Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Please log in to reply
7697 replies to this topic

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Don Corleone.

Dispositif

• Tematów: 68
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Czy słyszałeś kiedyś o korytarzach powietrznych? A to że jest wiele tych smug, to jest związane z jednym z najbardziej ruchliwych lotnisk w Europie, lotnisko w Amsterdamie.

Rozwijając tę myśl:

30lzd4i.jpg
źródło

Stąd różne wzorki.

Użytkownik Don Corleone edytował ten post 15.06.2014 - 15:24

• 1

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Mapa Dróg Lotniczych nad PL na stan 6 Luty 2014:

http://www.pl-vacc.o...P_ENR_6_2-1.pdf

Daje do myślenia, prawda ? Dodatkowo trzeba zaznaczyć że samoloty poruszają się po punktach nawigacyjnych co daje mnóstwo możliwości przelotu.

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mapa Dróg Lotniczych nad PL na stan 6 Luty 2014:

http://www.pl-vacc.o...P_ENR_6_2-1.pdf

Daje do myślenia, prawda ? Dodatkowo trzeba zaznaczyć że samoloty poruszają się po punktach nawigacyjnych co daje mnóstwo możliwości przelotu.

Trzeba pojechać na płn Śląsk, ewentualnie płd Dolnego Śląska albo północną część Polski i sprawdzić według mapki czy będa tam smugi czy nie. :D

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wynikałoby że największa dziura między drogami lotniczymi jest na południe od Fromborka.

• 0

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wynikałoby że największa dziura między drogami lotniczymi jest na południe od Fromborka.

Należy tu jeszcze raz podkreślić znaczenie punktów nawigacyjnych, ponieważ zaraz zaleją Was posty w stylu "u mnie nie ma dróg lotniczych a samoloty robią kratkę". Piloci samolotów oraz kontrolerzy danych sektorów ACC wykorzystują punkty nawigacyjne (to te "dziwne" nazwy trójkącików na mapie) do wyznaczania kierunku lotu. Jednym z najważniejszych czynników jakie wpływają na ruch w danych sektorach mają tzw. prądy strumieniowe. To one są odpowiedzialne za intensywność lotów nad danym obszarem. Do tego dochodzą czynniki takie jak natężenie lotów, pogoda itp... Właśnie przez te czynniki obserwujemy nie raz spory ruch na danych sektorach. A czasami dochodzi do takiej sytuacji że ruch jest bardzo mały.

Na moim przykładzie, nad moją miejscowością nie ma ani jednej drogi lotniczej, a czasami ruch mam tak ogromny że aż miło patrzeć. Dużo zależy od prądów strumieniowych które "sterują" ruchem lotniczym z zachodu na wschód.

Użytkownik Kostek edytował ten post 15.06.2014 - 18:13

• 0

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Na dodatek funkcjonują jeszcze tymczasowe skróty między ścieżkami, no i samoloty nie latają stale po tej samej linii tylko z pewnym rozrzutem na boki.

• 0

Anioł_Stróż.
  • Tematów: 3
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

WITAM

wykonałem test czy ludzie wierzą w chemtrails :

umieściłem 100 postów temacie chemtrails ,o ukrytym truciu ludzi na pewnym portalu społecznościowym w przedziale czasowym -od pażdziernika do czerwca tego roku.

Wynik : średnio 85 % dało mi plusy ,popierali mnie .Większość opowiadała że widziała to zjawisko , w bezchmurne dni ,  głównie to występuje nad miastami ,nad wsią

mniej tego chemicznego szlamu widać .   

Samemu często zdarza mi się chemiczną,spowitą w smugach chmurę nad Krakowem,na północ gdzie nie ma miast w dużej odległości niebo jest przez większość czasu błękitne.Czy jest ktoś mieszkający w mieście powyżej 500 tyś mieszkańców, widział choć jeden raz błękitne,bezchmurne niebo choć jeden dzień ?

• -7

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Twój test pokazuje tylko to, co w zasadzie jest wiadome już od dawna - większośc ludzi to idioci.

Ja widziałem i to nie raz błękitne niebo i to nawet zdarzało się kilka dni pod rząd - zapewne w zależności od pogody.

Użytkownik Daniel. edytował ten post 15.06.2014 - 18:32

• 1

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czy jest ktoś mieszkający w mieście powyżej 500 tyś mieszkańców, widział choć jeden raz błękitne,bezchmurne niebo choć jeden dzień ?

Pozdro600 ze Szczecina(no moze nie 500tys ale blisko). Poprzedni weekend bez chmur. I co? Tyle z twoich testów :wtf:

Użytkownik Ostrzewtlumie edytował ten post 15.06.2014 - 18:32

• 1

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W Krakowie może być nieczyste niebo, ale z powodu smogu.
Pierwsza informacja znaleziona w sieci:

http://www.polityka....kich-miast.read

Według tego tekstu Kraków jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych miast.

Co do dużej ilości smug na niebie, to nie posiadacie przypadkiem portu lotniczego Kraków-Balice? ;)

Narazie jest 2:0 dla mnie.
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Jak odpowiesz opłacany ,,ogłupiaczu'' ?

Zostałem wywołany do tablicy, uraczę Cię więc moją odpowiedzią. 

Nie licz na to, że zniżę się do Twojego poziomu i uraczę Cię podobnymi ( uwaga! będzie trudne słowo ) inwektywami. W zasadzie cenzurkę już sobie wystawiłeś niejednokrotnie, więc nawet nie dokonam oceny Twojej "tfórczości". Braki w podstawowej wiedzy z fizyki nadrabiasz tupaniem nóżkami i wyzwiskami, mając nadzieję na bezkarność, ale tak daleko nie zajedziesz, o czym też już wiesz. Skoro uważasz nas za bandę agentów, pozostań wiernym czytelnikiem DI i nie podnoś sobie ciśnienia lekturą naszego forum, bo zejdziesz przed komputerem. 

Teraz meritum sprawy.

Gdybyś nie palił głupa, przypomniałbyś sobie, że jakieś dwa, albo trzy tysiące postów wcześniej udowodniono, że badania zostały zrobione nierzetelnie, można nawet powiedzieć, że je sfałszowano w celu uzyskania odpowiedniego efektu, czyli całą sytuację udramatyzowano, aby przekonać mających wątpliwości. Do tego tematu nie będę wracał, bo to już przerabialiśmy. Chcesz być traktowany poważnie, to nas czymś zaskocz, czymś, czego nie będziemy w stanie wytłumaczyć. 

No i pamiętaj o jednym, jeżeli Ty czegoś nie rozumiesz, nie znaczy to, że ktoś kłamie. Poza tym, praw fizyki nie zmienisz ( póki co ) i obowiązuje nas newtonowski model, którego uczyliśmy się w szkołach. Wszystko zostało już wyjaśnione, a Ty ciągle używasz argumentów, niepopartych żadnymi dowodami.

Poluzuj więc majty i przyjmij na klatę porażkę, bo im dalej brniesz w taki sposób, tym mniej wiarygodny się stajesz.

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

WITAM

wykonałem test czy ludzie wierzą w chemtrails :

umieściłem 100 postów temacie chemtrails ,o ukrytym truciu ludzi na pewnym portalu społecznościowym w przedziale czasowym -od pażdziernika do czerwca tego roku.

Wynik : średnio 85 % dało mi plusy ,popierali mnie .Większość opowiadała że widziała to zjawisko , w bezchmurne dni ,  głównie to występuje nad miastami ,nad wsią

mniej tego chemicznego szlamu widać .   

Pisanie w taki sposób, sposób "krzyku" nie nadaje większego znaczenia, tylko wręcz przeciwnie, pokazuje słabość autora który z braków argumentów próbuje sposobu "siłowego".... efekt mizerny, a w dalszym rozważaniu wręcz zerowy... Nie tędy droga Quintusie.

Samemu często zdarza mi się chemiczną,spowitą w smugach chmurę nad Krakowem,na północ gdzie nie ma miast w dużej odległości niebo jest przez większość czasu błękitne.

Że co? Możesz to jeszcze raz napisać poprawnie ? A jak nie potrafisz to pora powtórzyć podstawy z j. polskiego.

Czy jest ktoś mieszkający w mieście powyżej 500 tyś mieszkańców, widział choć jeden raz błękitne,bezchmurne niebo choć jeden dzień ?

Nie wiem czy wiesz, ale ogromne miasta wytwarzają tak duże ilości ciepła że mogą one tworzyć lokalne zachmurzenie. Polskie miasta nie są aż tak bardzo rozbudowane i błękit jest często widoczny nad PL. Często widuję czysty błękit nad KRK, ale prawdziwy błękit jest poza miastem !

Użytkownik Kostek edytował ten post 15.06.2014 - 21:19

• 0

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Byłem w Krakowie może ze dwa razy w tym ostatnio w zeszłym roku i trafiła mi się piękna, bezchmurna pogoda:

2bB0Pju.jpg

• 0

Anioł_Stróż.
  • Tematów: 3
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Robiliśmy w szkole ostatnio badanie. Mieliśmy specjalne waciki, kupowane w jakichś tam laboratoriach (robiliśmy ciekawy projekt) i rozstawialiśmy to w różnych miejscach w mieście (oczywiście przy/w domach uczestników) i sprawdzaliśmy różne pomiary. O dziwo, nawet przy ruchliwych drogach zaobserwowaliśmy dużą czystość powietrza, były tylko trochę przyciemnione. Przy lasach to w ogóle - praktycznie całkowicie białe. Nie było żadnych podejrzanych substancji (poza tymi które mieszają się z deszczem, ale nie było tam nic niezwykłego, no chyba że trują nas zawartością spalin). Więc jakby to chemitrails miało coś robić, skoro skład tego co tam jest, uważany jest za czyste? I żeby nie było, że po prostu mieszkam na takim zadupiu, gdzie samoloty nie latają. Mamy całkiem niedaleko lotnisko, i dziennie widać po 3-6 samolotów, które zostawiają na prawdę różne ślady. 

I ja ciągle nie rozumiem celu chemitrailsu. Czytam o kosmitach, czy o rządzie, ale w końcu ci pierwsi mieli by na pewno szybszy i lepszy sposób na pozbycie się nas i dostosowanie naszej planety do życia dla siebie, a drudzy po prostu by na tym tracili. 

Czlowieku może przebadał byś deszczówkę ,glebę i poobserwował liście drzew.W powietrzu trudno stwierdzić zawartość substancji występujących w chemtrails

Ja obserwuje zagadkowe niteczki w wodzie deszczowej , uprzedzam-nic w misce nie było ,czyściutka przed spadnięciem deszczu.

W glebie byś napewno syf chemiczny znalazł.Na liściach niemal każdego drzewa widać biały nalot,zmianę barwy naciemniejszy- przypominam- początek lata !

Ciekawy filmik Ogromne CHEMTRAILS + UFO

http://www.youtube.c...h?v=wIl3ESsFe1o

UFO widoczne w 0:20sec

• -1

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W dużym mieście lata w powietrzu taki syf że głowa mała, ale odpowiadają za to głownie spaliny samochodowe i dym z kominów.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych