Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pan H. Pająk pisze:
Cyt: "W składzie chemtrails znajduje się m.in. glin i bar, grzyby, bakterie, wirusy czerwonych krwinek, krystaliczne substancje węgla, kationów metali, litu i inne ciężkie metale."
Nie przedstawia przy tym żadnych dokumentów dowodzących przeprowadzenie badań i sposobu ich wykonania.
Masz jeszcze jakieś "rewelacje" sigarr?

dzastin.
  • Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@sigarr
Nic nowego nie wnosi, powtarza manipulacje, kłamstwa (lub po prostu brak wiedzy) i urojenia chemoludków

Wiele zdjęć będących dowodem na chemtrails to po prostu zdjęcia wnętrz samolotów testowych
http://www.wired.com...e-boeing-747-8/

lub urządzeń pomiarowych, do zasiewania chmur (co ma tyle wspólnego z chemtrails co patatające po sawannie antylopki)
Dla znających rosyjski
http://nepropadu.ru/...heory/6842.html

Zdjęcia samolotów tankowców, lub do gaszenia pożarów to norma wśród chemoludków.
Dla niektórych każda chmura która nie jest "kłębiastym barankiem" jest chemią. Ale biorąc pod uwagę, że są ludzie którzy wierzą że żyjemy wewnątrz Ziemi, to już mnie nic nie zdziwi.

Co do obecności grzybów, bakterii, wirusów czerwonych krwinek (co to kurde jest?) to jestem ciekaw, jak to ma przeżyć przejście przez silnik, gdzie przy temperaturze jaka w nim panuje, nic by nie przetrwało.

Użytkownik dzastin edytował ten post 24.10.2013 - 19:28

• 1

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A największym szczytem bezczelności chemoludków to fałszowanie zdjęć, kiepski retusz, jak na poniższym zdjęciu:

http://www.b3tards.c...trail_juice.jpg

@sigarr,
Powiedz, dlaczego uciekacie się do takich oszustw ?

Użytkownik Kostek edytował ten post 25.10.2013 - 13:08

• 0

sigarr.
  • Tematów: 5
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

To nie mój artykuł ja tylko podlinkowałem
Fakt "ubarwianie " w drugą stronę niezbyt dobrze świadczy. Fakty są takie że chemtrailsy istnieją i albo trują albo jak pisałem ograniczają widoczność, lub jedno i drugie
  • -6

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Fakty są takie że krasnoludki istnieją i albo plotą koniom warkocze albo psocą w zagrodzie a najprawdopodobniej jedno i drugie.

• 2

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Fakty są takie że chemtrailsy istnieją ...

Wracamy do punktu wyjścia. Udowodnij.
Ułatwię Ci trochę zadanie. Zdjęcia będą dowodem, jeżeli zostaną wykonane w technice spektralnej pozwalającej stwierdzić skład smugi. Aż dziw, że jeszcze tego nie wykonano. Skoro można wykonać analizy odległych obłoków gwiezdnych, atmosfery planet, czy składu ogona komety. Czymże prostszym będzie analiza contraila, który jest tak blisko....

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To nie mój artykuł ja tylko podlinkowałem
Fakt "ubarwianie " w drugą stronę niezbyt dobrze świadczy.

To nie "ubarwianie", tylko zwykłe kłamstwo. Jeśli jakas hipoteza potrzebuje takiego ubarwiania, oznacza to, że jest guzik warta.
  • 2

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

wirusy czerwonych krwinek, krystaliczne substancje węgla

Powyższe nieźle mnie ubawiło. Pomijając "wirusy czerwonych krwinek" (WTF??) ,to krystaliczne substancje węgla zwalają z nóg. Znaczy diamentami nas opryskują czy może grafenem :))
  • 1

#4869 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.
  • Tematów: 0

Napisano

Ale mnie pan juzek ubawil, ho ho, ho
Jesli jakakolwiek hipoteza jest warta udowodnienia, to na pewno, to ze chemitralis nie istnieje! :mrgreen:
  • -4

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Proponuję na początek skupić się na hipotezie "długotrwałe smugi kondensacyjne nie istnieją".
  • 0

lompi.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie wiem do jakich szkół chodzili, co niektórzy, ale jeśli to są owoce reform ostatnich lat to ja dziękuję. Można spodziewać się w takim razie jeszcze większych rewelacji.

Proponuję na początek skupić się na hipotezie "długotrwałe smugi kondensacyjne nie istnieją".

Oczywiście, że istnieją. Tak śmiałe stwierdzenie operam na moich obserwacjach z końca lat 80 i początku lat 90. A dlaczego miałbym być mniej wiarygodny niż np. tanken enemy czy jakiś inny...
  • 0

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Ale mnie pan juzek ubawil, ho ho, ho
Jesli jakakolwiek hipoteza jest warta udowodnienia, to na pewno, to ze chemitralis nie istnieje! :mrgreen:

Oczywiście, że to, co wyznawcy nazywają jako 'chemtrails' nie istnieje. Istnieją za to długotrwałe smugi kondensacyjne, które widać na starych zdjęciach, atlasach nieba, a także są opisane w instrukcjach dla stacji meteorologicznych.

A podobno przed 1996 miało ich nie być. I tutaj fajna cytata:

Fascynuje mnie chyba najbardziej ze wszystkiego zjawisko znikającego taborecika; kiedy delikwent buduje sobie coś na jakiś podstawach ("staje na taboreciku"), a potem, kiedy te podstawy okazują się wyssane z palca, ("taborecik znika"), on nadal się trzyma tego, co na ich podstawie wypracował i lewituje, zamiast poddać się grawitacji i dorosnąć.

Takim taborecikiem była właśnie pierwotnie teza o tym, że wcześniej długotrwałych nie było, oraz różne filmiki z YT na temat "barium chemtrails", czy "RTL confirms chemtrails". Nagle się okazało, że owszem długotrwałe smugi obserwowano wcześniej, a filmiki są albo fałszywie przetłumaczone, albo autorom zabrakło podstaw matematycznych do obliczenia stężenia tego i owego. Taborecik znikł, a chemludki zaczęły radośnie lewitować w powietrzu.
Istnieje przy tym zjawisko dorysowywania wirtualnych nóżek do taborecika. Polega to na publikowaniu niusów typu "doradca Obamy potwierdza chemtrails", choć Holdren nigdy nic takiego nie powiedział, lub "Al Gore potwierdza chemtrails", choć Al Gore w rzeczywistości wyśmiał ideę geoinżynierii.

Najbardziej fanatyczni wyznawcy typu QM-WZT-Frank Drebin, czy kim on tam jeszcze był, uciekają się do zwykłych manipulacji. Proszę zwrócić uwagę, że tłumaczenia QM rozsypują się w momencie, gdy sobie uświadomimy, że na każdym z multikont pozwolił on sobie zagłosować w sondzie. A to oznacza, że zwyczajnie ją zmanipulował, oszukał. Co więcej, kiedy wkleiłem cytaty chemludków, stwierdził, że to jacyś wariaci, mimo że i jego cytaty jak się okazuje tam były (zdecydował się przy tym usunąć cytat nawołujący do niszczenia samolotów ze stopki na innym forum). Dodać do tego tylko paranoiczne reakcje na temat Żydów i w zasadzie otrzymujemy socjopatę.
  • 7

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jesli jakakolwiek hipoteza jest warta udowodnienia, to na pewno, to ze chemitralis nie istnieje!

Mag, czy mamy przez to rozumieć, że według ciebie nie warto dowodzić istnienia "chemtrails"?
  • 2

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Czy ci ludzie mają amnezję ? :mrgreen:

Który to już raz... 10-20 ?
http://davidicke.pl/...43.html#p176043

Użytkownik Kostek edytował ten post 29.10.2013 - 19:39

• 0

sigarr.
  • Tematów: 5
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

to jakoś nie leci z silmików

staniq

Wracamy do punktu wyjścia. Udowodnij.
Ułatwię Ci trochę zadanie. Zdjęcia będą dowodem, jeżeli zostaną wykonane w technice spektralnej pozwalającej stwierdzić skład smugi. Aż dziw, że jeszcze tego nie wykonano. Skoro można wykonać analizy odległych obłoków gwiezdnych, atmosfery planet, czy składu ogona komety. Czymże prostszym będzie analiza contraila, który jest tak blisko....

udowodnij że to analiza obłoków gwiezdnych
  • -8

Użytkownicy przeglądający ten temat: 9

0 użytkowników, 9 gości oraz 0 użytkowników anonimowych