Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7697 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Gmork.
  • Tematów: 5
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Wiesz, mogłeś się bardziej wysilić szukając wymówki. Prawda jest taka że Greenpeace ma was chemoludków i waszą idiotyczną teoryjkę w głębokim poważaniu.

Prawda na pewno jest.
Ja mam chemoludków w głębokim poważaniu również. Nie wiem o jakiej "waszej" teorii mówisz, ale żadne takie rzeczy mnie nie obchodzą.

Użytkownik Gmork edytował ten post 18.11.2013 - 20:20

• 0

lompi.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@Kostek

Greenpeace zajmuje się dochodowymi i emocjonalnie chwytliwymi tematami.

już nie jedne media na świecie by o tym GŁOŚNO krzyczał

Naprawdę? Oglądałeś ostatnio media? Oni nie wybierają ważnych tematów. Raczej martwią się żeby, jak na przykład w polsce odwrócić uwagę od politycznych spraw. Zajmują się jednym tematem przez miesiące.

Tak tak oczywiście, tak to sobie można wszytko wytłumaczyć. Taki gigantyczny spisek na skalę globalną i taka cisza w mediach, coś tu śmierdzi (lenistwo)
  • 0

Gmork.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Tak tak oczywiście, tak to sobie można wszytko wytłumaczyć. Taki gigantyczny spisek na skalę globalną i taka cisza w mediach, coś tu śmierdzi (lenistwo)

No przecież w polskich mediach codziennie słyszysz o wojnach toczących się na świecie... Poza tym rozdmuchujesz proste sprawy, już nie raz wspominałem na forum, że jeśli chodzi o duże sprawy to istnieje coś takiego jak N2K.
Znowu powtarzam nie wiem o jakim spisku mówisz, proszę o jakieś konkrety.
  • -1

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Znowu powtarzam nie wiem o jakim spisku mówisz, proszę o jakieś konkrety.

No tak... ponad 300 stron, a niektórzy nawet nie wiedzą o czym ;p

O konkrety nie pytaj, bo po stronie zwolenników teorii chemtrails, takowych nie było, nie ma i nie będzie.
  • 0

Gmork.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Rozumiem, ale jaka jest ta "teoria chemtrails". I kim są zwolennicy.
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Rozumiem, ale jaka jest ta "teoria chemtrails". I kim są zwolennicy.

W swojej oryginalnej wersji zakładała, iż obserwowane na niebie trwałe smugi kondensacyjne są tak naprawdę rozpylonymi przez nieoznakowane samoloty trującymi aerozolami. Początek całego "procederu" datowano na koniec lat 90-tych ubiegłego wieku. Z czasem jednak okazało się, że wszytkie koronne argumenty zwolenników tej teorii okazały się nieprawdziwe. Wymienię tylko kilka z nich:
- istnienie trwałych smug mozna wytłumaczyć bez uciekania się do teorii o trujących aerozolach tylko w oparciu o podstawowe prawa fizyki;
- historia trwałych smug jest niemal równie długa jak historia lotnictwa;
- samoloty pozostawiające smugi są jak najbardziej zidentyfikowane, gdyż zwykle pozostawiają je rejsowe samoloty komercyjnych linii lotniczych.
W reakcji na ten stan rzeczy teoria przeszła całkowitą metamorfozę (przynajmniej tu na forum). W sumie już w niczym nie przypomina tego, czym była na początku. Smugi przestały być trwałe, a samoloty niezidentyfikowane, trucie ludzkości zamieniło się w sterowanie klimatem, zabójcze związki baru, wirusy i bakterie zastąpiono zwykłymi tlenkami siarki, a całe rozpylanie przeniosło się generalnie do stratosfery. Tak mniej więcej wygląda obecnie najpopularniejsza wersja teorii spiskowej z samolotami w roli głównej.
  • 8

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

No i nasze dobre wychowanie, nie pozwala nam wspomnieć o kulkach, hologramach i fałszowanych zdjęciach, jak również o przekłamanych tłumaczeniach filmów i dokumentów.

Lia.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Czy tak wyglądają normalne smugi? Nie znam się, a wyglądało to dość dziwnie na niebie (jak dla mnie) przez dość długi okres czasu - szczególnie przykuła moją uwagę najszersza smuga i ogólnie takie ich poprzecinanie na niebie... Nie udało mi się ująć wszystkich na zdjęciu. Nie zarzucajcie mi na wstępie wierzenia w jakieś spiski o truciu ludzi, chcę zapytać ludzi w temacie, co by na przyszłość wiedzieć. ;-) Dzięki!

Dołączona grafika
  • 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To są smugi rozwiane przez wiatr. A to że się krzyżują wynika z tego że jeden samolot przeleciał nad drugim.
  • 0

MEfi..
  • Tematów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Smugi kondensacyjne zachowują się dokładnie tak samo, jak chmury typu cirrus... którym zresztą tak naprawdę są.
  • 0

Lia.
Reputacja

Napisano

To na pewno nie były żadne chmury, bo na początku wyglądało jak zwykła "chuda" smuga po samolocie. Dziękuję za odpowiedzi, nie sądziłam, ze 5+ samolotów w jednym czasie może tak latać przecinając sobie wzajemnie kurs. ;-)
  • -2

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Samoloty lecą na różnych wysokościach więc to przecinanie tylko tak wygląda z ziemi. To jest tak jakby ktoś patrzył z góry na autostradę i powiedział że samochody przecinają sobie kurs, a w rzeczywistości jeden jedzie wiaduktem a drugi jedzie drogą pod spodem.
  • 0

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To na pewno nie były żadne chmury, bo na początku wyglądało jak zwykła "chuda" smuga po samolocie.

Trwałe smugi kondensacyjne są chmurami.
  • 2

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

To na pewno nie były żadne chmury, bo na początku wyglądało jak zwykła "chuda" smuga po samolocie. Dziękuję za odpowiedzi, nie sądziłam, ze 5+ samolotów w jednym czasie może tak latać przecinając sobie wzajemnie kurs. ;-)

Jakie 5+ samootów ? Ja tam widzę dwie "stare" smugi przecinające się jakimś punkcie nawigacyjnym. Sądzac po rozkładzie tych smug wnioskuję że obydwa samoloty przeleciały w podobnym czasie, lecz trzeba pamiętać że owe samoloty utrzymywały odpowioednią separację wysokościową, która w takim wypadku wynosiła min. 1000 stóp (304m). Trzecia smuga, po prawej stronie zdjęcia wskazuje na przelot samolotu dłuższą chwilę po, niż dwa wcześniejsze. Separacja także wynosiła min. 1000 stóp.
Smuga po lewej stronie zdjęcia jest smugą świeżą, czyli pozostała po samolocie który przeleciał max. 2-3 minuty przed wykonaniem omawianego zdjęcia. Może to nawet było mniej, gdyż nie widać nawet samolotu zza tego budynku.

Nie widzę tu nic dziwnego, ani zasakakującego. Normalny ruch lotniczy nad PL.

Użytkownik Kostek edytował ten post 04.12.2013 - 22:38

• 0

Lia.
Reputacja

Napisano

O rety, zostałam zminusowana tylko dlatego, że napisałam, że widziałam smugi i chciałam się dopytać czy ich układ jest normalny. :o Nawet nie wspomniałam słowem o truciu. Chyba najlepiej zrobię jak się tu już w ogóle nie będę wypowiadać, bo każdy od razu dostaje nalepkę "uważa, że trują ludzi".

Niemniej, dziękuję Wam za ostateczne wyjaśnienie sprawy. Kostek, to był tylko fragment nieba z jednego okna, proszę, doczytaj co napisałam.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 13

0 użytkowników, 13 gości oraz 0 użytkowników anonimowych