Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

skittles.
  • Tematów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

I ty chcesz Quintus Maximus żeby ktokolwiek po takich postach traktował cię poważnie? Znowu tylko "kłamiecie, ja widziałem chemię!", a wydaje mi się, że ktoś z was (pozwolisz, że mianem "was" określę zwolenników tej teorii) wcześniej powiedział, że nie da się na oko odróżnić smugi kondensacyjnej od chemicznego oprysku ("nie mam mikroskopu w oku"). Więc jak to w końcu jest? Czy wszystkie chmury piętra wysokiego są chemiczne? I jaki sens ma oprysk czegokolwiek z tak wielkiego pułapu? Doczekamy się wreszcie odpowiedzi na te pytania, czy w następnym poście znowu będzie jakiś wybieg spod znaku wesołej twórczości?
  • 0

Xellos.
  • Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Quintus Maximus

Co za chemie wedle Ciebie tam zrzucają. Jaki skład ?
  • 0

Dager.
  • Tematów: 64
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kolejna ciekawa obserwacja;

Dwa lecące tym samym korytarzem samoloty nie pozostawiały za sobą żadnych śladów na niebie, pokrytym rzadkimi cirrusami. Pierwszy mi umknął, drugiemu zrobiłem serię kilkunastu fotek z których 10 wklejam. Czy mogły to być samoloty z napędem turbośmigłowym?

Ogólny widok sytuacji i położenie samolotu (pozycja-b)

Dołączona grafika

Zestaw 10 kolejnych zdjęć. Widoczne refleksy światła słonecznego na kadłubie.

Dołączona grafika
  • 0

Bomber.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Raczej z takiej odległości tego nie ocenimy, jedynie można by rozpoznać po dźwięku jaki wydawały. Ewentualnie sprawdzić na necie jaki samolot przelatywał nad Twoją miejscowością na www.flightradar24.com.
Skłaniam się ku temu, iż był to jakiś zwykły Boeing, na zdjęciu "i" widać charakterystyczne ukośne ułożenie skrzydeł, którego zresztą nie mają samoloty turbośmigłowe.

Użytkownik Bomber edytował ten post 06.06.2010 - 16:32

• 0

Arkadiusz.

Pilot in command

• Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Oznaczenie ETD według skrótów ICAO mają linie Etihad z Emiratów Arabskich. Czterosilnikowcem był Airbus A340 bo flota Etihada opiera się na konstrukcjach Airbusa, posiadają tylko kilka Boeingów 777.
  • 0

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nie rozumiem Dager po co wklejasz zdjęcia jakichś samolotów.

Spójrzcie przez okno - od rana widziałem już kilkadziesiąt samolotów, które rozpylają jakieś substancje, które pokrywają już całe niebo.

Akcja trwa w najlepsze od lat, a nasi tutejsi "sceptycy-eksperci" dalej nas robią w bambo.

Za to powinien być ban i już. Trzeba skończyć z takimi manipulacjami i wyeliminować takich użytkowników, którzy bezczelnie kłamią.

Użytkownik Quintus Maximus edytował ten post 06.06.2010 - 16:54

• 0

Bomber.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Za co ty chcesz ludzi banować? Bo ktoś ma inne zdanie to od razu ban? Puknij się.
  • 2

skittles.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Quintus Maximus a ty dalej swoje, zignorowałeś pytania i gadasz brednie jak zwykle. "Kilkadziesiąt samolotów", "jakieś substancje", "sami spójrzcie", "akcja trwa od lat". Nie wiem czy wiesz, ale bardzo podobnych haseł używają akwizytorzy, starający się wcisnąć jakieś śmieci klientowi. Mówią swoje, nie zważają na zdanie innych, nie liczą się z nim, gadają i gadają dopóki zmęczony klient nie kupi zupełnie niepotrzebnego produktu. Postępujesz w dokładnie ten sam sposób i to my MANIPULUJEMY? Śmieszne.
  • 0

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

[TREŚĆ USUNIĘTA]

To, że jesteśmy opryskiwani jakimiś substancjami, zostało w tym temacie udowodnione - dowody w postaci zdjęć, filmów, świadków, artykułów prasowych.

[TREŚĆ USUNIĘTA]

edit AlienGrey
Nie oczekuj od innych rzeczy, których sam nie dajesz.
Skoro przytaczasz punkty regulaminu to zacznij się go trzymać.

• 0

Bart76.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

[TREŚĆ USUNIĘTA]

To, że jesteśmy opryskiwani jakimiś substancjami, zostało w tym temacie udowodnione - dowody w postaci zdjęć, filmów, świadków, artykułów prasowych.

[TREŚĆ USUNIĘTA]

to ja poproszę o skład chemiczny rozpylanych substancji na Polską za maj. Dane, jaki region, jaki samolot, jaki wpływ miało zatrucie na glebę i wody gruntowe. Sam zaniosłem 3 m-ce temu próbki gleby z podwórka, gdzie latają na niebie samoloty zostawiające smugi i nic nie wykryli (chemicznie i biologicznie). Jutro zaniosę kolejną próbkę i porównam. Dobrze, że mnie to nic nie kosztuję, ARiMR sponsoruje.

edit AlienGrey
  • 0

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Bart76
W jaki sposób pobrałeś próbki, jak je zabezpieczyłeś, gdzie je zaniosłeś? Zeskanuj i wrzuć proszę dokument potwierdzający, że nic tam nie znaleziono. Przedstaw proszę listę badań, jakie przeprowadzono. Jeżeli nie chcą nic znaleźć to wystarczy zrobić takie badania, które po prostu nic nie wykryją, dlatego interesuje mnie, jakie badania przeprowadzono i kto je robił.

Użytkownik Quintus Maximus edytował ten post 06.06.2010 - 18:23

• 2

Dager.
  • Tematów: 64
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wklejam rezultaty moich fotograficznych obserwacji nieboskłonu z soboty i niedzieli, bo uznałem, że z racji wyśmienitej pogody i wolnego czasu mam możliwość przyjrzeć się bliżej temu, co lata nad naszymi głowami. Być może, gdyby nie ten wątek, w ogóle bym się tym nie zainteresował. Nie formułuję konkretnych wniosków, jedynie patrzę i rejestruję to, co mnie zaciekawia.

Zarejestrowałem dwa pojedyncze ślady (prawdopodobnie samolotów z jednym silnikiem), ciągnące się przez znaczą połać nieba.

Dołączona grafika

Dołączona grafika
  • 1

Bart76.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Bart76
W jaki sposób pobrałeś próbki, jak je zabezpieczyłeś, gdzie je zaniosłeś? Zeskanuj i wrzuć proszę dokument potwierdzający, że nic tam nie znaleziono. Przedstaw proszę listę badań, jakie przeprowadzono. Jeżeli nie chcą nic znaleźć to wystarczy zrobić takie badania, które po prostu nic nie wykryją, dlatego interesuje mnie, jakie badania przeprowadzono i kto je robił.

Standardowe próbki badające glebę rolniczą, sterylna probówka, jak będę miał dostęp do skanera to podrzucę. Wyniki ok, tylko trochę więcej Ca, ale to po deszczach, jak powiedzieli w laboratorium, wypłukane głębsze pokłady wapienne.

Po obserwacjach zostawionych smug, można wysłać balon z długą linką i z urządzeniami do pobierania próbek i oddać do analizy.

tutaj link: http://astro4u.net/y...p?topic=16876.0
forum ludzi, którzy chcą wysłać balon w górne partie atmosfery, można zawsze się podczepić z możliwością pobrania próbek.

Użytkownik Bart76 edytował ten post 06.06.2010 - 18:39

• 0

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Standardowe próbki badające glebę rolniczą, sterylna probówka, jak będę miał dostęp do skanera to podrzucę. Wyniki ok, tylko trochę więcej Ca, ale to po deszczach, jak powiedzieli w laboratorium, wypłukane głębsze pokłady wapienne.

Zamieść skan dokumentu, listę badań, jakie przeprowadzono i KTO robił te badania.

Dager
Widzę, że zmieniłeś lekko front. Cieszy mnie, że już nie twierdzisz, że to, co sfotografowałeś, to z pewnością nie jest chemia, a smuga z pewnością nie jest smugą chemiczną.

Patrz i rejestruj dalej. Zrobiłeś bardzo dobre zdjęcia.
  • 2

PaZi.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dobrze, że Bart jest taki łaskawy żeby robić to co powinni zrobić te lenie... ekhem znaczy spiskowcy. Raporcik już poszedł panie maximus. Zaraz przyjdzie moderator i posprząta twój bałagan. Jeśli ci to nie pasi to prosze bardzo o zawiadomienie policji. Ja z checią zabawię się z tobą a potem popatrze jak charujesz żeby spłacić koszta sądowe.

Bart, jest mała szansa ża pobierzesz próbki smug. Nie wiem czy wysyłacie balon na ok 10km w górę ale nawet jeśli to dostanie pozwolenie na tego typu badania tylko w przestrzeni zamknietej dla samolotów. Nikt nie dopuści do zaistnienia ryzyka katastrofy lotniczej dla waszych badań. Nawet jeśli smugi się długo utrzymywać to nie zamkną dla was dróg powietrznych. Można co najwyżej liczyć na dogadanie się z jakimś pilotem samolotu turystycznego to może mu sie uda zrobić smugę i to w dodatku nisko nad ziemią.

Pozdrawiam

edit AlienGrey
PaZi, przestań się wymądrzać raportami, bo sam 3 dni bez ostrzeżenia nie wytrzymałeś!

• -2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych