Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7697 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A ja wlasnie uwazam ze na naszym niebie lataja dziesiatki nierejsowych samolotow (sprawdzalem nie raz na flightradarze) i z pewnoscia mnostwo maszyn  NATO i bardzo duzo samolotow obcych sil powietrznych.

To uważasz że takie nieoznakowane samoloty latają, a ja się zapytam... czy je widziałeś? Należy też sprostować, że to co dla ciebie będzie nieoznakowanym samolotem, tak naprawdę będzie to zwykła pasażerska maszyna. Ty jak i wiele zwykłych ludzi zwyczajnie nie potrafi rozpoznać samolotu szczególnie takiego który leci na wysokości przelotowej. Gołym okiem samoloty z ziemi wyglądają bardzo podobnie, ale każda z takich maszyn ma oznaczenia (i nie mówię tu o malowaniu). Każda maszyna posiada numer REG który jest na kadłubie oraz na lewym skrzydle. Gołym okiem tego nie zauważysz.

Haha! Wyobrazacie to sobie : "Halo, Policja? Jestem spoterem, mam lunete VXR 2023 CR, i widzialem jak przelatuje nieoznakowany samolot. Chcę byscie to sprawdzili, najlepiej wyslali myśliwca i zidentyfikowali delikwentna. Dziękuję."

Mam nieodparte wrażenie że jesteś kimś kto tu już był kilka razy... mam rację QM, WzT itd....? :D

• 0

Gmork.
  • Tematów: 5
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

1. https://www.google.p...afe=off&spell=1
  2. Nowy temat. "Kilka pytań do sptterów"
  3. Zadaj swoje pytania. 
  4. Przestań zapychać chemtrails głupimi teoriami.

• 0

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jest lepiej, kedy jedni jeździli jeszcze furmankami byli tacy co wozili się wozami ala Porsche

Jaki to ma związek z trwałymi smugami kondensacyjnymi?

A możesz wskazać które fragmenty tego opracowania mowia o tym, ze smuga kondensacyjna moze w ogole nie znikac i zamienic sie w chmure?
Te, w których Appleman przedstawia związek między ciśnieniem, temperaturą i wilgotnością względną powietrza. Szersze omwienie znajdziesz tutaj
  • 0

Vaqowsky.
  • Tematów: 12
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

No przeciez o tym temacie dudni caly internet, sam tu trafilem bo wielu znajomych zaczelo podsylac mi strony o tym problemie.

Nie dudni cały internet tylko banda oszołomów w kółko powtarzających i przekazujących dalej te same frazesy i równie głupie zdjęcia zwykłych smug kondensacyjnych. A wiesz czemu tworzą się chmury ? Bo wilgoć w powietrzu zaczyna przylegać do drobinek spalin ( brudu ), jest to zjawisko znane już od 80 lat.

Użytkownik Vaqowsky edytował ten post 16.01.2014 - 23:18

• 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Masz rację, nie cały internet, tylko lokalnie w Polsce. Zachód się szybko zorientował, że teoria jest naciągnięta jak skóra na... głowie i w szwach się rozchodzi.

ImpacT.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Od razu przepraszam za "spam" ale takie teksty powinny być cytowane ;)

Jakiś czas temu docisnąłem na fecebooku naszego Janusza Korwina odnośnie chemtrails. Napisałem mu chyba z 6 razy o tym, by tak jak mi kiedyś na deptaku opowiedział o chemtrails, że to fakt, ale nie mamy się czym przejmować, zrobił to samo dla szerszej publiczności. Starszy Pan z muszką ani razu mi nie odpowiedział, nie zareagował, ale żeby było zabawnie - zablokowali mi możliwość wypowiadania się, a nawet dawania lajków na fejsbuku!! spoko.gif Pomyślałem, że no chyba właścicielem tej strony nie jest żaden pejs, sprawdziłem i padłem! Założycielem strony jest niejaki Mark Zuckerberg, Żyd. Ale spisków żadnych nie było, nie ma i nie będzie.

Nie wiem jak można zwolennikom cokolwiek wytłumaczyć, to jest chyba trudniejsze niż podróż w czasie...

• 3

Canaris.

God Emperor of Mankind

• Tematów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Od razu przepraszam za "spam" ale takie teksty powinny być cytowane ;)

Jakiś czas temu docisnąłem na fecebooku naszego Janusza Korwina odnośnie chemtrails. Napisałem mu chyba z 6 razy o tym, by tak jak mi kiedyś na deptaku opowiedział o chemtrails, że to fakt, ale nie mamy się czym przejmować, zrobił to samo dla szerszej publiczności. Starszy Pan z muszką ani razu mi nie odpowiedział, nie zareagował, ale żeby było zabawnie - zablokowali mi możliwość wypowiadania się, a nawet dawania lajków na fejsbuku!! spoko.gif Pomyślałem, że no chyba właścicielem tej strony nie jest żaden pejs, sprawdziłem i padłem! Założycielem strony jest niejaki Mark Zuckerberg, Żyd. Ale spisków żadnych nie było, nie ma i nie będzie.

Nie wiem jak można zwolennikom cokolwiek wytłumaczyć, to jest chyba trudniejsze niż podróż w czasie...

Juz kiedys stwierdziłem że gdyby Paulus miał takich żołnierzy to Rosjanie do dzisiaj stali by pod Stalingradem ... 

• 0

Niezłomnie strapiony.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Co tam chemiczne smugi, niedługo czeka nas chemiczne bombardowanie :) Ciekawe wideo

jak myślicie co to jest?

Kostek

"To uważasz że takie nieoznakowane samoloty latają, a ja się zapytam... czy je widziałeś?"

Osobiście nie dysponuje takim sprzetem, bym mogl dostrzec jakies male napisy na skrzydlach samolotow. Nad Polską z całą pewnością lata mnóstwo maszyn, ktorych spoterzy nie sa w stanie zidentyfikowac. Moga to byc przykladowo samoloty wojskowe. I co robia spoterzy gdy widza samolot ktorego nie sa w stanie zidentyfikowac? Alarmuja o tym spoleczenstwo, pisza o tym na forach, czy uznaja, że jest to samolot wojskowy i wrzucają sobie na luz z jego identyfikacją? A moze spoterzy są w stanie zidentyfikowac wszystkie maszyny? Mają kontakt ze sztabami generalnymi wszystkich państw, które mogą sobie nad naszym krajem robić przeloty wojskowe? I te sztaby grzecznie informuja ludzi z lunetami jaka maszyne wyslali nad polskie terytorium?

"Należy też sprostować, że to co dla ciebie będzie nieoznakowanym samolotem, tak naprawdę będzie to zwykła pasażerska maszyna."

A może maszyna wojskowa? Skad masz pewność ze to na pewno bedzie maszyna rejsowa? Z kim ja rozmawiam, bo moze jestes kims ultra wtajemniczonym i sie tym nie chwalisz.

"Ty jak i wiele zwykłych ludzi zwyczajnie nie potrafi rozpoznać samolotu szczególnie takiego który leci na wysokości przelotowej. Gołym okiem samoloty z ziemi wyglądają bardzo podobnie, ale każda z takich maszyn ma oznaczenia (i nie mówię tu o malowaniu). Każda maszyna posiada numer REG który jest na kadłubie oraz na lewym skrzydle. Gołym okiem tego nie zauważysz."

Każda maszyna? Nawet te wojskowe? Jestes w stanie zidentyfikować każdy wojskowy samolot nad naszym niebem? Raz jeszcze poprosze o zrodlo twojej niebywalej wiedzy.

Użytkownik Niezłomnie strapiony edytował ten post 19.01.2014 - 22:56

• -6

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Co tam chemiczne smugi, niedługo czeka nas chemiczne bombardowanie :) Ciekawe wideo

jak myślicie co to jest?

Kostek

"To uważasz że takie nieoznakowane samoloty latają, a ja się zapytam... czy je widziałeś?"

Osobiście nie dysponuje takim sprzetem, bym mogl dostrzec jakies male napisy na skrzydlach samolotow. Nad Polską z całą pewnością lata mnóstwo maszyn, ktorych spoterzy nie sa w stanie zidentyfikowac. Moga to byc przykladowo samoloty wojskowe. I co robia spoterzy gdy widza samolot ktorego nie sa w stanie zidentyfikowac? Alarmuja o tym spoleczenstwo, pisza o tym na forach, czy uznaja, że jest to samolot wojskowy i wrzucają sobie na luz z jego identyfikacją? A moze spoterzy są w stanie zidentyfikowac wszystkie maszyny? Mają kontakt ze sztabami generalnymi wszystkich państw, które mogą sobie nad naszym krajem robić przeloty wojskowe? I te sztaby grzecznie informuja ludzi z lunetami jaka maszyne wyslali nad polskie terytorium?

"Należy też sprostować, że to co dla ciebie będzie nieoznakowanym samolotem, tak naprawdę będzie to zwykła pasażerska maszyna."

A może maszyna wojskowa? Skad masz pewność ze to na pewno bedzie maszyna rejsowa? Z kim ja rozmawiam, bo moze jestes kims ultra wtajemniczonym i sie tym nie chwalisz.

"Ty jak i wiele zwykłych ludzi zwyczajnie nie potrafi rozpoznać samolotu szczególnie takiego który leci na wysokości przelotowej. Gołym okiem samoloty z ziemi wyglądają bardzo podobnie, ale każda z takich maszyn ma oznaczenia (i nie mówię tu o malowaniu). Każda maszyna posiada numer REG który jest na kadłubie oraz na lewym skrzydle. Gołym okiem tego nie zauważysz."

Każda maszyna? Nawet te wojskowe? Jestes w stanie zidentyfikować każdy wojskowy samolot nad naszym niebem? Raz jeszcze poprosze o zrodlo twojej niebywalej wiedzy.

Osobiście nie dysponuje takim sprzetem, bym mogl dostrzec jakies male napisy na skrzydlach samolotow. Nad Polską z całą pewnością lata mnóstwo maszyn, ktorych spoterzy nie sa w stanie zidentyfikowac.

Skoro nie dysponujesz sprzętem optycznym do obserwacji przelotówek to jak możesz stwierdzać że nad PL lata mnóstwo niezidentyfikowanych samolotów ? Zwyczajnie wymyślasz.

Moga to byc przykladowo samoloty wojskowe. I co robia spoterzy gdy widza samolot ktorego nie sa w stanie zidentyfikowac? Alarmuja o tym spoleczenstwo, pisza o tym na forach, czy uznaja, że jest to samolot wojskowy i wrzucają sobie na luz z jego identyfikacją?

99% takich maszyn jest identyfikowana i nie ma w tym nic dziwnego. Doczepisz się do tego 1%, więc mogę ci powiedzieć że będą to maszyny przewożące setki ton chemisrails i zrzucane tobie na główkę :)

A moze spoterzy są w stanie zidentyfikowac wszystkie maszyny? Mają kontakt ze sztabami generalnymi wszystkich państw, które mogą sobie nad naszym krajem robić przeloty wojskowe? I te sztaby grzecznie informuja ludzi z lunetami jaka maszyne wyslali nad polskie terytorium?

Jak wspomniałem powyżej, praktycznie wszystkie maszyny są identyfikowane i często też fotografowane. Więc w takim przypadku nie ma mowy o "tajnym przelocie".

A może maszyna wojskowa? Skad masz pewność ze to na pewno bedzie maszyna rejsowa?

Pewnie nie widziałeś jeszcze maszyny wojskowej, ale wierz mi, one inaczej wyglądają niż samoloty używane w lotnictwie cywilnym. Sprawny Spotter jest wstanie rozpoznać taką maszynę gołym okiem (gdy leci w zenicie). W innych przypadkach wystarczy nawet niezbyt silna lornetka, aby bez błędnie rozpoznać takie maszyny.

Z kim ja rozmawiam, bo moze jestes kims ultra wtajemniczonym i sie tym nie chwalisz.

Jestem agentem NWO skrywający tajemnicę oprysków z samolotów pasażerskich :)

Widzisz, niektórzy ludzie swój wolny czas lepiej wykorzystują zgłębiając świat lotnictwa, w moim przypadku jest to w głównej mierze RNAV Spotting. Pytasz o źródło wiedzy? Dużo korzystam ze stron i for lotniczych, a także strony PAŹP i ULC, a także AIP Polska. Reszta przychodzi sama dzięki umiejętności obserwacji i zapamiętywania różnych rzeczy.

• 3

Niezłomnie strapiony.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Up

"Pewnie nie widziałeś jeszcze maszyny wojskowej, ale wierz mi, one inaczej wyglądają niż samoloty używane w lotnictwie cywilnym. Sprawny Spotter jest wstanie rozpoznać taką maszynę gołym okiem (gdy leci w zenicie). W innych przypadkach wystarczy nawet niezbyt silna lornetka, aby bez błędnie rozpoznać takie maszyny."

No własnie spoter patrzy na maszyne, widzi golym okiem ze to samolot wojskowy wiec odpuszcza sobie jej identyfikowanie i uwiecznianie na fotografii. Nie pisze tez o tym na zadnym forum ze widzial dzisiaj wojskowa maszyne, ktorej nie chcialo mu sie identyfikowac w jakikolwiek sposob. Jak sam przyznales bo po co mialby to robic?

"99% takich maszyn jest identyfikowana i nie ma w tym nic dziwnego. Doczepisz się do tego 1%, więc mogę ci powiedzieć że będą to maszyny przewożące setki ton chemisrails i zrzucane tobie na główkę :)Jak wspomniałem powyżej, praktycznie wszystkie maszyny są identyfikowane i często też fotografowane. Więc w takim przypadku nie ma mowy o "tajnym przelocie"."

Nie rozsmieszaj mnie. Siedzisz sobie w jakims tam miescie, patrzysz na maly wycinek polskiego nieba i wiesz z cala pewnoscia ze w calym kraju 99% maszyn latajacych jest identyfikowanych? Ale chyba masz na mysli 99% z tych ktore spoterzy nie oicenili "golym okiem" jako wojskowe maszyny, rezygnujac z ich identyfikacji. Jezeli polskie niebo jest praktycznie otwarte dla wszystkich panstw sojuszniczych, to z cala pewnoscia lataja nam nad glowami wojskowe maszyny tych panstw. Niech to bedzie nawet 1% wszystkich maszyn to i tak jest to pokazna ilosc samolotow ktore niezidentyfikowane calkowicie swobodnie moga nad nami robic doslownie wszystko w tym rozpuszczac do atmosfery to o czym jest tenm temat.

"Dużo korzystam ze stron i for lotniczych, a także strony PAŹP i ULC, a także AIP Polska. Reszta przychodzi sama dzięki umiejętności obserwacji i zapamiętywania różnych rzeczy."

A wiec nie mozesz powiedziec z cala pewnoscia ile nad Polska odbywa sie lotow wojskowych i co te wojskowe samoloty robia. Twoja wiedza to pochodna wiedzy innych ludzi najczesciej amatorow z dobrym sprzetem plus to co mozesz zaobserwowac w swoim miescie na ultra malutkim wycinku polskiego nieba. Jednym slowem twoje zdanie jest niesamowicie maloznaczace w tej dyskusji.

• -1

skittles.
  • Tematów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Niech to bedzie nawet 1% wszystkich maszyn to i tak jest to pokazna ilosc samolotow ktore niezidentyfikowane calkowicie swobodnie moga nad nami robic doslownie wszystko w tym rozpuszczac do atmosfery to o czym jest tenm temat.

Czy wg ciebie smugi na tych zdjęciach są zostawiane przez 1% przelatujących tam samolotów?:

chemtrails_fan.jpgchemtrail-smugi-chemiczne.jpg

Nie wiem co się tak uczepiłeś tych nierozpoznanych samolotów. Niech by i to było 20%, co z tego? Gdy pogoda jest odpowiednia długotrwałą smugę kondensacyjną pozostawia praktycznie każdy (100%) przelatujący samolot. Potem te samoloty są przez stronę spiskową nazywane "niezidentyfikowanymi" mimo, że zidentyfikować je bardzo łatwo i robi to cała rzesza ludzi, czysto hobbystycznie.

• 5

Vaqowsky.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ale masywny oprysk :facepalm:

• 0

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

No własnie spoter patrzy na maszyne, widzi golym okiem ze to samolot wojskowy wiec odpuszcza sobie jej identyfikowanie i uwiecznianie na fotografii.

Wtedy jestem wniebowzięty gdy widzę taką maszynę i nie żałuję migawki aparatu na nią. To cię zdziwi, ale nad PL bardzo mało lata wojskowych maszyn a w mojej okolicy to tylko się zdarzy 5-6 razy w roku.

Nie pisze tez o tym na zadnym forum ze widzial dzisiaj wojskowa maszyne, ktorej nie chcialo mu sie identyfikowac w jakikolwiek sposob. Jak sam przyznales bo po co mialby to robic?

To jest jakiś twój bełkot i próba manipulacji więc nie mam zamiaru tego komentować.

Nie rozsmieszaj mnie. Siedzisz sobie w jakims tam miescie, patrzysz na maly wycinek polskiego nieba i wiesz z cala pewnoscia ze w calym kraju 99% maszyn latajacych jest identyfikowanych?

Tak, wiem z całą pewnością jakie maszyny pojawiają się nad terytorium Polski. Wystarczy czytać fora na których inni Spotterzy udzielają się i przedstawiają swoje relacje z obserwacji.

Ale chyba masz na mysli 99% z tych ktore spoterzy nie oicenili "golym okiem" jako wojskowe maszyny, rezygnujac z ich identyfikacji.

Kolejna próba manipulacji. Jesteś bezczelnym typem. Teraz już wiem że to kolejne multikonto QM.

Jezeli polskie niebo jest praktycznie otwarte dla wszystkich panstw sojuszniczych, to z cala pewnoscia lataja nam nad glowami wojskowe maszyny tych panstw.

Oczywiście że latają. W swoich zbiorach mam np. C17 Węgierskich Sił Powietrznych i także ich Saab JAS-39 Gripen. Inni koledzy mają znacznie więcej takowych maszyn. Zazdroszczę kolegom mieszkającym w punkcie ćwiczeń tankowania - punkt DORA. Jest co tam oglądać :)

Niech to bedzie nawet 1% wszystkich maszyn to i tak jest to pokazna ilosc samolotow ktore niezidentyfikowane calkowicie swobodnie moga nad nami robic doslownie wszystko w tym rozpuszczac do atmosfery to o czym jest tenm temat.

Aleś się uczepił jakiś tam wyimaginowanych sobie "nieoznakowanych samolotów". Możesz nam takowe przedstawić ? Powiedz mi, co to znaczy że samoloty "mogą nad nami robić dosłownie wszystko" ? Ja myślałem że samoloty tylko latają, ale może się mylę ? :) I co to znaczy "rozpuszczać do atmosfery" ?

A wiec nie mozesz powiedziec z cala pewnoscia ile nad Polska odbywa sie lotow wojskowych i co te wojskowe samoloty robia.

Mogę powiedzieć że tych wojskowych samolotów nad PL jest nie wiele w porównaniu z innymi krajami, jak np. Węgry, Rumunia, Niemcy. A co te samoloty robią ? Latają.

Twoja wiedza to pochodna wiedzy innych ludzi najczesciej amatorow z dobrym sprzetem plus to co mozesz zaobserwowac w swoim miescie na ultra malutkim wycinku polskiego nieba.

Moja wiedza, to wiedza zdobywana przez wieloletnie obserwacje, a także dzięki lekturze for lotniczych.

Jednym slowem twoje zdanie jest niesamowicie maloznaczace w tej dyskusji.

Za to twoje zdanie jest najmocniejsze w tym temacie, wiesz wszystko i wszystkich przerastasz swoją "wiedzą" z YouTuba :)

Chcesz się dowiedzieć co lata nad PL, to zaglądnij tutaj i poszukaj sobie tych twoich nieoznakowanych samolotów. To temat który powinien cie zainteresować gdyż jest to temat o tym co przelatuje ci nad głową. Przeczytaj go całego i dopiero wtedy wróć do dyskusji:

http://lotnictwo.net.pl/3-tematy_ogolne/14-samoloty_na_wysokosciach_przelotowych/

• 0

Vaqowsky.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nawet jeśli są jakieś nieoznakowane samoloty to są to samoloty tajnych służb jak np CIA, które właśnie takimi samolotami dostarczała więźniów al-kaidy do Polski ale nie ma mowy o jakiś opryskach. jak trzeba mieć zakuty łeb żeby coś takiego wymyślać, nie mam słow..

• 0

Canaris.

God Emperor of Mankind

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nawet gdyby tych samolotow było z 10 % to i tak za mało żeby miały jakikolwiek wpływ na atmosfere całej planety ... 

Albo albo chłopie ..

Albo nad naszymi głowami latają tysiace takich maszyn ktorych nie da sie zidentyfikowac trując czymś tam ( ale na to dowodów nie ma ) 
Albo po prostu jakiegos małego procenta spotterzy nie dali rady zidentyfikowac ( za mało czasu, sprzetu, wiedzy whatever )

Albo rybki albo akwarium. 

Użytkownik Canaris edytował ten post 21.01.2014 - 14:43

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 7

0 użytkowników, 7 gości oraz 0 użytkowników anonimowych