuje trochę czasu, no i chmury już są opisane.
Zamiast zdjęcia wystarczy minutowe nagranie, samolot i poprowadzenie kamerki wzdłuż smugi jak nie ma końca, to chemtrails. W przypadku on/of to końcówka smugi jak nie zanika to chemtrails.
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych