Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7697 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Niezłomnie strapiony.
  • Tematów: 1
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

"Nie wiem co się tak uczepiłeś tych nierozpoznanych samolotów. Niech by i to było 20%, co z tego? Gdy pogoda jest odpowiednia długotrwałą smugę kondensacyjną pozostawia praktycznie każdy (100%) przelatujący samolot. Potem te samoloty są przez stronę spiskową nazywane "niezidentyfikowanymi" mimo, że zidentyfikować je bardzo łatwo i robi to cała rzesza ludzi, czysto hobbystycznie."

Przez cale swoje życie nie przypominam sobie bym kiedykolwiek widzial dlugotrwalą smuge kondensacyjna, a juz takie cos jak na zaprezentowanych przez ciebie zdjeciach to dla mnie istne nov um, wrecz cos niesamowitego! Czy samoloty lataja w ten sposob ze maja około 12 torow lotu tuz obnok siebie? Ja rozumiem dwa trzy tory ale 12? I jeszcze tory przecinajace te 12 torow. I dla was jest to cos calkiem normalnego.... dla mnie zarowno to co na zdjeciach jak i wasze osoby ktore jako jedyne ze wszystkichj trwacie w tym temacie i dalej macie ochotge w nim dyskutowac, nie sa normalne. To oczywiste zew niektorzy maja placone za rozmowe na jakis temat, ale z tego co widze wasza ferajna to prawdziwi rekordzisci. Komu zalezy zeby osoby te nie odpuszczaly tego tematuy i tak bardzo go bronily. Moze producenci samolotow , ktore zaczynaja niezle smiecic na niebie zatrudniaja osoby ktore trywializuja problem powietrznych zanieczyszczen?

Canraris

"Nawet gdyby tych samolotow było z 10 % to i tak za mało żeby miały jakikolwiek wpływ na atmosfere całej planety ... 

Albo albo chłopie ..

Albo nad naszymi głowami latają tysiace takich maszyn ktorych nie da sie zidentyfikowac trując czymś tam ( ale na to dowodów nie ma ) 
Albo po prostu jakiegos małego procenta spotterzy nie dali rady zidentyfikowac ( za mało czasu, sprzetu, wiedzy whatever )"

Albo po prostu i rejsoiwe samoloty roiwniez rozpuszczaja do atmosfery to co maja rozpuszczac.

"jak trzeba mieć zakuty łeb żeby coś takiego wymyślać, nie mam słow.."

Czy na tym forum mozna az tak swobodnie obrazac ludzi? To niebywale, ze przwechodza tu takie teksty jak glupole zakute lby i inne. Mysle ze okazujac brak szacunku nie przekonacie nikogo ze ten temat to bzdura, efekt jest z pewnoscia odwrotny.

Jeszcze jeden taki tekst ponizej pasa i koncze z wami rozmawiac, bo widze ze sloma nie przycieta.

Użytkownik Niezłomnie strapiony edytował ten post 21.01.2014 - 23:56

• -5

skittles.
  • Tematów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czy samoloty lataja w ten sposob ze maja około 12 torow lotu tuz obnok siebie? Ja rozumiem dwa trzy tory ale 12? I jeszcze tory przecinajace te 12 torow. I dla was jest to cos calkiem normalnego....

Po prostu nie wiesz co jest na zdjęciu. Samoloty mogą latać po jednym torze, ale boczny, stały wiatr zwiewa smugi w jedną stronę, przez co po jakimś czasie na intensywnie eksploatowanym niebie może być widocznych kilka smug obok siebie (lub np. wiele kratownic, gdy drogi powietrzne się przecinają, a smugi są dodatkowo rozwiewane). Grafika prezentująca to pojawiła się już w tym temacie, nawet całkiem niedawno o ile mnie pamięć nie myli, poszukaj.

jak i wasze osoby ktore jako jedyne ze wszystkichj trwacie w tym temacie i dalej macie ochotge w nim dyskutowac, nie sa normalne.

Naprawdę nie rozumiem co jest nienormalnego w tym, że na forum dyskusyjnym znajdują się osoby, które chcą prowadzić dyskusję. Mamy nie odpisywać na nowe posty tylko dlatego, żeby osoby tobie podobne nie pomyślały sobie czasem, że jesteśmy wynajętymi agentami?

Albo po prostu i rejsoiwe samoloty roiwniez rozpuszczaja do atmosfery to co maja rozpuszczac.

Czyli to jednak nie sprawka nieoznaczonych samolotów?

• 1

dzastin.
  • Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Czy na tym forum mozna az tak swobodnie obrazac ludzi? To niebywale, ze przwechodza tu takie teksty jak glupole zakute lby i inne. Mysle ze okazujac brak szacunku nie przekonacie nikogo ze ten temat to bzdura, efekt jest z pewnoscia odwrotny.

Pomimo, że ta teoria ma już swoja lata, to zwolenników jest tyle co na lekarstwo. Sceptycy nawet nie muszą nikogo przekonywać że ten temat to bzdura. Ilość głupot i braku logiki jest tutaj tak przytłaczająca, że ta teoryjka szybko odrzuca trzeźwo myślących i zostają tylko osoby oczyszczające swoje czakry, stawiające tarota, a w wolnych chwilach budujących chembustery i orgonity. I głównie w tym środowisku jest popierana. No i oczywiście wśród osób namiętnie odrzucających każdą wersję oficjalną. Jeśli są ludzie, którzy są przekonani że żyjemy wewnątrz ziemi, to latające kulki hologramy brzmią wtedy dość rozsądnie ;)

• 3

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Niezłomnie Strapiony, czy raczej kolejny klon QM, WzT, Franka Drebina, Nic....

Nie odniosłeś się ani słowem do mojego posta i nie odpowiedziałeś na pytania, dlaczego ?

Zaglądnąłeś do tematu z forum lotnictwa które podlinkowałem ? Nie, bo po co skoro ty wolisz wymyślać bajki i powielać je publicznie.

I czy w końcu możesz nam powiedzieć co oznacza zwrot którego używasz już kolejny raz ? .... "rozpuszczać do atmosfery" ? W dodatku teraz to już są rejsowe samoloty które coś tam "rozpuszczają" do atmosfery ? Jak to wygląda od strony technicznej ?

• 1

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

wasze osoby ktore jako jedyne ze wszystkichj trwacie w tym temacie i dalej macie ochotge w nim dyskutowac, nie sa normalne.

Cóż, różne są kryteria normalności.

Np. dla mnie nie jest normalnym nieustanne zakładanie nowych kont i niezłomne wypisywanie raz za razem jednych i tych samych bzdur.

• 0

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

No to czekamy, sobota 25 Stycznia 2014 :)

Jaka będzie frekwencja ? :) Może w końcu doczekamy się prawdziwej kilkutysięcznej manifestacji :D Mam nadzieję że najwięksi fanatycy tej teorii nie zawiodą nas i wyjdą na ulicę :) QM (WzT, Franku Drebin, Nic) - mam nadzieję że już się pakujesz do wyjazdu ? :)

• 0

dzastin.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dziwne, że na DI nie ma o tym ani słowa. Tylu tam aktywnych zwolenników, to powinni chyba już się umawiać, zamawiać autokary, projektować transparenty itp.

QM to chyba ze swoimi klonami to będzie musiał mieć osobny autobus. 

• 2

Niezłomnie strapiony.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

dzastin

"Pomimo, że ta teoria ma już swoja lata, to zwolenników jest tyle co na lekarstwo. Sceptycy nawet nie muszą nikogo przekonywać że ten temat to bzdura."

:D Nie musicie nikogo przekonywać to dlaczego siedzicie w tym temacie tak wytrwale i tak zajadle zwalczacie kazdego kto tutaj ma jakies watpliwosci? :D 10/10

"Ilość głupot i braku logiki jest tutaj tak przytłaczająca, że ta teoryjka szybko odrzuca trzeźwo myślących i zostają tylko osoby oczyszczające swoje czakry, stawiające tarota, a w wolnych chwilach budujących chembustery i orgonity."

A zatem zdefiniowales tutejsza ferajne najbardziej wytrwalych uczestnikow tej dyskusji - stawiacie czakry, tarota i wolnych chwilach budujecie chembustery i orgonity. Jest cos takiego jak kryptogej, wy jetescie zatem kryptozwolennikamichemtrails zarabiajacymi na tej teorii :D Swoim ultra głupim zachowaniem (zaprzeczaniem i wysmiewaniem teorii o ktorej dyskutujecie wytrwale i namietnie od kilku lat) potwierdzacie prawdziwosc tej teorii i napedzacie koniunkture na chembustery!! Zagadka z wami zwiazana zostala zatem rozwiazana.

Nikt z was nie odniosl sie do flimu z domniemana chemiczna bomba, a jetem ciekaw co wedlug was to jest.

Po drugie filmik z panami Zagorskim i Stochwiczem, dlaczego nie odniesiecie sie do tresci dyskusji? Za mąndrze panowie gadaja, czy sloma wam uszy pozatykala?

Użytkownik Niezłomnie strapiony edytował ten post 23.01.2014 - 12:52

• -3

kuba9449.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ciekawy filmik, chyba do tego tematu pasuje najbardziej :)

http://www.youtube.c...h?v=lfW-XslED0M

• 0

skittles.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Po drugie filmik z panami Zagorskim i Stochwiczem, dlaczego nie odniesiecie sie do tresci dyskusji? Za mąndrze panowie gadaja, czy sloma wam uszy pozatykala?

Za mądrze? Gdy organizator tego marszu zaczął opowiadać o swoich początkach z chemtrails i nie bardzo potrafił wydusić z siebie co tak naprawdę go w smugach zdziwiło, prowadzący szybko mu przerwał i powiedział, że "nie trzeba mówić o co chodzi, bo tutaj wszyscy o tym wiedzą". Równie dobrze moglibyśmy każdą rozmowę przy piwie komentować, poziom podobny.

Nie musicie nikogo przekonywać to dlaczego siedzicie w tym temacie tak wytrwale i tak zajadle zwalczacie kazdego kto tutaj ma jakies watpliwosci? :D 10/10

Zawsze mnie bawiły tego typu zarzuty. Rozumiem, że najbardziej odpowiada wam (zwolennikom) wasze własne kółko adoracji, w którym nikt słowa krytyki na teorię chemtrails nie powie? Wiem, że trudno jest przyznać iż wasze "argumenty" po prostu nie wytrzymują krytyki i stąd ta cała otoczka walki z agenturą, która to wam niby usta chce zatkać, ale ludzie, to już się robi nudne i szczerze mówiąc lekko żałosne. Ile można słuchać o tym, że jest się wynajętym żydem i to tylko dlatego, że ma się czelność przedstawić własne zdanie w temacie?

Poza tym - nikt tu nie jest zwalczany. Ktoś pisze, ktoś odpowiada - co w tym dziwnego? Gdyby nie sceptycy cały ten temat byłby jednym wielkim zbiorowiskiem filmików z podpisami w stylu "Patrzcie jak dzisiaj opryskują, nie mają wstydu!" i artykułów wrzucanych bez żadnego komentarza (często po kilka razy), a tak to przynajmniej ma jakąkolwiek wartość merytoryczną i edukacyjną właśnie dla tych, którzy mają jakieś wątpliwości. Fanatycznym wyznawcom tej teorii raczej nic już nie pomoże i w ich oczach nasza "działalność" to faktycznie "zwalczanie", w końcu ktoś ma czelność się z nimi nie zgodzić.

EDIT:

A co do twojego filmu z "chem bomb", jest to po prostu pękający balon meteorologiczny. Swoją drogą coś słaba ta chembomba, skoro żadna chmura po niej nie powstała ;) Tutaj film, praktycznie identyczny efekt:

Użytkownik skittles edytował ten post 23.01.2014 - 13:24

• 4

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Po drugie filmik z panami Zagorskim i Stochwiczem, dlaczego nie odniesiecie  sie do tresci dyskusji?

To tam była jakaś treść ? Nie było tam żadnych konkretów. Po długości filmu sądziłem że dowiem się czegoś nowego od "eksperta" i obserwatora "oprysków", a tu kicha.

Za mąndrze panowie gadaja, czy sloma wam uszy pozatykala?

Brawo za poprawną polszczyznę ! :facepalm:

PS. Będziesz na tej "manifestacji" ? ;p

@Kuba,

Ten filmik był już wiele razy tutaj omawiany. To jest skywriting i nie ma to żadnego związku z rzekomymi "opryskami".

Użytkownik Kostek edytował ten post 23.01.2014 - 13:28

• 0

Niezłomnie strapiony.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

skitles

"Zawsze mnie bawiły tego typu zarzuty. Rozumiem, że najbardziej odpowiada wam (zwolennikom) wasze własne kółko adoracji, w którym nikt słowa krytyki na teorię chemtrails nie powie?"

Ale skoro temat jest niedorzeczny, skoro ludzie ktorzy uwierzyli w chemtrails to szajbusy, to dlaczego tak bardzo wam zalezy zeby temat wyciszyc, wysmiac, a ludzi ktorzy o nim dyskutuja minusowac do potegi? No dlaczego? Jakos nie jhestem w stanie was zrozumiec. Dajcie sobie w koncu spokoj z szajbusami, zacznijcie w koncu żyć jak ludzie a nie siedziec przed kompem i piln owac szajbusow i ich teorii!!

"Poza tym - nikt tu nie jest zwalczany."

No co ty nie pwiesz. Kazdy kto odweazy sie zabrac tu gl;os zaraz jest minusowany, wysmiewany i obrazany!! Czy wi tego nie widzicie. Wasze zachowanie to dno i wiocha. Nie potraficier nawet kulturalnie rozmawiac i wiedzac ze musicie to robic zachowujecie sie jak prostaki bez dobrego wychowania. Jak trzoda bydla!

"A co do twojego filmu z "chem bomb", jest to po prostu pękający balon meteorologiczny. Swoją drogą coś słaba ta chembomba, skoro żadna chmura po niej nie powstała ;) Tutaj film, praktycznie identyczny efekt:":

:D wiedzialem ze to bedzie balon meteoroligczny !!

14wvj2e.jpg

Wszystko czego nie mozna zidentyfgikowac to balon meteo!!!

Kotsek

"Ten filmik był już wiele razy tutaj omawiany. To jest skywriting i nie ma to żadnego związku z rzekomymi "opryskami"."

Ja obstawiam, ze to grafika komputerowa bo jaki ze skywriterow pialby takie durne teksty na niebie.

• -3

skittles.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

:D wiedzialem ze to bedzie balon meteoroligczny !!

Skoro masz takie podejście, to po co w ogóle zadajesz pytania? Rozumiem, że gdybym powiedział: "Tak to chembomba!" to przybiłbyś mi piątkę. Niestety, powiedziałem jak jest naprawdę i co się okazuje? To co zwykle, wychodzi czyje zachowanie jest niedorzeczne, na pewno nie sceptyków.

Wycieczki osobiste pozostawię bez komentarza, ale jak na dłoni wychodzi czyje zachowanie to dno i wiocha.

Ale skoro temat jest niedorzeczny, skoro ludzie ktorzy uwierzyli w chemtrails to szajbusy, to dlaczego tak bardzo wam zalezy zeby temat wyciszyc, wysmiac, a ludzi ktorzy o nim dyskutuja minusowac do potegi? No dlaczego? Jakos nie jhestem w stanie was zrozumiec

Choćby dlatego, że to jest forum dyskusyjne i jesteśmy tu po to, żeby dyskutować. Również po to, żeby ludzie mający faktyczne wątpliwości trafili na zdanie dwóch stron (sceptycznej i zwolenników) i dzięki temu mogli wyrobić sobie własne zdanie. TO jest sens istnienia forum, czego ty tu nie rozumiesz?

A że minusy? Cóż poradzić, że sporo wypowiedzi zwolenników jest poniżej jakiejkolwiek krytyki, zasługują na minusy to je dostają.

• 1

dzastin.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ale skoro temat jest niedorzeczny, skoro ludzie ktorzy uwierzyli w chemtrails to szajbusy, to dlaczego tak bardzo wam zalezy zeby temat wyciszyc, wysmiac, a ludzi ktorzy o nim dyskutuja minusowac do potegi? No dlaczego? Jakos nie jhestem w stanie was zrozumiec. Dajcie sobie w koncu spokoj z szajbusami, zacznijcie w koncu żyć jak ludzie a nie siedziec przed kompem i piln owac szajbusow i ich teorii!!

Ciekawe czy weźmiesz sobie do serca to co napisałeś i wreszcie pojawi się ktoś na manifestacji w Polsce, bo jak na razie to polska społeczność zwolenników chemtrails siedzi przed komputerami, zakłada multikonta i zwymyśla każdego kto nie popiera ich zdania.

No co ty nie pwiesz. Kazdy kto odweazy sie zabrac tu gl;os zaraz jest minusowany, wysmiewany i obrazany!! Czy wi tego nie widzicie. Wasze zachowanie to dno i wiocha. Nie potraficier nawet kulturalnie rozmawiac i wiedzac ze musicie to robic zachowujecie sie jak prostaki bez dobrego wychowania. Jak trzoda bydla!

No ta Twoja wypowiedź to zaiste kulturka pełną gębą. Chciałem zauważyć, że właśnie za chamskie zachowanie to zwolennicy tej teorii dostają tutaj najczęściej ostrzeżenie a nawet bany.
Mam wrażenie, że wystarczy tylko zanegować zdanie zwolennika chemtrails, by automatycznie trafić do chamskiej trzody bydła.
Wg chemoludków na forach można tylko i wyłącznie popierać temat chemtrails. Wszelkie dyskusje w tym temacie powinny być zakazane. Każdy sceptyk odesłany z banem, bo pewnie jest ukrytym agentem. To jak za Stalina. Nie zgadzasz się z Partią? Toś wywrotowiec, kapitalistyczna świnia, na Sybir go by zamknąć usta.

• 0

kuba9449.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

@Kuba,

Ten filmik był już wiele razy tutaj omawiany. To jest skywriting i nie ma to żadnego związku z rzekomymi "opryskami".

Wiem co to jest i z opryskami może faktycznie ma związek niewielki, ale do tematu moim zdaniem pasuje bo przecież coś zawisło w powietrzu i zostały chemiczne smugi :D

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 10

0 użytkowników, 10 gości oraz 0 użytkowników anonimowych