Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7697 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

dzastin.
  • Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tylko, że to właśnie zwolennicy tej teorii jak na razie nie potrafili wytłumaczyć dlaczego smuga kondensacyjna nie ma prawa być długa. Tak po prostu merytorycznie wyjaśnić.
Nas nie interesują zdjęcia samolotów testowych Airbusa czy Boeinga. Nas nie interesują zdjęcia samolotów gaśniczych. Śmieszą nas zmyślone lub przeinaczone historyjki.
Przez ponad 300 stron strona sceptyczna stara się cierpliwie odpowiadać na pytania i obalać rzekome dowody. A zwolennicy zamiast przytaczać rzeczowe dowody i sensownie odpowiadać to oszukują zakładając multikonta, i prowokują krzycząc coś o Żydach i agentach.
Co jak co, ale to właśnie chemoludki co rusz przedstawiają poziom, który chyba cechuje większość wierzących w te bzdety.
  • 4

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Widzę że ta sceptyczna i pozornie myśląca strona w tej dyskusji wychodzi z siebie. Skoro jesteście tacy oczytani i inteligentni, to pokonanie w dyskusji zwolenników teorii chemtrail nie powinno wam przysporzyć problemów. Jednak jak widać nie dajecie sobie rady i te wasze naukowe odpowiedzi obrastają co raz bardziej w bluzgi i wyzwiska, co wskazuje jasno, że z tą waszą wiedzą jest na bakier.

Zwolennicy zostali pokonani już dawno. Problem polega na tym, że oni ciągle wracają do tych samych zagadnień. Jak sceptycy muszą obalać tą samą bzdurę po trzy razy w ciągu tygodnia to nie dziwne, że nie wytrzymują nerwowo.

Jeśli nie macie zamiaru odpowiadać na materiały zwolenników, to po co w ogóle odpowiadacie? Czy to, że wam się nie chce sprawdzać co ktoś dodał jest jakąś ważną informacją? Oczywiście widać czarno na białym, że sceptycy uciekają się do poza merytorycznej formy obrony swojej racji, co jest gwoździem do ich trumny.

Żartujesz, prawda? Przejrzałeś w ogóle ten temat, czy tak tylko wpadłeś napisać post? Przecież to zwolennicy ciągle ignorują dowody, pomijają ważne kwestie, unikają odpowiedzi na pytania, powielają te same bzdury omówione już przynajmniej kilka razy i nie znają podstawowych zasad fizyki co właśnie jest gwoździem do ich trumny.

Ja zamiast zamknięcia tematu proponowałbym wyczyszczenie go z wiadomości takich osób jak: Vaqowsky, Staniq, Pdjakow, PaZi - ta lista tak na szybko z ostatniej strony. Trzeba być ślepym, żeby nie widzieć tego, że oni nie mają tu nic ciekawego do powiedzenia.

Tu to już pięknie odleciałeś. Proponuje zimny prysznic. Chcesz usunąć z tematu osoby, które wniosły tu więcej treści i dowodów niż wszyscy zwolennicy razem wzięci? No tak, dobra taktyka - wyeliminować najtrudniejszego przeciwnika - potem już tylko z górki.

Dalej to w ogóle szkoda odpowiadać. Jeśli Twój post nie jest prowokacją, to radze się nad sobą mocno zastanowić.
  • 3

Vaqowsky.
  • Tematów: 12
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Broni się, mniej więcej dlatego wasze manipulacje nic nie dają.

Mowa o manipulacjach ale dowodów zero.

HALO TU ZIEMIA. To Wy sobie wymyśliliście tą "teorię" i to WY musicie dostarczyć dowodów na jej potwierdzenie. 330 stron a dowodu ani jednego ale uparcie dalej powtarzacie te same farmazony. W dodatku nie przemawia do Was czysta LOGIKA.

Pomyśl chłopie, JAKI SENS byłby w truciu oparami gdzie sami trujący byliby pod tego wpływem ?

Pomyśl chłopie, czy nie łatwiej , szybciej i taniej byłoby puścić wirusa, na który tylko oni mają szczepionkę?

Albo do jedzenia !
Albo do picia !
A może w spaliny samochodów ?

Ludzie trzymta mnie bo nie wytrzymie..
  • 1

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

...I dalej brak "nieoznakowanych samolotów" :mrgreen: Jak to możliwe że przez 10 lat, setki tys. Spotterów nie słyszało o takowych samolotach, a o sfotografowaniu już nie wspominam. Takie samoloty latają tylko w umysłach chemoludków.
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mowa o manipulacjach ale dowodów zero. Do tego "wasze" czyli tego pana już teoria chemtrail w ogóle nie obchodzi, go interesują tylko osoby które tą teorie uznają za prawdziwą. Dalej "brandzlować" słoma z butów wychodzi... nie widziałem żeby jakikolwiek zwolennik używał takiego słownictwa.

Cud Quintusie. W takim tonie napisałeś o sobie?... Co do ostatniego zdania Twojej wypowiedzi, cofnij się kilka stron i poczytaj swoje posty.
Zadam Ci powtórnie, po raz setny pytanie. Jaki jest cel depopulacji? Dlaczego mieli by ( oni, czyli kto? ) stosować tak mało skuteczną technologię? Skoro świat muzułmański jest stałym zagrożeniem ( dla nich ), dlaczego nie przetrzebią niebezpiecznej populacji w taki sposób? Jak zapobiegają samozatruciu? No i najważniejsze, kto będzie na nich robił, jak nas zabraknie?...
Daruj sobie wklejanie rzeczy, które już męczyliśmy wielokrotnie. Postaraj się chociaż raz i błyśnij czymś nowym.

Zbeeanger.
  • Tematów: 67
  • Artykułów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

HALO TU ZIEMIA. To Wy sobie wymyśliliście tą "teorię" i to WY musicie dostarczyć dowodów na jej potwierdzenie. 330 stron a dowodu ani jednego ale uparcie dalej powtarzacie te same farmazony. W dodatku nie przemawia do Was czysta LOGIKA.

Pomyśl chłopie, JAKI SENS byłby w truciu oparami gdzie sami trujący byliby pod tego wpływem ?

Pomyśl chłopie, czy nie łatwiej , szybciej i taniej byłoby puścić wirusa, na który tylko oni mają szczepionkę?

Albo do jedzenia !
Albo do picia !
A może w spaliny samochodów ?

Ludzie trzymta mnie bo nie wytrzymie..

Widzisz jak puszczają takie wirusy i inne paskudztwa... to mówią o chorobie która działa selektywnie w danym regionie na daną grupę osób.

Jeśli nawet chemitrials to hoax ... zobaczmy jak linie lotnicze zanieczyszczają atmosferę i o zgrozo każdy kto kupuje bilet lotniczy płaci w nim karę która jest nałożona na przewoźnika (ten wyrównał sobie straty podnosząc ceny biletów), w wynikach sondy można zobaczyć jakie jest zdanie ludzi na ten temat.

Smugi kondensacyjne to nic innego jak produkt spalania o którym uczymy się już w liceum, i jakie są skutki oddziaływania na srodowisko i na nas samych. Tu można poczytać sobie o prognozie wzrostu tych zanieczyszczeń, wraz z zwiększeniem ilości planowanych przewozów pasażerskich.

Wnioski:
- jesteśmy truci przez przemysł lotniczy i sami za to płacimy z własnej kieszeni nikt inny, nawet za kary nakładane na przewoźników (to cena naszego rozwoju i wygody przemieszczania).
- istnieje możliwość dodatkowego podtruwania całego społeczeństwa w postaci umieszczania w samolotach różnych substancji ( w wyniku nasilenia ruchu lotniczego można takie operacje łatwo ukryć)
- dostęp do lotnisk jest niemożliwy dla postronnych osób w celu znalezienia ewentualnych dowodów na podtruwanie nas przez rządy tajne organizacje ( jak zwał tak zwał) ilość kontroli i zabezpieczeń jest ogromna, a ludzie pracujący na lotnisku piloci, obsługa oraz dostawcy paliwa nie będą się zbytnio przejmować tym co robią (jeśli nawet będą wiedzieć), ze względu na dobre wynagrodzenie co przy obecnym bezrobociu jest przekonywującym argumentem.
- każda informacja o ewentualnych opryskach, zdjęcia z wnętrz samolotów, relacje ludzi pełniących różne stanowiska polityków, naukowców, pilotów, mechaników lotniczych, jest ostentacyjnie wyśmiewana i przedstawiana w świetle wyimaginowanych spisków i fantazji.

Jeśli byłbym zainteresowany obniżeniem, populacji ludzkiej przy pomocy długotrwałego zatruwania ich organizmów ta możliwość jest najlepsza i najwygodniejsza. Mam swoje wiarygodne jedyne mainstreamowe media i nikt mi nie podskoczy, bo mam kasę mam plan i go realizuję. Niewygodnych uciszę (bo mam kasę tym samym mam kupionych ludzi na stanowiskach, wystarczy na kierowniczych o resztę sami zadbają w końcu są na mojej smyczy), resztę społeczeństwa skłócę i będę miał ubaw gdy będą się kłócić w mediach, forach internetowych.

Jeśli chemtrials jest narzędziem i częścią spisku NWO przeciwko ludzkości a w pewnym sensie redukcji jej populacji to nie ma lepszego czasu i miejsca by w ten sposób realizować swoje cele:
- wzrost ruchu lotniczego (umożliwi łatwiejsze zatajenie tego możliwego procederu)
- ochrona lotniska wzmożone kontrole (umożliwi ... )
- dobre wynagrodzenie dla pilotów i obsługi (umożliwi ... )
- dezinformacja i ośmieszanie ewentualnych przecieków (umożliwi ... )

Użytkownik Zbeeanger edytował ten post 06.11.2013 - 11:02

• -1

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Widzę że ta sceptyczna i pozornie myśląca strona w tej dyskusji wychodzi z siebie. Skoro jesteście tacy oczytani i inteligentni, to pokonanie w dyskusji zwolenników teorii chemtrail nie powinno wam przysporzyć problemów. Jednak jak widać nie dajecie sobie rady i te wasze naukowe odpowiedzi obrastają co raz bardziej w bluzgi i wyzwiska, co wskazuje jasno, że z tą waszą wiedzą jest na bakier.

Jakie bluzgi i wyzwiska? Coś w stylu:

Ciekawy komentarz z innego forum odnośnie "profesora" Hamana.

A więc powtórzę to: Haman kłamie, ma braki w wiedzy odnośnie powstawania smug kondensacyjnych i mam poważne wątpliwości, czy jest Polakiem.

Widać profesor Haman (jakie śliczne polskie nazwisko) jest bardzo zaangażowany w bujaniu ludzi w wielu niewygodnych dla elity tematach. Jakiż śliczny przypadek, że ów profesor o ślicznych polskich rysach twarzy

Dołączona grafika

Czy Ty jesteś Mariush? Gdybym chciał zobaczyć naiwną, beznadziejną, pozbawioną jakiegokolwiek sensu odpowiedź, to zwróciłbym się do Ciebie

Nie wiem kto to jest RNAV Spotter, ale jeśli ktoś obserwuje od lat samoloty i nie zauważył, że zostawiane przez nie smugi kondensacyjne nagle drastycznie zmieniły swoje właściwości to ten ktoś jest albo ułomny umysłowo, albo wynajęty do ogłupiania i oszukiwania ludzi.

Ile Ty masz lat, że używasz takich górnolotnych sformułowań jak LOLKONTENT?
Tak się zastanawiałem, w jakim wieku są osoby, które marnują tak dużo czasu na dyskusję w tak niby niepoważnym i dawno obalonym temacie. Teraz wiem, że nie za wiele.

To jest prośba nr 1 - proszę powstrzymywać się od takiego tonu. Prośby nr 2 najprawdopodobniej już nie będzie.
Aquila

Posłuchajcie "sceptycy" o czym mówią ci ludzie i wielka prośba "Shut the f... up!"

http://www.paranorma...post__p__486478

Może jak zacznę po hebrajsku, to lepiej i szybciej załapiesz o co w tym wszystkim chodzi.

3. Czy jesteście z hasbary? Inaczej - czy jesteście Żydkami (syjonistami) potrafiącymi nieźle posługiwać się językiem polskim, wynajętymi do ogłupiania ludzi w takich tematach jak np. 11 września 2001, Smoleńsk, czy właśnie chemtrails?
4. Czy chodziliście do szkoły, skoro macie tak fundamentalne braki w wiedzy, myślicie tak bardzo nielogicznie, nie dostrzegacie podstawowych kwestii i nie potraficie w ogóle wyciagać wniosków? Wasz poziom to 3 klasa podstawówki, w polotach 4ta.

Jak chcesz już p...ć takie głupoty to rób to chociaż z głową, a tak nawet nie chce mi się wysilać, by pokazać jak biednym umysłowo jesteś naczelnym.
(...)
A zatem Ty, jak i Twoi koledzy, możecie śmiało zrobić wypier...l z tego tematu, a najlepiej z Polski.
(...)
Jedyne moje domysły w tym temacie objawiają się w hipotezie, że rozmawiam z całą zgrają hasbarowców, otępiałych wizją jakichś tam korzyści, nienawidzących ludzi, świata i chyba samych siebie.

Zbrodniarze nie mogą się przyznać do kłamstwa i zbrodni, bo to oznaczałoby ich koniec. Więc nie ma co rozmawiać z tymi tajemniczymi, podejrzanymi osobami, bo zostały one już dawno zidentyfikowane i w prawidłowy sposób nazwane.

(...) jak udowodniono wielokrotnie ty jesteś baranem,myślac że to dzieło specjalistycznej aparatury której w rzeczywistości niema.

Edycja: Dziki Kurak.

Dołączona grafika

Najpierw wp.pl teraz onet.pl próbuje delikatnie poinformować bydło, czym jest chemtrails.
(...)
Ależ ciekawa dyskusja pod tematem! Już pewnie spuścili ze smyczy Kostka by nawarczał na osoby piszące prawdę.

(...)
I te uśmiechy na ich fałszywych ryjach. Oby ta chemia im je trochę powykrzywiała.

Pytanie - skąd nagle taki wysyp reportaży i przemówień pajaców od pogody, by wytłumaczyć ludziom coś, co jest normalne i od lat możliwe do zaobserwowania? Naćpali się czegoś, czy co?

I tak dalej. O takie obrażanie chodziło, czy o inne?

Mowa o manipulacjach ale dowodów zero. Do tego "wasze" czyli tego pana już teoria chemtrail w ogóle nie obchodzi, go interesują tylko osoby które tą teorie uznają za prawdziwą.

Prosze uprzejmie, losowa manipulacja, zrzut paliwa dowodem na chemtrail:
http://www.paranorma...post__p__487089
O cytowaniu filmów z sfałszowanym tłumaczeniem, czy błednymi wynikami nie wspomnę. Jak również o tworzeniu multikont, wyszydzaniu użytkowników twierdzących że Nic i WzT to ta sama osoba, a następnie potwierdzaniu tego jak gdyby nigdy nic.

Dalej "brandzlować" słoma z butów wychodzi... nie widziałem żeby jakikolwiek zwolennik używał takiego słownictwa.

Słownictwo akurat adekwatne w stosunku do tego, co wyrabiacie. Nie znajduję normalnego słownictwa na to, co zwolennicy chmetraili tu zaprezentowali, wręcz używam takiego, jaki w mojej opinii mogą zrozumieć.

Poziom kloaki i towarzystwa z pod budki z piwem. Próba zdyskredytowania zwolennika "bawić się" "bzdety" czy takie sformułowania mogą mieć miejsce w dyskusji, dążącej do prawdy, a nie do prób przedłużenia umysłowego członka?

Witaj Quintus ;)

Jeśli chemtrials jest narzędziem i częścią spisku NWO przeciwko ludzkości a w pewnym sensie redukcji jej populacji to nie ma lepszego czasu i miejsca by w ten sposób realizować swoje cele:

Zapominasz o pewnej drobnej rzeczy. Otóż podstawą chemtrails jest niby fakt, że "kiedyś smugi kondensacyjne były tylko krótkotrwałe" oraz "prawdziwa smuga kondensacyna zanika po chwili". Tyle, że są to bzdury wymyślone przez kłamców w rodzaju sarm QM, WzT, Nic, Franka Drebina, czy jakie on tam jeszcze sobie nicki wymyślił.
  • 7

FrytQ.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Post "sarmatian'a" jest dokładną odwrotnością tego co tu się dzieje, dlatego postanowiłem poprawić jego kawałek, aby wyglądał tak jak powinien.

Jeśli nie macie zamiaru odpowiadać na pytania sceptyków, to po co w ogóle odpowiadacie?

Zadam Ci powtórnie, po raz setny pytanie. Jaki jest cel depopulacji? Dlaczego mieli by ( oni, czyli kto? ) stosować tak mało skuteczną technologię? Skoro świat muzułmański jest stałym zagrożeniem ( dla nich ), dlaczego nie przetrzebią niebezpiecznej populacji w taki sposób? Jak zapobiegają samozatruciu? No i najważniejsze, kto będzie na nich robił, jak nas zabraknie?...

Stawiam wszystkim kubusie, że nie uzyskasz odpowiedzi na te pytania. Kolejny post zwolenników będzie albo odpowiedzią na odpowiedzi (mhm) sceptyków, albo będzie zawierał kolejny "super" dowód potwierdzający chemtrails.

Kolejny pytanie ode mnie (na które też pewnie nie dostanę odpowiedzi): Dlaczego nie wyjdziecie na ulice protestując? Wystarczyło powiedzieć, że internet będzie ocenzurowany aby tysiące osób wyszły na ulice, a tutaj niby od 4 lat wiadomo, że nas trują i nic z tym nie robicie?
A na koniec mały quiz: Dowiadujesz się, że planeta wraz z wszystkimi ludźmi jest zatruwana, co robisz?:
a) Podejmujesz działanie próbując chronić swoje życie,
b) Przez 4 lata próbujesz przekonać innych ludzi (którzy to są oślepionymi, opłacanymi przez rząd dezinformatorami), że są zatruwani gazami z nieba.

Heh, tak mnie jeszcze ciekawi co by się stało gdyby nagle wszyscy sceptycy powiedzieli: "ok wierzymy", wszyscy żyliby sobie cichutko ze świadomością, że są zatruwani?
  • 1

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

No i mamy kolejny składnik chemtrails... pył wulkaniczny :rotfl:

Myślę, że za rozpylaniem pyłu wulkanicznego nie kryje się żadna zagadka. Jedno wiem, że na 100% nie możemy być pewni.

Czarno na białym widać całą aparaturę służącą do zrzutów.

http://tvnmeteo.tvn2...105704,1,0.html

Źródło:

http://davidicke.pl/...10.html#p177075

Nareszcie możemy zobaczyć jak wygląda "rozpylanie" od strony technicznej :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Użytkownik Kostek edytował ten post 16.11.2013 - 19:10

• 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W linkowanym artykule znalazło się zdanie, które przeczy chemiteorii:
Cyt:"Stworzona przez naukowców chmura pyłu miała 180-245 metrów wysokości i ok. 2,8 km szerokości. Początkowo była doskonale widoczna gołym okiem, ale szybko zniknęła i stała się trudna do namierzenia."
A przecież normalne contraile według chemiludkowej teorii nie mogą się utrzymywać długo. Czegoś tu nie rozumiem...

Gmork.
  • Tematów: 5
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Niestety w tym momencie temat chemitrails i contrails jest zaśmiecany fałszywymi informacjami i głupimi teoriami.

Kilka taki głupot to na przykład

* Chemtrails mają truć ( dlaczego wszyscy się na to upierają ?)
* Są tworzone przez specjalistyczne sprzęt
* Wielu upiera się że coś jest chemitrails, w momencie kiedy to jest zwykłe contrails.

Jak napisał @ Vaqowsky do większości tych bzdur wystarczy logika. Jednak tak jak w przypadku UFO więkrzość zjawisk "contrail" jest zwykłym zjawiskiem (szkodliwim pomimo wszystko) ale cześć jest chemtrails i jakiś cel tego jest.
  • -2

lompi.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nikt mnie nie przekona, że taka akcja mogłaby być tak długo utrzymywana w tajemnicy. Jeśli to była by prawda, już nie jedne media na świecie by o tym GŁOŚNO krzyczały, gdyż nigdy się wszystkim usta nie będzie dało zamknąć.
  • 1

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

I jeszcze jedno... Dlaczego aktywiści Greenpeace nawet nie próbują ruszyć tego tematu ? Przecież chemtrails to jest zbrodnia przeciwko ludzkości, gigantyczna akcja.... miliony osób są w to zaangażowani... a tu nic, cisza ?
Ostatnio była jakaś akcja aktywistów Greenpeace na dachu budynku Ministerstwa Gospodarki, dlaczego nikt tam nie wspomniał o chemtrails ?

Czy chemoludków to nie zastanawia że Greenpeace milczy ?

Tak, wiem... oni są w spisku i są przekupieni :D
  • 0

Gmork.
  • Tematów: 5
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

@Kostek

Greenpeace zajmuje się dochodowymi i emocjonalnie chwytliwymi tematami.

już nie jedne media na świecie by o tym GŁOŚNO krzyczał

Naprawdę? Oglądałeś ostatnio media? Oni nie wybierają ważnych tematów. Raczej martwią się żeby, jak na przykład w polsce odwrócić uwagę od politycznych spraw. Zajmują się jednym tematem przez miesiące.
  • 0

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Kostek

Greenpeace zajmuje się dochodowymi i emocjonalnie chwytliwymi tematami.

Że co ?

Wiesz, mogłeś się bardziej wysilić szukając wymówki. Prawda jest taka że Greenpeace ma was chemoludków i waszą idiotyczną teoryjkę w głębokim poważaniu.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości oraz 0 użytkowników anonimowych