Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#466 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.
  • Tematów: 0

Napisano

Sterowanie pogodą jest możliwe, jednak nie na taką skalę.

Tym razem poczytaj sobie o HAARP i np falach torsyjnych.

pozdrawiam
  • 3

PaZi.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika
Dołączona grafika

edit AlienGrey
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Radosław - ta analiza już była przez nas omawiana . Mówiliśmy tez o tym , ze jakakolwiek analiza ma sens tylko wtedy , kiedy próbki zostaną pobrane w powietrzu .

A HAARP i fale torsyjne nie mają z chemitrails i smugami kondensacyjnymi nic wspólnego .

Króciutko o falach torsyjnych , aby zapobiec następnym próbom wkomponowania ich w ten temat :
Ich istota została
już opisana na gruncie współczesnej
mechaniki kwantowej i wkomponowuje
się w hipotezy Einsteina, Diraca,
czy Schrödingera . Energia ta nie
ma charakteru oddziaływań grawitacyjnych,
elektromagnetycznych, ani
nuklearnych, jednak może być źródłem
sił tych rodzajów . Pola torsyjne
zmieniają orientację spinu elektronów,
sprawiają, że w próżni powstają i
zanikają cząstki elementarne, stając się
tym samym źródłem istnienia materii.
Nośnikiem tych oddziaływań są niskoenergetyczne
reliktowe neutrina .
Z jednej strony, fale torsyjne oddziałują
na materię – na przykład
zmieniając własności wody – a
z drugiej, każde ciało fizyczne roztacza
własne pole torsyjne, co stanowi
podstawę bioterapii, radiestezji itp.
Okazuje się, że pole torsyjne może
być prawo- lub lewoskrętne. Korzystne
pola prawoskrętne są generowane
np. przez drzewa iglaste (zwłaszcza
cedr), bądź pomieszczenia o kształcie
wycinka kuli (kopuły). Natomiast
pola lewoskrętne, właściwe pomieszczeniom
prostopadłościennym lub piramidom,
osłabiają witalność organizmów.

Fale torsyjne są nośnikiem nie tyle
energii, co przede wszystkim informacji
, stąd cechują się prędkością
rozchodzenia miliardy razy większą
niż światło, ogromną przenikliwością
przez przeszkody materialne oraz
praktyczną niezależnością własności
od odległości ich przesyłania .
Cechy te są niezwykle atrakcyjne w
dziedzinie łączności – pierwsze eksperymenty
w tym zakresie wykonano
w Moskwie w 1986 roku , a w
ich weryfikacji ma pomóc nadajnik
fal torsyjnych umieszczony podobno
w rosyjskim pojeździe kosmicznym,
wysłanym w 1998 roku na Marsa .
Ponadto pola torsyjne mogą być pożyteczne
w wielu gałęziach przemysłu
i gospodarki, jak na przykład: w energetyce (zmniejszenie zużycia
energii, napęd pojazdów – eksperymenty
są prowadzone od 1999 roku),
metalurgii (otrzymywanie materiałów
o polepszonych własnościach), w medycynie
(wspomaganie tradycyjnych
metod leczenia), czy w przechowalnictwie
żywności (wydłużenie czasu
przydatności do spożycia).

Źródło w całości : http://www.tchik.com...le_torsyjne.pdf

Użytkownik Staniq edytował ten post 05.06.2010 - 19:12

Tempter.
  • Tematów: 11
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jestem bardzo ciekawy jak spiskowcy wyjaśnią sprawę nielogiczności 2 teorii spiskowych.

Czekałem na te słowa PaZi.Wystarczy trochę pomyśleć,żeby tą nielogiczność wyeliminować.Jeśli w chemtrailach znajdują się cząsteczki aluminium i innych metali ciężkich,które po opryskach wiszą w powietrzu,to jest to dosłownie jak woda na młyn dla działalności HAARP.

Interesujący filmik pokazujący jak intensywne są opryski:

http://www.youtube.com/watch?v=2Ka3DdUsRDU&feature=related

Pozdrawiam

Użytkownik Raven89 edytował ten post 05.06.2010 - 19:54

• 2

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Raven89 - przyjacielu , ten filmik obrazuje tylko , jak intensywny jest ruch lotniczy . Zwróć uwagę gdzie wędrują chmurki - przypominam watek o opłacalności i celności takich działań . Dalej nie rozumiem powiązania z HAARP.

Czym jest HAARP :Zrozumienie, symulowanie i kontrola procesów zachodzących w jonosferze, które mogą mieć wpływ na działanie systemów komunikacji i nadzoru elektronicznego.

Użytkownik Staniq edytował ten post 05.06.2010 - 20:03

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Wystaczy trochę pomyśleć raven by z miejsca uznać, że twoje tłumaczenie jest o kant dupy potłuc. Metale ciężkie to mogą co najwyżej podgrzać atmosferę jeśli HAARP emituje fale radiowie. Jak wiemy nie emituje ich tylko jakieś fale torsyjne, które nie za bardzo mają związek z metalami ciężkimi. Tylko same jako tako oddziałują na materię żywą. Jeśli to co napisał Stanik jest dobrym podsumowaniem tego zagadnienie to wiemy tyle, że nic nie wiemy. Tak samo mogę powiedzieć że mój super kosmiczny kubek emituje fale proubergamma na skutek złego patrzenia się na niego, przez co wywołałem obecne powodzie w Polsce. Ja wiem że tak było. Teraz mi udowodnij że to nie sa fale proubergamma tylko coś innego lub udowodnij że to wszystko bzdury. Rozumiesz już brak swojej logiki? Dowodów opierających się na niewiedzy używaja tylko głupcy.

Pozdrawiam

Użytkownik PaZi edytował ten post 05.06.2010 - 21:10

• 0

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

PaZi - zamotales sie odrobinke . HAARP emituje fale radiowe na pewno . Ale powiązanie go z falami torsyjnymi to brak logiki ; wszystko w jednym worku... pewnie koklusz i gradobicie w Suwałkach to tez HAARP .

P.S. W moim nicku na końcu jest " q ". Również pozdrawiam .

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Kilka spostrzezen, po pierwsze Radoslawie to ja tutaj widze, ze Bogiem to jestes Ty, i to przez duze "B". Bo czyz to nie rzesza wyznawcow nim czyni??? Twoj kazdy post +3 do reputacji, choc podejrzewam, ze sam przyznasz, ze tresci merytorycznej czesto "0". Tak wiec wyznawcy klikaja w + jak fanatycy zapatrzeni w obraz. W woli scislosci wsrod sceptykow tez wystepuja Bogowie i to tez przez duze "B" to tak tytulem wstepu.

Co do samego wspomnianego przez Ciebie tzw. efektu motyla. Jest to bardzo ciekawe zjawisko tyle tylko ,ze bardzo trudne do rozpoznania. Bo kiedy nalezy przyjac rozpoczecie danego procesu powodujacego ciag wydarzen. Czy mozna opierac sie na wzmozonym ruchu lotniczym nad europa powiedzmy od 2000 roku czy juz pierwszy lot odrzutowy zapoczatkowal tzw. fale rozwoju wypadkow. W ten sposob mozna cofac sie i cofac... Zgadzam sie z Toba co do jednego sam efekt na pewno w swiecie wystepuje ale mysle ze tylko prawdziwi Bogowie sa wstanie okreslac lancuchy wydarzen.

Pazi, troche wiecej wiary, Raven jest myslacym czlowiekiem, zagubionym... ale nie trac nadziei, pewnego dnia odetchnie pelna piersia, zakrztusi sie... i powie: "cholerna cywilizacja" ;)

Raven na moje trzy pytania odpowiedziales na jedno, czekam na dwa pozostale:
czemu nie nad morzem ?
jak obliczaja miejsce zrzutu ?

Użytkownik Ironmacko edytował ten post 05.06.2010 - 20:40

• 0

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Staniq (Staniczku ;) )
Opieram się na tym co napisał Radosław bo on jest tutaj ekspertem w dziedzinie spisków. Z tego co ja słyszałem to jest to urzadzenie podobne do oka moskwy. Zbudowana dla zachowania równowagi - jak oni mają to my też musimy mieć, a najlepiej jeszcze lepsze.

Ironmacko (ten nick znaczy coś konkretnego?)
Ja straciłem nadzieję już jakiś czas temu. Ludzi ciężko jest przekonać nawet poważnymi argumentami i wykazują brak logiki/spójności w tezach. Teraz dyskutuję tylko dla własnej przyjemności, dlatego ustosunkowuję jezyk do rozmówcy. Na początku raven obrzucał wszystkich oskarżeniami o agenturalizm itd, więc i jak jego odpowiednio kwitowałem. Wyluzował trochę to i ja wyluzowałem. Radek przyszedł pełny dumy i wszechwiedzy, więc odpowiedziałem mu odpowiednio arogancko.

Dodaj jeszcze pytanie jak odróżnić smugi kondensacyjne od chemtraili? Chyba że z uwagi na trudność pytania zostawiłeś je na koniec :)

Pozdrawiam
  • 0

Zagaroth.
  • Tematów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Alez dzisiaj w Gdansku zrobili masakre! Po prostu tak gesto usianych bialych lin i tej wloknistej zawiesiny juz dawno nie widzialem. Cwanie to robia - w nocy i wczesnie rano, tak ze jak ludzie zaraz beda z dziecmi wychodzic na spacerki zobacza juz gotowe wlokniste mleko na niebie i nikt nie bedzie pytal "co to do k... n... jest?"

Proponuje zawiesic rozmowy z tutejszymi klamcami, bo to juz sie robi nudne i beznadziejnie beznadziejne. Mlodzi mysla, ze to swietna zabawa, mnie to jednak nie bawi. Klamiecie jak z nut, normalnie inaczej bysmy pogadali, ale anonimowi w sieci myslicie, ze mozecie wszystko. W bezposredniej rozmowie wstyd by wam bylo tak bezczelnie oklamywac ludzi. Uslyszelibyscie pare cieplych slow i poszlibyscie skuleni do domu. A tak przez internet mozecie klamac swobodnie i beztrosko. A rzesza ludzi, ktorzy to cos widza na niebie naiwnie wchodzi z wami w polemike. Raven - odpusc sobie gowniarzy.

edit AlienGrey
Zagaroth, gówniarzu.
Zacznij tolerować zdanie innych!

Użytkownik AlienGrey edytował ten post 06.06.2010 - 11:35

• -5

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Alez dzisiaj w Gdansku zrobili masakre! Po prostu tak gesto usianych bialych lin i tej wloknistej zawiesiny juz dawno nie widzialem. Cwanie to robia - w nocy i wczesnie rano, tak ze jak ludzie zaraz beda z dziecmi wychodzic na spacerki zobacza juz gotowe wlokniste mleko na niebie i nikt nie bedzie pytal "co to do k... n... jest?"  Proponuje zawiesic rozmowy z tutejszymi klamcami, bo to juz sie robi nudne i beznadziejnie beznadziejne. Mlodzi mysla, ze to swietna zabawa, mnie to jednak nie bawi. Klamiecie jak z nut, normalnie inaczej bysmy pogadali, ale anonimowi w sieci myslicie, ze mozecie wszystko. W bezposredniej rozmowie wstyd by wam bylo tak bezczelnie oklamywac ludzi. Uslyszelibyscie pare cieplych slow i poszlibyscie skuleni do domu. A tak przez internet mozecie klamac swobodnie i beztrosko. A rzesza ludzi, ktorzy to cos widza na niebie naiwnie wchodzi z wami w polemike. Raven - odpusc sobie gowniarzy.

Zagaroth to Ty jestes zdecydowanie niedojrzalym psychicznie i emocjonalnie czlowiekiem. Po pierwsze nie potrafisz prowadzic merytorycznej dyskusji co Raven pomalu sie udawalo. Po drugie uciekasz od najprostszych pytan lub nie jestes wstanie przyznac z podniesiona glowa, ze nie znasz na nie odpowiedzi. 

Zdanie: "inaczej bysmy pogadali" to juz po prostu Twoj totalny wyraz bezsilnosci. Ja wielki Z. pokazalbym "kolegom" gdzie ich miejsce, jak nie rzeczowymi argumentami to pala ich... ech szkoda slow. 

Pozdrowienia dla oswieconego acz niedojrzalego czlowieka (czytaj: Ciebie)

Użytkownik Ironmacko edytował ten post 06.06.2010 - 09:20

• 0

Zagaroth.
  • Tematów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Zdjecia satelitarne z dzisiejszego poranka

Długie białe "smugi" a po nich chemiczne chmury, które wyglądają jak wloknista, mleczna zawiesina

Wystarczy spojrzec z góry ludzie, aby się przekonać, że jest na was przeprowadzana niezła akcja zbrojna.

Pytanie, kiedy poczujemy skutki wystawiania na działalność tej chemii. Wsrod moich znajomych jest prawdziwa plaga zachorowac gornych drog oddechowych i nie sa to sami starsi ludzie.

Użytkownik Zagaroth edytował ten post 06.06.2010 - 08:58

• 1

Dager.
  • Tematów: 64
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wczoraj od rana też sporo samolotów widziałem, lecz zwykle smugi spalin były dość krótkie i szybko zanikały.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dziś też latają, lecz smugi spalin wyglądają zupełnie inaczej, są długaśne i utrzymują się znacznie dłużej. Widać, że na wysokości gdzie powstają, wieją silne wiatry zachodnie, które je rozwiewają i przemieszczają na wschód. Muszą tam panować warunki zupełnie odmienne od wczorajszych.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Niżej mamy porównanie stanu zachmurzenia nad Polską z soboty i niedzieli rano (górne z 5 czerwca, dolne z 6 czerwca 2010).

Dołączona grafika

Smugi spalin są widoczne w obszarze, gdzie zalegają wysokie, rzadkie cirrusy, natomiast nie widać ich w obszarach gdzie zachmurzenia brak.
  • 0

Arkadiusz.

Pilot in command

• Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

To co widzimy to pierwsze chmury frontu chłodnego, który wchodzi do Polski od zachodu:

http://new.meteo.pl/...arze/index1.php

Wystarczy spojrzeć na ogólną mapę Europy, żeby zobaczyć jak układa się front, a cirrusy na tą częścią Polski należą właśnie do niego. Przez ostatnie dni stał wyż z suchym powietrzem. Pojawienie się cirrusów=wzrost wilgotności=lepsze warunki do tworzenia się smug.
  • 0

Dager.
  • Tematów: 64
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

O 12:30 - 12:32 obserwowałem przelot czterosilnikowca, który pojawił się od północnego zachodu i minąwszy słońce kontynuował lot na południowy wschód. Na dwóch zdjęciach (mam okna skierowane na wschód i zachód) widać różnicę w wyglądzie białych smug, spalin, czy jak je zwał (jest mi to zupełnie obojętne jako bezstronnemu obserwatorowi). Wydaje się, że owe smugi są jaśniej wyrażone, im bliżej słońca je obserwujemy.

Gdy po jakich 3-4 minutach samolot znikł za dachami, po smugach na niebie również nie pozostał ślad.

Dołączona grafika

Ps: Oznaczenie lotu ETD150 pochodzi ze strony "Watch Air Traffic - LIVE!".
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych