Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7697 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

“Naukowe dowody mam generalnie w (...i tutaj już nienaukowa nazwa odbytu).”

To zdanie to mindset zwolenników teori spiskowych w pigułce. Nie wazne do jakiego tematu zajrzysz, czy to Smoleńsk, czy 9/11 czy inne badziewie, to taki stan umysłu wyziera z kazdego postu prospiskowców. "Mam w dupie dowody, rzeczywistość, JA WIEM lepiej" czysta paranoja i choroba psychiczna. 

Słowa, słowa, słowa... Bez pokrycia i bez sensu.

Zadałem sobie odrobinę trudu i przeglądnąłem WSZYSTKIE twoje wpisy w temacie 9/11.

Powiem tak.

Gdybym miał tak niewiele do powiedzenia jak ty w tym temacie, to wogóle bym się nie odzywał -  a już z pewnością nie ośmieliłbym się wspominać o paranoi i chorobie psychicznej ludzi, którzy wiedzą więcej ode mnie.

Bo by mi normalnie wstyd było.

"Mam w dupie dowody, rzeczywistość, JA WIEM lepiej"

A ten cytat pasuje wypisz wymaluj do ciebie właśnie (przynajmniej jeśli chodzi o 9/11), bo ty rzeczywiście WIESZ LEPIEJ.

Minus, który widzisz przy swoim ostatnim wpisie jest ode mnie - za bezpodstawne generalizowanie oraz "paranoję i chorobę psychiczną".

• 4

John Harper.
  • Tematów: 0
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Już od bardzo długiego czasu działalność osób, które albo mają problemy z pamięcią, albo ze wzrokiem, albo z logicznym myśleniem, albo są po prostu głupie, albo wszystko łącznie, ogranicza się w tym temacie do obrażania, wyśmiewania, minusowania wypowiedzi i upartego, popartego idiotycznymi argumentami twierdzenia, że przedstawiane dowody i informacje o chemtrails to wymysł  ludzi chorych psychicznie. Taki śmieszny, głupi temat, tacy chorzy psychicznie ludzie o nim rozmawiają, a jeden z drugim siedzą tu od przeszło 5 lat!! i intensywnie temu wszystkiemu zaprzeczają. Kto tu jest chory psychicznie... już straciłem rachubę. 

Użytkownik John Harper edytował ten post 15.07.2014 - 11:39

• -1

John Harper.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Podejrzewam, a raczej jestem w 100% pewny, że od samego początku w temacie tym uczestniczą po stronie zaprzeczających w większości te same osoby z pozmienianymi nickami. Rozumiem, że nie tylko wy możecie oskarżać innych o posiadanie multikont. 

To takie logiczne, że gdyby temat ten traktował o czymś wymyślonym, nierealnym, absurdalnym, to nigdy przenigdy osoby, które się z nim nie zgadzają nie poświęciłyby aż tyle energii, czasu, nerwów na uczestnictwo w dyskusji. 

• 0

Palmæro.

Anty-lewak

• Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Taka natura człowieka, a zwłaszcza Polaka, że jak zobaczy literówkę - poprawi. Jak zobaczy totalnie bzdurną teorię nie mającą absolutnie żadnych podstaw - wytłumaczy/wyśmieje. Ja nie mam cierpliwości do tłumaczenia zwłaszcza, że teoria chemtrails została obalona w tym temacie już n-razy.

• 1

John Harper.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

To wytłumacz mi jedną prostą rzecz - jeżeli teoria chemtrails została już n razy obalona, to po co aż tyle osób, aż tak intensywnie, wytrwale, dalej ja obala, obraża innych, traci cenne czas, nerwy i energię?

Ja tego po prostu nie mogę zrozumieć. Już odnieśliście sukces, my już leżymy, a leżących się podobno nie kopie. 

• -3

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bo kolejne nowe osoby wytrwale ją udowadniają, używając argumentów obalonych 10 stron temu i nie przyjmują do wiadomości że to już wyjaśniono, zobacz post 15 stron temu, bo chcą aby to znów wyjaśnić konkretnie im.

A Quintus miał już na tym forum 5-6 kont do których się nawet sam w końcu przyznał, więc nie dziw się że podejrzenia wzbudzają nowi użytkownicy z tym samym zestawem pytań co konta Quintusa, których jedyną działalnością jest aktywność w tym wątku. (i oskarżanie oponentów o bycie agentami).

Użytkownik Zaciekawiony edytował ten post 15.07.2014 - 12:07

• 2

John Harper.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Czyli jeżeli w waszym mniemaniu oszołomy, ludzie chorzy psychicznie będę w tym temacie jeszcze przez 20 lat pisać o smugach chemicznych, to wy przez ten czas nadal będziecie tracić czas, energię, nerwy na tłumaczenie im, że są w błędzie? 

images.jpg

Ten cały Quintus miał na tyle duże jaja, by się przyznać, że szerzył tu prawdę pod kilkoma nickami niezrażony zorganizowaną akcją dezinformacyjną i działalnością wynajętych trolli. Wy za to nigdy się nie przyznacie do multikont a moderatorzy, którzy z wami współpracują lub po prostu są jednymi z was, nigdy nie wykryją albo nie ukarają was za multikonto. 

Oglądając ostatnią akcję ABW, czy w ogóle obserując polskie służby, mogę śmiało uwierzyć, że rozmawiam właśnie z takimi wysoko wykwalifikowanymi agentami z łapanki (czytaj młodymi gniewnymi, którym ktoś sypną groszem pod nogi).

• -4

dzastin.
  • Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jeśli chemoludki uważają, że to forum jest prowdzone przez ABW, CIA, czy tam inna złowieszczą organizacja to po cholerę w ogóle z uporem maniaka starają się coś tutaj wskórać.

W zasadzie to podejrzewanie, że ktoś jest agentem tylko dlatego, że nie zgadza się z argumentami zwolennika tej teorii jest niepoważne.

Może najlepszą bronią byłoby wyjaśnianie, odpowiadanie na pytania, rozwiewanie wątpliwości. Tyle, że wy nie potraficie sensownie odpowiedzieć na zadawane pytania, bez odnoszenia się do oskarżeń. Wy po prostu nie potraficie prowadzić dyskusji.

Wystarczyło by udowodnić w naukowy sposób, że smuga nie może być długotrwała. To by zwróciło uwagę całego społeczeństwa.

Bo na pytanie: "Dlaczego meteorolodzy nie są zaskoczeni smugami na niebie" co odpowie zwolennik tej teorii? Że wszyscy są opłacanymi agentami CIA.

Miliony osób zajmujący się lotnictwem (piloci, technicy, projektanci, obsługa naziemna) też są inwigilowani. CIA ich zastrasza i opłaca. Tylko jeden koleś sprzątający kible się wyłamał. Pewnie CIA już nim się zajęło.

Zdjęcia smug z 2 Wojny Światowej? CIA je sfałszowała.

W sumie trochę mi szkoda takich chemoludków.

Otoczeni z każdej strony agentami, nad głowami latają ciemne nieoznaczone helikoptery, po niebie latają kulki-hologramy, które chcą ich otruć/zmienić klimat/rozsiać aluminium by HAARP był bardziej skuteczny.

Kurcze, to już wyjście do spożywczaka musi być wyzwaniem. Agenci czają się WSZĘDZIE.

Jedyną bronią są chembustery, szmatki nasączone octem i aluminiowe czapki odbijające promienie HAARP.

Czy my was ośmieszamy? Sami to robicie.

• 3

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tylko że Quintus miał takie jaja, że z multikont głosował w ankiecie na początku tematu aby podbić statystyki a w pewnym okresie z jednego konta chwalił to co napisał na innym (pisał sam sobie " tak, masz rację").

Aha - i gdy kończyły się mu argumenty, to oskarżał forumowiczów o bycie agentami.

• 0

pishor.

sceptyczny zwolennik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ten cały Quintus miał na tyle duże jaja, by się przyznać, że szerzył tu prawdę pod kilkoma nickami niezrażony zorganizowaną akcją dezinformacyjną i działalnością wynajętych trolli. Wy za to nigdy się nie przyznacie do multikont a moderatorzy, którzy z wami współpracują lub po prostu są jednymi z was, nigdy nie wykryją albo nie ukarają was za multikonto. 

Quintus nie miał żadnych jaj (a przynajmniej nie z tego powodu, o którym piszesz). Nie szerzył też żadnej "prawdy" tylko swoje teorie - problem w tym, że nie potrafił ich udowodnić. W temacie 9/11 zrobił więcej złego niż dobrego, bo co chwilę ktoś mu wytykał błędy i potknięcia, a on udawał, że deszcz pada. Zamiast się odnieść konkretnie, wyskakiwał z jeszcze bardziej nieprawdopodobną teorią (której też udowodnić nie potrafił).

Kiedy mu się kończyły rzeczowe argumenty, to zaczynał gadkę podobną do twojej - że agenci, że opłacani, że multikonta itd. itp.

Tym samym pogrążał się i ośmieszał się jeszcze bardziej - co ty również zaczynasz robić.

A przyznanie się do multikont nie jest żadną jego zasługą, bo zostało mu to udowodnione czarno na białym, więc łaski nie robił.

Oglądając ostatnią akcję ABW, czy w ogóle obserując polskie służby, mogę śmiało uwierzyć, że rozmawiam właśnie z takimi wysoko wykwalifikowanymi agentami z łapanki (czytaj młodymi gniewnymi, którym ktoś sypną groszem pod nogi).

Właśnie o tym pisałem wyżej.

To kolejny mój post w tym temacie - nie odnoszący się bezpośrednio i tylko do niego.

Tak jak napisałem wyżej Canarisowi, tak napiszę również Tobie - nie generalizuj i nie wpychaj wszystkich do jednej szufladki.

Bo błądzisz i nawet nie wiesz jak głupio.

To, że ja jestem ''spiskowcem" w temacie 9/11 nie znaczy, że nim będę tutaj. Tu jestem sceptykiem, bo żaden z przytaczanych argumentów, ze szczególnym podkreśleniem sposobu argumentacji osób, które je przytaczały, nie tylko nie przekonał mnie, że wogóle coś jest na rzeczy ale wręcz zniechęcił do zajmowania się tym tematem.

Jeżeli chciałbyś mieć pretensję do kogoś o to, że temat chemtralis traktowany jest niepoważne (przynajmniej na tym forum) to jedynymi osobami, do których mógłbyś ją skierować, są tylko i wyłącznie jego zwolennicy.

Podobnie jak Ty dziwię się, że komukolwiek jeszcze chce się wogóle zaglądać do tego tematu - o polemice to już nawet nie wspominam, bo (i pisałem to już parę stron temu) jedyną sensowną rzeczą, którą można w jego kontekście zrobić jest jego zupełne ignorowanie.

Jak więc widzisz (to a propos generalizowania), chociaż zadajemy sobie podobne pytania, to wnioski wyciągamy zdecydowanie różne.

• -1

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Koledzy już wszystko pięknie powiedzieli jak wygląda cały ten temat. Ja ze swojej strony chciałem zadać jeszcze jedno pytanie dla zwolenników. Mianowicie, co powiecie na ten ogromny zbiór zdjęć oraz filmów przedstawiających długotrwałe smugi sprzed 1995 roku.Są tam zdjęcia nawet z lat 40'tych

https://www.metabunk...il-archive.487/

Atlas chmur w których są także "chemiczne chmury" :)
https://plus.google....028370090070321

A ten film, to już całkiem rozwala argument zwolenników jakoby długotrwałe smugi pojawiły się niedawno:

I jeszcze:

Użytkownik Kostek edytował ten post 15.07.2014 - 16:13

• 0

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wiecie co chyba mam jakieś Deja vu... Czytam sobie dziś poprzednie strony  tego tematu(125-140) i doszło praktycznie do identycznej dyskusji. Widocznie cały czas zawolennicy tej teorii stoją w miejscu. Jedynie czasem modyfikują swoją teorie(a to trucie to poboczny efekt, a to chodzi o kontrole pogody itp). No i oczywiście ciagłe oszczerstwa dotyczące bycia agentami, trollami na usługach :) A ten temat to już mnie rozniósł na łopatk(lekki OT)i:  http://www.paranorma...trudnie-trolla/

Niestety ale głupote trzeba zwalczać jakkolwiek to brzmi. Jak jakaś osoba tu wejdzie przeczyta te bzdury i zacznie walić do samolotów czym popadnie? Edukować społeczeństwo trzeba cały czas. A tu generalnie chodzi o proste prawa fizyki (atmosfery) i chemii.

Ciekawi mnie to, że te smugi nazwano "smugami chemicznymi". Jak dla mnie spaliny z silnika to też chemia więc o co kaman?

Użytkownik Ostrzewtlumie edytował ten post 15.07.2014 - 16:32

• 1

John Harper.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Nie szerzył też żadnej "prawdy" tylko swoje teorie - problem w tym, że nie potrafił ich udowodnić
Oho, widze, ze kolege trosZeczke zzera zazdrosc, ze wszystkie tutejsze klamczuszki co chwila wspominaja o tym Quintusie, a nie o Pishorze z tyloma slicznymi gwiazdkami reputacji.

Jakie swoje teorie szerzyl Quintus? Ktorych z tych teorii nie udowodnil. Goloslownosc tego fragmentu Twojej wypowiedzi az poraza. Jak domniemam masz o sobie ultra wytentego w kosmos mniemanie o sobie, wiec polecam bardziej precyzowac swoje wypowiedzi

W temacie 9/11 zrobił więcej złego niż dobrego
No tak, nikt nie zrobil tyle dla tematu 911 co Pan Pishor.

bo co chwilę ktoś mu wytykał błędy i potknięcia, a on udawał, że deszcz pada.
Jestes taki pewny, ze ten Quintus nigdy nie przyznal sie do pomylki?

Zamiast się odnieść konkretnie, wyskakiwał z jeszcze bardziej nieprawdopodobną teorią (której też udowodnić nie potrafił).
Kiedy mu się kończyły rzeczowe argumenty, to zaczynał gadkę podobną do twojej - że agenci, że opłacani, że multikonta itd. itp.
Tym samym pogrążał się i ośmieszał się jeszcze bardziej - co ty również zaczynasz robić.
No to klaniam sie w pas czlowiekowi, ktory jak widac powpierzjadal wszystkie rozumy. O ile sobie przypominam to zablysnales na tym forum oklepanym tematem o WTC 7, czyli najbanalniejszym do wykazania z wszystkich spiskowych teorii. Fakt, ze ladnie pisales i ladnie to podsumowales, nie oznacza, ze mozesz wszystkich w kolo pouczac, jak maja pisac. Mimo przedstawionych dowodow nadal uwazasz ze w wieze WTC wlecialy samoloty, a to nie najlepiej swiadczy o Twojej inteligencji. Wybacz.

A przyznanie się do multikont nie jest żadną jego zasługą, bo zostało mu to udowodnione czarno na białym, więc łaski nie robił
Ostatnio Quintus przyznal sie do multikonta dobrowolnie, przez nikogo nie zmuszany, takze znowu pokazujesz jakim jestes ignorantem.

To kolejny mój post w tym temacie - nie odnoszący się bezpośrednio i tylko do niego.
Tak jak napisałem wyżej Canarisowi, tak napiszę również Tobie - nie generalizuj i nie wpychaj wszystkich do jednej szufladki.
Wiesz, co to jest ironia? Wiesz, co oznacza sformulowanie 'moge smialo uwierzyc' w odroznieniu od 'jestem przekonany', 'wiem na pewno'?

Bo błądzisz i nawet nie wiesz jak głupio.
Jedna wzmianka o tym, ze nie zdziwilbym sie ze rozmawiam z wynajetymi ludzmi i juz gledzisz o glupim bladzeniu? Co Ty jakis niespelniony naukowiec, dziennikarz, filozof? Jadles dzis snickersa?

To, że ja jestem ''spiskowcem" w temacie 9/11 nie znaczy, że nim będę tutaj. Tu jestem sceptykiem, bo żaden z przytaczanych argumentów, ze szczególnym podkreśleniem sposobu argumentacji osób, które je przytaczały, nie tylko nie przekonał mnie, że wogóle coś jest na rzeczy ale wręcz zniechęcił do zajmowania się tym tematem.
Ale kontkretnie czlowieku, o co Tobie chodzi? Jakie argumenty Cie nie przekonaly? Po jakiego grzyba tak wielce zniechecony do uczestnictwa w tej dyskusji pojawiasz sie tutaj i pouczasz ludzi jak jakis grecki filozof. To ze ladnie podsumowales temat o WTC7 jeszcze o niczym nie swiadczy. Byl to wszak temat, ktory najwiekszy idiota mogl zrozumiec, ze cos z WTC7 bylo nie tak. No i pojawiles sie w dyskusji jak juz opadl kurz, jak juz prawie wszyscy stali bywalcy tego forum zrezygnowali z dyskusji.

Jeżeli chciałbyś mieć pretensję do kogoś o to, że temat chemtralis traktowany jest niepoważne (przynajmniej na tym forum) to jedynymi osobami, do których mógłbyś ją skierować, są tylko i wyłącznie jego zwolennicy.
O Chryste Panie! Cos mi sceptyku wygladasz na jakiegos niezlego frustrata, ktory chce koniecznie zaistniec durnymi stwierdzeniami i pouczeniami. Piszesz tak ogolnie i tak glupio ze mam powazne watpliwosci czy choc pobierznie przejrzales ten temat. Pewnie nie.

Podobnie jak Ty dziwię się, że komukolwiek jeszcze chce się wogóle zaglądać do tego tematu - o polemice to już nawet nie wspominam, bo (i pisałem to już parę stron temu) jedyną sensowną rzeczą, którą można w jego kontekście zrobić jest jego zupełne ignorowanie.
Kolejny placzek, ktory nie lubi tego tematu, ktory chcialby go wyciszyc, spuscic nad nim kurtyne milczenia, a najlepiej zamknac. Kto was zmusza do uczestniczenia w tej dyskusji? Pani w szkole wam kazala, czy jak?

Jak więc widzisz (to a propos generalizowania), chociaż zadajemy sobie podobne pytania, to wnioski wyciągamy zdecydowanie różne.
Jakie podobne pytania? Jakie Ty pytania zadales w tym temacie? Pisz konkretnie, bo z takim belkotem ciezko polemizowac.
  • 0

pishor.

sceptyczny zwolennik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Oho, widze, ze kolege trosZeczke zzera zazdrosc, ze wszystkie tutejsze klamczuszki co chwila wspominaja o tym Quintusie, a nie o Pishorze z tyloma slicznymi gwiazdkami reputacji.

:facepalm:  I na tym właściwie powinienem zakończyć polemikę z Tobą - z dwóch powodów.

Powód pierwszy - bo jest to zupełny OT, gdyż temat ten nie jest poświęcony jakimkolwiek "zasługom" kogokolwiek, w czymkolwiek.

Powód drugi - bo używasz argumentów poniżej pasa - i jest to tak żenujące, że już bardziej żenujące być nie może. Nie mam zamiaru się schylać.

Ale zanim to zrobię, pozwól na uwagę natury ogólnej.

Chyba jako jedyny na tym forum (a w każdym razie jako jeden z niewielu) - w tym Twoim wcieleniu, starałem się rozmawiać z Tobą MERYTORYCZNIE (patrz temat o Twoim nawróceniu) wyznając zasadę, że rozmawiać można z każdym  - byle na poziomie.

Ale Ty nawet takich ludzi masz w głębokim poważaniu.

Gryziesz wszystkich dookoła tylko dlatego, że ośmielają się mieć inne od Twojego zdanie - a jak nie potrafisz ugryźć, to starasz się ich przynajmniej opluć.

Jeżeli taki jest Twój sposób na życie to OK - mi nic do tego. Ale bądź konsekwentny i nie nie marudź później, że ktoś Ci oddaje, bo jest to po prostu mało poważne.

A jak chcesz sobie poszukać przykładów wydumanych teorii Maximusa z działu 9/11, jego sposobu argumentacji i przyznawania się do pomyłki, to polecam "wędrujący most" i całą dyskusję na jego temat.

Zakładam, że kojarzysz temat i nie będziesz miał problemów z jego znalezieniem? Tak myślałem.

Tyle ode mnie - sayonara.

• 0

dzastin.
  • Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@John Harper

Jak już tak używasz takich słów jak dyskusja, polemika to może odnieś się do zadawanych tutaj pytań i chociażby filmów z II Wojny Światowej na których widać smugi.

No bo wiesz. Na tym polega dyskusja.

Użytkownik dzastin edytował ten post 15.07.2014 - 19:27

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 12

0 użytkowników, 12 gości oraz 0 użytkowników anonimowych