Napisano 19.12.2013 - 17:12
Napisano 19.12.2013 - 17:40
@ufo1987
A ja zapytam jakich to niby samolotów używają do tych "oprysków". Pytam z czystej ciekawości ponieważ ani ja, ani żaden inny Spotter nie zauważył nic dziwnego w ruchu lotniczym.
Użytkownik ufo1987 edytował ten post 19.12.2013 - 17:56
Napisano 19.12.2013 - 20:29
Napisano 14.01.2014 - 18:45
"Pojawienie się jakiejś "nie rejsowej" maszyny jest bardzo szybko identyfikowana oraz próbuje się ustalić dokładną destynację przelotu wraz z transportowanym ładunkiem. W ok. 90% takich sytuacji udaje się prawidłowo te dane pozyskać dzięki łączności pomiędzy spotterami z całego świata"
No i co dalej w takiej sytuacji. Spotterzy widza ze jakas maszyna nie jest rejsowa ale jak ustalaja dokładną destynację przelotu, a tym bardziej jak ustalają jaki te samoloty mają ładunek. I jak już ustalą te dane, to czy informują o tym ludzi? Możesz podać jakieś przykłady, kiedy spoterzy ostrzegli ludzi że nad ich głową przeleciał niezidentyfikowany samolot i nie wiedzą dokąd leci i jaki ma ładunek. Powiedzmy spotter na lotnisku okęcie widzi samolot, ktory nie ma zadnych oznakowań i gdzie dzwoni, z kim się kontaktuje? Ze spoterami z całego świata "hej, wyleciał u was samolot typuy xyz? Aha mhm, a jaki miał ładunek? Aha, ok, wielkie dzieki". Przeciez to jakies bzdury.
Przeczytałem ten temat pobierznie i do pewnego momentu nie mogłem uwierzyć ze istnieje aż tak wielki spisek, aż tak wielka mowa milczenia. Dzisiaj jest to chyba niemożliwe żeby władze danego kraju tak jawnie zdradziły społeczenstwo którym rządzą. Jednakże wczoraj jak grom z jasnego nieba czytam tu i owdzie, że ..... w Polsce mogą niedługo interweniować obce wosjka i służby!
http://www.youtube.c...d&v=4x1_rfUpQfA
Pomyślałem zapewne to samo co wiele innych osob : przecież to jawna zdrada państwa! Myślę sobie jakie było tego uzasadnienie. Przecież mamy wlasne służby mundurowe, własne wojsko. W filmiku powyzej wypowiada się pan Protasiewicz z PO, ktory grubo sie zastanawia po co uchwalili taką ustawe. Coś tam wydukal o bezpieczenstwie Warszawy, ale chyba wszyscy sie zgodzimy, ze ten pan szyje na poczekaniu i nie mowi prawdy. Wniosek jest jeden: ci ludzie to zdrajcy i jestem w stanie teraz uwierzyc ze i w kwestii tej o ktorej tu sie toczy dyskusja zgodzili sie nas sprzedac.
Napisano 14.01.2014 - 23:16
No i co dalej w takiej sytuacji. Spotterzy widza ze jakas maszyna nie jest rejsowa ale jak ustalaja dokładną destynację przelotu, a tym bardziej jak ustalają jaki te samoloty mają ładunek. I jak już ustalą te dane, to czy informują o tym ludzi? Możesz podać jakieś przykłady, kiedy spoterzy ostrzegli ludzi że nad ich głową przeleciał niezidentyfikowany samolot i nie wiedzą dokąd leci i jaki ma ładunek. Powiedzmy spotter na lotnisku okęcie widzi samolot, ktory nie ma zadnych oznakowań i gdzie dzwoni, z kim się kontaktuje? Ze spoterami z całego świata "hej, wyleciał u was samolot typuy xyz? Aha mhm, a jaki miał ładunek? Aha, ok, wielkie dzieki". Przeciez to jakies bzdury.
A powiedz mi po co spotterzy mają informować społeczeństwo o przelocie jakiejś maszyny ? Ruch lotniczy to normalny środek transportu, tak samo jak autobusy, pociągi itp...
Ale jeśli potrzebujesz takich informacji to je znajdziesz na forach lotniczych i każdy zainteresowany obywatel może sobie z takiego źródła wiedzy skorzystać.
Natomiast jeszcze raz powtórzę bo widzę że ciągle o tym zwolennicy zapominają. Nie ma czegoś takiego jak NIEOZNAKOWANE SAMOLOTY.
A to bardzo ciekawy cytat z forum DI. Okazuje się że zwolennicy nadal szukają odpowiedzi na pytanie... po kiego grzyba jest to całe chemtrails ??
Bujam w obłokach i fantazjuję, na temat rzeczywistej roli chemtrails.
Zgony ludzki i zanieczyszczenie środowiska to sprawa drugorzędna.
Pierwszorzędna to nasączenie Ziemi wodą, stworzenie z metali ciężkich nieprzepuszczalnej bariery dla gazów z wewnątrz, by pojawiły się rozpadliny, wyłomy, kratery w skorupie ziemskiej. By otworzyć wulkany, a te stworzyły chmurę popiołów blokujących słońce. Byśmy zeszli pod ziemię i tam nas patroszyli nowomową i nauczaniem o "prawdziwości" człowieka. To jest plan ogólnoświatowy i ogólnoludzki. Zmiana świadomości, kontroli nad ludzkością.
Użytkownik Kostek edytował ten post 14.01.2014 - 23:21
Napisano 15.01.2014 - 00:18
Skala głupoty jest tak rozbudowana, że proponuję przenieść ten temat do kosza lub jakiegoś wyimaginowanego działu / idiotyzmy /
Napisano 16.01.2014 - 11:31
http://strefatajemni...prawdziwe/z5bm5
Jest tam wyraźnie napisane, że
Napisano 16.01.2014 - 12:03
Niech mi ktos wytłumaczy, kiedy i kto przyjąl za rzecz normalną ze smugi k ondensacyjne mogą nie znikać a zamieniac sie w chmury?
Już w latach 20. XX w. obserwowano trwałe smugi kondensacyjne i tłumaczono je kondensacją pary wodnej ze spalin silników. Pełne fizyczne wyjaśnienie tego zjawiska podał Appleman w 1953 r.
Napisano 16.01.2014 - 12:30
Niech mi ktos wytłumaczy, kiedy i kto przyjąl za rzecz normalną ze smugi k ondensacyjne mogą nie znikać a zamieniac sie w chmury?
A kto, kiedy i na jakiej podstawie stwierdził, że tak nie jest?
wiec takich maszyn, ktorych spoterzy nie byli w stanie zidentyfikowac na naszym niebie bylo z pewnoscia bardzo duzo, i co?
Chyba nie do końca rozumiesz istotę sprawy. Zwolennicy tej teorii postulują, że chemia jest rozpylana przez samoloty nieoznakowane. Problem w tym, że za chemię uważają oni każdą dłużej utrzymującą się smugę kondensacyjną, która to najczęściej jest zostawiana przez zwyczajne samoloty rejsowe, które oznakować bardzo łatwo i spotterzy nie mają z tym najmniejszego problemu. Nie chodzi o jakiś tam jeden samolot obcych sił powietrznych przelatujący raz na ruski rok, a dziesiątki maszyn widocznych każdego dnia.
Wniosek jest taki, ze spoterzy nawet jak zauwaza dziwnie latajace maszyny to i tak nikogo o tym nie poinformuja, bo po co?
Jest to więc wniosek błędny. Wniosek jest taki, że gdy przechodzień zauważy opla astrę przejeżdżającego obok, to nie przejmie się tym. Gdy jednak zauważy opla astrę z zakrytymi tablicami rejestracyjnymi i z kierowcą w kominiarce, a potem kilka kolejnych takich pojazdów, to zadzwoni na policję. Właśnie dlatego ukrycie dziesiątek niezidentyfikowanych samolotów rozpylających chemię na niebie jest niemożliwe.
Napisano 16.01.2014 - 12:44
Już w latach 20. XX w. obserwowano trwałe smugi kondensacyjne i tłumaczono je kondensacją pary wodnej ze spalin silników. Pełne fizyczne wyjaśnienie tego zjawiska podał Appleman w 1953 r.
Jest lepiej, kedy jedni jeździli jeszcze furmankami byli tacy co wozili się wozami ala Porsche
"Pełne fizyczne wyjaśnienie tego zjawiska podał Appleman w 1953 r."
A możesz wskazać które fragmenty tego opracowania mowia o tym, ze smuga kondensacyjna moze w ogole nie znikac i zamienic sie w chmure?
Skitles
"A kto, kiedy i na jakiej podstawie stwierdził, że tak nie jest?"
Serio uwazasz, ze smugi kondensacyjne jeszcze kiedys zawsze nie znikały?
"Zwolennicy tej teorii"
Ja na razie zadaje pytania i nie jestem zwolennikiem tej teorii.
"postulują, że chemia jest rozpylana przez samoloty nieoznakowane."
Postulować to domagać się czegoś a nie zauwazylem by ktokolwiek tutaj domagal sie by chemie rozpylaly nieoznakowane samoloty. Niektore z tych samolotow pewnie ciezko zidentyfikowac i tu odsylam do traktatu o otwartych przestworzach.
"Problem w tym, że za chemię uważają oni każdą dłużej utrzymującą się smugę kondensacyjną, która to najczęściej jest zostawiana przez zwyczajne samoloty rejsowe, które oznakować bardzo łatwo i spotterzy nie mają z tym najmniejszego problemu. Nie chodzi o jakiś tam jeden samolot obcych sił powietrznych przelatujący raz na ruski rok, a dziesiątki maszyn widocznych każdego dnia."
A ja wlasnie uwazam ze na naszym niebie lataja dziesiatki nierejsowych samolotow (sprawdzalem nie raz na flightradarze) i z pewnoscia mnostwo maszyn NATO i bardzo duzo samolotow obcych sil powietrznych. Przypominam ze nasi jasnie rządzacy sprzedali nas i już niedlugo zaproszą obce wojska do naszego kraju już oficjalnie. Skoro już przygotowali ustawę o bratniej pomocy to z pewnością nie po to, żeby ona sobie leżała w szufladzie nie stosowana. Wake Up Wiliam, Wake Up!
"Jest to więc wniosek błędny. Wniosek jest taki, że gdy przechodzień zauważy opla astrę przejeżdżającego obok, to nie przejmie się tym. Gdy jednak zauważy opla astrę z zakrytymi tablicami rejestracyjnymi i z kierowcą w kominiarce, a potem kilka kolejnych takich pojazdów, to zadzwoni na policję."
Haha! Wyobrazacie to sobie : "Halo, Policja? Jestem spoterem, mam lunete VXR 2023 CR, i widzialem jak przelatuje nieoznakowany samolot. Chcę byscie to sprawdzili, najlepiej wyslali myśliwca i zidentyfikowali delikwentna. Dziękuję."
Użytkownik Niezłomnie strapiony edytował ten post 16.01.2014 - 12:49
Napisano 16.01.2014 - 12:58
Haha! Wyobrazacie to sobie : "Halo, Policja? Jestem spoterem, mam lunete VXR 2023 CR, i widzialem jak przelatuje nieoznakowany samolot. Chcę byscie to sprawdzili, najlepiej wyslali myśliwca i zidentyfikowali delikwentna. Dziękuję."
hehe To teraz wyobraź sobie, że codziennie zadzwoni 5, 10 spotterów, którzy zauważą coś naprawdę dziwnego. A powinni, skoro akcja rozpylania chemtrails trwa sukcesywnie od wielu lat i codziennie na niebie przelatują dziesiątki niezidentyfikowanych samolotów rozpylających niezidentyfikowane substancje.
Postulować to domagać się czegoś a nie zauwazylem by ktokolwiek tutaj domagal
Słownik pwn:
postulować «proponować coś lub domagać się czegoś
Nie widzę więc błędu ze swojej strony.
Serio uwazasz, ze smugi kondensacyjne jeszcze kiedys zawsze nie znikały?
Nie zawsze. Smugi kondensacyjne nie znikały, nie znikają i nie będą znikać zawsze, póki będą ku temu odpowiednie warunki. Najprostsza fizyka tłumaczy to zjawisko i nie ma w nim absolutnie nic takiego, czego wytłumaczyć by się nie dało. Jeżeli twierdzisz, że jest inaczej, to odnieś się proszę do fizyki i przedstaw fizyczny dowód, a nie bajania o nieoznakowanych samolotach.
Napisano 16.01.2014 - 13:09
"To teraz wyobraź sobie, że codziennie zadzwoni 5, 10 spotterów, którzy zauważą coś naprawdę dziwnego. A powinni, skoro akcja rozpylania chemtrails trwa sukcesywnie od wielu lat i codziennie na niebie przelatują dziesiątki niezidentyfikowanych samolotów rozpylających niezidentyfikowane substancje."
No przeciez o tym temacie dudni caly internet, sam tu trafilem bo wielu znajomych zaczelo podsylac mi strony o tym problemie. Tylko na stronach wirtualna polska, onet i intyeria widzialem juz wiele artykulow sugerujacych ze nas zatruwaja i co, i nic! Dlaczego autorow tych artykulow nikt nie posądza o fałszywe oskarżenia? Przecież autorzy tych wpisow w sposob otwarty oskarzaja naszych rzadzacych o popelnienie ciezkiego przestepstwa i co robia rządzacy? Dlaczego nie reagują na tak chamskie pomówienia?
A ty mi piszesz, ze policja przejmie sie jakimis ;ludzmi z lunetami ktorzy godzinami wpatruja się w niebo i wyszukuja samoloty! Toż to nonsens.
"Nie zawsze. Smugi kondensacyjne nie znikały, nie znikają i nie będą znikać zawsze, póki będą ku temu odpowiednie warunki. Najprostsza fizyka tłumaczy to zjawisko"
OK to pokaż mi jakiś podrecznik od fizyki, który tłumaczy to zjawisko. Ja sobie bynajm niej nie przypominam abym w szkole slyszal o tym ze smuga kondensacyjna moze nie znikac i stworzyc chmure. Nie wiem, może nie uważałem na fizyce. Wyprowadz mnie z błędu.
0 użytkowników, 14 gości oraz 0 użytkowników anonimowych