Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mnie nikt nie płaci ,płacą tylko dezinformatorom mającym na celu ukryć przed opinią publiczna niewygodne fakty

Quintusie, obiecałeś już nie wracać na to forum i co? Nie wytrzymałeś?
Jeżeli chcesz linkować angielskojęzyczne materiały, proponuję najpierw skorzystać z tłumacza online, potem wklejać linki, bo odnoszę wrażenie, że nie masz pojęcia co wklejasz.

rem331.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chcę pokazac wam 4 zdjęcia zrobione w Warszawie 28 października
2 pierwsze zrobione ok. godz. 10 i 2 ok. godz. 16
co o nich myślicie?

http://naforum.zapod...8caf4f.jpg.html

http://naforum.zapod...c3dc2a.jpg.html

http://naforum.zapod...351122.jpg.html

http://naforum.zapod...0db3e7.jpg.html
  • 0

ImpacT.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A co można myśleć? Bardzo ładne smugi, których wiele na niebie od dawna. Filozofi żadnej w tym nie ma.
  • 0

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

co o nich myślicie?

I bynajmniej nie powstały z nieoznakowanych samolotów :roll: Ot normalne trwałe contrails.
  • 0

rem331.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

co o nich myślicie?

I bynajmniej nie powstały z nieoznakowanych samolotów :roll: Ot normalne trwałe contrails.

dzieki
a juz myślałem że....;)
  • 0

Vaqowsky.
  • Tematów: 12
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Któryś tam wyżej pisał, że smugi (oczywiście trujące) powstają na bezchmurnym niebie.

Kolejny paradoks. To już nawet nie jest śmieszne :( Nie mogliby truć w pochmurnych rejonach? Chemoludki by nie widziały i nie mieliby problemów. A tak to specjalnie trują w biały bezchmurny dzień aby każdy widział. x]

Użytkownik Vaqowsky edytował ten post 04.11.2013 - 23:03

• 2

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

31 Października, uchwyciłem kilku "rozpylaczy" ... jednym z nich był narodowy przewoźik Niemiec... Lufthansa na swoich nowiutkich Boeingach B747-8.... Smuga za ta maszyną rozciągała się na ok. 150 km....

UWAGA, zdjęcie w dużej rozdzielczości... 2000x1333 pix !

Lot DLH760 [FRA-DEL], Frankfurt - Delhi.
Dołączona grafika

Tego dnia złapałem jeszcze kilka maszyn które pozostawiały za sobą długie smugi, między innymi linie Thai, Air France, Vietnam i Qatar.

Chemoludki, to jak to jest z tymi nieoznakowanymi samolotami które was oprskują? Co to są za maszyny ?

Użytkownik Kostek edytował ten post 04.11.2013 - 23:27

• 0

Vaqowsky.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

4 rozpylacze w akcji !!!!!
  • 0

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Co za temat-ściek.

Ilesz razy można komuś tłumaczyć, że się myli, przedstawiać mu argumenty, a potem przeczytać że to właśnie my głosimy prawdę objawioną bez dowodów i argumentacji.

Zjawisko już dawno zostało opisane i nikogo normalnego nie dziwi, więc po udzielać się w tym temacie? Widać że nikt nowy tutaj nie zagląda, a aktywność pro-spiskowców jest na poziomie dna+metr mułu. Uważają was za idiotów nie widząc, że sami nimi są.

Po co to truć smugami wydając tryliony dolarów jak można by było wypuścić wirusa na którego ma się szczepionkę i tyle. Ta teoria jest tak śmieszna i żałosna, że nie wiem czy mam się śmiać czy zadumać się nad głupotą co poniektórych tutaj.

To powinien być ostatni post w tym temacie. Chemtrails choć możliwe do zrobienia (ale nie do ukrycia) jest zdecydowanie za drogie i ci "wybrani" nie mają jak się uniknąć efektów ich działania.

AVE administracja, która ciągnie ten temat dla tego strumyka ruchu osób odwiedzających to forum. Niestety ale odkąd internet się upowszechnił i wiedza leje się wręcz wodospadem z internetu, nie ma już takiej fascynacji zjawiskami paranormalnymi to większość to banialuki. Okazało się że niemal każde zdjęcie to fotomontaż i ostatnio nawet o UFO nic się nie słyszy, a przecież dzisiaj kamery są wszędzie i coś musiałoby się nagrać. Powodzenia w prowadzenia tego forum. Przez waszą cenzurę i tolerancję głupoty doprowadziliście to upadku tego forum.

Zdrowym na umyśle użytkownikom dziękuje za otworzenie mi oczu i wyjaśnienie wielu spraw.

Postrzeleńcom życzę betonowych klapek na oczach i miłego siedzenia w swojej norze głupoty. Mam nadzieję że nie będę już miał do czynienia z przedstawicielem waszego gatunku ludzi bez mózgu.

Pozdrawiam chyba już ostatni raz

PaZi

PS @pdjakow

Już mnie nie obchodzą dyskusję na tym forum, więc mogę sobie pozwolić na mówienie prawdy, a nie owijanie jej w bawełnę.

Wchodzę tutaj raz na miesiąc i wciąż widzę te teksty i te same zarzuty. Ten temat to temat ściek (matura 2010 j. pol.) bo jest w nim wszystko pomieszane. Wałkowane są wciąż te same zdjęcia i teorie, bo nawet jak przyjdzie ktoś nowy to nie będzie czytał 400 stron tematu. Jak chcesz przykleić ten temat to nie w takiej formie.

Już dawno podsuwałem pomysł merytorycznej debaty, która była by nadzorowana przez modów, tak aby każdy jeden argument/dowód był wyjaśniony. Dopiero wtedy można takie coś powiesić. Niestety administracja postanowiła, że nazwanie matoła matołem jest największym złem i że każdy jest równy (socjalizm forumowy). Ludzie nie są identyczni i nie można w ten sposób podchodzić do wszystkich.

Użytkownik PaZi edytował ten post 05.11.2013 - 10:13

• 4

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Prawda obroni się sama. manipulacje nic wam nie dadzą

Broni się, mniej więcej dlatego wasze manipulacje nic nie dają.

skoro mi dajecie anglojęzyczne to wzajemnie ;)

Znaczy nie znasz języka i wklejasz co popadnie?

@PaZi
Zgadzam się, wracająca jak bumerang sprawa Holdrena wskazuje, że temat się kręci wokół tych samych bzdur. Za rok znowu ktoś wklei to samo i będzie się brandzlować tymi samymi "niusami". Nie mniej jednak temat powinien pozostać "przyklejony" - tak, aby był łatwy do znalezienia, a potencjalni zainteresowani mogli wyrobić sobie zdanie.
  • 0

sigarr.
  • Tematów: 5
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

http://astromaria.wo...skladowisk-co2/

http://wolna-polska....mtrails-2013-08

Temat długi kolejne informacje tylko potwierdzają wcześniejsze, skoro miałem nie pisać to zostawiam ten temat w spokoju. Tylko jak prawda wyjdzie na jaw to pamiętajcie którzy forumowicze za nią stali, bo obecni przeciwnicy teorii pierwsi będą wyszczekiwać swoje zasługi jak co.

@pdjakow
Nie znam języka musze posiłkować sie translatorami, skoro znacie to proszę o przetłumaczone artykuły bo zainteresowani a leniwi też chcieli by pewnie przeczytać. Takie macie zadanie zniechęcić innych do wgłębienia się w temat?
  • -1

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Takie macie zadanie zniechęcić innych do wgłębienia się w temat?

Skończ z takimi tekstami. Nikt z nas nie będzie bawił się tłumaczeniem bzdetów, aby po chwili "prostować" "prawdy" w nich zawarte. Bądź poważny. Równie dobrze możemy poprosić Ciebie, abyś wkleił artykuł z niewygodnymi dla Ciebie faktami ( faktami, a nie domysłami opartymi na przekonaniu, zamiast na nauce ).

Vaqowsky.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Droga administracjo, proszę.. BŁAGAM zamkinijcie ten temat nie ciągnijcie tej farsy dalej z powodu jednego czy dwóch chemoludków, których poziom inteligencji nie pozwala przeskoczyć powyżej krawężnika. Ta teoria jest tak absurdalnie głupia, że aż śmieszna. Przez 330 stron ten sam bełkot. 'TRUJĄ NAS' bo są smugi. Kuźwa smugi były od zawsze odkąd samoloty potrafiły latać wyżej niż bracia wright i KONIEC KROPKA. To naturalne zjawisko atmosferyczne.

W dodatku ową truciznę możnaby było rozpowszechniać w o wiele łatwiejszy, bardziej zmasowany sposób. Nie wiem co więcej można dodać. To po prostu błazenada i GŁUPOTA.
  • 4

sarmatian.
  • Tematów: 0
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Widzę że ta sceptyczna i pozornie myśląca strona w tej dyskusji wychodzi z siebie. Skoro jesteście tacy oczytani i inteligentni, to pokonanie w dyskusji zwolenników teorii chemtrail nie powinno wam przysporzyć problemów. Jednak jak widać nie dajecie sobie rady i te wasze naukowe odpowiedzi obrastają co raz bardziej w bluzgi i wyzwiska, co wskazuje jasno, że z tą waszą wiedzą jest na bakier.

Skoro ten temat - jak sama nazwa wskazuje - jest poświęcony teorii spiskowej chemtrails to w okół niej powinna toczyć się dyskusja, a nie w okół matek użytkowników. Jeśli nie macie zamiaru odpowiadać na materiały zwolenników, to po co w ogóle odpowiadacie? Czy to, że wam się nie chce sprawdzać co ktoś dodał jest jakąś ważną informacją? Oczywiście widać czarno na białym, że sceptycy uciekają się do poza merytorycznej formy obrony swojej racji, co jest gwoździem do ich trumny.

Całe chamstwo wyszło jak słoma z butów. Ja zamiast zamknięcia tematu proponowałbym wyczyszczenie go z wiadomości takich osób jak: Vaqowsky, Staniq, Pdjakow, PaZi - ta lista tak na szybko z ostatniej strony. Trzeba być ślepym, żeby nie widzieć tego, że oni nie mają tu nic ciekawego do powiedzenia. Wystarczy spojrzeć tylko na przykładowe ich wiadomości, czysta komedia w wykonaniu najracjonalistyczniejszych jednostek jakie nosiła Ziemia.

BŁAGAM zamkinijcie ten temat nie ciągnijcie tej farsy

Dalej oczywiście wymyślanie i bajanie czego to zwolennicy nie powiedzieli, chyba chciał ich ośmieszyć, a wyszło na odwrót.

Nikt z nas nie będzie bawił się tłumaczeniem bzdetów

Poziom kloaki i towarzystwa z pod budki z piwem. Próba zdyskredytowania zwolennika "bawić się" "bzdety" czy takie sformułowania mogą mieć miejsce w dyskusji, dążącej do prawdy, a nie do prób przedłużenia umysłowego członka?

Broni się, mniej więcej dlatego wasze manipulacje nic nie dają.

Mowa o manipulacjach ale dowodów zero. Do tego "wasze" czyli tego pana już teoria chemtrail w ogóle nie obchodzi, go interesują tylko osoby które tą teorie uznają za prawdziwą. Dalej "brandzlować" słoma z butów wychodzi... nie widziałem żeby jakikolwiek zwolennik używał takiego słownictwa.

...dalej nie wymieniam bo szkoda mi czasu. Mam nadzieje że ktoś tu pójdzie po rozum do głowy.
  • -13

skittles.
  • Tematów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

sarmatian :D Witaj z powrotem Quintus

Skoro jesteście tacy oczytani i inteligentni, to pokonanie w dyskusji zwolenników teorii chemtrail nie powinno wam przysporzyć problemów

Zwolennicy (lub raczej zwolennik w kilku odsłonach) tej teorii zostali pokonani dawno, dawno temu.

Mowa o manipulacjach ale dowodów zero.

Bardzo zabawne. Nie dalej jak strone temu była mowa o pani Hagberg, z której zwolennicy zrobili szefową partii zielonych by ich rewelacje nabrały mocy i kłamstwach dot. słów Holdrena. A to tylko ostatnie 2 strony z 328, ale oczywiście, dowodów brak.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 7

1 użytkowników, 6 gości oraz 0 użytkowników anonimowych

ppp