Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7697 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Milosz.
  • Tematów: 47
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mogą zatem się pojawić góra dwie a nie sześć jak na omawianym nagraniu . Do tego jak przyjrzysz się uważnie na nagraniu tego Boeinga777 nie widać by smugi powstawały na skrzydłach (tak jakby odrobinę przed nimi) a dokładnie za nimi. Może to zrzut paliwa był bo na pewno nie są to smugi aero.

Smugi aerodynamiczne powstają wskutek zmiany ciśnienia nad i pod skrzydłem jakie występują podczas lądowania. Te smugi mogą powstać na każdym elemencie poszycia skrzydła, a najczęściej tego typu smugi aerodynamiczne powstają właśnie na ostrych zakończeniach klap. To właśnie te dwie smugi które pozostają najdłużej w wilgotnym powietrzu. Nie jest to także zrzut paliwa.

@Kostek, fajne filmy wrzuciłeś, na obu widać to, o czym mówiłem wcześniej, że smugi powstają na każdej części samolotu która sprzyja ich powstawaniu. Na filmie pod Emirates 777, widać, że smugi powstają wszędzie, nawet tam gdzie są silniki.
Najlepiej widoczne są te na powierzchniach sterowych, klapach, tak jak mówisz.
Co do zrzucania paliwa, te wygląda tak, jak na filmach które zamieściłem, także @Kostek masz rację, to nie jest zrzut paliwa jak to mówi @John Harper.

Poza tym, też mam takie wrażenie, że zawitał na forum kolejny klon znanej nam wszystkim osoby.  ;)

Cytat z astroawarii dotyczącego omawianego nagrania z lądowania Cathay Pacific:

Ktos w komentarzach dodal, ze trzeba by bylo takie samoloty zestrzeliwac i slusznie, bo sa to wojenni agresorzy bezkarnie bombardujace chemia w krajach pozbawionych obrony lotniczej wskutek cichego puczu „prawnie” wybranych „politykow” i klerykow z piekla rodem, ktorzy nienawidza i niszcza swiat na ktorym sie ponoc urodzili ?

Ci ludzie powinni się leczyć bo są bardzo chorzy. Tego typu wypowiedzi co do samolotów zostawiających smugi były już wielokrotnie.

Użytkownik Miłosz edytował ten post 30.04.2014 - 20:44

• 0

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jeszcze jeden tekst dotyczący filmu podesłanego przez klona QM... zamieszczam go tylko dlatego że o mało co się nie posikałem ze śmiechu ! :)

Poniższy cytat pochodzi z forum DI, z działu "Chemtrails - dowody" :) :) :)

Cyt.

Pilot samolotu komercyjnych linii lotniczych popełnił błąd, który niezbicie POTWIERDZA istnienie “SMUG CHEMICZNYCH” — zapominając wyłączyć spryskiwacze przed podejściem do lądowania! Dysponujemy nagraniem lądującego samolotu nadal rozpylającego SMUGI CHEMICZNE podczas osiadania na pasie startowym. To pierwszy empiryczny dowód podpierający zarzuty ludzi nazywanych “zwolennikami teorii spiskowych”, którzy twierdzili, że pasażerskie linie lotnicze są wykorzystywane przez rządy do rozpylania aerozoli w powietrzu bez wiedzy i zgody opryskiwanych ludzi. Z dowodem takim jak ten, ludność ma teraz prawne umocowanie by składać pozwy zbiorowe, {utilize subpoenas} i domagać się zbadania tych dowodów. Wspomniane jednominutowe nagranie zamieszczone jest poniżej:

Pomimo faktu, że samolot ląduje podczas mglistej pogody, emisja smug chemicznych jest nie do pomylenia z czymkolwiek innym; ich istnieniu nie sposób już zaprzeczyć, czy zwalać winy na pogodę. Po pierwsze, smugi NIE wychodzą z wylotów silników odrzutowych. Po drugie, smugi nie są jedynie wodą pozostającą za krawędziami samolotów, bo gdy samolot przelatuje, oprócz emisji śladów za skrzydłami, widoczne są wyraźnie ROZPYLANE SMUGI wychodzące z kilku odcinków tylnej części skrzydeł, wyraźnie dodając się do jakiejkolwiek wody, która mogłaby spływać ze skrzydła podczas lądowania. Zobacz to na własne oczy.

Miazga ! Inwencja i głupota chemoludków nie zna granic !

EDIT:

A swoją drogą, polecam ustawić się blisko, wzdłuż pasa startowego i poczuć na własnej skórze efekt tak zwanego "vortex". Fala uderzeniowa podczas lądowania samolotu jest niesamowita ! Najpierw słychać szum silników, potem cisza, a następnie... potężny podmuch wiatru ! Nie każdy wie, ale np na lotnisku Heatrow (LHR) odstępy pomiędzy lądowaniami muszą wynosić min. 90 sekund, właśnie z powodu wirów które są wytwarzane za poprzedzającym samolotem.

To jako ciekawostka :)

EDIT 2:

Ten to dopiero pociągnął chemistraila :P

http://img1.jetphoto..._1376216296.jpg

I jeszcze takie :)

http://img1.jetphoto..._1390512560.jpg

http://cdn-www.airli...4/3/2149345.jpg

http://cdn-www.airli...1/7/2147715.jpg

I jeszcze moje ulubione zdjęcie ! :)

http://cdn-www.airli...0/0/1498002.jpg

hotlinkowanie.gif

/Connor

• 1

John Harper.
  • Tematów: 0
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Prawdawychodzi na jaw już naprawdę wielkimi krokami http://www.fakt.pl/c...y,458792,1.html CIA rozpyla coś nad Europą! Ludzie chorują na alzheimera i parkinsona Fakt.pl Wydarzenia Świat CIA rozpyla coś nad Europą! Ludzie chorują na Alzheimera i Parkinsona REWELACJE PARTII ZIELONYCH CIA rozpyla coś nad Europą! Ludzie chorują na alzheimera i parkinsona 01.05.2014 07:34 aktualizacja: 02.05.2014 15:29 Słowa kluczowe: Alzheimer, CIA, Parkinson, USA, chemtrails, smugi chemiczne, smugi na niebie, smugi powietrzne, specsłużby, spisek, służby specjalne ZOBACZ ZDJĘCIA IA rozpyla coś nad Europą! Ludzie chorują na Alzheimera i Parkinsona East News Awacs tankuje paliwo Penilla Hagberg Czy mamy do czy­nie­nia z ogól­no­świa­to­wym spi­skiem elit, któ­rym – z bli­żej nie­okre­ślo­nych po­wo­dów – za­le­ży na tru­ciu ca­łych spo­łe­czeństw? Su­ge­ru­ją to nie­złom­ni ba­da­cze tzw. chem­tra­ils, czyli smug che­micz­nych na nie­bie. W Pol­sce nawet du­chow­ni mówią, że nie spo­sób wy­tłu­ma­czyć nie­któ­rych zja­wisk (np. po­go­do­wych) ina­czej, niż po­przez ce­lo­we roz­py­la­nie dziw­nych sub­stan­cji na nie­bie. W Szwe­cji z kolei jedna z dzia­ła­czek Par­tii Zie­lo­nych oskar­ży­ła CIA o tru­cie Eu­ro­pej­czy­ków. A w USA do­rad­cy pre­zy­den­ta wy­mknę­ło się, że lu­dzie i zwie­rzę­ta są re­gu­lar­nie pod­tru­wa­ni... O co tu cho­dzi? W Pol­sce jakiś czas temu gło­śno było o rzecz­ni­ku Ja­snej Góry, o. Sta­ni­sła­wie To­mo­niu, który nie mógł uwie­rzyć, że chem­tra­ils, czyli che­micz­ne smugi po­zo­sta­wia­ne przez sa­mo­lo­ty, to je­dy­nie efekt spa­la­nia przez ma­szy­ny pa­li­wa. Skąd u niego te wąt­pli­wo­ści? – Sa­mo­lo­ty te wi­docz­ne były w tych re­jo­nach pol­skiej prze­strze­ni po­wietrz­nej, w któ­rych – wkrót­ce po ich prze­lo­cie – po­wsta­wa­ły nie­spo­dzie­wa­nie po­tęż­ne chmu­ry desz­czo­we i nie­ba­wem wy­stę­po­wa­ły nad­zwy­czaj ob­fi­te opady – na­pi­sał na stro­nie in­ter­ne­to­wej biura pra­so­we­go Ja­snej Góry o. Sta­ni­sław Tomoń. Pau­lin do­ma­gał się od „kom­pe­tent­nych służb pań­stwo­wych” od­po­wie­dzi: czyje to są sa­mo­lo­ty i do kogo one na­le­żą? Kto za taki stan rze­czy po­no­si od­po­wie­dzial­ność? Wówczas mało osób brało słowa duchownego na poważnie. Ale odkąd amerykański polityk, doradca prezydenta Stanów Zjednoczonych John Holdren oficjalnie potwierdził, że zjawisko chemtrails istnieje, zaczęto inaczej podchodzić do sprawy. W czasie oficjalnego wystąpienia Holdren przyznał, że ludzie i zwierzęta są regularnie „podtruwani” i ujawnił, iż w ramach tzw. geoinżynierii prowadzone są opryski w celu walki z globalnym ociepleniem. Ostatnio wybuchła też afera, bo zasugerowano, że za wszystkim stoją CIA i Agencja Bezpieczeństwa Narodowego (NSA). Taką sugestię rzuciła Penilla Hagberg ze szwedzkiej Partii Zielonych. Obwieściła, że ma dowody na to, iż smugi chemiczne stanowią bezpośrednie zagrożenie dla ludzi i zwierząt. Za wszystkim mają stać amerykańskie służby. Nie ujawniła natomiast, po co te służby miałyby podtruwać Europejczyków. W oskarżeniach powoływała się na niezależnych ekspertów, uważających, że rozpylone nad naszymi głowami aluminium prowadzi do chorób Alzheimera, Parkinsona, Lou Gehriga i powoduje inne neurologiczne schorzenia u ludzi. Jakkolwiek wygląda prawda na temat chemtrails, nas też zaintrygowała ta sprawa, gdyż ostatnio zrobiliśmy zdjęcie amerykańskiego samolotu Awacs...
  • -6

skittles.
  • Tematów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak, a następny artykuł to Porwała mnie kiełbasa z kosmosu? Bądźmy poważni, już lepiej milczeć niż próbować argumentować cokolwiek artykułem z faktu...

Ale odkąd amerykański polityk, doradca prezydenta Stanów Zjednoczonych John Holdren oficjalnie potwierdził, że zjawisko chemtrails istnieje

Wszyscy dobrze wiemy, że nic takiego nigdy nie miało miejsca, no ale jak brak argumentów, to pozostaje kłamać, nie pierwszy raz z resztą.

• 1

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Teraz mam już pewność że @John Harper to nasz stary dobry kolega QM. Ten sam styl, czyli ctrl + c - ctrl + v, zarzucając forum spamem. W dodatku wkleja jedne i te same brednie które tu już wiele razy były poruszane.

Zastanawiam sie jednak co ktos miał na myśli pisząc to ?:

Jakkolwiek wygląda prawda na temat chemtrails, nas też zaintrygowała ta sprawa, gdyż ostatnio zrobiliśmy zdjęcie amerykańskiego samolotu Awacs..

• 1

John Harper.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

http://cdn-www.airli...0/0/1498002.jpg

Na wszystkich wyżej zaprezentowanych zdjęciach mamy bez wątpienia smugi aero, ale na ostatnim już podejrzanie to wygląda. Smugi aero nie wylatują z kilkudziesięciu miejsc znajdujących się na skrzydłach w postaci cienkich strumieni.

Rozumiem, że artykuł potwierdzający to o czym jest ten temat jest spamem? Polecam przyjrzeć się ankiecie pod tym tematem - aż 71% osób oddających głos w ankiecie zaznaczyło, że wierzy w ten spisek!!! 71% osób. To czyste KO dla osób które temu zaprzeczają.

Z tym Holdrenem, to skoro wszyscy już piszą że koleś potwierdził że chemtrails to fakt, to tak było naprawdę, a jedynie kilka osób tutaj piszących nie może się z tym pogodzić.

hotlinkowanie.gif

/Connor

• -5

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ciekawy jestem w jaki sposób wyliczyłeś te 71% ? Z tego co ja tam widzę to zdecydowana większość nie wieży w te brednie. Więc jak manipulacja i kłamstwo na każdym poziomie? Witamy z powrotem panie QM :)

• 0

John Harper.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Who is QM? Jak wyliczyem 71 %? To proste, wybierasz odpowiedz na pytanie czy wierzysz w ten spisek i patrzysz jakie sa wyniki ankiety. Rozumiem ze ludzie nie wierzacy w chmetrails nie potrafia nawet tak prostej rzeczy sprawdzic.

edit Yaw

Ale serio, poważnie ? Różne prowokacje tutaj uchodziły na sucho, ale jak ktoś chce trollować w oparciu o jakieś nowe zasady matematyki, to już przesada. Ucinam to, zanim rozwinie się dyskusja o dodawaniu, na kilka stron.

prowokacja2.gif

edit Yaw #2

Wyjaśniło się, że John Harper odwoływał się do jakiejś innej ankiety :) Zatem cofam blokadę, ale ostrzeżenie zostaje.

• -1

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ankieta pokazuje takie wyniki:

Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (124 głosów [26.55%] - Zobacz)

Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (51 głosów [10.92%] - Zobacz)

Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (58 głosów [12.42%] - Zobacz)

Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (38 głosów [8.14%] - Zobacz)

Teoria o Chemtrails została obalona. (196 głosów [41.97%] - Zobacz)

Uznających że smugi chemiczne istnieją i uznających ale z lekką wątpliwością wychodzi jakieś 37%, uznających że ich nie ma 42%

Widzisz u siebie jakąś inną ankietę?

Użytkownik Zaciekawiony edytował ten post 04.05.2014 - 13:30

• 0

John Harper.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Jak widać zaszło małe nieporozumienie. Po krótkiej rozmowie z moderatorem już wyjaśniam.

Pisalem o ankiecie pod tym artykułem http://www.fakt.pl/c...y,458792,1.html, a nie o ankiecie w tym temacie. Jak zaznaczymy tam -pod tym artykułem- odpowiedz na pytanie, "czy wierzysz w ten spisek" wychodzi 71% na TAK.
Napisałem wyraźnie na jakie pytanie odpowiadamy - "czy wierzysz w ten spisek?", a w ankiecie w temacie tu na forum przecież nie ma takiego pytania. Umiem liczyć i nigdy bym tak jawnie nie skłamał w kwestii która każdy może sobie w sekundę sprawdzić.

Także miło mi ze zdjęcia blokady, a ostrzeżenie traktuję jako zachętę do bardzo,ale to bardzo precyzyjnego wypowiadania się na tym forum, (choć zawsze miałem wrażenie, że to robię) ;)

Użytkownik John Harper edytował ten post 04.05.2014 - 17:09

• -2

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No cóz czytelnicy "Faktu" po poziomie samej gazety nie grzeszą chyba inteligencją. Ale cóż u nich wychodzi 71% a u nas co innego. Ja uwazam że nasze forum jest bardziej wiarygodne...

No ale myśl jak uważasz. Ja jestem nastawiony neutralnie co do tego "spisku".

• 2

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Także miło mi ze zdjęcia blokady, a ostrzeżenie traktuję jako zachętę do bardzo,ale to bardzo precyzyjnego wypowiadania się na tym forum, (choć zawsze miałem wrażenie, że to robię) ;)

Ten wpis potwierdził snucia innych użytkowników, iż Harper to kopia poprzednich nicków tego całego Maksimusa.

Naprawdę jest sens po raz kolejny wałkować to samo co na poprzednich 300 stronach?

• 3

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Mała dawka humoru z zaprzyjaźnionego forum :P

Zaobserwowałem ciekawe zjawisko. Najpierw na czystym niebie pojawiają się "rejsowe" lub nie, samoloty zostawiające śnieżnobiałe ( nawet w promieniach zachodzącego słońca ) smugi.
Chmury naturalne przyjmują różne kolory, w zależności od oświetlenia. Chemtrails zazwyczaj śnieżnobiałe ( czasem czarne ) wyraźnie różnią się od normalnej kondensacji.
A kiedy niebo się całkowicie rozmyje, to często nadal słyszę samoloty ( choć nie zawsze widoczne na flight-radarze).

Przyszła mi na myśl teoria:
że te pierwsze tworzą kurtynę dla właściwych oprysków , które być może były by zbyt spektakularne by je zbyć teorią contrails.
Jak wiadomo , organiczne lub nano-technologiczne, dodatki do paliwa były by zbyt mocno nadwyrężone" po przejściu przez komory spalania silników więc stosuje się tylko dodatki siarkowe, węglowe lub aluminium. To ostatnie jak wiadomo są przyczyną schorzeń neurologicznych i psychicznych.
Właściwe opryski lecą ponad "welonem" powodując jego kondensację i opady.
Ta zasłona chemtrails wydaje się być logiczna ( z punktu widzenia rozpylających oczywiście) i jest jakby fazą przygotowawczą do właściwej "chemioterapii" i aktywną chemicznie kurtyną jednocześnie.
Tyle moich spostrzeżeń.
I lepiej unikać deszczu z "matowego" nieba...bo taki deszcz to ani kapuśniaczek ani ulewa
Takie pierdu pierdu ale cholernie groźne. Więc nawet wtedy , choć jako żeglarz wody się nie boję, wolę się schować pod parasolem.

• 1

Backward369.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

http://cordis.europa...n/10964_pl.html

"Wszystko" 

Każdy który posiada sumienie zna prawdę.
Realm w którym dyskutujemy potrafi być okrutny...
Pomysłowość ich* nie posiada granic...
tak tylko przytaczam to co dla oczu oczywiste a dla pustych nieścisłe 
pozdrawiam

• -3

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Na dobry humor, kilka słów Dr Jerzego Jaśkowskiego. :)

Siedząc w ciepły niedzielny wieczór obserwowałem lecące nieoznakowane samoloty, rozsypujące nad głowami mieszkańców Trójmiasta najprzeróżniejsze świństwa. Co prawda nie powinienem wierzyć temu co widzę, ponieważ instytucje takie jak Ministerstwo Środowiska, Główny Inspektor Sanitarny, czy Armia, nie tylko nie potwierdzają tego co widzę, ale głośno i wyraźnie zaprzeczają jakimkolwiek lotom nieoznakowanych samolotów nad niebem, jeszcze zwanym polskim.

Co prawda w internecie pełno jest informacji na temat nie tylko tych lotów, ale i chorób powstających z wdychania tego opadu, zwanych Morgellons. Można także znaleźć informacje, że to świństwo przygotowuje firma zwana CIECH, a rozrzucają ukraińskie, wynajęte samoloty, ponieważ są tańsze.

A z drugiej strony, nawet dyrektor FBI w 2011 roku przyznał się, że to rządowe akcje, a na stronie Parlamentu Brytyjskiego można nie tylko znaleźć informacje dotyczącymi tego sypania, łącznie z patentami, ale i ekspertyzy na temat skutków.

Nawet Agendy ONZ potwierdzają fakt obsypywani świata tym świństwem.

Ale z „trzeciej” strony, w Dzienniku Ustaw drukującym tzw. budżet państwa, brak jakiegokolwiek śladu o tych wydatkach, a przecież lekko licząc, jest to 30 – 50 miliardów złotych, czyli bez mała tyle samo, ile wydaje się na Narodowy Fundusz Zdrowia.

Inna sprawa, że nigdzie nie mogę znaleźć informacji jakiego narodu ten fundusz dotyczy, ponieważ Polska była zawsze co najmniej czteronarodowa.

Jeszcze w stanie wojennym budżet służby zdrowia wynosił 10.5 % PKB, a obecnie, rzekomo narodowy, uległ zmniejszeniu do ok. 5%. Jak wiadomo, oficjalnie granice  Polski nie uległy jeszcze zmniejszeniu i liczba ludności także jest niezmieniona. Być może ten twór NFZ wyprzedza obecne czasy. To przecież oczywiste, że zmniejszając prawie o 50% kwoty przeznaczone na leczenie i wprowadzając tzw. procedury, czyli sprzedając hurtowo leki i metody, trudno mówić nie tylko o oszczędnościach, ale i o poprawie leczenia. A przecież w stanie wojennym nie było najlepiej.

Tymczasem osoby reprezentujące grupę zwaną Rządem oraz tzw. politycy, czy posłowie, nawet nie zająkną się na temat trwałych smug, zwanych CHEMTRAILS, a przecież okres przedwyborczy był doskonałym sposobem do poruszenia tematu.

Innymi słowy, mamy taką sytuację, że spora część budżetu, w sytuacji permanentnego zadłużenia, wcieka z kasy, a nikt oficjalnie reprezentujący państwo o tym nie wie. A to jest tylko jeden, widoczny, czarny program.

Tak więc osoby reprezentujące w mas mediach tzw. władzę, pełnią rolę aktorów, a starsi i mądrzejsi decydują na co i ile się wydaje.

Źródło: http://www.polishclu...zielny-wieczor/

Teraz już wiemy, że "pryskają" nas nieoznakowanymi ukraińskimi samolotami, bo są tańsze  :) hehe

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 10

0 użytkowników, 10 gości oraz 0 użytkowników anonimowych