No własnie spoter patrzy na maszyne, widzi golym okiem ze to samolot wojskowy wiec odpuszcza sobie jej identyfikowanie i uwiecznianie na fotografii.
Wtedy jestem wniebowzięty gdy widzę taką maszynę i nie żałuję migawki aparatu na nią. To cię zdziwi, ale nad PL bardzo mało lata wojskowych maszyn a w mojej okolicy to tylko się zdarzy 5-6 razy w roku.
Nie pisze tez o tym na zadnym forum ze widzial dzisiaj wojskowa maszyne, ktorej nie chcialo mu sie identyfikowac w jakikolwiek sposob. Jak sam przyznales bo po co mialby to robic?
To jest jakiś twój bełkot i próba manipulacji więc nie mam zamiaru tego komentować.
Nie rozsmieszaj mnie. Siedzisz sobie w jakims tam miescie, patrzysz na maly wycinek polskiego nieba i wiesz z cala pewnoscia ze w calym kraju 99% maszyn latajacych jest identyfikowanych?
Tak, wiem z całą pewnością jakie maszyny pojawiają się nad terytorium Polski. Wystarczy czytać fora na których inni Spotterzy udzielają się i przedstawiają swoje relacje z obserwacji.
Ale chyba masz na mysli 99% z tych ktore spoterzy nie oicenili "golym okiem" jako wojskowe maszyny, rezygnujac z ich identyfikacji.
Kolejna próba manipulacji. Jesteś bezczelnym typem. Teraz już wiem że to kolejne multikonto QM.
Jezeli polskie niebo jest praktycznie otwarte dla wszystkich panstw sojuszniczych, to z cala pewnoscia lataja nam nad glowami wojskowe maszyny tych panstw.
Oczywiście że latają. W swoich zbiorach mam np. C17 Węgierskich Sił Powietrznych i także ich Saab JAS-39 Gripen. Inni koledzy mają znacznie więcej takowych maszyn. Zazdroszczę kolegom mieszkającym w punkcie ćwiczeń tankowania - punkt DORA. Jest co tam oglądać
Niech to bedzie nawet 1% wszystkich maszyn to i tak jest to pokazna ilosc samolotow ktore niezidentyfikowane calkowicie swobodnie moga nad nami robic doslownie wszystko w tym rozpuszczac do atmosfery to o czym jest tenm temat.
Aleś się uczepił jakiś tam wyimaginowanych sobie "nieoznakowanych samolotów". Możesz nam takowe przedstawić ? Powiedz mi, co to znaczy że samoloty "mogą nad nami robić dosłownie wszystko" ? Ja myślałem że samoloty tylko latają, ale może się mylę ? I co to znaczy "rozpuszczać do atmosfery" ?
A wiec nie mozesz powiedziec z cala pewnoscia ile nad Polska odbywa sie lotow wojskowych i co te wojskowe samoloty robia.
Mogę powiedzieć że tych wojskowych samolotów nad PL jest nie wiele w porównaniu z innymi krajami, jak np. Węgry, Rumunia, Niemcy. A co te samoloty robią ? Latają.
Twoja wiedza to pochodna wiedzy innych ludzi najczesciej amatorow z dobrym sprzetem plus to co mozesz zaobserwowac w swoim miescie na ultra malutkim wycinku polskiego nieba.
Moja wiedza, to wiedza zdobywana przez wieloletnie obserwacje, a także dzięki lekturze for lotniczych.
Jednym slowem twoje zdanie jest niesamowicie maloznaczace w tej dyskusji.
Za to twoje zdanie jest najmocniejsze w tym temacie, wiesz wszystko i wszystkich przerastasz swoją "wiedzą" z YouTuba
Chcesz się dowiedzieć co lata nad PL, to zaglądnij tutaj i poszukaj sobie tych twoich nieoznakowanych samolotów. To temat który powinien cie zainteresować gdyż jest to temat o tym co przelatuje ci nad głową. Przeczytaj go całego i dopiero wtedy wróć do dyskusji:
http://lotnictwo.net.pl/3-tematy_ogolne/14-samoloty_na_wysokosciach_przelotowych/