Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Please log in to reply
7697 replies to this topic

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

skittles.
  • Tematów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wielokrotnie o skladzie byla juz mowa, nie bijta piany. No chyba ze od kazdej wypowiedzi macie placoną osobna kwote, wtedy ok, rozumiem.

Mogłem się tego spodziewać - ty zwyczajnie nie znasz tego składu, piszesz żeby pisać cokolwiek i robić sztuczny ruch w temacie.

Tak jak mówiłem - teorii dot. składu smug było wiele, pytam konkretnie o twoją. Musisz znać ten skład bardzo dokładnie i być tego bardzo pewnym, skoro ta wiedza pozwala ci wysnuć wnioski na temat zastosowań chemtrails. Co to za problem odpowiedzieć na moje pytanie? Masz okazję merytorycznie sceptykom dopiec, jeżeli się okaże, że w smugach są rzeczy, których tam być nie powinno, nie wygrzebiemy się z tego ;)

80 lat? Ahaaaaa chodzi tobie o wasze smieszne foty z niby 2 wojny swiatowej z niby tymi samymi chemicznymi smugami ktore dzisiaj sa na niebie ;) Dobrze to sobie wymysleliscie.

No pewnie! ;) Coś nie pasuje do twojej teorii? Bzdura, kłamstwo, fotomontaż.

Użytkownik skittles edytował ten post 27.01.2014 - 12:11

• 1

Niezłomnie strapiony.
  • Tematów: 1
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Hahaha, ja robie sztuczny ruch w temacie! Gdyby nie wasz durny niewytlumaczalny upor by dyskutowac z szaujbusami ten temat nie bylby az tak rozbudowany, az tak popularny., A tak jak liudzie widza ze ewidentnie w dyskusji tej uczestnicza powynajmowani ludzie to zaczynaja myslec i sie zastanawiac dlaczego tak sie dzieje. Cos musi byc na rzeczy skoro szajbusow pilnuje zgrana ferajna. Mam taka radosc ze pomimo tego ze wszyscy juz wiemyu kim jestyecie i co tyutaj robicie wy dalej niestrudzeni robicie swoje. Po prostyu nie mozecie sobie odpuscic rozmowy z szajbusami bo osoby ktore zlecily wam klamanie za pieniazki dobreze wiedZa ze szajbusy lada chwila porzekonaja innych szajbusow i na calym swiecie moze byc prawdziwy Majdan szajbusow.

A i jeszcze jedno napiszcie nam ile wam placa za klamanie w tym temacie. Moze sie zrzucimy i zaplacimy wam znacznie wiecej za pisanie prawdy!

Użytkownik Niezłomnie strapiony edytował ten post 27.01.2014 - 12:21

• -4

skittles.
  • Tematów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Na rzeczy to jest jedynie to, że nie chcesz (nie potrafisz) podać tego składu chemicznego. Dobitnie świadczy to o tym, że zwyczajnie kłamiesz na jego temat.

A i jeszcze jedno napiszcie nam ile wam placa za klamanie w tym temacie. Moze sie zrzucimy i zaplacimy wam znacznie wiecej za pisanie prawdy!

Lepiej się zrzućcie na te badania jak pisał Staniq i dostarczcie wreszcie jakiegoś dowodu na swoje rewelacje, a nie na wyimaginowanych agentów.

Użytkownik skittles edytował ten post 27.01.2014 - 12:36

• 0

Niezłomnie strapiony.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

No napisz nam ile wam placą, nie krepuj sie. Mysle ze wiele osob zaplaciloby duze pieniadze czlowiekowi ktory na bum cyk cyk wie o co w tym wszystkim chodzi a rznie tutaj glupiego naiwniaka. Podaj cene. Kazdy ma jakąś. Skoro już raz się sprzedałes to drugi raz nie bedzie az tak bolesny, obiecuje.

Zaprzestań pisania takich postów, nie potrafisz dyskutować, to nie dyskutuj ! Od razu odpowiadam na Twoje przyszłe pytanie, nikt mi nie płaci ! Kolejny post w tym stylu zaowocuje warnem !

obraza.gif

edycja:

ultimate

• -3

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wielokrotnie o skladzie byla juz mowa, nie bijta piany. No chyba ze od kazdej wypowiedzi macie placoną osobna kwote, wtedy ok, rozumiem.

A skąd ty możesz wiedzieć o czym tu była dyskusja, skoro napisałeś tylko kilka postów i wszystkie bez żadnej merytorycznej treści. Na pewno też nie czytałeś całego tematu, bo ilość stron faktycznie może odstraszać. W takim razie skąd wiesz o czym tu była mowa ? Jedyne wytłumaczenie jest takie że to jedno z kolejnych kont, tak QM ? Z resztą masz identyczny styl pisania co QM, Frank Drebin, WzT, Nic...  Przyznaj się, kim ty jesteś, i kto ci płaci za zakładanie kolejnych kont ?

80 lat? Ahaaaaa chodzi tobie o wasze smieszne foty z niby 2 wojny swiatowej z niby tymi samymi chemicznymi smugami ktore dzisiaj sa na niebie ;) Dobrze to sobie wymysleliscie. Zawsze jeszcze jest jakas mozliwosc dalszego bujania ludzi. Jak juz oficjalnie potwierdza ze no dobra walimy wam na glowy chemie, metale, wirusy .... to dodadze, ze przeciez robimy to juz od 80 lat wioec wyluzujcie ludziki i do roboty.

Udowodnij że zdjęcia i filmy z II WŚ są zmanipulowane to będziemy dyskutować dalej. Póki co, nie masz nic prócz swoich pustych słów.

Prawda jest taka że tego typu materiały są gwoździem do trumny teorii jako że długotrwałe smugi kondensacyjne nie istniały wcześniej. Istniały, i doskonale o tym wiesz, ale pozór i wręcz fanatyczny sposób bronienia teorii chemtrails bierze u ciebie górę i dalej brniesz w kłamstwa wymyślone przez (nie bójmy się tego słowa) niedouczonych ludzi.

A ja jeszcze kolejny raz zapytam, jakich samolotów używają do oprysków i jak to możliwe że nikt jeszcze nie zrobił zdjęcia takiej maszyny z bliska ? Chcę zobaczyć te instalacje wykorzystywane do "rozpylania" czegoś przez silniki odrzutowe.

• 4

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

80 lat?

Tak. No bo niby ile, jak nie 80?

na calym swiecie moze byc prawdziwy Majdan szajbusow

Chciałbym to zobaczyć. Niestety, jak na razie frekwencja na wiecach nie dopisuje, co najlepiej było widać w ubiegłą sobotę we Wrocławiu. Albo za mało się staracie, albo nie ma aż tylu szajbusów na świecie, jak wam się wydaje.
  • 2

dzastin.
  • Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Właśnie, ktoś się tam pojawił ?

Było palenie opon, transparenty i okrzyki przeciw NWO ?

• 0

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Przyszła garstka oszołomów związanych z Januszem Zagórskim, przy czym niektórym wydawało się, że to protest przeciwko GMO.

A z trochę innej beczki, niedawno odświeżyłem sobie lekturę z czasów szkoły: "Dywizjon 303" Arkadego Fiedlera. Są tam ciekawe kąski:

"Messerschmitty długo nie wytrwały. Nikogo jeszcze nie zestrzelono, lecz Polacy na zwrotniejszych hurricanach coraz widoczniej nabierali przewagi i coraz łatwiej dopadali do ogonów przeciwnika. Ten i ów messerschmitt, zbyt gorąco przypierany, zaczął dawać nura i wyrwawszy się ze zgiełku pędził nad Kanał ku Francji. Coraz puściej robiło się nad Dovrem, aż w końcu w powietrzu pozostały po samolotach tylko same białe smugi, niby cienkie, długie ogony uciekających. Gonitwa przeniosła się nad Kanał. Messerschmitty mknęły jak spłoszone jelenie, ścigane zapamiętale przez hurricany."

"Dywizjon 303 wystartował o godzinie 8 minut 45 przed południem znowu tylko z 9 maszynami. Radio z ziemi, jak zwykle, wyznaczało kierunek lotu: południowy wschód. Po przebyciu polowy drogi między Londynem a wybrzeSem myśliwcy zauważyli owo niepokojące zjawisko: niezliczone patrole messerschmittów. Szły dwójkami bardzo wysoko, na pułapie nieosiągalnym dla hurricanów. Niektóre z nich krążyły w jednym miejscu, inne zataczając esy posuwały się ku północy w głąb Anglii. Z ziemi nie było ich wcale widać na tej wysokości, natomiast obecność ich zdradzały białe smugi powietrzne, jakie samoloty pozostawiały za sobą. Na niebie, czystym jak kryształ, smug było coraz więcej i w końcu wyglądało to, jak gdyby niewidzialny pająk zarzucał na cały kraj olbrzymią, złowieszczą pajęczynę. Groźny pająk naprawdę gotował zasadzkę.
Dywizjon 303, pomimo obecności przeważającego wroga nad nim, leciał w nakazanym kierunku. Wytężał całą swą czujność, pilnując góry i tyłu. Leciał bardzo niewygodnie, pod samo słońce oślepiające oczy; trudno było śledzić, co się działo na przedzie. Unosiła się tam mleczna, zamglona poświata, pełna słonecznych połysków, zaczajonych tajemnic i niespodzianek.
"

"Spadochroniarze wylądowali wreszcie na pobojowisku. Na niebie nie było już innych znaków po walce, jak tylko białe smugi."

"Nagle, około jedenastej przed południem pojawiło się więcej messerschmittów jedno — i dwusilnikowych. Szły bardzo wysoko i na pełnym gazie, pozostawiając za sobą białe smugi powietrzne. Owe białe pasma — widok spowszedniały nad dolinami Kentu — dziś nie taiły swej brutalnej groźby: przecinały niebo jak wrogie strzały skierowane wszystkie w jedno serce, Londyn."
  • 8

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

To faktycznie były tłumy :) A co do samej treści przedstawionej przez prowadzących, to jeżeli takie są konkrety zwolenników tej teorii, to można tylko im pogratulować odwagi zrobienia z siebie publicznie pośmiewiska.

@Lynx,

Przecież nasz wielu-klonowy kolega powie Ci że ta cytowana treść książki "Dywizjon 303" jest zmanipulowana, tak samo jak zdjęcia i filmy z II WŚ :P

• 0

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A z trochę innej beczki, niedawno odświeżyłem sobie lekturę z czasów szkoły: "Dywizjon 303" Arkadego Fiedlera. Są tam ciekawe kąski:

Tak apropos.

Ostatnio oglądałem na NG bardzo ciekawy film (tak ogólnie, to polecam wszystkim miłośnikom II wojny światowej) i zauważyłem dwa ujęcia, które skojarzyłem z tym tematem (niestety ale zaczynam już u siebie dostrzegać pewnego rodzaju zwichnięcie polegające na oglądaniu różnych programów pod kątem tematów poruszanych na tym forum).

enyłejs

Dwa kadry z tego filmu

smugi%201.jpg

smugi%202.jpg

Miałem je wrzucić już parę dni temu ale, że nie czytałem wszystkich postów w temacie, to sądziłem, że ta kwestia (smugi "historyczne") z pewnością była już w nim poruszana.

Zastrzegam od razu, że temat znam tylko pobieżnie, więc nie traktuję tego w kategoriach dowodu "za" lub "przeciw", a raczej jako ciekawostkę.

• 2

Vaqowsky.
  • Tematów: 12
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Oszołom i tak powie, że to trutka opryskowa. Ja już nie mam sił, walka z chemoludkami jest jak bicie się ze scianą - głupoty. Rezygnuję. tym, którym chce się jeszcze walczyć z oświeconymi inaczej życzę powodzenia. 

Użytkownik Vaqowsky edytował ten post 27.01.2014 - 20:24

• 0

Niezłomnie strapiony.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

"Dywizjon 303" Arkadego Fiedlera. Są tam ciekawe kąski:

Alez smugi kondensacyjne ktore mogly sie utrzymac pare minut na niebie mogly utworzyc pajeczyne. Czy Arkady napisal ze z pajeczyny powstala dziwna zawisina ktora przyslonila niebosklon na wiele godfzin, ze swicila sie kolorami teczy pod slonce?? Nie!

"Spadochroniarze wylądowali wreszcie na pobojowisku. Na niebie nie było już innych znaków po walce, jak tylko białe smugi."

No ile mogli spadac spadochroniarze? MInutę? Dwie? Po tym czasie na niebie mogly byc jeszcze smugi kondensacyjne!

Pishor wrzucil dwa obrazy na ktorych stare maszyny zostawialy smugi kondensacyjne. To bylo juz wtedy mozliwe i z tym nikt nie dyskutuje.

We Wroclawiu ludzie chociaz cos robia a nie tylko siedza na dupciach przed komputerami.

Moderator, zostalem nazwany glupolem oszolomem z zakutym lb em i co? Dlaczego tak wybiorczo czestuyjecie tu ostrzezeniami upomnieniami?

Vaqowski

"Rezygnuję. tym, którym chce się jeszcze walczyć z oświeconymi inaczej życzę powodzenia."

Masz juz dosyc tematu? Mam nadzieje ze reszta wynajetych osob  nie odpusci bo przyznam ze wasze dzialanie tutaj przekonalo juz niejednego niedowiarka. Nie przekonalo wielu to co im mowilem a to ze ten temat jest tak pilnowany a ludzie ktorzy sie tu wypowiadaja sa obrazani a ich wypowiedzi minusowane. No i wrzucacie ciekawe materialy. Chcecie sie z nich posmiac a jednak robicie doskonaly research!! Takze prosze reszte osob klamiacych w tym temacie , trwajcie w nim jak najdluzej. Znowu niedlugo temat bedzie na pierwszym miejscu. A bez was.... to juz nie bedzie to samo.

A i jeszcze jedno. Nagranie z Wrocka i transparent GMO przypomnialy mi o jeszcze jednym potencjalnym dzialaniu chemtrails. Otoz skazone gleby juz niedlugo beda mogly byc moze przyjmowac tylko roslinki z modyfikowanymi genami!

2h7dxlf.jpg

A wiec kolejna pieczen dochodzi nad ogienek.

Użytkownik Niezłomnie strapiony edytował ten post 27.01.2014 - 22:32

• 0

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

"Dywizjon 303" Arkadego Fiedlera. Są tam ciekawe kąski:

Alez smugi kondensacyjne ktore mogly sie utrzymac pare minut na niebie mogly utworzyc pajeczyne. Czy Arkady napisal ze z pajeczyny powstala dziwna zawisina ktora przyslonila niebosklon na wiele godfzin, ze swicila sie kolorami teczy pod slonce?? Nie!

Ty ślepy jesteś czy nie umiesz czytać ze zrozumieniem ?

Dywizjon 303, pomimo obecności przeważającego wroga nad nim, leciał w nakazanym kierunku. Wytężał całą swą czujność, pilnując góry i tyłu. Leciał bardzo niewygodnie, pod samo słońce oślepiające oczy; trudno było śledzić, co się działo na przedzie. Unosiła się tam mleczna, zamglona poświata, pełna słonecznych połysków, zaczajonych tajemnic i niespodzianek."

Pishor wrzucil dwa obrazy na ktorych stare maszyny zostawialy smugi kondensacyjne. To bylo juz wtedy mozliwe i z tym nikt nie dyskutuje.

Czyżby ? Poszukaj w tym temacie, było mnóstwo zdjęć przedstawiających długotrwałe smugi kondensacyjne (twoje chemtrails) w czasie II WŚ... Odświeżę ci pamięć:

1940chemtrailsomfg-full.jpg

battle-of-britain-london-contrails.jpg

w06_00903019.jpg

A tu masz całą galerię takich smug z czasów II WŚ:

https://plus.google....7809?banner=pwa

Może w końcu zaprzestaniesz brnąć we swoje kłamstwa i głupoty i odpowiesz na moje pytanie odnośnie współczesnych samolotów które cie opryskują ?

Dałem Ci link do forum lotniczego na którym są tysiące samolotów zidentyfikowanych i dokładnie opisanych. Przeglądałeś ten link, znalazłeś tam zdjęcia samolotów które cie opryskują ?

• 1

Niezłomnie strapiony.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Ale na zdjkecxiach powyzej moga i na 10000% sa zwykle smugi kondensacyjne ktore moga pozostac na niebie do kilku minut! Dlatego tez mozliwe bylo i powstanie takich pajeczyn i zrobienie takich zdjec.

Chemtrails to takie skubane smugi ze nie znikaja po kilku minutach tylko rozlaza sie godzinami tworza chmure strasznie dziwnie wygladajaca i do tego jak zadna inna ta chmurunia swieci sie pod slonce kolorami teczy!

"Przeglądałeś ten link, znalazłeś tam zdjęcia samolotów które cie opryskują ?"

Szansa ze znajde tam zdjecie samolotow ktore walily chemie na stricte moja osobe jest chyba zerowa.

• 0

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ale na zdjkecxiach powyzej moga i na 10000% sa zwykle smugi kondensacyjne ktore moga pozostac na niebie do kilku minut! Dlatego tez mozliwe bylo i powstanie takich pajeczyn i zrobienie takich zdjec.

Tak jasne, ale jakby je pokolorować i opisać "chemtrails 2013" to były by one pasowały do twojej teorii.

Chemtrails to takie skubane smugi ze nie znikaja po kilku minutach tylko rozlaza sie godzinami tworza chmure strasznie dziwnie wygladajaca i do tego jak zadna inna ta chmurunia swieci sie pod slonce kolorami teczy!

Napisz to zdanie po polsku, bo te twoja "chmurunia" powstaje bardzo często po normalnych rejsowych maszynach.

Szansa ze znajde tam zdjecie samolotow ktore walily chemie na stricte moja osobe jest chyba zerowa.

Jakbyś przeglądnął ten link to znalazł byś osobę (spottera) która wykonuje zdjęcia w twojej okolicy...Nie zrobiłeś tego bo zwyczajnie jesteś leniem, albo zwyczajnie boisz się że nie znajdziesz tam nic co by pasowało do twojej teorii chemtrails której bronisz rękami i nogami.

Ale ok, powiedz mi, to jest contrails czy chemtrails ?

9ru9.jpg

5mko.jpg

u3jj.jpg

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych